Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

bana ve diğer 4 arkadaşa yapılmadı ve bizim sonucumuz negatif.Bunları görünce sinirleniyorsun.Bilinen birşeyse niye yapılmıyor..

milliyet gazetesinden alıntı

Tüp bebek uygulamasında embriyo başarısı, son geliştirilen "Ofis Histeroskopi" yöntemi ile 2 kat artırılıyor. Yöntem, hastanede yatmayı gerektirmediği için hasta aynı gün taburcu olabiliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Rana Karayalçın, bebek sahibi olmakta sorun yaşayan kadınların yüzde 30'unda rahim içinde anormallik bulunduğunu belirtti. Bu sorunun giderilebilmesi için geliştirilen "ofis histeroskopi" yöntemi ile uygulama başarısında önemli yol alındığını ifade eden Karayalçın, "Tüp bebek öncesi yapılan 'ofis histeroskopi' yöntemi; rahim ağzında darlık, rahim içinde hamileliğe engel olabilecek miyom, polip ve yapışıklık gibi problemlerin tanı ile tedavisini sağlamanın yanı sıra embriyonun tutunma şansını da 2 kat artırıyor" dedi.

Karayalçın, tüp bebek tedavisinde başarılı bir hamilelik elde edilmesinin birçok faktöre bağlı olduğunu anlatarak, bu faktörler arasında yer alan embriyo kalitesi ile rahim içi dokunun düzgünlüğünün hamileliğin oluşabilmesi ve devam edebilmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi.

İlk kez tüp bebek tedavisi alacak hastalarda bile rahim içi dokunun bütünlüğünün yeterince değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Karayalçın, bu noktada rahim içinin optik aletlerle direkt olarak görüntülenmesi işlemi olan 'ofis histeroskopi' yönteminin devreye girdiğini dile getirdi. Karayalçın, "Ofis histeroskopi yöntemi, rahim içi dokuda yer alan sorunlara kesin tanı koymasının yanı sıra hamileliğe engel olabilecek miyom ve polip, ciddi olmayan yapışıklık ile derin olmayan rahim içi perde gibi sorunların tedavisini de yapabiliyor. Bu yöntemin başka önemli bir avantajı da embriyonun tutunma şansını artırmasıdır" diye konuştu.

"Tanı atlanmasını önlüyor"

Karayalçın, tüp bebek tedavisi yapılan 2 bin 500 kadında uygulanan ve tüp bebek öncesi yapılan tanısal histeroskopide yüzde 21 oranında polip, miyom, rahim içi yapışıklık ve doğuştan var olan rahim içi anormallik saptandığını ifade etti.

"Rahim içi dokudan örnek alınması hamilelik oranını 2 katına çıkarıyor"

Histeroskopinin, aynı zamanda tedavide de oldukça başarılı sonuçlar verdiğini vurgulayan Karayalçın, "Yöntemin önemli bir avantajı da embriyonun tutunma şansını artırmasıdır. Türkiye'de bin 258 tüp bebek hastasında yapılan çalışmada; ofis histeroskopi uygulandıktan sonraki ayda tüp bebek yapılan hastalarda hamilelik ve eve bebek götürme oranının 2 kat arttığı gözlemlendi" diye konuştu.

Hastanede yatmayı gerektirmiyor

Karayalçın, tanısal histeroskopide rahim kanalı, rahim iç yapısı ve rahim içi dokusunun detaylı olarak değerlendirildiğinin altını çizerek, yöntem hakkında şu bilgiyi verdi:

"Yeni ve ileri teknoloji ile histeroskopi çok ince aletler yardımıyla (3mm), hiç anestezi kullanılmadan, muayene yapılabilen koşullarda uygulanabiliyor.

Ofis histeroskopi işlemi kısa süren bir işlem ve hastanede yatmayı gerektirmiyor. En iyi görüntüyü sağlayabilmek için en uygun dönem rahim içi dokunun ince olduğu adet sonrası ilk haftayı oluşturuyor. Herhangi bir kesi uygulanmadığı için hasta aynı gün evine dönebiliyor."

