Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ona zaten dogum diyorlar guzelim. Normalde dogumu tetikleyen ilaclardan veriyorlar ve olu dogum yaptiriyorlar. Ben de aynisini yasadim 12. haftamda. Iki tane bes cm buyuklugunde bebeklerimi gordum parmaklarina kadar. Dedigin gibi 5,5 ayligini dusunemiyorum, Allah kimseyi boyle tecrube ettirmesin.

20 embriyo ne kadar ćok göndermişsin soktayim aslında bu konuda ...güvenç bey sana mı bıraktı konuyu ciddi iyi bir sayı.ben hepi topu 4 tane gönderdim ayrı zamanlarda :)))

Bence de en mantiklisi NIFTY testi. O da NGS teknigiyle yapiliyor. Kismet olursa bir gun ben de @anneveoglusu gibi bundan yaptirmayi dusunuyorum. Sonucuna gore amniyosentez yaptirip yaptirmamaya karar veririz.
Genetige gidenler icin nifty teste pek gerek yok.nifty % 100 sonuç vermiyor %95 sanirim güvenilirligi.ben nifty teste para vermek istemedim.burada arkadaşlar yani elifdemirelif prenotologu ona da yaptırma demiş bu güvenilirligi söylemis.benimde icim rahatlamıstı.ben bahceciyide aradım için rahat olsun yaptırmasanda olur dedi dr.
Hele amniyosentez sende hiç olacak sey degil ngs.li cünki

20 embriyo ne kadar ćok göndermişsin soktayim aslında bu konuda ...güvenç bey sana mı bıraktı konuyu ciddi iyi bir sayı.ben hepi topu 4 tane gönderdim ayrı zamanlarda :)))

Guvenc Bey basindan beri bana bes kaliteli embryo yeter havuzda hemen transfer ederim diyordu. PGT’den de vazgecmistim zaten, ama bildigin gibi ikk seferinde hamile kaldim onlar da melek oldu. Ben basindan beri hep kirkuyordum yasim itibari ile embryolarin sagliksiz cikar diye, o yuzden yasim daha ilerlemeden toplayabildigimiz kadar toplayalim dedim. Yani o hasta icin ekonomik olarak en mantikli secenegi sunuyor; ama benim soyledigimi de mantikli buldu. Maddiyat en bas kriter degilse senin dedigin daha mantikli dedi O da.
Isin ozu, biz once NgS olmadan havuz yaptik, bana iki havuzdan sonra hemen transfer yapti. Sonra o ikizlerim dusunce iki havuz daha yaptik; ama bu sefer embryolara Ngs ile yaptik. Onceden dinrurduklarimi da actilar inlara da biyopsi oldu. Netucede eski havuzla yeni havuz toplam 20 tane kaliteli blast gitti, anca ikisi saglikli cikti.
Sonucta benim korktugfum basima geldi, iyi ki Guvenc Bey’i dinlememisim hu konuda.
Aslinda O da o andaki en mantikli optimal oneriyi yapiyor hasta icin, ama benim degiskenlerim biraz farkli oldugu icin ben farkli karar verdim. Keske Ngs hususunda da caymasaydim da en basinda yapsaydim havuzumu NGS ile; belki daha saglikli embryolarim olurdu ne bileyim. Belki de sans bu isler. Laboratuvar ile de gorustum ben birkac sefer, her ay sansa ne cikarsa diyorlar. Yani hu ay 15 yumurtamin hepsi sagliksiz olabilirken ii ay sonra yarisi ya da uc besi saglikli olabiliyormus. Kismet iste... yilmamamk lazim son yumurtaya kadar...

Merhaba canım sen bunları okuma bence bazen kötü şeylerden bahsedebiliyoruz .Oh ne güzel transferini olmuşsun bekliyorsun film falan izle bence. Transfer olanlar ne yapmalı tam bilmiyorum da ne yapmaları gerekiyorsa onu yap işte :).
Valla ben transfer olunca sonucu öğrenmeden hiç girmeyeceğim buralara.

