Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Amh FSH değerleriniz nasil? Bir de Instagram'da c life diye bir macun var incelemenizi tavsiye ederim
Fsh cok garip 94 de oldu 10 a da dustu bu bir yil icinde. Her ay farkli hikaye. Yumurta yoksa zipliyor varsa 10 a iniyor. Tamamen anlik.
amh kist ameliyati sonrasi en dusuk degerde cikti zaten bir daha da yukselmedi. Rezervler bosaldi sonucta.
Fsh icin Lady Ana diye bir hap vermisti bana doktorum. Bir kac ay ictim ama olay tamamen yumurta olup olmamasina bagli. Zaten artik hic cikmadigi ve tamamen menapoz olan evreye gecince full hormon alarak 45 yasima kadar gelecekmisim. Sonra biraktiracaklarmis sanirim. Iste su ara o yuzden ne yaparsam yapabilecegim donem.
Gozum donmus vaizyette yumurta yumurta diye😄
C life i da arastiracagim. Tekrar tesekkur ederim size de🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Arkadaşlar hepinize merhabalar, şimdiden bayramınızı kutluyorum
Kısa bir süre önce keşfettim sizleri ve çok memnun oldum.
Ben hayatı geç yakalayanlardanım, eşimi 43 yaşımda tanıdım, aşık oldum ve 44 yaşında evlendim. İkimizde aynı yaştayız. Tabiki hemen çocuk sahibi olmak için çalışmalara başladık. Şu an 46 yaşındayım, 2 yıldır tüp bebek tedavisi için uğraşıyoruz. Yazdıklarınızın, yaşadıklarınızın bazılarını bende yaşadım, okudukça kendimi gördüm sizlerde.
Nacizane bende bir kaç tecrübemi paylaşmak istiyorum sizlerle.
Tedaviye ilk başladığım merkezde gittiğim doktor çok ünlü bir prof.dü. Senin yaşında çocuk sahibi olmanı tavsiye etmem ama istiyorsan yaparız gibi hoş olmayan sözler etmişti bana. Sonra yaş nedeniyle pgt yaptırmam konusunda ısrarcı olmuş ve bende çok ikna olmuştum, çünkü hiç bilgim yoktu, araştırmadan balıklama dalmıştım olaya. Hatrısayılır yumurta sayımda vardı o zamanlar, hamile olursam travma yaşamak istemiyordum, ki hala korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Bir yıla yakın bi süre sürekli en az 3er yumurta toplandı, hepsi döllendi gelişti ve pgt yapıldı hepsine, sonuç hep olumsuz geldi, bunalıma girmiştim, kendimi çok suçluyordum. Ne yapabilirim, nasıl bi yol izlemeliyim hiç yol gösteren olmuyordu. Maddi olarakda çok sarsmaya başlamıştı bizi, sonuçta merkez değiştirmeye karar verdik.
Şimdiki doktorumla ilk görüşmemizde yaşadıklarımızı anlattım, ne hissettiğimi ne düşündüğümü ağlaya ağlaya anlattım kendisine. Doktorum beni dinledi ve tüm endişelerimle ilgili tek tek açıklama yaptı. Tek dezavantajımın yaşım olduğunu söyledi. Önceki merkezde benden ısrarla söylememe rağmen HSG bile istenmediğini söylediğimde çok kızmıştı. İlk iş benden HSG ve geniş bir kan tahlili, eşimden gerekli tüm testleri ve ikimizden genetik test istedi.
Embriyolar için pgt istemeyeceğini, en iyi laboratuvarın anne rahmi olduğunu, kötü denilen embriyoları bile tamir edebileceğini söylediğinde şaşırmıştım. Neden böyle düşündüğünü detaylı bir şekilde anlattı. 100 tanede göndersen seninin belki 1 tane uygun embriyon gelir onunda tutup tutmayacağı garanti değil, ben gereksiz görüyorum pgtyi demişti. Zaten sorunlu olan embriyolar tutunmaz için rahat olsun, etrafına bir bak senin yaşında doğurupda down sendromlu çocuğu olan kaç kişi var, genç yaşlarda doğuranlarda daha çok görürsün, çünkü ileri yaştakiler daha bilinçli ve kontrol altında tutarlar kendilerini ve artık ileri gebelik haftasına ulaşmadan yapılan testlerle sorunlar erkenden tespit ediliyor demişti.
Tedaviye başladıktan sonra bende multivitamin ve sağlıklı beslenme yoluna girdim. Eşime keçiboynuzu kürü ve çinko ile takviye yaptım.
Ne eşimde nede bende herhangi bi problem yok, yani çocuk olmaması için yaşımızdan başka sorunumuz yok. Doktorum hala keşke 40 yaşında gelseydin bana der.
Şimdi 3. Tüp bebek transferini yaptırdım, 7.günüm,sabırla 12 gün olmasını bekliyorum. Dualarınız eksik etmeyin, Rabbim hepimizin gönlündekini hakkında hayırlı, hakkında hayırlı olanıda gönlüne razı eylesin.
Yaşadıklarımı geniş hatlarıyla kabaca anlatmaya çalıştım, hepimizde biliyoruzki yaşadıklarımız anlatmakla bitmez.
Cok az kalmis insallah guzel haberin gelmesine🙏🏻 Hepimiz cok zor sinavlardan geciyoruz. Insallah yuzumuz de gulecek.

