Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Vucut cok degisik tepkiler verebiliyor. Ben o ayin ilk haftasi regl olmustum. Regl bittikten 15 gun sonra deliler gibi ates basmisti yumurta cikmadigi icin. Hersey 20 gunde oldu yani. Sonra ilacla hasta oldum ve yumurtalar geldi. O yizden her ay doktora godip yumurta var mi yok mu bakiyorum ki yoksa ates basmasin yine diye ilac aliyorum yumurta varsa da tedavi oluyorum. Ama bir ay yumurta yok diye oyle kesin bir cizgi yok siz takip edin bence hormonal bir durum sizinki. Fsh dalgalanip duran bir hormon. Belki de dediginiz gibi antibiyotiklerden etkilendi vucut. Su ara stres yapmayin yeter ki. Stress tetikliyor. Gelecek ayi bir bekleyin..
İnşallah verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim

Herkese merhaba,
Kisaca bahsedeyim kendimden; 42 yas, dusuk amh , yuksek fsh, agustos ayinda adet duzensizligi basladi.
Acibadem maslak hastasiyim 1,5 senedir.
Mevcutta 4 tane 3.gun embriyosu var. Yumurta rezervi azaldigi icin 4 tane embriyo transferi denemeye karar verdim...
Acibadem maslak dondurulmus embriyo transferinde ilk adetinizn 21.gununde lucrin depo ignesi uygulatiyor.ikinci adet ile birlikte estrofem ve progrestan baslatiyor ve rahim kainligina gore ikinci adetinizle birlikte 15-16.gun transfer oluyor.
Benim kafami karistiran lucrin depot ignesi, yumurtlamayi baskilamak icin yapiliyor.gecici menapoza sebebiyet veriyormus.benim de adetlerim duzensizlestigi icin aslinda bu igne uygulamadan ilk adet ile transferi dusunuyorum.
Acaba baska merkezlerde boyle bir uygulama var mi?
Dondurulmus embriyo transferinizde nasil uygulama yapildi?

Herkese merhaba,
Kisaca bahsedeyim kendimden; 42 yas, dusuk amh , yuksek fsh, agustos ayinda adet duzensizligi basladi.
Acibadem maslak hastasiyim 1,5 senedir.
Mevcutta 4 tane 3.gun embriyosu var. Yumurta rezervi azaldigi icin 4 tane embriyo transferi denemeye karar verdim...
Acibadem maslak dondurulmus embriyo transferinde ilk adetinizn 21.gununde lucrin depo ignesi uygulatiyor.ikinci adet ile birlikte estrofem ve progrestan baslatiyor ve rahim kainligina gore ikinci adetinizle birlikte 15-16.gun transfer oluyor.
Benim kafami karistiran lucrin depot ignesi, yumurtlamayi baskilamak icin yapiliyor.gecici menapoza sebebiyet veriyormus.benim de adetlerim duzensizlestigi icin aslinda bu igne uygulamadan ilk adet ile transferi dusunuyorum.
Acaba baska merkezlerde boyle bir uygulama var mi?
Dondurulmus embriyo transferinizde nasil uygulama yapildi?
Merhaba, foliküller hormon salgıladığı için lucrin depot iğneyi folikül gelişmesin,hormon salgılamasın ve transfer için hormon seviyeleri uygun olsun diye uygulatıyorlar ve evet başka merkezlerdede uygulanıyor, geçici menopoz yaşatıyor ve folikülleri baskıladığı için birden fazla uygulanmasını tavsiye etmiyorlar. Bende 2 defa uygulamak zorunda kaldım, çünkü geriden hep foliküllerim gelişiyordu,transferim erteleniyordu, naçizane tavsiyem en fazla 2 defa uygulatın uygulamanız gerekiyorsa, şimdiden geçmiş olsun.

Arkadaşlar tekrar merhaba uzun zamandır girmiyordum siteye. Fakat bugün doktora gittim ve doktor hiç yumurta göremediğini söyledi ve hayatımın şokunu yaşadım 3-4 yumurta görülüyordu sizce menopoza girmiş olabilir miyim ama hala düzenli adet görüyorum 36 yaşındayım bu kadar çabuk mu tükendi rezervim nolur bir şey söyleyin tüm umutlarım bitti
Hic uzulme canim her ay degisiyor benimde ayni iki ay boyunca 1 yumurta gorduler bu ay 4 amh ve fsh degerlerin iyiyse merak edilecek bir durum yok her ay takip ettir

Merhaba, foliküller hormon salgıladığı için lucrin depot iğneyi folikül gelişmesin,hormon salgılamasın ve transfer için hormon seviyeleri uygun olsun diye uygulatıyorlar ve evet başka merkezlerdede uygulanıyor, geçici menopoz yaşatıyor ve folikülleri baskıladığı için birden fazla uygulanmasını tavsiye etmiyorlar. Bende 2 defa uygulamak zorunda kaldım, çünkü geriden hep foliküllerim gelişiyordu,transferim erteleniyordu, naçizane tavsiyem en fazla 2 defa uygulatın uygulamanız gerekiyorsa, şimdiden geçmiş olsun.
Merhaba
2 defa dediginiz yilda iki kere mi? Yoksa bir tedavide iki igne olarak mi?
Hic duymamistim zaten folikul gelismiyor bir de baskilayacaklar mi yani transfer zamani😂
Iyice sinirim bozuldu 🤣🤣 zaten ucundayim menapozun bir de baskilayacaklarsa ne diyim bilemedim..

