Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben de prp ‘ye pek sıcak bakmıyorum.

Benim 18 yumurtam toplandı,
14’ü olgun çıktı
12’si döllendi. Ve 3. Güne gitti.
4. Gün aramadılar. 5. Gün aradıklarında Embriyolarınız 5. Günde olmaları gereken gelişmeyi göstermediler dediler ben koptum tabi 😵😂 sonra ben biraz kurcalayınca gün sonu tekrar kontrol edip döndüler. 4 tanesi 5. Gün akşamı, 1 tanesi de 6. Gün biyopsi alınıp donduruldu. Yani toplam 5 adet.
Ngs’den sağlıklı dönen 0 😵

Çok güzel giden ama sonucu maalesef üzücü olan bir serüven olmuş. Dilerim yeni tedavinde böyle olmaz.

Merhaba arkadaşlar bu tüp bebek tedavisi beni paranoyak haline çevirdi benden kan testi istediler hemogram, d vitamini,B12, prolaktin, tsh bakılsın diye bugün kan verdim tsh yerlerde hemogram degerlerimden pdw,lym, eos da öyle neu da yüksek hiç birini de bilmiyorum ne anlama geliyor diye 41 yaşındayım şimdiye kadar Demir hariç hiçbir degerim yüksek yada düşük çıkmaz hepsine Aralık ayında baktırmistim normaldi İnternetteki anlamlarına göre nerdeyse kan kanseri diyeceğim kendime sonra verdikleri ilaçları inceledim muhtemelen onlardan kaynaklı ilaç kullanırken böyle bir tahlil istemeleri mantıklı mı çocuk isterken kanser mi oldum diye düşündüm resmen hemşireye yazdım kullandığım ilaçlardan mı diye henüz cevap yok

merhaba arkadaşlar;
ben de kk ve özelikle bu forumdan çok faydalananlardanım. 4 senedir hepimizin yaşadığı maceralar, umutlar ve hayal kırıklıklıklarıyla dolu 4 tedavim, bir spontan gebelik ve kürtajım(kalp durması), 2 histereskopi, 2 rahim filmi sürecim var. merak eden arkadaşlarım eski mesajlarıma bakabilir.

burada hamile kalan ve cesaret veren, yol gösteren arkadaşlarım benim önümü öyle açtı ki, aynı sorumluluğu ve umudu size vermek paylaşmak isterim; biz bizi çookiyi bilir, uzaktan da olsa birbirimizin sırtına dokunup "gececek, sabır"deyip umut olduk.

Uzun bir mesaj olacak ama umarı faydalı olur, hep yazmak istediğim bir bilgilendirme çünkü:

su an dondurulmuş ve son kalan 2. pgdli embriyoyla(son 3 tedavide 7 blast ama sağlıklı gelen sadece 2 tane sağlıklı gelmişti) hamileyim, insallah bir kızımız olacak. hayırlısı ve şükür:nazar: ancak benim hamilelik öncesi sağlık öyküm nedeniyle riskli bir hamilelik geçiriyorum; heyet raporuyla evdeyimdoğuma kadar. : bekarken sahip olduğum tip2 diyabet nedeniyle şuan günde 4 kez insülin vuruyorum, trombofili nedeniyle de kan sulandırıcı iğnelerim var:eek:
İnsallah sağ Salim doğurcağım:anneadayı:

ama sizinle bu aşamaya kadar kadar başarısızlıklara ve başarılara neden olacak süreçlerimi paylaşmak isterim; bu deneyimler benim aklımı başıma alan şeylerdir; umarım size yardımcı olur.

1. 40lı yaşlarda bir kadının ne kadar yumurtası olursa olsun PGD yaptırması gerektiği: benim AMH ve FSH ım kötü değildi, hatta iyi bile sayılabilirdi yaşıma göre( amh 1, fsh 6). ilk tedavim 39 yaşında Bursa Acıbademde oldu, tam hatırlamıyorum ama 7-8 embriyo oldu, ısrarla PGD istedik, ordaki Şahin Zeteroğlu dalga geçti biliyor musunuz:/ "nerden de biliyor musuz böyle şeyleri". sonuç 3 tane kötü kalite blast/3. KALİTE) . transfer süresi 16 gün boyunca düşük kanaması, defalarca HCG ölçülmesinin bir TÜP BEBEK DAHA tutan masrafları. ki bilenler bilir Bursa Acıbadem ateş pahası..