Cok az kalmis insallah guzel haberin gelmesine🙏🏻 Hepimiz cok zor sinavlardan geciyoruz. Insallah yuzumuz de gulecek.
Bu arada su an transfer kacinci gun embriyosu ile yapildi? Ve kac tane embriyo transferi yapildi size?
Ben hayatı geç yakalayanlardanım, eşimi 43 yaşımda tanıdım, aşık oldum ve 44 yaşında evlendim. İkimizde aynı yaştayız. Tabiki hemen çocuk sahibi olmak için çalışmalara başladık. Şu an 46 yaşındayım, 2 yıldır tüp bebek tedavisi için uğraşıyoruz. Yazdıklarınızın, yaşadıklarınızın bazılarını bende yaşadım, okudukça kendimi gördüm sizlerde.
Tedaviye ilk başladığım merkezde gittiğim doktor çok ünlü bir prof.dü. Senin yaşında çocuk sahibi olmanı tavsiye etmem ama istiyorsan yaparız gibi hoş olmayan sözler etmişti bana. Sonra yaş nedeniyle pgt yaptırmam konusunda ısrarcı olmuş ve bende çok ikna olmuştum, çünkü hiç bilgim yoktu, araştırmadan balıklama dalmıştım olaya. Hatrısayılır yumurta sayımda vardı o zamanlar, hamile olursam travma yaşamak istemiyordum, ki hala korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Bir yıla yakın bi süre sürekli en az 3er yumurta toplandı, hepsi döllendi gelişti ve pgt yapıldı hepsine, sonuç hep olumsuz geldi, bunalıma girmiştim, kendimi çok suçluyordum. Ne yapabilirim, nasıl bi yol izlemeliyim hiç yol gösteren olmuyordu. Maddi olarakda çok sarsmaya başlamıştı bizi, sonuçta merkez değiştirmeye karar verdik.
Şimdiki doktorumla ilk görüşmemizde yaşadıklarımızı anlattım, ne hissettiğimi ne düşündüğümü ağlaya ağlaya anlattım kendisine. Doktorum beni dinledi ve tüm endişelerimle ilgili tek tek açıklama yaptı. Tek dezavantajımın yaşım olduğunu söyledi. Önceki merkezde benden ısrarla söylememe rağmen HSG bile istenmediğini söylediğimde çok kızmıştı. İlk iş benden HSG ve geniş bir kan tahlili, eşimden gerekli tüm testleri ve ikimizden genetik test istedi.
Embriyolar için pgt istemeyeceğini, en iyi laboratuvarın anne rahmi olduğunu, kötü denilen embriyoları bile tamir edebileceğini söylediğinde şaşırmıştım. Neden böyle düşündüğünü detaylı bir şekilde anlattı. 100 tanede göndersen seninin belki 1 tane uygun embriyon gelir onunda tutup tutmayacağı garanti değil, ben gereksiz görüyorum pgtyi demişti. Zaten sorunlu olan embriyolar tutunmaz için rahat olsun, etrafına bir bak senin yaşında doğurupda down sendromlu çocuğu olan kaç kişi var, genç yaşlarda doğuranlarda daha çok görürsün, çünkü ileri yaştakiler daha bilinçli ve kontrol altında tutarlar kendilerini ve artık ileri gebelik haftasına ulaşmadan yapılan testlerle sorunlar erkenden tespit ediliyor demişti.
Tedaviye başladıktan sonra bende multivitamin ve sağlıklı beslenme yoluna girdim. Eşime keçiboynuzu kürü ve çinko ile takviye yaptım.
Ne eşimde nede bende herhangi bi problem yok, yani çocuk olmaması için yaşımızdan başka sorunumuz yok. Doktorum hala keşke 40 yaşında gelseydin bana der.
Şimdi 3. Tüp bebek transferini yaptırdım, 7.günüm,sabırla 12 gün olmasını bekliyorum. Dualarınız eksik etmeyin, Rabbim hepimizin gönlündekini hakkında hayırlı, hakkında hayırlı olanıda gönlüne razı eylesin.
Yaşadıklarımı geniş hatlarıyla kabaca anlatmaya çalıştım, hepimizde biliyoruzki yaşadıklarımız anlatmakla bitmez.
Tekrar merhaba
Bir sey merak ettim size su an transfer yapilan embriyo kacinci gun embriyosu ve kac tane transfer yapildi?

