- 9 Mart 2017
- 1.316
- 6.166
- 158
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #66.281
Doktorunun açıklaması çok ilginç, alınan hücrede kromozomlara bakılıyor zaten eğer o hücrede bir kromozom bozukluğu varsa diğer hücrelerde olmama gibi bi durum imkansız, zaten bizim yaşlarda oluşan embriyoda kromozom anomali oranı yüksek olduğu için düşük riski yüksek ve bu nedenle en mantıklısı ngs yapılmış embriyo transferi diğer türlüsü kumar gibi bence.Doktoruma sordum, bi daha böyle bişile karşılaşmamak için ngs mi yaptırayım dedim, önermedi, trafektodermden çıkan sonuç İyi olmayabilir, embriyonun diğer kısmındaki hücreler sağlıklıysa, embriyoyu harcamış oluruz dedi, ayrıca ngs yle sadece kromozom sayısına bakılıyor diyor, gen yapısına bakılmıyor dedi, ben de tamam dedim, ayrıca tekrarlayan düşüklerde istiyoruz diyo, doktorum iyi biri ama bunlar da hep soru İşareti, ilk kez yaşıyoruz, ağzım zehir gibi oldu, kimse yaşamasın, sizce ne yapmalıyım?
Maalesef alınan hücrede kromozom bozukluğu varsa diğerlerinde olmama şansı olduğu gibi tam tersi durum da olabiliyor. 1-2 sayfa önceki mesajlarımı okursanız görürsünüz. Ancak sayısal kromozom hatası görülen bir NGS sonucunda embriyo transferi yapılmaması em doğru yağılacak harekettir zaten yapılmaz da...Doktorunun açıklaması çok ilginç, alınan hücrede kromozomlara bakılıyor zaten eğer o hücrede bir kromozom bozukluğu varsa diğer hücrelerde olmama gibi bi durum imkansız, zaten bizim yaşlarda oluşan embriyoda kromozom anomali oranı yüksek olduğu için düşük riski yüksek ve bu nedenle en mantıklısı ngs yapılmış embriyo transferi diğer türlüsü kumar gibi bence.
Doktorunuz doğru söylemiş... Ama gene de NGS yaptırın derim. Sayısal kromozom hatalarına karşı özellikle...Yaşınız nickinizin yanındaki yılla orantılıysa kesinlikle yaptırmalısınız...İlla düşük yaşamanız gerekmiyor. Düşük yaparsanız kaybedeceğiniz zaman ve karşılaşabileceğiniz diğer enfeksiyon rahim yapışması yada sağlık sorunları size çok daha fazla zarar verebilir ve zaman kaybı olur.Duygusal travması da cabası...Doktoruma sordum, bi daha böyle bişile karşılaşmamak için ngs mi yaptırayım dedim, önermedi, trafektodermden çıkan sonuç İyi olmayabilir, embriyonun diğer kısmındaki hücreler sağlıklıysa, embriyoyu harcamış oluruz dedi, ayrıca ngs yle sadece kromozom sayısına bakılıyor diyor, gen yapısına bakılmıyor dedi, ben de tamam dedim, ayrıca tekrarlayan düşüklerde istiyoruz diyo, doktorum iyi biri ama bunlar da hep soru İşareti, ilk kez yaşıyoruz, ağzım zehir gibi oldu, kimse yaşamasın, sizce ne yapmalıyım?
