- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 63
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.481
Tam bilmiyorum ama bazı ilaçlarla düşürtüyorlar canlı doğmaması için . Ben mesela 11 haftalık kalp durmasından dolayı kürtaj olduktan sonra parça düşürdüm 2 kere böyle mandalina büyüklüğünde falan . Ve düşen bebeğimi ne kadar sevdiğimi en çok o zaman hissettim sanırım vücut kendini doğurmuş falan zannediyor prolaktin sevgi hormonları vs yükseliyor 5,5 aylık ölü doğumu hayal bile edemiyorum Allah korusun.
20 embriyo ne kadar ćok göndermişsin soktayim aslında bu konuda ...güvenç bey sana mı bıraktı konuyu ciddi iyi bir sayı.ben hepi topu 4 tane gönderdim ayrı zamanlarda :)))Bahceci’de ben 20 embryo Ngs’ye gonderdim, yarisindan fazlasi da uc kere donduruldu acildi, hic bozulma olmadi bunlarda. Bence ekip ve ekipman konsuusnda cok guvenilir ve riski en aza indiriliyor. Ama tabi sans, 100 kerede bir olur o da sana denk gelir bilemeyiz. O yuzden enine boyuna dusun tart en guzeli senin karar vermen.
Genetige gidenler icin nifty teste pek gerek yok.nifty % 100 sonuç vermiyor %95 sanirim güvenilirligi.ben nifty teste para vermek istemedim.burada arkadaşlar yani elifdemirelif prenotologu ona da yaptırma demiş bu güvenilirligi söylemis.benimde icim rahatlamıstı.ben bahceciyide aradım için rahat olsun yaptırmasanda olur dedi dr.Bence de en mantiklisi NIFTY testi. O da NGS teknigiyle yapiliyor. Kismet olursa bir gun ben de @anneveoglusu gibi bundan yaptirmayi dusunuyorum. Sonucuna gore amniyosentez yaptirip yaptirmamaya karar veririz.
20 embriyo ne kadar ćok göndermişsin soktayim aslında bu konuda ...güvenç bey sana mı bıraktı konuyu ciddi iyi bir sayı.ben hepi topu 4 tane gönderdim ayrı zamanlarda :)))
Merhaba canım sen bunları okuma bence bazen kötü şeylerden bahsedebiliyoruz .Oh ne güzel transferini olmuşsun bekliyorsun film falan izle bence. Transfer olanlar ne yapmalı tam bilmiyorum da ne yapmaları gerekiyorsa onu yap işte :).Ona zaten dogum diyorlar guzelim. Normalde dogumu tetikleyen ilaclardan veriyorlar ve olu dogum yaptiriyorlar. Ben de aynisini yasadim 12. haftamda. Iki tane bes cm buyuklugunde bebeklerimi gordum parmaklarina kadar. Dedigin gibi 5,5 ayligini dusunemiyorum, Allah kimseyi boyle tecrube ettirmesin.
Genetige gidenler icin nifty teste pek gerek yok.nifty % 100 sonuç vermiyor %95 sanirim güvenilirligi.ben nifty teste para vermek istemedim.burada arkadaşlar yani elifdemirelif prenotologu ona da yaptırma demiş bu güvenilirligi söylemis.benimde icim rahatlamıstı.ben bahceciyide aradım için rahat olsun yaptırmasanda olur dedi dr.
Hele amniyosentez sende hiç olacak sey degil ngs.li cünki
Bu 5.5 aylık dogum yapan konusu cok zor bir sey.senin de bu anlattikların cok zor canımOna zaten dogum diyorlar guzelim. Normalde dogumu tetikleyen ilaclardan veriyorlar ve olu dogum yaptiriyorlar. Ben de aynisini yasadim 12. haftamda. Iki tane bes cm buyuklugunde bebeklerimi gordum parmaklarina kadar. Dedigin gibi 5,5 ayligini dusunemiyorum, Allah kimseyi boyle tecrube ettirmesin.
