• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Stres yapmakta haklısın biran önce gelsin yeni tedavi başlasın diye sabırsızlanıyorsun bir yandan da acaba bi sıkıntı mı var diye huzursuz oluyorsun düşük sonrası ben de duyguları yaşamıştım çok araştırdım evet kürtaj veya düşük hormonları etkilemiyor fakat hamilelik nedeniyle yükselen progesteron ve östrojenin eski halini alması bazen çok kısa sürmüyor özellikle progesteron düşmeden regli olamıyorsun sonucuna ulaştım, şeninde progesteron daha sıfırlanmamıştır o yüzden çok az daha sabır arkadaşım
İnşallah canım ya ben de böyle dşünüyorum. Sonuçta bu yaşta metabolizma hızımız da düşüyor bu kadar hormon desteğini hala atamamış olabilirmiyim diyorum. Burada da tek çekincem adet sökücü olarak da progestron kullanılması oluyor:(

İnşallah canım ya ben de böyle dşünüyorum. Sonuçta bu yaşta metabolizma hızımız da düşüyor bu kadar hormon desteğini hala atamamış olabilirmiyim diyorum. Burada da tek çekincem adet sökücü olarak da progestron kullanılması oluyor:(
Adet için progesteron kullanmaktan çekinme dışardan alınan özellikle regli için alınan progesteronu vücut çabuk atıyormuş, kullanırken ani bir progrsteron yükselmesi oluyormuş bu rahim duvarını kalılaştırıyormuş ilacı kesince değer hızla düşüyor ve vücut hamile olmadığını anlayıp rahim duvarını temizliyormuş bu temizlemeden sonra zaten progesteron istenen düzeye inermiş.

Hippolyta; arkadaşım ben de 15 ocak 2018 de 8.5 hf. kürtaj olmuştum. Bana cydo-progynova bir kuru verildi adet düzeni bozulmasın diye iyide oldu. sonraki ay düzenli geldi. 3. ayda tedavi için can atıyordum doktorumda başlarız demişti. Ben il dışında olduğum için hafif lekelenme olunca yola çıktım nasıl olsa başladı diye. Gittim ama hiç birşey yok 3, 4, 5 gün yok başlayan birşey. Doktor baktı daha başlamamış dedi. Geri git dedi bana, Bende zar zor izin aldım neyse iki gün sonra gel tekrar bakayım sonra gidersin dedi. Eve geldim soğan suyu yaptım iki gün sonra muayeneye gittim ama yarım saat yürüdüm hem ağladım hem dua ettim. Allahım olmayacaksa beni uğraştırma diye. Neyse gittim lavaboya girdim aaa oda ne başlamış. Muayene oldum hemen tedaviye başlanmıştı ama maalesef sonuç alamadım. Sizinki olur inşallah.

İstanbul’da olsam pazartesi kesin Güvenç beyin kapısında seni beklerdim, biz deki heyecan bile tavan oldu 😂

Sagol canim benim heyecanimi paylastigin icin, paylastiginiz icin. Insallah hepimiz hepimizin boyle mutlu heyecanlarini paylasacagiz zamani geldiginde 🙏🙏🙏
Hayirlisiyla iyi haberlerini alayim minnagin hemen haber verecegim sizlere de...
Gercekten Pazartesi icin ben de cok heyecanliyim 🙏🙏🙏

Sagol canim benim heyecanimi paylastigin icin, paylastiginiz icin. Insallah hepimiz hepimizin boyle mutlu heyecanlarini paylasacagiz zamani geldiginde 🙏🙏🙏
Hayirlisiyla iyi haberlerini alayim minnagin hemen haber verecegim sizlere de...
Gercekten Pazartesi icin ben de cok heyecanliyim 🙏🙏🙏
Allaha emanet kuzucuk :emir_bebek::emir_bebek::dua:

Transferim oldu arkadaşlar. Bebişlerimi aldım evine gidiyoruz artık. Hepinize iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkürler. Hepimiz güzel sonuçlar alacağız inşallah. Sevgiler ☺🙋
göbişe aldın bebişleri,Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşAllah :dua:

Selamlar ben de endometrium inceliği hakkında fikirlerini istemiştim hanımların fakat bu topikte bu sorunu yaşayan pek yok sanırım. bişey yazan cikmadi😦Benim de böyle bir sorunum var.Her iki tedavimde de en fazla 8 oldu rajim duvarim.östrojen tedavisiyle maksimum 8 oluyor.Ayrıca T rahim var bende.Histereskopi de oldum fakat sorun cozulmedi.Az ve koyu renk adetten her ay rahmin ince kaldigini anliyorum.Böyle dogal da zor olurmus sanirim.18.günde gecen hafta 5 olctu doktorum.Daha önceki 2 denememde de( 2.si dondurulmus transfer ) pgt yaptirmadigim için tam bilemedim sorun rahim duvari mi embriyo mu.3 tane daha dondurulmuş blastim olmasına rağmen yeni ve pgt li tedaviye başlıyorum.Umarim rahim duvarım bana bi sürpriz yapmaz.Nasıl kalinlasir bu arkadaş?