Incirleri iki kaynatmada tuketince gidip yenisini almaya vaktim olmadi. Sonra sadece 3 kere sogan kaynattim.. baktim o da aksiyo..oglenkeri yapamadim aksamlari da hep disardaydik...derkenbirkac gun sonra ben dedim iyisi mi su bal kavanozuna el atayim..bal tarcin corekotu karisimi zaten hazirdi..sadece ondan aldim... o da yine sabahlari.......yani benimji kur falan olmadi....ama bal.t.c. en cok ondan yemis oldum...eger hamissem ondan bilicem...degilsem de dun aksam sporda zumba vardi.....deli gibi hopladim zipladim ondan olmadi derim.....
canım dikkat et kendine ovülasyondan sonra çok zıplama şekerim..:49::49:
Ben geldim şimdi doktordan benim yumi ler çok nazlıymış dedim size benim kızlar nazlı :)))))

ilaçlarım 375 mg dı

şimdi 450 ye çıktı salı günü sabah tekrar kontrol var :))))

lucrın 5 mg devammmmm

elevit devam
canım hayırlı haberlerini bekliyoruz hadi işallah 2014 ilk hamişi sen olursun..:49::49:
Sevgili bayanlar ben siteye yeni katildim 44yasindayim 5 kez tup bebek denedik kan pihtilasma problemi cikti aranizda bu problemi yasayanlar var mi?

Çıtır kızlar hepinize merhaba,

Ben yine kırmızıları gördüm :( hamilelik haberini vermek 2014 kaldı :))
Son günlerim biraz stresli geçiyor maalesef olacağı varsada olmamıştır.15 yıl birlikte çalıştığım ve Eylül ayında yanlarından ayrıldığım "Sevgili" patronum ve özeliklede "sevgili karısı" beni çileden çıkarmaya çalışıyorlar,ayrılırken dahil sen ailemizdensin diyen insanlar şimdi aynı sektörde iş yaparım korkusuyla yapmadıklarını bırakmıyorlar ve beni zorluyorlar,ama vardır bunda da bir hayır,zorla beni işsahibi yapacaklar galiba :))
Bendeki durumlar böyle,bu nedenle çok evde kalıp,foruma giremiyorum,ama tabi ki sizi takip ediyorum.
Herkeslere çooook mutlu çooook güzel yıllar diliyorum...2014 hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin... Ve bizi İyilerle iyiliklerle karşılaştırsın...
Hepinizi öpüyorum...
mutlu yıllar canım 2014 de bebişlere kavuş işallah..hepimiz kavışalım inşallah arkadaşlar..:49::49::49:
ensuece ve yaprakçınar hoşgeldiniz..İnşallah derdinizin dermanı olur...

duovacım çok teşekkür ederim ilgine.. Sen varya melek misin nesin? Herzaman ilgili nazik ve yardımseversin...Sözlerin çok tatlı ve ayarında oluyor hep seni dinlememek mümkün mü?

nevsercim canım arkadaşım duaların gerçek olsun inşallah1 Tez zamanda 2014 sana bebekler ve hayırlı bir iş versin! Kendi işinin patronu ol inşallah!

elifçim şu sıralar sanırım dr.dasın inşallah güzel güzel bol bool yumişlerini anlatırydur dr.un sana..

ümmücüm haberler nasıl?

zeytunn çok mu kitap okuyorsun nerelerdesin?

arnavut canım neden artık seni de göremiyoruz buralarda en son zamanlarda?....

güzbahar ,alışalış ve diğerleri heyyyyy!!! yine de heyyyy heyyy!!! benden selam söyleyiiin .........birbirinizeeee!!!! 2014 mutluluk versin hepimize.... bol bebişler!!!
canım bende haber işte yumiler toplandı 2 si dolu çıktı biri olgunmuş ona işlem yapıldı oda döllendi erteisi günü donduruldu canım..:49::49:
cmasım... buralardayım canım... aslında bedenim burada ama ruhum belirsiz... okuyorum sadece... yazmak istyiyorum ama ne yazacağımı bilmiyorum.. cuma günü doktora gittim. ağrılarım yumoşlardan dolayı imiş. bu ay 3 yumoşum var. tüpe bile tek yumoşla başlamıştım.. kocamın gözlerinin içine baktım hadi bir daha desin ama demedi... doktrumda ikna etmeye çalıştı ama o sadece hayır dedi... içimde hep bir ağlama isteği.. ve gözlerimde sürekli yaş.. işe bile rezil oldum başım ağrıyor gözlerim ondan kızarık diyorum... ya gerisini yazamıyorum gözyaşlarımı tutamıyorum çünkü... toparlanayım tekrar yazarım. buarada cumartesi kırmızıları gördüm... he deseydi bugün tedaviye giderdim belki... sabah da test yaptrıdım (fsh, tsh, ıh, prolaktin falan) sonuçları akşama alacağım .. amh de perşembe günü...