Benim rezervim cok az hatta yok bile denileecek kadar , bu durumda kullanmak sart mi onu hala cozebilmis degilim..
O yuzden sizlere sormak istedim, baska merkezlerde uygulamalar nasil diye..

Merhaba
2 defa dediginiz yilda iki kere mi? Yoksa bir tedavide iki igne olarak mi?
Hic duymamistim zaten folikul gelismiyor bir de baskilayacaklar mi yani transfer zamani😂
Iyice sinirim bozuldu 🤣🤣 zaten ucundayim menapozun bir de baskilayacaklarsa ne diyim bilemedim..
bir yılda iki kez yapıldı, 4 ay ara vardı ikisi arasında, doktorum çok istemeyerek yapmıştı ama başka şansımız yok gibi demişti.

Benim rezervim cok az hatta yok bile denileecek kadar , bu durumda kullanmak sart mi onu hala cozebilmis degilim..
O yuzden sizlere sormak istedim, baska merkezlerde uygulamalar nasil diye..

Benim opularimda hep 16 civari yumurta cikiyordu. Hicbir transferimde de lucrin kullanilmadi. Sadece Estrofem + Prolutex kullandim. Bence doktorunuzla da bir gorusun bu konuyu, neden istiyor kullanmanizi anlamak gerek. Bizim bilemedigimiz baska bir sebebi olabilir.

• Beğen
Reactions: 2be
Benim opularimda hep 16 civari yumurta cikiyordu. Hicbir transferimde de lucrin kullanilmadi. Sadece Estrofem + Prolutex kullandim. Bence doktorunuzla da bir gorusun bu konuyu, neden istiyor kullanmanizi anlamak gerek. Bizim bilemedigimiz baska bir sebebi olabilir.
Benim sordugumda aldigim cevap su sekilde; yumurtlamayi baskiliyoruz, fsh salgilanmasi engelliyor ve boylelikle ostrojen yukselmiyor .baska da bir aciklama yapilmiyor:))
Prolutex ile progestan heralde icerik olarak ayni. Estrofem burda da var.

Salı günü akşam transferim oldu crinone jel kullanıyorum transfer olmadan önce bembeyaz gelen tortu bugün transfer sonrasında siyah bir tortu şeklinde geldi böyle bu renkte gelen varmı acaba kahverengi değil siyah ama benimki. Bir korku aldı içimi acaba tutamadımı diye bu tarz bişey yaşayanlar cevap verirse çok sevinirim

Salı günü akşam transferim oldu crinone jel kullanıyorum transfer olmadan önce bembeyaz gelen tortu bugün transfer sonrasında siyah bir tortu şeklinde geldi böyle bu renkte gelen varmı acaba kahverengi değil siyah ama benimki. Bir korku aldı içimi acaba tutamadımı diye bu tarz bişey yaşayanlar cevap verirse çok sevinirim
Selamlar transferiniz hayırlı olsun dilerim positive olur.siyah gelen tortu normal diye biliyorum.transferden önce kullanmaya basladiginizi düşünürsek eski kalıntılar bu şekilde çıkıyor belliki.Siz hiç olumsuz düşünmeden moralinizi yüksek tutarak devam edin lütfen.Nacizane tavsiyem kendinizi dinlememeniz.Yapmanız gerekenleri yaptınız hala da yapıyorsunuz gerisi kader kısmet.iyi düşünün iyi olsun.Dualarimiz sizinle🙏

Arkadaşlar merhaba transferimin 7.günü dayanamayıp kan testi yaptim sonuç 27.39 çok mu düşük sizce 5.gün embrio şu idi moralim inanılmaz bozuk

Arkadaşlar merhaba transferimin 7.günü dayanamayıp kan testi yaptim sonuç 27.39 çok mu düşük sizce 5.gün embrio şu idi moralim inanılmaz bozuk

Cok erken, gereksiz strese sokuyorsunuz kendinizi, simdi her iki gunde bir test yaptirmanjz gerekecek test gunune kadar. Ben 12. Gunde yaptirmistim. Arkadasin dedigi gibi katlamasi onemli tabi ki...

Kızlar biliyorsunuz 7 yumurta toplanmış ve yedisi de dollenmisti 2 si orta kalite diğerleri iyi kalite olarak hepsi dondurulmuş bu mucize
İlk transfer 9 toplanmış 5 ı dollenmis 3.gun sadece bir tane kaliteli kalmıştı ve o da kimyasal olmuştu çok şükür çok mutluyum ngs düşünmüyordum az diye ama 9 tane dondurulmuş embriyo var doktorla gidince bu konuyu konuşmak istiyorum artık
Canım bu 7 tanenin hücre sayılarını hatırlıyor musun ?

X