KK den okuduklarımla pgdsiz olmayacağını, en önemlisi 40 YAŞINDA BİR ÇİFT OLARAK BİZİ ANCAK İSTANBULUN anne-baba yapabileceğine karar verdik, kısmetimiz varsa.

2. 40lı yaşlarda bir çiftin mümkünse hem PGD hem de LABARATUVAR KALİTESİ için büyük şehirlerde (ANKARA VE iSTANBUL, OZELİKLE İSTANBUL: BAHÇECİ VE ŞİŞLİ MEMORİAL) tedavi olması gerektiği. ANKARA için lütfen öneride bulunun, bilgimiz yok

Yoksa kalanı acımasız olacak ama umut taciri. elinizden gelebiliyorsa tedavi için bu merkezleri seçin. Ankaradaki arkadaşlar da öneride bulunabilir. biz Bursadan İstanbula geçişi uygun bulduk, ŞİŞLİ MEMORİAL de devam ettik. ve SURPRİZ! her tedavide 2 ya da 3 blast kaldı, ama laboratuvar kalitesi nedeniyle hepsi 5AA-5AB -6AA-6AB (1 KALİTE Embriyolardı)...yani embriyolarımız yaşımın ilerlemesine rağmen daha kaliteli oldular

Ancak PGD den 7 TANE 1. kalite embriyonun sadece 2 tanesi temiz geldi!!! ve biz pGD kararının ne kadar onemli olduğunu anladık

İlk transferin başarısız olması ilaçsız transfer denemesi. burda merkezin kabahati var, kürtaj ve histereskopiler rahim inceliğine neden olabileceği halde ilaçsız deneme yapıldı. Semra hocanın özeleştirisiyle söylendi: rahim yeterince kalınlaşmamış ! Burada "aaa bak PGD tutmasının garantisi değil demek ki" diyen arkadaşlar da oldu; ama nedeni embriyo değildi.

3. BİR KEZ DAHA PGD: 2. sağlıklı transfer için ben çok umutsuzdum, hatta iki transfer arası 5 ay vardı ve 7-8 kilo aldım depresyondan:KK43:( hamile kalmam zaten diye düşündüğümden şekerim olmasına rağmen dikkat etmedim kiloma. bu sefer ilaçlı transfer; yine dikkat ettim tabi, hatta işim nedeniyle sürekli yolda olduğumdan ve iş yerim stresliolduğumdan ücretsiz izin aldım; ve sürpriz. HAMİLEYİM ! kan sulandırıcılar, 3. aydan sonra yoğun insülin tedavisi devam ediyor, insallah sağlıkla olur bebeğimiz ama, buraya kadar hersey bebekle ilgili hersey yolunda.

4.Yüksek yaşlar için İstanbul şart: Bursa Acıbadem iyi değerlerime rağmen hem alttan alta yaşımı (39dum) ileri sürerek tedaviyi bile gönülsüz uyguladı diyebilirim. ÇÜNKÜ BİZLER UĞRAŞTIRICI BİR GRUBUZ. ve eşlerimiz de öyle onlar da 40 yaş civarı çünkü. oysa istanbulda daha çok bizim yaş grubu insanlar var, ve merkezlerin total bir bakışları var. örneğin ben ne gerek var derken, yeniden histereskopi yaptı Semra hoca, kürtajdan kalan yapışıklıklar açıldı. şimdi okudukça anlıyorum ki bebek tutunduğunda yapışıklıklar erken doğuma neden olabiliyor. PGD siz transfer yapmıyor. hiç bir merkez mükemmel değil(ilk transferimin başarızlığı rahim kalınlığı konusundaki dikkatsizlikleri mesela). ancak uygulanabilir bütün tedaviler uygulanıyor, umut veren bir şekilde. aynı süreci BAHÇECİde de gözlüyorum

5. BİZİM YAŞLAR İÇİN YUMURTA SAYISINI DEĞİL KALİTESİNİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIN LÜTFEN, SAYI İÇİN KENDİNİZİ BOŞUNA ÜZMEYİN
Her tedavimde sayı farklıydı, ama en son 4. tedavimde o kadar azdı ki yumurtam 3 oldu sanırım . ağlamıştım. oysa sağlıklı embriyom bu tedavide çıktı ve o yumurcakımla hamileyim şu an:nazar:.... 8 yumurta çıkıp 3 tane 5 AA kalite blast olan 2. tedavimde hiç sağlık embriyom olmadı biliyor musunuz:KK43: çeşit çeşit kromozom bozuklukları, biz şok tabi.

