• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İnşallah çok sağol, sen transfer olmuştun sanırım,inşallah sımsıkı tutunur sana bebisin tatlı,heyecanlı bekleyişlerdesindir sonu güzel olsun,sağlıkla sıhhatle gelsin bebisin

Evet canim oldum, bu ucuncu transferim oldu. Insallah tutunmustur da guzel haber veririm herkese umut olur.

Güvenç bey mi soğuk sert?? Size tedirginliğiniz sebebiyle öyle gelmiştir.Tam aksine çok sıcak bir nsandır. Ancak mesleğiyle ilgili konularda çok ciddi konuşur ve her ihtimali de düşünürek konuşur. Bence biraz daha tanıdıkça çok seveceksiniz. Blgi ve başarısı ile gerçekten üst düzeydir.

periferik karyotip sizin ve eşinizin kromozom analizidir. Şu an eşinizin ve sizin normal bir hayat sürüyor olmanız kromozom probleminiz olmadığı anlamına gelmez. Hatta kromozomlarınız normalde olsa embriyolarda kromozom problemi yaşamayacağınız anlamına da gelmez. Bu testi üniversite hastanelerinde de tıbbi genetik polikliniklerinde ücretsiz olarak yaptırabiliyorsunuz. Hatta ben sizin yerinizde olsam hazır bunu yaptırırken trombofoli panelini de yaptırırdım kan pıhtılaşma ve mutasyon testleridir bunlar genelde tekrarlayan düşüklerden sonra yapılır ama olsun siz önceden yaptırıverin. Eşinizin sperm sonuçları normalde olsa sperm dna hasarı riskine karşı c vitamini evicap ve l carnitin içeren vitamin kullandırmaya başlayın. Bu oksidatif stres yükü altında oluşan sperm DNA hasarını azaltır ve sperm kalitesini iyileştirmeye yardımı olur. Sizin de folik asit ve ubiquinol ( q10 nin akrif formu) içeren bir vitamin almanızda fayda var,

Ben ve eşim öyle yapmıştık. Kromozom analizlerinizde bir sorun çıkarsa kesin PGT yaptırmanız gerekecektir. Ama çıkmazsa gene risk olacak ancak embriyodaki risk azalacağından kararı size bırakacaklar.

Güvenç Beye tartışmasız güvenebilirsiniz. Çok empati sahibi bir doktordur. İşini yaparken sanki kendisi ebeveyn olacak gibi titiz davranır.İnternet doktorculuğu oynamak maalesef çok iyi bir şey değil internette gerçekten büyük bir bilgi kirliliği var. Maalesef bu hatayı ben dahil hepimiz yapıyoruz. İnternetten bir şeyi görüyoruz sonra gidip doktorun karşısına ya siz bunu dediniz ama bakın burada bu yazıyor diyoruz. Adam orada işini mi yapsın bize ders mi versin ne yapsın?
Mükemmel cevap eline sağlık

Selam, nasilsin hersey yolunda insallah?
Herşey yolunda şükür. Bebeğimiz tam bir haftalık oldu. Doğum iyi geçti. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Darısı başınıza inşallah. Yazdıklarınızı okuyorum hep ama vakitsizlikten yazamıyorum ama zaten aranızda tüp bebek konusunda çok bilgili arkadaşlar var. Bana sorularınız olursa seve seve müsait olduğum ilk zamanda cevap vermeye çalışırım. Kaç tane doktor gezdim kaç tane transfer oldum, şimdi düşünüyorum iyi ki vazgeçmemişim. Aranızda da hu şekilde çabalayan arkadaşlar var, hepinizi tebrik ediyorum, hepiniz anne olmaya layıksınız. Duygulandım şu an...

Herşey yolunda şükür. Bebeğimiz tam bir haftalık oldu. Doğum iyi geçti. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Darısı başınıza inşallah. Yazdıklarınızı okuyorum hep ama vakitsizlikten yazamıyorum ama zaten aranızda tüp bebek konusunda çok bilgili arkadaşlar var. Bana sorularınız olursa seve seve müsait olduğum ilk zamanda cevap vermeye çalışırım. Kaç tane doktor gezdim kaç tane transfer oldum, şimdi düşünüyorum iyi ki vazgeçmemişim. Aranızda da hu şekilde çabalayan arkadaşlar var, hepinizi tebrik ediyorum, hepiniz anne olmaya layıksınız. Duygulandım şu an...
Allah evladınızın bahtını da tahtını da güzel eylesin.Analı babalı sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah.