Umarım istediğiniz kalınlığa ulaşır. 8 mm yeterli değil mi acaba? Ben yabancı sitelere de bakıyorum da, o kadar çok var ki 7 gibi kalınlıklarla başarılı olan.
Biraz da şöyle düşünüyorum, dış gebelik denen olayda embriyo endometrium dokusu olmayan yere yapışıyor. Mantıken o zaman genetik açıdan normal bir embriyonun biraz ince olsa da endometriuma tutunabilmesi gerekmez mi diye düşünüyorum. Biraz fazla düz mantık gibi mi oluyor, bilemedim ama...

Merhaba şimdi okuyunca cevap vermek istedim agustos sonu hamileydim bende ekimde kürtaj olmak zorunda kaldım ve o zamandan beri herşey altüst oldu tüm hormonlarım karıştı 60 gün regl olmadım sonrada ilacla zar zor oldum ama eskisi gibi bir regl değildi, 1-2 damla sadece. Gercekten çok üzücü bir durum çünkü resmen zamana karşı savaşıyoruz. Sonrasında tüp bebek tedavisine başlayayım dedim kist oluşmasından sebep ertelendi, 1 ay dk hapı kullandım sonrasında ilk kez dogru duzgun regl oldum ve muayenede kistin gitmiş olduğunu gördük. Tedaviye başladık. 4 folikul toplandı 3 ü boş çıktı maalesef, 1 tane olgun iyi yumurtam vardı o da döllendi, embriyolog gayet iyi kalitesi beklemeye gerek yok en iyi labararuar rahimdir dedi ve 2.gün 4 hücreli olarka transferim gerçekleşti. 11 martta..
Beklemedeyim güzel haberleri alacağım konusunda inancım çok 🙏🏼🙏🏼 Bu arada ben tedavi kurtaj vs oncesi hep baktırıyordum 3-4 folikulum oluyordu zaten. Gebeligimde kendiliginden oluşmuştu ve üç kese vardı.. ama olmadı.. Diyeceğim su ki o kadar ilac vs yine 4 yumurta ve 3 ü boş, kürtaj sebebiyle gercekten tüm vücüd dengesi bozulmuş bunu anladım.. ama 1 yumurta olsun bizim olsun saglıklı embriyom cok tatlış bir bebişe dönüşecek umutla bekliyorum hepimize bu güzel duyguyu yaşama şansı verilsin inşallah sizde dua edin lütfen benim için 🙏🏼🙏🏼
Bebiş haberi geliyor yakında senden inşallah hemen hemen aynı şeyleri yaşamaşiz benim bugün kistimi aspire ettiler bir dahaki ay basliycak tedavi inşallah gönülden dua ediyorum hepimize ama sana bugün ayrı edicem bebişin seninle ve bizimle inşallah

Kürtajdan sonra bozulan denge düzeldiyse bana umut oldun.İnşallah benim sorunum da çözülür bildiğim kadarıyla aynı zamanda doktorların dediği bunun adet le alakası yok. Çünkü kürtaj hormonları etkilemezmiş. Ama bu ana kadar düzgün giden döngü hamilelik ve kürtaj sonrası bir anda nasıl bıçak gibi gitti anlayamıyorum. Stres bile hormonları etkileyebilirken bu olmaz denmesi bana bir tuhaf geliyor. Ama sonuçta bir doktor gibi metabolizmayı bilemediğimden çaresiz gergin bekliyorum. İnşallah dediğin gibi benim durumum da düzelir.

Bu arada inşallah Allah gönlünüze göre verir ve evladınızı kucağınıza alırsınız. Gönlüm ve dualarım sizinle.. Bizleri mutlaka gelişmelerden haberdar edin.
Aslında kürtaj sebebiyle değil gebelik oluşunca tüm hormon dengelerimiz değişiyor daha sonrasında gebelik sonlanınca bence yaştan da ötürü herşey altüst oluyor ve düzelmesi zaman alıyor. Bende tam düzeldim diyemem tüm dengem sarsıldı, ama kist sebebiyle dogum kontrol hapı kullanmak regl olmama sebep oldu. İnsallah sizin de en yakın zamanda düzene girer metabolizmanız.. Ben bu süre içinde hormon dengesizliklerinden , ve gebeliğim süresince alınan hormonlar sonrasındaki ilaçlar vs hayatımda hiç olmadığım bir kilodayım. Buna da üzülüyorum tabi ama insallah sonucunda harika bir varlığa kavusmanın mutlulugu herşeyi unutturacak 🙏🏼 Heyecanla bekliyorum

Bebiş haberi geliyor yakında senden inşallah hemen hemen aynı şeyleri yaşamaşiz benim bugün kistimi aspire ettiler bir dahaki ay basliycak tedavi inşallah gönülden dua ediyorum hepimize ama sana bugün ayrı edicem bebişin seninle ve bizimle inşallah
İnşallah canım ne güzel yazmışsıın çok teşekkür ederim. 🙏🏼🥰Sana da şimdiden iyi şanslar umarım kaliteli embriyoların olur ve hersey yolunda gider onumuzdeki ay guzel haberlerini alırız 🙏🏼

Back