bizi hamile yapan 1 tanecik sağlıklı embriyo. sayılar için lütfen üzülmeyelim, ben çok üzülmüştüm yaşım için (42 oldum, az yumurtam var vs) oysa düzenli adet varsa, bir tane bile yumurtlama varsa umut hep var. burda bunu kanıtlayan çok arkadaşım oldu. Kendimizi bedenimizi küçümsemeyelim, hep bunu hisettim tedavilerde: hep bi "azlık, negatiflik, bedenimi küçümseme, özgüven kaybı"... sonra bir sosyal bilim kongresinde bir kadınla tanıştım 44 yaşında pofur pofur sigara içiyor, baya kilolu, ya istemeden oldu 2. dedi, 8 aylık kızı varmış:))) çok neşeli, akıllı ..... bana mesela o kadar bedensel bir inanç ve neşe verdi ki o arkadas kendi farkında değil tabi:KK51: dedim ki olabilir, 40 kusur da hamile kalabilir ve doğurabilirim.

AMA LÜTFEN DOĞRU MERKEZ, BENİM ÖNERİM İSTANBUL BAHÇECİ VE MEMORİAL. ama dediğim gibi ANKARA önerileri de olabilir. İSTANBUL ANKARADAN şaşmayın.

mesaj uzun oldu, affınıza sığınırım. bu arada değişmez. önerim arısütü!!! arısütü hakkında geçmişte de yazdım, benim sayıma etkilemedi ama ,tedavi sürelerimi ve ilaç dozajlarımı( ve ilaç masrafımı, bedensel hırpalanmamı) direk yarı yarıya indirdi. yani arı sütü kullanmadığım 2 tedavide ilaç tedavisi 12-13 gün sürdü en yüksek yüksek dozlarla. ( 450 gonalflar felan). ama arı sütü kullandığım diğer 2 tedavide ilaç sürem 6-7 gün sürdü 225 gonalf. ile. ve yumurtalar olgunlaşmıştı.

hepinize iyi ve basarılı tedaviler diliyorum, kendinize lütfen inanın hanımlar, demesi kolay demeyin hep biliyorum yaşıyorum hala o duyguları, sevgiyle... elbette konuşuruz yine:KK200:
Merhaba çok çok sevindim :) sizi yüksek fsh grubundan hatırlıyorum ve hep merak ediyordum.hayirli olsun Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.bu arada paylaşımın hepsini okumadim sevinçten şimdi okuyacagim:KK200:

Merhaba çok çok sevindim :) sizi yüksek fsh grubundan hatırlıyorum ve hep merak ediyordum.hayirli olsun Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.bu arada paylaşımın hepsini okumadim sevinçten şimdi okuyacagim:KK200:
Hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin.Siz yumurta kalitesi için ne kullandı biz.Ari sutu nerden hangi ürünü aldınız.Tesekkur ederim.Tekrar hayırlı olsun

Kızlar,benim durum öyle karıştı ki işin içinden çıkamıyoruz,sizlerin de fikrini alayım dedim.Benim Pazar günü beta hcg yine artmıştı ve 18.000 di ama doktor boş gebelik ve kürtaja alacağız dedi.Pazartesi kürtajdan önce dosyanın tamamlanması için beni Radyolojiye ultrasona gönderdi,oradaki doktor karından ultrason yaptı ve 6+3 günlük embriyo gözlendi,kardiyak aktivite negatif dedi,bu kez bizim yine kafamız karıştı,o gün 2 doktora daha gittik,ikisi de ümitsiz konuştu,hatta perinatolog daha keseye bakar bakmaz böyle kese olmaz dedi.Biz yine de 1 hafta daha beklemeye karar verdik,çünkü Radyolojideki doktor embriyo görünüyor dedi,hatta bi doktor daha çağırdı,o da var dedi..Boş gebelik tecrübesi yaşayan var mı aranızda,benim durumumla benzeşiyor muydu,bekliyorum ama öyle zor ki beklemek de,şaşırdım artık ne yapacağımı:KK43:
prp başlıklı forumda okumuştum sizi..nasılsınız?