kızlar hepinizi çok öpüyorum... sizleri çok seviyorum...takip ediyorum ama yazamıyorum ağlamaktan... dua ediyorum sadece...

canım çok fazla üzme kendini inan her şey olacağına varıyor..kısmette varsa bakarsın bu ay geliverir bebeğin..hiç belli olmaz hayat suprislerle dolu..bak benim erkek kardeşimin arkdaşının sperm problemi vardı ilk karısından sırf bu yüzden ayrıldılar..sonra bi kıza aşık oldu kızda buna..kız herşeyi bilerek evlendi..ve ne oldu biliyomusun kız hamile kaldı..şimdi çocuğu ilk okula gidiyor..:49::49:

CANIM ARKADAŞLARIM SELAM
aramıza yeni gelen gelen arkadaşlarımız hoşgelmiş
tedaviye başlayanlar var aramızda hayırlısı olsun inşallah
üzülmek sıkılmak üzüntü elem keder yok canlarım
ben bu ara inanılmaz yoğunum yılsonu yoğunluğu
birde misafir gelen giden
sokaklar çok güzel süslenmişti özellikle Nişantaşı ve teşvikeye oraların keyfini çıkardık
o yüzden hiç fırsat bulamadım yazmaya ara ara okumaya sizlerden haberdar olmaya çalıştım CANLAR
güzbaharcım arnavutmusun diye sormuşssun evet ARNAVUTUM
BENDE YENİ OLAN HİÇBİRŞEY YOK AYNI İLAÇ DR ALTERNATİF TIP HİÇBİRŞEY YAPMIYORUM
rahatlama evresi dedim falan ama aslında altında yatan gerçek ümidimin tükenmesi diye düşünmeye başladım sanırım

2014 YILI HUZUR MUTLULUK BEREKET SAĞLIK VE BEBEKLERİMİZ GETİRSİN İNŞALLAH :49::49::49:

HEPİNİZİ KOCAMAN ÖPÜYORUM İYİ YILLAR

sen kaç tane yumi biriktirecen 2 tane oldu neden transfer yaptırmıyorsun yada sebebini anlattın falan benmi kaçırdım

canım ben 2013 ün başından beri yumi biriktirmek istedim ama adanadaki doktorum sıcak bakmadı..ve haziranda negatif sonuç aldım canımcım..üstüste negatifler biliyosun insanın özgüvenini sarsıyor..ne kadar bilsende herşeyin bi vakti olduğunu kısmetten öteye bir şeyin gitmediğini..yinede insan sarsılıyor..bi kaç daha olursa inallah yaza transfer düşünüyorum canım..aslında eşim hemen transfer isrtedi..ama ben kendini psikolojik olarak hazır hissetmiyorum..kendimi yaza şartladım..keşke yaza kadar kendiliğimden hamiş kalsam ..tabi herşeyin hayırlısı..
canım sende yeteri kadar dinlendin..olduracakk olan allah değilmi canım..umitsiz olmak inançlı insanlara yakışmaz..canım benim tekrar çık yola..allahım yolunu açık etsin..en kısa zamanda gelsin inşallah bebişlerin..bir yumurta bir sperm yeter tekki allahım ol desin..yolun açık olsun kardeşim..:49::49:

arkadaşlar akıl vermek gibi olmasın ama, müslüman olan üyelerimiz için yazıyorum
41 meryem suresi okuyan , bebek sahibi olma ihtimali sıfır olan çok kişiler bu sureyi 41 gun 1 er adet okuyup anne oldu

belki birinize çare olur diye yazıyorum, yalnız bebek sahibi olmak isteyen kendisi okuycak adet dönemi ara verip 41 adede tamamlayacak
zaten 41 olmadan hamilelik haberi geliyormus ama hamile kaldım diye sureyi yarıda bırakmayın okuyun

SEGILI TOPIK ARKADASLARIM

2013 kazasiyla belasiyla acisiyla tatlisiyla ugurlayalim
2014 bizler sana haziriz hayirli saglikli kazasiz belasiz acisiz uzuntusuz cok fazla göz yasi olmayan bir yill olsun hos gelsin sefa gelsin, hepimize bebis getirsin

Kizlar oncelikle hepinize cok tesekur ederim basim sikistiginda derdimi ben birtek size anlatin inanin kocam bile icimdekileri sizin kadar dinlemedi vede bende kimseyle dertlesmedim bana gosterdiginiz ilgi sabir ve güzel yureginiz icin sonsuz Tesekurler, Allah sizlerden razi olsun dualariniz kabul olsun hepinizi tektek öpüyorum isim yazmiyorum herkes ama herkese MUTLU SAGLIKLI BEBEKLI YILAR DILIYORUM

arkadasım herşeyde hayır vardır ........