Allah anali babali, saglik ve mutlulukla buyumeyi nasip etsin kuzucuguna. Op O’nu bizim icin de kocaman kocaman :)
Yasadiklarini da yaz ki herkese umut olsun. Boyle mutlu son hikayeleri hepimize guc kuvvet verecektir eminim :)

Yapacam ama 7. Günü falan. O günden itibaren hergün. Onla oyalanırım birazcık. Hiç deme daha 1. Günüm ama zaman geçmiyor. Ve ben bir aptallık ettim sıkıldıkça sigara içtim sonra çok pişman olup paketi balkondan aşağı attım umarım kardan bebeğim etkilenmemiştir
:confused: ya canım napıyosun arkadaşlar az yazmış günün en esprili mesajiydı.tüp bebekte dr.ların en istemedigi sey sigara.hemen bir anımı anlatayım :)
2014 mi 2015 yılımı ben 40 41yaşındayken bekar biri olarak başkent ünv. Hastanesinde yumurta dondurmaya gittim.dr. beceriksizi sigarayı birakmami söyledi bende ciddi bir hastalığım varmış gibi kati sekilde sigarayı bıraktım.rezerve zarar veriyor demisti.
Gülecegim konu disarda herkes evli esiyle gelmiş genc.benim icim gidiyor keske bende evli olsaydım diye.günlerden bir gün bir kadinda dr.a ayaküstü derdini anlatiyor.muayenede yumurtaları iyi çikmamis çünkü.kadın buraya geldiginden stres oldugunu günde sadece 2 mi 3 mü sigara ictiğini anlatiyor.dr bir yorum yapmadı ama yani kadinın söylediği pek anlamlı değil.:-) o kadar para verip tedavi görüp bunlar olmamalı.benimde 15 gündür bir hatam var.10 aylık bebeğim ve günde bir sigara ictim su anda paket almadım ve yeni yeni boyle ictim ama olmamali.tabi bende de hayat gaileleri sorunlar sebebiyle dayanamadım.bundan sonra günleri birlikte sayalım :-) dr.a neden beceriksiz dedim dogru düzgün protokol uygulamadı ve sonuç bos yumurta oldu:KK34:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar , dün Güvenç Karlıkaya ile görüştüm ilk görüşme biraz tuhaf geçti . Açıkçası adam biraz soğuk ve sert göründü. Bilgisini ve tecrübesini yargılayamam elbet . Bizden '' peripherial karyotype'' (periferik karyotip) diye genetik test istedi . Genetik test iyi çıkarsa ngs pgt yapıp yapmama kararını bize bırakacakmış çünkü pgt için embriyodan hücre çekilirken emriyoya zarar verme ihtimali mevcutmuş . Ben pgt yaptırırım yaşdan dolayı diye düşünürken . Farklı bir şey çıkardı başımıza gerçi istediği test çok ta pahalı değilmiş 650 tl falan ama eşimle ikimizde normal insanlarız ne gibi bir genetik sorunumuz olabilir ki ? Sonra sonuçlar normal çıkınca bu yumurtaların sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki sonuçta 41 yaş gibi bir gerçek var ortada. Galiba emriyoya zarar gelmesin diye pgt yaptırmayacağım hem pgt çok daha pahalı ama ya çocuk down lu çıkarsa sonra düşürmeye uğraş falan bir sürü zaman kaybet, zor anam zor. Benim sıkıntım işte doktorlara güvenememek onların kararlarını internetten ararştırarak sorguluyorum ama googleye bir şeyler yazarak doktorların bilgisine sahip olunmuyor sonuçta . Güvenmekten başka çaremiz yok.
Bende erbil yağmur bahcecideyken ona buyük hevesle gidip aynı senin gibi süpheyle oradan ayrılmıstım.2. Randevuda ise iste benim dr.um deyip baģlanmıstım.bahceci fulya forumunda okuduguma gore ve merkezde de duydugum; çunkü ben orada da sordum, hangisine gitsem diye oranın en iyi iki dr.u oldugunu söylediler bana.ben kendimden çok tavsiyeye inanırım dr.da ve tavsiye bende de doğru çıktı.
hamilelik dr.unu da buralardaki forum ve yorumlardan secmiş biriyim cok memnun kaldım.