Hayirli olsun transferiniz. Insallah bu sefer yakalamissinizdir altin yumurtayi 🙏🙏

Nacizane simdiki doktorunuzun soylediklerine tamamen katilmiyorum (icin rahat olsun, zaten sorunlu embryolar tutmaz dedigi kisma). Kesinlikle dogru degil; cunku ben yasadim - oyle de guzel tutuyor ki norma dusuk bile yapilamiyor. Cok kaliteli olan embryom tuttu, hatta test sonucum 750 idi ve ikiserden fazla katlayarak ilerledi. Taa ki 12. haftaya kadar, o zaman bebeklerimin down sendromundan kalplerinin durdugunu ogrendim. Bu asamada moral bozmak icin soylemiyorum tabi ki; ancak bazi doktorlar istedikleri yone yonlendirmek icin cok kesin konusabiliyorlar boyle, her ne kadar 100% dogru olmasa da.
Anne rahmi en iyi laboratuvardir tabi ki; ancak orada bile kromozomal bozuklugu olan bir embryo tamir edilemiyor maalesef. Hele ki mayoz bolunme asamasinda olusmus bir bozukluksa bu... bu da ancak pgt ile anlasilabiliyor.
Siz sadece tutmayan bir tup bebek denemesinin ne kadar moral bozucu oldugunu tecrube etmissiniz; dilerim boyle birsey kimsenin basina gelmez. Yasanilan fiziksel ve ruhsal travma anlatilamaz. Ileri yasta kaybedilrn zaman da cabasi - en az alti ay atiyor yeni bir tedavi. Ayrica doktorlar da isin bu kismini cok onemsemiyor.
Benim de doktorum beni pgt fikrimden caydirmisti ayni sekilde; sonra neler olabilecegini gorunce kendi pgt siz bir daha yapmak istemedi...

Pgt istememenin bircok sebebi olabilir; yas sebebiyle cok yumurta cikmamasindan dolayi yapmak istememek ya da besinci gune ilerleyememsi anlasilabilir durumlar; fakat ‘iyi olmayan embryo zaten tutmaz’ cok zayif bir arguman - genellikle laboratuvarlari boyle invaziv genetik anlamda ince islemleri yapmaya elverisli olmayan doktorlar pgt’nin gereksiz oldugunu can hiras savunuyor.

Yine de tabi ki yurekten dilerim ki o guzel tesadufu bulmus olasiniz ve bebeginizi kucaginiza alasiniz. 🙏🙏🙏
Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için.
Doktorumla aramızda geçen konuşmaları tam aktaramadığım için eksik bilgiler olabiliyor, pgt nin nasıl yapıldığını anlattı bana,teknik bi sürü ayrıntı var, onun kastettiği pgt nin de kesin bir çözüm olmadığıydı, sağlıklı olsa bile tutmayabiliyor, benim gönlümden geçende pgt ile iyi bir embriyo bulup bebek sahibi olabilmek ama iş biraz benim yaşımda sansa kalıyor.