sakın stres yapma insanların ekmek kapıları ile oynamak ve işlerine sıkıntı vermek çok ama çok günah vay hallerine sen hiçççç takılma
nevserim :))) herkes yaptıkları kötülüklerin elbet bir gün bedellerini ödeyecekler sen rabbine sığın allah havale et ...

her şerde bir hayır vardır bak bu hırslı işini yap bence :))) eminim çok başarılı olursun 15 yıl aynı yerde çalısmak çok önemli birşey çünkü demekki işinin iyisisinnnnn

bende çokkkkkkkkkkk mutlu hayırlı sağlıklı ve 2014 ün güzel annesi olmanı sağlılı çocuğunu kucağına almanı diliyorum :))))

Haklısın arkadaşım,vardır bunda da bir hayır.Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış diye bir laf var ya,bende diyorumki bu gidişle beni de iş sahibi yapacaklar :))
Güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum arkadaşım,2014 ün ilk hamilelik haberini sen ver,arkandanda hepimiz gelelim ...

ensuece ve yaprakçınar hoşgeldiniz..İnşallah derdinizin dermanı olur...

duovacım çok teşekkür ederim ilgine.. Sen varya melek misin nesin? Herzaman ilgili nazik ve yardımseversin...Sözlerin çok tatlı ve ayarında oluyor hep seni dinlememek mümkün mü?

nevsercim canım arkadaşım duaların gerçek olsun inşallah1 Tez zamanda 2014 sana bebekler ve hayırlı bir iş versin! Kendi işinin patronu ol inşallah!

elifçim şu sıralar sanırım dr.dasın inşallah güzel güzel bol bool yumişlerini anlatırydur dr.un sana..

ümmücüm haberler nasıl?

zeytunn çok mu kitap okuyorsun nerelerdesin?

arnavut canım neden artık seni de göremiyoruz buralarda en son zamanlarda?....

güzbahar ,alışalış ve diğerleri heyyyyy!!! yine de heyyyy heyyy!!! benden selam söyleyiiin .........birbirinizeeee!!!! 2014 mutluluk versin hepimize.... bol bebişler!!!

Inşallah arkadaşım,çok teşekkür ederim...

SEGILI TOPIK ARKADASLARIM

2013 kazasiyla belasiyla acisiyla tatlisiyla ugurlayalim
2014 bizler sana haziriz hayirli saglikli kazasiz belasiz acisiz uzuntusuz cok fazla göz yasi olmayan bir yill olsun hos gelsin sefa gelsin, hepimize bebis getirsin

Kizlar oncelikle hepinize cok tesekur ederim basim sikistiginda derdimi ben birtek size anlatin inanin kocam bile icimdekileri sizin kadar dinlemedi vede bende kimseyle dertlesmedim bana gosterdiginiz ilgi sabir ve güzel yureginiz icin sonsuz Tesekurler, Allah sizlerden razi olsun dualariniz kabul olsun hepinizi tektek öpüyorum isim yazmiyorum herkes ama herkese MUTLU SAGLIKLI BEBEKLI YILAR DILIYORUM

Acmilacım geçen gün herkese iyi dileklerimi yolladımdı canım buna sen de dahilsin(ismini yazmayı atlamışım kusura bakma) Canım gerçekten de doğr diyorsun burda hepimiz birbirimize gönülden empati duyduk, acılarımızı paylaştık, ben de daha şunun şurasında 2-3 aydır buralardayım ama en en en yakınlarımın bile bilmediklerini hep siz bildiniz ve destek oldunuz! İyi ki varsınız ve ben de tekrar tekrar burdaki bütüüüüün arkadaşlara yeni yılda sağlık sıhhat huzur mutluluk sevgi saygı anlayış güzel dostluklar güzel aile ilişkileri, güzel komşuluklar, hayırlı kazanç kapıları, hayallerimize yetecek para, ev isteyenlere ev araba isteyene araba veeee hepimize sağlıklı ve güzel kaderleri olacak güzel yüzlü bebekler dilerim... AMİİİNNN!!!!