Erbil beyde tavsiye etmisti ben saşirdım tavsiye etmesine ve fazla titiz buldum.neyse ki elifdemirelif beni kurtardı 1500 e neler alırdim bebegeYa bu konuda herkes ayri birsey soyluyor. Insalalh kismet olur da oralara gelirim ama insan kime inanacagini bilemiyor.
Bana Guvebc Bey yune de NIFTY yaptir NGS’li olsa bile. Belki de hujujsal yukumlulukten siyriknak icin mecburen diyorlar ne bileyim. Ama formlarda falan hep yaziyordu yaptirmayi tavsiye ettikleri.
Genetige gidenler icin nifty teste pek gerek yok.nifty % 100 sonuç vermiyor %95 sanirim güvenilirligi.ben nifty teste para vermek istemedim.burada arkadaşlar yani elifdemirelif prenotologu ona da yaptırma demiş bu güvenilirligi söylemis.benimde icim rahatlamıstı.ben bahceciyide aradım için rahat olsun yaptırmasanda olur dedi dr.
Hele amniyosentez sende hiç olacak sey degil ngs.li cünki
Merhaba canım sen bunları okuma bence bazen kötü şeylerden bahsedebiliyoruz .Oh ne güzel transferini olmuşsun bekliyorsun film falan izle bence. Transfer olanlar ne yapmalı tam bilmiyorum da ne yapmaları gerekiyorsa onu yap işte :).
Valla ben transfer olunca sonucu öğrenmeden hiç girmeyeceğim buralara.
Erbil beyde tavsiye etmisti ben saşirdım tavsiye etmesine ve fazla titiz buldum.neyse ki elifdemirelif beni kurtardı 1500 e neler alırdim bebege
Canım senin kaç tane sağlam geldi 4 taneden merak ettim . 20 gerçekten ciddi bir rakam .20 embriyo ne kadar ćok göndermişsin soktayim aslında bu konuda ...güvenç bey sana mı bıraktı konuyu ciddi iyi bir sayı.ben hepi topu 4 tane gönderdim ayrı zamanlarda :)))
Canim 2 sağlikli geldi.ilk gönderdigim 1 taneydi ve sagliksiz geldi trizomi 16 sonuc.dr.um bunda kan degerimin çok iyi olacağını ama 7. Haftada düşük olurdu dedi.birde sonuçlar geliyor boyle 2. Gönderdigim sagliklı geldi . Vs vs sizlerin başını ağritmayayim.Canım senin kaç tane sağlam geldi 4 taneden merak ettim . 20 gerçekten ciddi bir rakam .
Amin inşaallah canımTam bilmiyorum ama bazı ilaçlarla düşürtüyorlar canlı doğmaması için . Ben mesela 11 haftalık kalp durmasından dolayı kürtaj olduktan sonra parça düşürdüm 2 kere böyle mandalina büyüklüğünde falan . Ve düşen bebeğimi ne kadar sevdiğimi en çok o zaman hissettim sanırım vücut kendini doğurmuş falan zannediyor prolaktin sevgi hormonları vs yükseliyor 5,5 aylık ölü doğumu hayal bile edemiyorum Allah korusun.
Anladım canım yüzde 50 sağlıklı gelmiş . Herkezde farklı ve aynı zamanda her ay değişiyordur bu oran demek pgt yi yapmak şart oldu artık .Canim 2 sağlikli geldi.ilk gönderdigim 1 taneydi ve sagliksiz geldi trizomi 16 sonuc.dr.um bunda kan degerimin çok iyi olacağını ama 7. Haftada düşük olurdu dedi.birde sonuçlar geliyor boyle 2. Gönderdigim sagliklı geldi . Vs vs sizlerin başını ağritmayayim.