Guzelim bana sordun galiba ☺
Ben Genoks’ta yaptirmadim Nifty’yi, Koc Universitesi Hastanesi’nde yaptirdim. En ucuz orasiydi cunku.
Bir perinatolog ile randevu aldim orada; cunku doktor kontrolu olmadan yapilmiyor Nifty. Genoks nasil yapiyor bilemiyorum, ama bence mutlaka doktor kontrolu isteniyor; cunku bebegin ense kalinligini falan olcuyor ve formda bildiriyorlar.
Doktor ultrason ile muayene etti, sonra test icin bir form var onu doldurdu, ben de imzaladim, sonra parayi odedim ve kanimi hemen verdim. Acliga gerek yok kan verirken. Ben 12+1’dim kan alindiginda. Fetal fraksiyon orani var (anneden alinan kanda ne kadar bebek DNA’si tespit edildigi ile ilgili birsey), 4%’ten yuksek olmasi isteniyor saniyorum sonuclarin guvenilirligi acisindan; benimki 12+1’de 6%’dan biraz fazlaydi. Ne kadar gec yaptirirsan testi, saniyorum bu oran artiyor. Ben dayanamadim erkenden yaptirdim.
Teşekkürler nihayet aydınlandım :) Koç üniversitesini de düşünmek lazım. Önce kontrol etmeleri güzel çünkü bebeğin o an hayatta olduğundan emin olmadan yapılmamalı bence. Genoks için eve araç gönderiyoruz demişlerdi bende şu an 12+2 yim . Allah'ım şunu da bir atlatsam.

Merhaba, eşime burada okuduklarımı, edindiğim bilgileri anlatıyorum. Bazen de yazıları kopyalayıp okuyorum. Öğrendiklerimin hepsi benim için çok kıymetliler. Sorunum şu, eşim çok fazla deneme yapmak istemiyor. İstanbula gidelim dedim. Oraya tamam ama olmazsa bşr daha yapmam dedi. Ben de vazgeçtim. Kadere kısmet bsşka merkezlerfe arayacağım şansımı. Dualarınızı eksik etmeyin. Kafam çok karışık ve üzgün bile 8lamıyorum. Hayırlısı bu mu diye.

Merhaba, eşime burada okuduklarımı, edindiğim bilgileri anlatıyorum. Bazen de yazıları kopyalayıp okuyorum. Öğrendiklerimin hepsi benim için çok kıymetliler. Sorunum şu, eşim çok fazla deneme yapmak istemiyor. İstanbula gidelim dedim. Oraya tamam ama olmazsa bşr daha yapmam dedi. Ben de vazgeçtim. Kadere kısmet bsşka merkezlerfe arayacağım şansımı. Dualarınızı eksik etmeyin. Kafam çok karışık ve üzgün bile 8lamıyorum. Hayırlısı bu mu diye.
Madem çok fazla deneme şansı vermiyor eşiniz neden bu şansı en başarılı merkezlerden biri için kullanmıyorsunuz? İstanbul'a gidin...deneyimli merkez teknoloji vs orda...ondan sonrası tabii ki kader kısmet...Allah hayırla ve sağlıkla tez zamanda yavrunuza kavuşmak nasip etsin:)

Hiç umudumuz kaybetmeyin rezervimin azalmaya başladığını tesadüfen 33 yaşımda öğrendim.sonrasi 5 aşılama 2 tüp bebek 20 aylık oğlum:) şimdiki aklım ve deneyimim olsaydı asilamalarla vakit kaybetmezdim.asilama sayısı gözünüzü korkutmasin.2.tup bebekte nasip oldu.Ya Allah deyin yola koyulun ve eşiniz İstanbul teklifinden vazgeçmeden başlayın tedaviye:)
Ha bu arada eşinize benden selam:) bu sıkıntilarr baş koyularak aşılıyor taş koyularak değil:) inşallah ilk denemede olur

Hiç umudumuz kaybetmeyin rezervimin azalmaya başladığını tesadüfen 33 yaşımda öğrendim.sonrasi 5 aşılama 2 tüp bebek 20 aylık oğlum:) şimdiki aklım ve deneyimim olsaydı asilamalarla vakit kaybetmezdim.asilama sayısı gözünüzü korkutmasin.2.tup bebekte nasip oldu.Ya Allah deyin yola koyulun ve eşiniz İstanbul teklifinden vazgeçmeden başlayın tedaviye:)
Tek atışı istanbulda mı deneyeyim? Başka yerde birkaç tane hakkım olacak. Sizce ne yapmalıyım ?