Ben bu konuyu direk genetikçiyle görüştüm embriyodan alınan hücrede kromozom bozukluğu çıktıysa diğer hücreler sağlamdır diye bir şeyin mümkün olmadığını, ngs de alınan hücre sağlıklı çıktıysa hata oranı var bunun sebebi de daha alt kromozom hataları olabilir buna sadece amniyosentezde bakabiliyolarmış ancak bunların görülme sıklığı çok çok düşükmüş,ancak sağlıksız çıktıysa hata payı %1 den düşük dedi aynı şekilde kandan yapılan nifty test gibi ondaki riskte aynı şekilde dedi sonuç temizse hata payı var ama sonuç pozitif ise hata payı %1 in altında dedi.sonuç olarak bu testlerin hiç biri için %100 garanti verilmiyor ancak %99 denebiliyor, tıp dünyasında %100 diye bir şey yoktur zaten, ama bizim yaşlarımızda %99 çok büyük bir veri olduğunu düşünüyorum. Bizim yaşlarımızdaki hastalara doktorların ngs konusunda cemile77 yaptığı yorum gibi ne gerek var yorumuna acayip sinirleniyorum, neymiş düşük yapanlara uygulanmalı ben 4 düşük yaptım yaşım 40 oldu yumurtalarım bitti bitecek bugün muayenede 2 yumurta görüldü keşke 3 yıl önce bugünkü bilgilerime sahip olsaydım direk ngs li tüp bebek yaptırırdım , ne oldu bir dünya zaman kaybı, bir dünya üzüntü ve en acısı yumurta sayım iyice düştü, belki de hiç çocuk sahibi olamıycam, o yüzden buradaki tüm arkadaşlarıma ngs li tüp bebeği tavsiye ederim.Maalesef alınan hücrede kromozom bozukluğu varsa diğerlerinde olmama şansı olduğu gibi tam tersi durum da olabiliyor. 1-2 sayfa önceki mesajlarımı okursanız görürsünüz. Ancak sayısal kromozom hatası görülen bir NGS sonucunda embriyo transferi yapılmaması em doğru yağılacak harekettir zaten yapılmaz da...
genetikçinin dediğini yanlış anlamışsınız embriyoda bazen ilk hücrede bozulma olmaz sonraki bölünmelerde olur ve siz rastgele hücre alırken o bozuklardan alırsınız ve bozukluğu görürsünüz yada tam tersi sağlam kısımlardan alırsınız kötüler diğer kısımlardadır. Eğer ilk hücrede sayısal kromozom hatası varsa ancak bütün hücreler oradan kpyalanarak bölündüğünden bütün hücrelerde hata olduğu kesindir.Ben bu konuyu direk genetikçiyle görüştüm embriyodan alınan hücrede kromozom bozukluğu çıktıysa diğer hücreler sağlamdır diye bir şeyin mümkün olmadığını, ngs de alınan hücre sağlıklı çıktıysa hata oranı var bunun sebebi de daha alt kromozom hataları olabilir buna sadece amniyosentezde bakabiliyolarmış ancak bunların görülme sıklığı çok çok düşükmüş,ancak sağlıksız çıktıysa hata payı %1 den düşük dedi aynı şekilde kandan yapılan nifty test gibi ondaki riskte aynı şekilde dedi sonuç temizse hata payı var ama sonuç pozitif ise hata payı %1 in altında dedi.sonuç olarak bu testlerin hiç biri için %100 garanti verilmiyor ancak %99 denebiliyor, tıp dünyasında %100 diye bir şey yoktur zaten, ama bizim yaşlarımızda %99 çok büyük bir veri olduğunu düşünüyorum. Bizim yaşlarımızdaki hastalara doktorların ngs konusunda cemile77 yaptığı yorum gibi ne gerek var yorumuna acayip sinirleniyorum, neymiş düşük yapanlara uygulanmalı ben 4 düşük yaptım yaşım 40 oldu yumurtalarım bitti bitecek bugün muayenede 2 yumurta görüldü keşke 3 yıl önce bugünkü bilgilerime sahip olsaydım direk ngs li tüp bebek yaptırırdım , ne oldu bir dünya zaman kaybı, bir dünya üzüntü ve en acısı yumurta sayım iyice düştü, belki de hiç çocuk sahibi olamıycam, o yüzden buradaki tüm arkadaşlarıma ngs li tüp bebeği tavsiye ederim.
Kavanozda olanını alacaktım ama doz ayarını nasıl tutturacağımı bilemedim. Siz ne miktarda kullanıyorsunuz?Bende aynı markanınkini kullanıyorum ama saf arı sütü oluyor küçük kavanozda ondan alıyorum ve soğuk zincirde gönderiyorlar.Saf halini daha güvenilir buluyorum.Karışımların ,arı sütünün etkinliğine nasıl etki ettiğini kestirmek zor .O yüzden ben saf tercih ediyorum.