2. Sağlıksızda ise edward sendromu ve birsey daha çıktı.down çıkmadı ama..sonuç olarak düşükler normalde de bu sebeplerle oluyor bunlar asla bebek olamayacak ağır kromozol bozukluklar.yeterince korkutucu oldum mu malesef bunlarida okumustum neyse sonuç bekleyenler bence de buraları okumasin
Kaç gün oldu ki? bende de hiçbir şey vallahi arada ki çok nadir kasığıma iğne batıyor onun dışında hiçbir şey yokAy var mi yok mi bilemiyorum daha guzelim, insallah Allah soyletmistir
Ama hicbirsey hissetmedim, ne yerlesme, ne kanama hicbirsey. Diyorum ilaclarin da mi etkisi yok su sefer, siskinlik bile yok yahu delirecegim
İnşallah allah söyletmiştir:)Kaç gün oldu ki? bende de hiçbir şey vallahi arada ki çok nadir kasığıma iğne batıyor onun dışında hiçbir şey yok
Merhabalar inşallah pozitif sonucu alırsınız ve yaşadığınız olumsuz tecrübeyi bu sayede tamamen unutursunuz Omega ve QENZİM transferden sonra da devam ediyormusunuz sonrasında faydası olmaz demişlerdi banaVayy, uc ayda uc opu nasil oldu. Su bir adette iki sefer toplama olayi mi? Ben de sormustum ama cok ozel durumlarda yapiyoruz demoslerdi. Sen neden boyle hizli yaptin?
PGT konusunda cok haklisin. Demin D destiny16 ’ya da yazdim. Ben ilk gidisimde istiyordum, doktorumu dinleyince fikir degistirdim. Keske degistirmeseydim, ikk seferde hamile kaldim ama senin de bildigin sonu yasadim. Cok sukur kendi kendilerine kapleri durdu, simdi buna sukrediyorum napayim? Ya yasasalardi ve brn bir karar vermek zorunda kalsaydim? Neyse, gecti gitti sukur...
Valla Allah soyletmistir insallah; ama daha hamile olup olmadigimi bilmiyorum. Tahmin edecegin gibi cildirmak uzereyim ama!!! 23’u transfer oldum, 6’si test gunum. 2’sinde proluton ignem var, o sirada kan testi vereyim mi vermeyeyum mi dusunuyorum butun gun :)
Onun disinda yediklerime cok dikkat ediyorum. Sadece zeytinyagli ve sulu yemekler yiyiyorum, basit karbonhidratlari tamamen kestim sadece kompleks karbonhidrat ve bol protein yiyorum (hrr sabah iki yumurta yerim mesela). Cok az meyve, canim cekerse o da. Onun disinda takviyelerim var biliyorsun onlara devam ediyorum, ilk seferinde de kesmemistim ben cok yusekmmiktarda omega ve ubiquinol kullaniyorum.
Lakin hicbir his yok; biliyorum belirti diye birsey yok, ilk seferinde de olmamisti. Ama insanin elinde degil iste bos mu icim diye hayiflaniyorum :)
Insallah hamileyimdir ne diyeyim :)
Arada goruyorum NGS’li de tutmayanlar bvar; ama insallah cok nadir falandir. Cok korkuyorum acikcasi.
Güzel mesaj güzel sonuç canım.Anladım canım yüzde 50 sağlıklı gelmiş . Herkezde farklı ve aynı zamanda her ay değişiyordur bu oran demek pgt yi yapmak şart oldu artık .
Canim 2 sağlikli geldi.ilk gönderdigim 1 taneydi ve sagliksiz geldi trizomi 16 sonuc.dr.um bunda kan degerimin çok iyi olacağını ama 7. Haftada düşük olurdu dedi.birde sonuçlar geliyor boyle 2. Gönderdigim sagliklı geldi . Vs vs sizlerin başını ağritmayayim.
2. Sağlıksızda ise edward sendromu ve birsey daha çıktı.down çıkmadı ama..sonuç olarak düşükler normalde de bu sebeplerle oluyor bunlar asla bebek olamayacak ağır kromozol bozukluklar.yeterince korkutucu oldum mu malesef bunlarida okumustum neyse sonuç bekleyenler bence de buraları okumasin
Kaç gün oldu ki? bende de hiçbir şey vallahi arada ki çok nadir kasığıma iğne batıyor onun dışında hiçbir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?