arkadaşlar akıl vermek gibi olmasın ama, müslüman olan üyelerimiz için yazıyorum
41 meryem suresi okuyan , bebek sahibi olma ihtimali sıfır olan çok kişiler bu sureyi 41 gun 1 er adet okuyup anne oldu

belki birinize çare olur diye yazıyorum, yalnız bebek sahibi olmak isteyen kendisi okuycak adet dönemi ara verip 41 adede tamamlayacak
zaten 41 olmadan hamilelik haberi geliyormus ama hamile kaldım diye sureyi yarıda bırakmayın okuyun

canım teşekkürler.. Ben de okuyacağım inşallah ! Geçen gün sadece anlamını dinledim internetten.. Ama 2014 te bu sureyi 41 kere okumayı istiyorum. Bir de Meryem Ana otu varmış. Biz burada o ottan bulursak birbirimize de dağıtacağız.. Mısır çarşısında bir dükkanda varmış. O otu üzerimizde taşıyacağız sanırım.. Bu otun diğer adı da FAtma Ana otu imiş. Hacca gidenlerden isteyecekmişiz oradan getirmeleri için..

kızlar geldim ve kaçtım... şimdi bir görüşmeye gidiyorum... gelince hörüşürüz... iyi ki varsınız hepiniz... çoookkk öptümm....

cmasım... buralardayım canım... aslında bedenim burada ama ruhum belirsiz... okuyorum sadece... yazmak istyiyorum ama ne yazacağımı bilmiyorum.. cuma günü doktora gittim. ağrılarım yumoşlardan dolayı imiş. bu ay 3 yumoşum var. tüpe bile tek yumoşla başlamıştım.. kocamın gözlerinin içine baktım hadi bir daha desin ama demedi... doktrumda ikna etmeye çalıştı ama o sadece hayır dedi... içimde hep bir ağlama isteği.. ve gözlerimde sürekli yaş.. işe bile rezil oldum başım ağrıyor gözlerim ondan kızarık diyorum... ya gerisini yazamıyorum gözyaşlarımı tutamıyorum çünkü... toparlanayım tekrar yazarım. buarada cumartesi kırmızıları gördüm... he deseydi bugün tedaviye giderdim belki... sabah da test yaptrıdım (fsh, tsh, ıh, prolaktin falan) sonuçları akşama alacağım .. amh de perşembe günü...

kızlar hepinizi çok öpüyorum... sizleri çok seviyorum...takip ediyorum ama yazamıyorum ağlamaktan... dua ediyorum sadece...

yapma lütfen yapma böyle güzbaharım .....çok ağır imtihan bizimki çok zor bir süreçç inan bende dayanamıyorum ağlıyorummmmm

inan yazarken ağlıyorum rabbm elbet görecek vardır bir hayır canım benim dualarım seninle rabbim yardımcın olsun

herkese günaydınnnnnn ben şimdi geldim doktordan yumi var saysı fena değil ama biraz yavaş büyüyorlar biraz nazlılar dedi doktorum cuma sabha tekrar kontrol var iğnelere devam biraz canım sıkıldı neden yavaş diye doktorda dediki ağır stres ve ateşli hastalık olabilir bende 2 side var :))))))

2014 bütün isteyen herkese ama herkeseee bebiş sağlıklı hayırlı evlat nasip eder inşallahhhh ne olur allahım gör bizi duy bizi kurban olayım artık bizede nasip et allah aşkına peygamber efendimizin hatrına onun yüzü gözü hürmetine rabbim bizlerede bebeklerimiz kucağımıza lamak nasip et yalvarıyorummmm

evet sizinle o kadar mutluyum ki arkadaşlar kimseler anlamıyor beni inanın sizinle herşeyi paylaşıyorum iyiki varsınız hepinizi çok seviyorummmmm mutlu yıllar hepinizi çokkkkk öpüyorummmmmm

selam elifçim....nasılsın bakalım yeni yıl hazırlıkları nasıl gidiyor?

güzbahar sana özel mesaj attım geçenlerde aldın mı?

canım yeni yıl hazırlığı inan yok eşim ailesi ile haymanaya hamamlara gidecek bu akşam orda kutlayacaklar ve sonra orda kalacaklar sabah hamam keyfi akşama gelirler.

bende annemdeyim :((( ben alıstım artık allah herkesin gönlüne göre veriri inşallah

canım yeni yıl hazırlığı inan yok eşim ailesi ile haymanaya hamamlara gidecek bu akşam orda kutlayacaklar ve sonra orda kalacaklar sabah hamam keyfi akşama gelirler.

bende annemdeyim :((( ben alıstım artık allah herkesin gönlüne göre veriri inşallah

canımm sen bugün ve geçen gün dr.a giderken eşinle gittin di mi? eşin ne diyor canım yaa..dr . yumiler yavaş diyince sana moral veriyor mu?

Back