İnanıyorum. İnşallah Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ben daha önce başka yerde de tedavi oldum. Arada çok büyük fark var. Tabi bu işlerde Allahı dediği olur ama iyi bir merkez daha az yoruyor ruhumutesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin sizde ayni merkezde devam ettiginize gore guvenilir olduguna inaniyorsunuz en iyi merkez bizim gibi sansi az olanlar icin burasi galiba .sizde en kisa zamanda mutlu sonuca ulasirsiniz insallah ....
Kutusunun içinde küçük plastik kaşığı var onun ucu ile alıyorum yani yarım kaşıktan biraz daha az olacak şekilde dilaltından emilimini bekliyorum.Kavanozda olanını alacaktım ama doz ayarını nasıl tutturacağımı bilemedim. Siz ne miktarda kullanıyorsunuz?
Ben de sizin gibi düşündüm adet olduğumda gerilirdim olmazsam sevinirdim bile şimdi adetim düzenli geldiğinde mutlu oluyorumHele şükür adet oldum. Bundan 5 - 10 sene önce adet olduğuma bu kadar sevineceğimi rüyamda görsem herhalde gülmekten uyanırdım kızlar :)
Hele şükür adet oldum. Bundan 5 - 10 sene önce adet olduğuma bu kadar sevineceğimi rüyamda görsem herhalde gülmekten uyanırdım kızlar :)
O zaman tedaviye başlıyoruz demektirHele şükür adet oldum. Bundan 5 - 10 sene önce adet olduğuma bu kadar sevineceğimi rüyamda görsem herhalde gülmekten uyanırdım kızlar :)
Normal merak etmeyin her yönden garantiye almışlar tedavinizi hem sayı hem de kaliteli yumurta alabilmek için. Hepsi aynı amaca hizmet eden ilaçlar olmasına karşın farklı yöntemle yumurta büyütür. Mesela GonalF de sayı daha fazla olurken menagon ya da menapurla kalitenin biraz daha önde olduğu yönünde makaleler var.Klomeni ise ne olur olmaz yardımcısı olarak düşününArkadaslar Merhaba. Ankara Bahçecide bugün yeni tedavime başladım hayırlısıyla..9 tane yumurta gördü.Yalnız bana tuhaf gelen hem 300 luk goal f hem menogon ve 3 gün sabah akşam klomen verdi önceki tedavimde sadece gonol f kullanmıştım başlangıçta. Cumaya kontrole gideceğim.Sizce bu normal mi?kafam karıştı da biraz
Teşekkür ederim içimi rahatlattinizNormal merak etmeyin her yönden garantiye almışlar tedavinizi hem sayı hem de kaliteli yumurta alabilmek için. Hepsi aynı amaca hizmet eden ilaçlar olmasına karşın farklı yöntemle yumurta büyütür. Mesela GonalF de sayı daha fazla olurken menagon ya da menapurla kalitenin biraz daha önde olduğu yönünde makaleler var.Klomeni ise ne olur olmaz yardımcısı olarak düşünün
Bugun aklima geldin, ayni zamanlarda kurtaj olmustuk, durum ne canim sendeBen de sizin gibi düşündüm adet olduğumda gerilirdim olmazsam sevinirdim bile şimdi adetim düzenli geldiğinde mutlu oluyorum
Ben de doktora gittim Canım vitamin yazdı .Çikolata kistlerim büyük önce ameliyat öneriyorum dedi ben de olamam rezervim iyice biter dedim o da bir ay sonra bakalım vitaminleri kullandıktan sonra diye söylediBugun aklima geldin, ayni zamanlarda kurtaj olmustuk, durum ne canim sende
Geçmiş olsun canim, vitaminlerle kistin alakasini anlamadim, baska bir fikrimi var ki doktorunBen de doktora gittim Canım vitamin yazdı .Çikolata kistlerim büyük önce ameliyat öneriyorum dedi ben de olamam rezervim iyice biter dedim o da bir ay sonra bakalım vitaminleri kullandıktan sonra diye söyledi
Sağol canımGeçmiş olsun canim, vitaminlerle kistin alakasini anlamadim, baska bir fikrimi var ki doktorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?