Merhaba arkadaslar hepinizin bayrami mubarek olsun 10 sene once kist ameliyati oldum ve bir yumurtaligim alindi tek yumurtalik ile tup bebek tedavisine baskaldik gecen ay doktorum 1yumurta olustugu icin tedaviyi yarim birakti bu ay yeniden basladik yine 1 yumurta gordu yine durdurdu yurt disinda kaliyorum 39 yasindayim bu saatten sonra tek yumurtalikla fazla yumurta bekleyemem bana ankarada onerebileceginiz bir doktor varmi hic zamanim kalmadigini hissediyorum belki bir kac ay sonra o tek yumurtada gorunmeyecek 🙁

Merhaba arkadaslar hepinizin bayrami mubarek olsun 10 sene once kist ameliyati oldum ve bir yumurtaligim alindi tek yumurtalik ile tup bebek tedavisine baskaldik gecen ay doktorum 1yumurta olustugu icin tedaviyi yarim birakti bu ay yeniden basladik yine 1 yumurta gordu yine durdurdu yurt disinda kaliyorum 39 yasindayim bu saatten sonra tek yumurtalikla fazla yumurta bekleyemem bana ankarada onerebileceginiz bir doktor varmi hic zamanim kalmadigini hissediyorum belki bir kac ay sonra o tek yumurtada gorunmeyecek 🙁
Merhaba
Asagi yukari ayni durumdayiz sizinle. Benim de kist ameliyatimdan sonra reservlerim bosaldi. 39 yasindayim sizin gibi
Ben istanbuldayim ama ankarada Hakan Yarali ismini duymustum.
Ankarada yasayan arkadaslar tabi daha dogru bilgi vereceklerdir.
Insallah siz de hemen tedavi olur guzel sonuclar alirsiniz 🙏🏻

Evet bu en korkunc ve uzucu senaryo ☹ Ama bu test konusunda iste ben o kadar gune gidemeyenlerden oluyorum embriyo icin. Siz benim yerimde olsaniz yine de yaptirir miydiniz testi? Ben mi yanlis dusunuyorum diye sormak istedim. Yani elinizde 4 yumurta var su anda da zar zor 2-3 ayda bir sadece bir tane yumurta belki cikarabiliyosunuz. Ve bu bir taneyi bile daha ne kadar cikarabilirsiniz belli degil. Durum buyken max 3-4 embriyo olacak denemenizde ve devami muhtemelen yok. 5.gune gidebilir miydiniz?
3.gunde transfer edilip saglikli olmasi fikrini iste ben dua ediyorum mecbur🙏🏻

Bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum, son zamanlarda çok bilgilendirici çok yaralı paylaşımlarınız oluyor. :KK200: S sucklingpigs öncelikle size teşekkürler süper bilgiler. Bir sorum var: omega 3 kullanıyorum, ifos onaylı, dha ve epa toplamı 1000in üzerinde olacak şekilde ayarlıyorum (artık :KK66: ) dozu. Ben vitamin kullanımına paket bitince ara vermek (tedavi harici kullanımda) ve vücudu çok hazıra alıştırmamak, ara verip bir sarsmak gerektiğini düşünürüm hep. Omega 3 kullanımında ara vermeli mi sizce yoksa hep devam mı?

E ezo04 Canım keşke çok yumurtamız olsa da ve 5. gün riskini alıp pgt yaptırabilsek; ben de bunu yapamayanlardanım ve 39 yaşındayım, amh yerlerde. ilk tüp denememde 2, 2. denememde 1, son denememde 3 embriyom 3. güne anca ulaşmıştı. Son denememde kızım tutundu ve şimdi yanımda uyuyor. (Allah isteyen herkese en kısa sürede bunu nasip etsin inşallah) İkili testim 1/148 gelince, emin olmak istedik ve amniyosentez yaptırdık, şükür temiz çıktı. Ama tabi o sürede ne kadar ağladığımı ve üzüldüğümü bir ben bilirim. Geçkin yaşlarda olup, 3. gün düşük kalite transferle hamile kalıp, sağlam genetik yakalayabiliyorsun korkma :KK50: Darısı sizlerin başına arkadaşlar :dua:

Ben Prof. Dr. Aydan Biri yi öneririm. Aslında tüp bebek tedavimi başka Dr da yaptım ben fakat 2. negatifimi alana kadar bana histeroskopinin çok gerekli olabileceğini hiç anlatmadı, istermisin dedi ben de bilmeden istemem dedim. Meğerse T rahim varmış bende. Bu yüzde kendisini öneremicem Histeroskopiden sonra da 3. denememde tuttu Allaha şükür. Daha sonra hamilelik takibi ve doğum için Aydan hanımı buldum. Kendisi sorunlu gebelik takibi, genetik uzmanı, perinatolog ve tüp bebek tedavisi de yapıyor. Bunu duyunca tüh keşke tüp bebek için de ona gitseymişim demiştim. Çünkü sonrasından çok memnun kaldım.

Bu arada su an transfer kacinci gun embriyosu ile yapildi? Ve kac tane embriyo transferi yapildi size?