Ya bu konuda herkes ayri birsey soyluyor. Insalalh kismet olur da oralara gelirim ama insan kime inanacagini bilemiyor.
Bana Guvenc Bey yine de NIFTY yaptir NGS’li olsa bile. Belki de hukuksal yukumlulukten siyrilmak icin mecburen diyorlar ne bileyim. Ama formlarda falan hep yaziyordu yaptirmayi tavsiye ettikleri.
Sana kim dedi Bahceci’de gerek yok diye? Sasirdim valla.

Bu 5.5 aylık dogum yapan konusu cok zor bir sey.senin de bu anlattikların cok zor canım

Erbil beyde tavsiye etmisti ben saşirdım tavsiye etmesine ve fazla titiz buldum.neyse ki elifdemirelif beni kurtardı 1500 e neler alırdim bebege

Cok haklisin arkadasim; ama sanki bir tek burada anlasildigimi hissediyorum sanirim ve yalnizligimi unutuyorum. Ben bunlari yasarken kimselerle konusmadim en basinda, derdimi anlattiklarim da cok anlamadi bence. insan basina gelmeyince anlamiyor bizi iyi ya da kotu de yasasak.
Neyse, ben denerim biraz uzak kalmayi tavsiyene uyup. Belki zaman daha hizli gecer

Insallah sen de en kisa zamanda o gunlere gelirsin de girmezsin buraya

Son düzenleme:
Canım senin kaç tane sağlam geldi 4 taneden merak ettim . 20 gerçekten ciddi bir rakam .
Canim 2 sağlikli geldi.ilk gönderdigim 1 taneydi ve sagliksiz geldi trizomi 16 sonuc.dr.um bunda kan degerimin çok iyi olacağını ama 7. Haftada düşük olurdu dedi.birde sonuçlar geliyor boyle 2. Gönderdigim sagliklı geldi . Vs vs sizlerin başını ağritmayayim.
2. Sağlıksızda ise edward sendromu ve birsey daha çıktı.down çıkmadı ama..sonuç olarak düşükler normalde de bu sebeplerle oluyor bunlar asla bebek olamayacak ağır kromozol bozukluklar.yeterince korkutucu oldum mu malesef bunlarida okumustum neyse sonuç bekleyenler bence de buraları okumasin

Amin inşaallah canım

Anladım canım yüzde 50 sağlıklı gelmiş . Herkezde farklı ve aynı zamanda her ay değişiyordur bu oran demek pgt yi yapmak şart oldu artık .

Ay var mi yok mi bilemiyorum daha guzelim, insallah Allah soyletmistir

Ama hicbirsey hissetmedim, ne yerlesme, ne kanama hicbirsey. Diyorum ilaclarin da mi etkisi yok su sefer, siskinlik bile yok yahu delirecegim
Kaç gün oldu ki? bende de hiçbir şey vallahi arada ki çok nadir kasığıma iğne batıyor onun dışında hiçbir şey yok

Merhabalar inşallah pozitif sonucu alırsınız ve yaşadığınız olumsuz tecrübeyi bu sayede tamamen unutursunuz Omega ve QENZİM transferden sonra da devam ediyormusunuz sonrasında faydası olmaz demişlerdi bana

Masallah valla ne guzel 50% imis seninkisi.
Bende 10% gibi geldi. Niye benim bu kadar kotu anlamiyorum. O kadar saglikli beslenirim, hareket ederim falan. Yani tek kitu aliskanligim sigara, onu da icie icmemek arasinda bisey yapiyorum son iki senedir zaten. Soyum mu bozuk anlamadim gitti...
Ama demek ki icime dogmus da israr etmisim cok toplayalim diye.
Benim gelen bozukluklar bir de yasamaya imkan veen cinstenmis; yani Guvebc Bey de iyi ki yaptirmisiz dedi en son.
Senin yas kacti NGs yaptirdiginda bu embryolarina? Hangi laboratuvar yapti testi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…