• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Insallah, hepimiz aliriz guzel haberler en kisa zamanda.
Ben Omega3’u zaten hamilelik dusunmeden de alirdim yuksek miktarda. Beyin, kalp ve damar sagligi icin cok onemli.
Ubiquinol da devam ediyorum; sonucta islevi hucrelerin oksidatif stresini elimine etmek. Bebek de hucrelerin bolunmesiyle olustugu icin benim mantigim kullanmaktan yana. Zarari olduguna dair hicbir gosterge yok, kimseden duymadim, doktorum da birsey demedi. Zaten vucut bunu kendisi uretiyor 25 yasina kadar, o yastan sonra uretimi yavas yavas azaldigi ve bizim yasimizda bitme noktasina geldigi icin yaslaniyoruz biz de yavas yavas.
Ben sahsen cok fark gordum. Mesela benim tirnaklarim, sacim inanilmaz hizli uzamaya basladi kullanmaya basladigimdan beri. Iki sene once mesela saclarimi kulak ati kestirmistim; simdi koltuk altima kadar uzadi. O kadar yani...
5.gun transferi olmanız faydalı olduğunu gösteriyor ben 41 yaşındayım 2 kere tupbebek yaptırdım olmadı eşimde ve bende bir sorun yok rezervler iyi hormon değerlerim yaşıma göre gayet iyi rahimde hiç bir sorun yok ama embriyolar 5.gune gelemiyor

Bence de en mantiklisi NIFTY testi. O da NGS teknigiyle yapiliyor. Kismet olursa bir gun ben de A anneveoglusu gibi bundan yaptirmayi dusunuyorum. Sonucuna gore amniyosentez yaptirip yaptirmamaya karar veririz.

Niftyde sorun yoksa amniyosentez yaptırmaya gerek yok inşallah hamiş kalırsın sağlıkla güzel haberlerini alırız inşallah

5.gun transferi olmanız faydalı olduğunu gösteriyor ben 41 yaşındayım 2 kere tupbebek yaptırdım olmadı eşimde ve bende bir sorun yok rezervler iyi hormon değerlerim yaşıma göre gayet iyi rahimde hiç bir sorun yok ama embriyolar 5.gune gelemiyor

Dediginizde dogruluk payi var. Ilk toplamamda alti yumurtam olusmustu; ancak iki tanesi besinci gune gitmisti. Ki o zaman 39 yasindaydim, 41’e kiyasla tam tersi olmaliydi. Aksine hem sayi hem de blast orani cok artti.
O zaman insallah takviyelerin size de bir faydasi dokunur dilerim. Basladiniz mi bari takviyelere? NGS de dusunuyor muydunuz besinci gune gelirse?

Son düzenleme:
Canım öyle düşünme sana o sırada öyle denk gelmiştir , benim teyzem mesela 42 yaşında doğal hamile kalmış hem de çocuk istememesine rağmen tesadüfen olmuş . Kişiden kişiye bazı şeyler değişebiliyor . Çok zayıf sağlıklı gibi görünen insanların başına neler geldiğini gördüm ama sigara içip 85 yaşına kadar yaşayan dedemi de bilirim bazı şeyler kısmet hiç kimse ilerde ne olacağımızı hangi organımızın nereden patlak verebileceğini bilmiyoruz. Zaten her kişide her organın yaşı farklı imiş.
Sen gene de sigara içme :) .

Ya bir de gecenlerde okudum; Brigitte Nielson 54 yasinda tup bebekle dogurmus. Neler var, hic umudu kaybetmemek lazim aslinda :)

Çok güzel yazmışsınız , periferik karyotipi yaptıracağım sıkıntı yok herke ze yapılıyormuş zaten . Herhalde standart bir uygulama. Söz konusu vitaminleri 1 aydır aksatmadan kullanıyorum 1 aydır sadece haftasonu 1-2 fincan kahve içiyorum , çayı da bıraktım tatlıyı bıraktım sadece kuru incir bal falan yiyorum. Çorek otu da günde 1 çay kaşığı alıyorum .Sabahları yumurta peynir yiyorum. Alkolü tamamen bıraktım. Maalesef 3 yıldır günde 1 bardak falan kırmızı şarap içiyordum ama şimdi öyle bir şey yok. Ancak eşim maalesef şu an hiç vitamin kullanmıyor ve alkolü de seviyor . Belki vitamin aldırırım ama alkolü bıraktıramam gibime geliyor. Boşa mı kürek çekiyorum acaba?

Doktorunuz Güvenç Bey üst düzey çok başarılı ve bilgili empati sahibi aynı zamanda hastasını çok sahiplenen bir doktordur.Tanıdıkça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bahçecinin laboratuvarı hem teknoloji açısından hemde ekip olarak çok iyi. Bu açıdan bence çok şanslısınız. Bakın 47 yaşımda beni hamile bırakmayı başardılar. Bu bile her şeyi atın bir kenara büyük bir mucizedir.

Açıkçası sigara ve alkol kullanımından uzak durmak en önemlisi.Bu süreçte bırakmak en önemli şans arttırma aşamanız . Erkek kaynaklı problemlerde tüp bebek aşamasında en kolay aşılan sorunlardan biri. En doğru görünen spermleri seçeceklerdir. Ama dediğim gibi "görünen" bunların DNA sına hemen bakıp da seçilebilmesi henüz tıbben mümkün değil. OPU işleminden en az 3 ay önce bunu bırakması en azından ne bileyim bari haftada 1 falan içmesi daha iyi olur. Neticede hiç bir şey evlat sahibi olmanızdan önemli değil.Vitaminleri de mutlaka kullandırın. Benim eşime şu an günde 1 kez Promotil Men + Solgar C 1000 mg ( kırıp sabah akşam yarım) ( ester c olmasın sakın o farklı bir form 2 radikal yerine 1 radikal engeller) + günde 1 kez evicap 400 veriyorum. Kendim de sabah İMOM akşam da OMEPA alıyorum.