Merhaba herkese
Benim pazartesi günü yumurta toplama işlemim de maalesef yine boş çıktı. Nerede ise 24 saat uyudum herşeyden uzaklaşmak istedim. Dün doktora görüşmeye gittiğimizde yaşımın ve yaşadığımız iki boş denemenin ardından doğal olarak pek umutlu konuşmadı. İşin komik tarafı yumurtam olsa rahmim çok güzelmiş % 80 tutar imiş. Ne komik niye bilmiyorum ama size yazmak istedim. Umutsuz yaşayamazmış insan ben umudumu kaybettim. Bana donasyonu önerdi doktor. İşin komik tarafı yıllar önce kist ameliyatı olur iken doktor yumurtalıklarımı alacağını söylemişti. Ben de daha anne olmak istiyorum ne olur almayın diye ağlamıştım. O da birini almış sadece hoş belki almasa idi daha iyi olacak idi. Neyse bu bir işaretti belki de Şükür ki bir kez anneliği tattım doya doya. Yüce Rabbim anne olmak isteyen tüm kadınlara güç kuvvet versin. Nasip etsin inşallah sevgiler...

Anadolu diyeyim kısaca.
Ankara ise kabul edilebilir ben Ankara'da yaşıyorum.anatolia tüp bebek merkezinde tedavi oldum.doktorum hakan yaralı...deneyimi ve merkez teknolojisi ekibi çok iyi..
Ama ben İstanbul'a gitmenizi öneririm.sureci yönetmek çok önemli...tedaviye hazırlamak ve doğru zamanda başlamak...belki İstanbul'da tek tedavide birden fazla embriyo elde edersiniz? Birden fazla transfer şansınız olur..elden gelen en iyi şekilde denenmeli gerisi tevekkul.eger ileri yaş ve rezerv azlığı gibi nedenler varsa zor vakalar olarak nitelendirildiginden tedavinizi angarya olarak görmeyecek sahiplenerek merkezler bulmalisiniz.o yüzden İstanbul diyorum

Tek atışı istanbulda mı deneyeyim? Başka yerde birkaç tane hakkım olacak. Sizce ne yapmalıyım ?
size aslında dstn33 cok güzel yazmış.valla bebiş istemiyorsun herhalde 😜 ankarada 9000 10000 harcayip negatif alırsan daha sikıntı.istanbulda sisli memorialde genc bir arkadaşım tedavi görüyor.cok akıllı kızdır orayi tavsiye ederim.yaşınız kac 40 üzeri ise istanbula gelip havuz yöntemi yaptirın.tarlusal isimli ilaçla opu sonrası normal döngünde adet olup hızla 3 kez olmustum.tarlusal isimli ilaci dr.a sorun örnek verin.beklemek bos aylar demek.
Tüp bebek tedavisi cok dikkat isteyen bir işlem hazir olduğunuzda yaptırın.kader diyemiyorum cünkü burada okuyorsunuz neler oldugunu.
Esinin tekrar tekrar tedavi istemedigini anlayabilirim.maddi olarak imkanimız kısıtlı.ama tek ve detaylı bakilacagınız yeri seçin.ins sonuç olumlu olacaktır. Ankarada hakan yaraliyı duydum buralardan.
Ankarada hic tedavi gördünüz mü nerede gördünüz
eğer Gördüyseniz ist.a geçin 😊😊

size aslında dstn33 cok güzel yazmış.valla bebiş istemiyorsun herhalde 😜 ankarada 9000 10000 harcayip negatif alırsan daha sikıntı.istanbulda sisli memorialde genc bir arkadaşım tedavi görüyor.cok akıllı kızdır orayi tavsiye ederim.yaşınız kac 40 üzeri ise istanbula gelip havuz yöntemi yaptirın.tarlusal isimli ilaçla opu sonrası normal döngünde adet olup hızla 3 kez olmustum.tarlusal isimli ilaci dr.a sorun örnek verin.beklemek bos aylar demek.
Tüp bebek tedavisi cok dikkat isteyen bir işlem hazir olduğunuzda yaptırın.kader diyemiyorum cünkü burada okuyorsunuz neler oldugunu.
Esinin tekrar tekrar tedavi istemedigini anlayabilirim.maddi olarak imkanimız kısıtlı.ama tek ve detaylı bakilacagınız yeri seçin.ins sonuç olumlu olacaktır. Ankarada hakan yaraliyı duydum buralardan.
Ankarada hic tedavi gördünüz mü nerede gördünüz
eğer Gördüyseniz ist.a geçin 😊😊
Tşk ederim canım.Ben hakan yaralida tedavi oldum paylaşımımda belirttim bunu.hakkinda abuk sabuk çok yazılır çizilir ama kendisi ve ekibi harikadır.bu iş ekip işi.embriyoloji lab i super.embriyologu hemsiresi otoparkında valisine kadar moralimizi yüksek tutmak için cabaladilar.
Ama.ben yine de İstanbul derim zor vakalar icin