Tekrar merhaba
Bir sey merak ettim size su an transfer yapilan embriyo kacinci gun embriyosu ve kac tane transfer
Merhabalar.Transferiniz hayırlı olsun.Guzel haberlerinizi bekliyoruz.Sizle aynı durumdayım hikayemiz ayni Ben de pgt yaptirmayanlardanim.Ama 1.5 yılda 8 tup bebek denemesinin 6 transfer ve hepsi de negatif.Hic hamilelik gerçekleşmedi 11 embiryo transfer edildi.Ben pgt hiç yaptırmadım ama şu an o kadar ilacı boşuna içtim yasa bağlı hepsi sağlıklı olmadığı için tutmadı.su an pişmanım doktorların ısrarına rağmen istemedim keşke pgt yaptirsaydim avuç la ilaçlar içtim negatif sonraları yaşadığım üzüntü ve maddi boyutu...26 temmuzda negatif sonucu aldım.Dilerim sizin sonucunuz güzel olur..Guzel haberinizi bekliyorum..Bu arada tedavileri nerde oldunuz.

Merhaba
Asagi yukari ayni durumdayiz sizinle. Benim de kist ameliyatimdan sonra reservlerim bosaldi. 39 yasindayim sizin gibi
Ben istanbuldayim ama ankarada Hakan Yarali ismini duymustum.
Ankarada yasayan arkadaslar tabi daha dogru bilgi vereceklerdir.
Insallah siz de hemen tedavi olur guzel sonuclar alirsiniz 🙏🏻
Bende istanbulda istiyorum ama esim israrla ankara diyor hakan yarali listem arasinda tek yumurtayla riske girmekte istemiyorum insallah Hepimiz kucagimiza evlatlarimizi aliriz

Bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum, son zamanlarda çok bilgilendirici çok yaralı paylaşımlarınız oluyor. :KK200: S sucklingpigs öncelikle size teşekkürler süper bilgiler. Bir sorum var: omega 3 kullanıyorum, ifos onaylı, dha ve epa toplamı 1000in üzerinde olacak şekilde ayarlıyorum (artık :KK66: ) dozu. Ben vitamin kullanımına paket bitince ara vermek (tedavi harici kullanımda) ve vücudu çok hazıra alıştırmamak, ara verip bir sarsmak gerektiğini düşünürüm hep. Omega 3 kullanımında ara vermeli mi sizce yoksa hep devam mı?

E ezo04 Canım keşke çok yumurtamız olsa da ve 5. gün riskini alıp pgt yaptırabilsek; ben de bunu yapamayanlardanım ve 39 yaşındayım, amh yerlerde. ilk tüp denememde 2, 2. denememde 1, son denememde 3 embriyom 3. güne anca ulaşmıştı. Son denememde kızım tutundu ve şimdi yanımda uyuyor. (Allah isteyen herkese en kısa sürede bunu nasip etsin inşallah) İkili testim 1/148 gelince, emin olmak istedik ve amniyosentez yaptırdık, şükür temiz çıktı. Ama tabi o sürede ne kadar ağladığımı ve üzüldüğümü bir ben bilirim. Geçkin yaşlarda olup, 3. gün düşük kalite transferle hamile kalıp, sağlam genetik yakalayabiliyorsun korkma :KK50: Darısı sizlerin başına arkadaşlar :dua:
Ne kadar mutlu oluyorum boyle hikayeleri duyunca anlatamam😃 bu pihtilasma, rahim ici durumlari ya da genetik ile ilgili konulari hep bu forum sayesinde yeni ogreniyorum. Bilgi veren herkese tesekkur ediyorum. Kimseyle konusamadigim konular bunlar. Gercekten ancak yasayan anlar. Kendi arkadaslarim da durumumu biliyorlar ama bir yere kadar beni anlayabiliyorlar o yuzden iyi ki sizlerle bunu konusabiliyorum🙏🏻
Ilk kontrolde doktorum da soracagim sorular ve isteklerim karsisinda baya sasiracak 😂😂
Allah bagislsin kizinizi darisi bizlerin de basina insallah🙏🏻 Hamileliginizde de sikintilar yasamissiniz ama cok sukur ki sorunsuz gecirmissiniz..Boyle her hikayeyi duydukca inanilmaz mutlu oluyorum paylastiginiz icin tesekkurler