Merhaba kızlar , dün Güvenç Karlıkaya ile görüştüm ilk görüşme biraz tuhaf geçti . Açıkçası adam biraz soğuk ve sert göründü. Bilgisini ve tecrübesini yargılayamam elbet . Bizden '' peripherial karyotype'' (periferik karyotip) diye genetik test istedi . Genetik test iyi çıkarsa ngs pgt yapıp yapmama kararını bize bırakacakmış çünkü pgt için embriyodan hücre çekilirken emriyoya zarar verme ihtimali mevcutmuş . Ben pgt yaptırırım yaşdan dolayı diye düşünürken . Farklı bir şey çıkardı başımıza gerçi istediği test çok ta pahalı değilmiş 650 tl falan ama eşimle ikimizde normal insanlarız ne gibi bir genetik sorunumuz olabilir ki ? Sonra sonuçlar normal çıkınca bu yumurtaların sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki sonuçta 41 yaş gibi bir gerçek var ortada. Galiba emriyoya zarar gelmesin diye pgt yaptırmayacağım hem pgt çok daha pahalı ama ya çocuk down lu çıkarsa sonra düşürmeye uğraş falan bir sürü zaman kaybet, zor anam zor. Benim sıkıntım işte doktorlara güvenememek onların kararlarını internetten ararştırarak sorguluyorum ama googleye bir şeyler yazarak doktorların bilgisine sahip olunmuyor sonuçta . Güvenmekten başka çaremiz yok.
NGS ye gelelim.Güvenç bey ngs.ye daha da karşıydı geçen yıl.biz dr değiliz ki neye karar verecegiz bence hastaya bırakmayıp tavsiye edecekse etmeli.hücre alınırken bozulma da olmuyor.bahceci fulyanın labaratuvarında öyle birsey olmaz benimde pgt ngs denen bu genetik yapildı.dr.um embriyo bozulabilir de demedi.dediyse de bunun düşük bir ihtimal olduğunu açıklamıştır.ben 3 ayda 3 opuyu olup pgt.ye gönderdim.yani zaman en degerli konu bizim yaşlarda.bizim yaşlarda tedavi görüp veya doğal hamile kalıp sonucta down sendromlu oldugunu bir kac kiside okudum.mesajları cok üzücüydü.ya ondan sonra birkaç ay gectiğinde yumurta kalmazsa vs vs. dr bunlarida aciklasa daha iyi olurmus.erbil bey pgt.yi bana bastan dedi.

Son düzenleme:
tedavinin başında kaçtı acaba ?Yumurtanız toplanabildi mi hiç?
Daha amh tan haberdar değilken 11 cıkmıştı yeni evlendiğim zamanlardı fshın ne oldugunu bilmiyordum o zaman sonra 6 civarı cıkıyodu belki uzun zamandır böyledir hiç ölçtürmedim yıllardır amhı öğrenince. Yumurta da cok yoktu 3-4 arası ama transfere 1tane kalıyodu

Gözünüz aydın hayatguzel2015 hayatguzel2015 geldi mi poğaça eller ayaklar maşallah :nazar::emir_bebek: iyi günlerde sağlıkla büyütün prensinizi. Bende bebegim ilk dogduğunda bazen ağlıyordum.hep benim gibi geç veya güç, bebek sahibi olanlar mı ağliyor bilmem 46 yaşında anne olan arkadaşımda öyle ağlamış ilk zamanlar

Son düzenleme:
Gözünüz aydın hayatguzel2015 hayatguzel2015 geldi mi poğaça eller ayaklar :nazar::emir_bebek: iyi günlerde sağlıkla büyütün prensinizi. Bende bebegim ilk dogduğunda bazen ağlıyordum.hep benim gibi geç veya güçbebek sahibi olanlar mı ağliyor bilmem 46 yaşında anne olan arkadaşımda öyle ağlamış ilk zamanlar
Zor elde ettiğimiz için cok sınavlardan gectiğimiz için ben de aglaya aglaya şükrederdim

Saglıkla büyütün bebeklerinizi inşallah Allah ım bu yolda emek veren kimsenin emeklerini boşa çıkarmaz
Amin seninde bebeğin olsun bütün arkadaşlarımızla birlikte inş. :dua:fsh a takılmayın benim de son tedavimde fsh kać amh kaç bilinmiyordu.
41 yaşımda yani gençken fsh 14 15 vardı.bu arada ikiz kızkardesim hala bekar bebek umudumuz kalmadı sevgilisiyle mutlu.o da bebegi olsun isterdi ama ne yazık evlenemedi.şimdi bebek kendi istemiyor.careler tükenmez isteyen herkesin anne olması duasıylayım.

Son düzenleme:
Back