Bak arkadasim, ben yurtdisinda yasiyorum, Avrupa’da istedigim her ulkeye gider tedavimi olurum; ama buna ragmen yoluna uzakligina isime gucume bakmadan Istanbul’a gidip geliyorum.
Bu isin kompetanlari ve son teknolojisi Istanbul’da. Eger oyle cok fazla denemek icin gucumuz istegimiz yok da diyorsaniz ozellikle, o zaman baska yerlerde bosuna zaman kaybetmeyeceksin. Burayi takip ediyorsan zaten biliyorsun nereye gidilecegini, bir iki merkez disinda baska bir yerle zaman ve para kaybetme.
Esin de biraz otursun neyin ne oldugunu iyice dusunsun tartsin seninle. Eger Istanbul’da bulacaksaniz dermani en kisa surede, bir degil birkac sefer de kaldirsin kicini. Kusura bakma boyle yaziyorum acik acik; ama adamlar biraz egri oturup dogru konussun bence. Benimki de ilk basta bik bik etti bir iki sefer oralara o kadar yola niye gidiyoruz diye; verdim agzinin payini oturdu asagi. Bu isin eziyetini sadece biz kadinlar cekiyoruz; hem maddi hem manevi... Aylarca aldigimiz ilaclar, yaptigimiz igneler, girilen her ameliyat, dollenmeyen her yumurta, her seferinde saydigimiz dakikalar saatler gunler, tutmayan her transfer, tutup da kaybedilen her bebek... bunlarin hepsi cok agir travmalar; ama adamlar bizim gibi derinden maddi manevi hissetmiyorlar maalesef, verdikleri bir sperm o kadar...
Hele ki zaman luksunuz yoksa, biran evvel dogru yerde baslamaniz lazim tedaviye.
Insallah en dogru karari verirsiniz.

Teşekkürler nihayet aydınlandım :) Koç üniversitesini de düşünmek lazım. Önce kontrol etmeleri güzel çünkü bebeğin o an hayatta olduğundan emin olmadan yapılmamalı bence. Genoks için eve araç gönderiyoruz demişlerdi bende şu an 12+2 yim . Allah'ım şunu da bir atlatsam.

Atlatacaksin canim, biraz daha sabir. Test iki haftaya cikiyor, sen de biran evvel yaptir rahatla insallah.
Bu arada doktor muayenesi test fiyatina dahil degil; SGK varsa devlet 2/3 kismini karsiliyor Koc’taki muayenenin. Ben perinatolog ile randevu almistim, 210 TL odedim. Istersen adini da veririm cok tatli bir doktor.

Merhaba herkese
Benim pazartesi günü yumurta toplama işlemim de maalesef yine boş çıktı. Nerede ise 24 saat uyudum herşeyden uzaklaşmak istedim. Dün doktora görüşmeye gittiğimizde yaşımın ve yaşadığımız iki boş denemenin ardından doğal olarak pek umutlu konuşmadı. İşin komik tarafı yumurtam olsa rahmim çok güzelmiş % 80 tutar imiş. Ne komik niye bilmiyorum ama size yazmak istedim. Umutsuz yaşayamazmış insan ben umudumu kaybettim. Bana donasyonu önerdi doktor. İşin komik tarafı yıllar önce kist ameliyatı olur iken doktor yumurtalıklarımı alacağını söylemişti. Ben de daha anne olmak istiyorum ne olur almayın diye ağlamıştım. O da birini almış sadece hoş belki almasa idi daha iyi olacak idi. Neyse bu bir işaretti belki de Şükür ki bir kez anneliği tattım doya doya. Yüce Rabbim anne olmak isteyen tüm kadınlara güç kuvvet versin. Nasip etsin inşallah sevgiler...
Benim yumurtaliklarimin ikisi aynı anda çalışmıyor ilk tedaviye basladigimizda sol yumurtalık aşağıda idi ve diğerinde 1 tane yumurta görünüyordu sonraki aylarda tersi oldu sol yukarı çıktı diğeri yumurta üretimini yaptı sizde de öyle olabilir her ay yumurta atımı yapmayabilir aslında her adet te bastırmaya devam etseniz bu arada da vitamin takviyesi ile destek olsanız olabilir gibime geliyor bildiğim kadarı ile e2 sonucu da o ayki yumurta miktarını öngörmek için bakılıyor

X