Ben Prof. Dr. Aydan Biri yi öneririm. Aslında tüp bebek tedavimi başka Dr da yaptım ben fakat 2. negatifimi alana kadar bana histeroskopinin çok gerekli olabileceğini hiç anlatmadı, istermisin dedi ben de bilmeden istemem dedim. Meğerse T rahim varmış bende. Bu yüzde kendisini öneremicem Histeroskopiden sonra da 3. denememde tuttu Allaha şükür. Daha sonra hamilelik takibi ve doğum için Aydan hanımı buldum. Kendisi sorunlu gebelik takibi, genetik uzmanı, perinatolog ve tüp bebek tedavisi de yapıyor. Bunu duyunca tüh keşke tüp bebek için de ona gitseymişim demiştim. Çünkü sonrasından çok memnun kaldım.
Bu konularda cok yeniyim ne yaptirmam gerekiyor neyle karsilasacagim hic bilmiyorum Dr Aydan hanimi ilk defa duyuyorum instada takibe aldim degerlendirecegim tesekur ederim canim Allahim sana evladinla hayirli uzun omurler versin 😘😘

Merhabalar.Transferiniz hayırlı olsun.Guzel haberlerinizi bekliyoruz.Sizle aynı durumdayım hikayemiz ayni Ben de pgt yaptirmayanlardanim.Ama 1.5 yılda 8 tup bebek denemesinin 6 transfer ve hepsi de negatif.Hic hamilelik gerçekleşmedi 11 embiryo transfer edildi.Ben pgt hiç yaptırmadım ama şu an o kadar ilacı boşuna içtim yasa bağlı hepsi sağlıklı olmadığı için tutmadı.su an pişmanım doktorların ısrarına rağmen istemedim keşke pgt yaptirsaydim avuç la ilaçlar içtim negatif sonraları yaşadığım üzüntü ve maddi boyutu...26 temmuzda negatif sonucu aldım.Dilerim sizin sonucunuz güzel olur..Guzel haberinizi bekliyorum..Bu arada tedavileri nerde oldunuz.
Merhaba

Sizde yumurta cikiyorsa aslinda yaptirabilirsiniz. Benim cekincem hep yumurtam olmadigi icin :KK43: tedavilerde kac tane cikiyordu? Hic yilmayim pes etmeyin sagliiginiz ve imkanlariniz yettogi surece umudunuzu kaybetmeyin nolur 🙏🏻

Boyle hikayeler duyunca gercekten hepimiz mutlu oluyoruz ve umutla doluyoruz. 🥰

Omega3 vucuda hergun girmesi gereken bir yag asididir. O sebeple bence ara vermeye hic gerek yok.
Yalnizca yuksek doz kullanim kani sulandirdigi icin eger bir acik ameliyata girilecekse 15 oncesinden alimi durdurmak gerekiyor.

Merhaba, iyi bayramlar herkesee.. biraz içimi dökmek için yazıcam , konu dışına saptığm için kızanlar olursa affola şimdiden... ben 5 yıllık evliyim be her günümü bi bebek sahibi olmak için yollar arayarak geçirdim, azıcık ağır bişi kaldırırken dedim aman belki bişey vardır dikkat edeyim, biyere uzanırken aman dikkatli olayım, koştur koştur iş yaparken aman yavaş olayım ya birşey varsa, ortamı geldiğinde bir kadeh keyif olsunndiye bişey içeyim derken deeim aman ya karnımda bi mucize varsa... böyle böylr geçti yıllar , amelyatlar , tüp bebekler vs vs... yaş itibariyle etrafım en yakınlarım full hamile, minik bebeklerr, ikinciler... benden 2 yıl sonra kaynım evlendi, şuan 2 yaşında bir evladı var allah bağışlasın, şimdi bayramda , bayram şekeri geliyor diye 2.yi haber verdiler.. sevindim allah sağlıkla kucaklarınanversin inşallah ama artık ben çok yoruldum, insanların müjde verirken hiç empati yapmamasından, etrafa takmıyormuşum gibi görğnmekten, ben zaten üzülüyorum bir de onları kendimden sebep üzmeyeyim diye düşünüp rol yapmaktan.. biryandan insanlarn mutluluğunu doya doya yaşamalarını kısıtlarmışım gibi geliyor, biryandan da artık onlar da beni düşün ne yapayım çocuk konularının içinde olmycam, insanlarn hevesle anlatmasını dinlemycem diyorum... siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu hallerle... üzgün yorgun umutsuz mutsuz bide böyle hissettiğim için üzerine suçlu hissediyorum...

X