Eşimde yaptırdığımız testlere göre faydasını gördük. 7 Martta bir kez daha testleri yapılacak. Bakalım ne çıkacak. Ben sizin yeriniz de olsam oturup eşimle konuşup anlatmaya çalışırım. Erkekler maalesef hemen homur homur homurdanıyor. Ama denemek lazım.Ha olmadı gene boşa kürek çekmiş olmazsınız. Sadece biraz daha şansınız azalır. Ama dediğim gibi çok doğru bir klinik,doğru bir doktor ve doğru bir laboratuvar ekibindesin. Bu en büyük şansınız.

Ben her şeyin sizin açınızdan iyi olacağına inanıyorum.Ama ilk seferde ama sonrakinde. Yeter ki pes etmeyin. Şansınızın benden yüksek olduğunu unutmayın. Ben de hamileliği başardılar ise sizde başarılı bir hamilelik yaratma şansı muhtemelen daha yüksektir. İnşallah bebişinize kavuşacaksınız.
Dualarım sizinle ve buradaki herkesle beraber. Sizde benden esirgemeyin:)

Doktorunuz Güvenç Bey üst düzey çok başarılı ve bilgili empati sahibi aynı zamanda hastasını çok sahiplenen bir doktordur.Tanıdıkça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bahçecinin laboratuvarı hem teknoloji açısından hemde ekip olarak çok iyi. Bu açıdan bence çok şanslısınız. Bakın 47 yaşımda beni hamile bırakmayı başardılar. Bu bile her şeyi atın bir kenara büyük bir mucizedir.

Açıkçası sigara ve alkol kullanımından uzak durmak en önemlisi.Bu süreçte bırakmak en önemli şans arttırma aşamanız . Erkek kaynaklı problemlerde tüp bebek aşamasında en kolay aşılan sorunlardan biri. En doğru görünen spermleri seçeceklerdir. Ama dediğim gibi "görünen" bunların DNA sına hemen bakıp da seçilebilmesi henüz tıbben mümkün değil. OPU işleminden en az 3 ay önce bunu bırakması en azından ne bileyim bari haftada 1 falan içmesi daha iyi olur. Neticede hiç bir şey evlat sahibi olmanızdan önemli değil.Vitaminleri de mutlaka kullandırın. Benim eşime şu an günde 1 kez Promotil Men + Solgar C 1000 mg ( kırıp sabah akşam yarım) ( ester c olmasın sakın o farklı bir form 2 radikal yerine 1 radikal engeller) + günde 1 kez evicap 400 veriyorum. Kendim de sabah İMOM akşam da OMEPA alıyorum.

Eşimde yaptırdığımız testlere göre faydasını gördük. 7 Martta bir kez daha testleri yapılacak. Bakalım ne çıkacak. Ben sizin yeriniz de olsam oturup eşimle konuşup anlatmaya çalışırım. Erkekler maalesef hemen homur homur homurdanıyor. Ama denemek lazım.Ha olmadı gene boşa kürek çekmiş olmazsınız. Sadece biraz daha şansınız azalır. Ama dediğim gibi çok doğru bir klinik,doğru bir doktor ve doğru bir laboratuvar ekibindesin. Bu en büyük şansınız.

Ben her şeyin sizin açınızdan iyi olacağına inanıyorum.Ama ilk seferde ama sonrakinde. Yeter ki pes etmeyin. Şansınızın benden yüksek olduğunu unutmayın. Ben de hamileliği başardılar ise sizde başarılı bir hamilelik yaratma şansı muhtemelen daha yüksektir. İnşallah bebişinize kavuşacaksınız.
Dualarım sizinle ve buradaki herkesle beraber. Sizde benden esirgemeyin:)
Bu azminizi çok taktir ediyorum . İnşallah sizin de olur bizde ümitleniriz bu sayede.

Insallah, hepimiz aliriz guzel haberler en kisa zamanda.
Ben Omega3’u zaten hamilelik dusunmeden de alirdim yuksek miktarda. Beyin, kalp ve damar sagligi icin cok onemli.
Ubiquinol da devam ediyorum; sonucta islevi hucrelerin oksidatif stresini elimine etmek. Bebek de hucrelerin bolunmesiyle olustugu icin benim mantigim kullanmaktan yana. Zarari olduguna dair hicbir gosterge yok, kimseden duymadim, doktorum da birsey demedi. Zaten vucut bunu kendisi uretiyor 25 yasina kadar, o yastan sonra uretimi yavas yavas azaldigi ve bizim yasimizda bitme noktasina geldigi icin yaslaniyoruz biz de yavas yavas.
Ben sahsen cok fark gordum. Mesela benim tirnaklarim, sacim inanilmaz hizli uzamaya basladi kullanmaya basladigimdan beri. Iki sene once mesela saclarimi kulak ati kestirmistim; simdi koltuk altima kadar uzadi. O kadar yani...

Çok doğrusun.Zararlı olduğuna dair gösterge olmadığı gibi tam aksi faydalı olduğu yönünde ciddi araştırmalar ve kanıtlar var. Sadece oksidatif stresi azaltmıyor erkeklerde l carnitinin üstlendiği hücre yapısı tamir işini de kadınlarda ubiquinol yapıyor.
Bunu ilk duyduğumda kendi kendime sen nasıl kimyacısın neden akıl edemedin diye kafamı duvarlara vurmak gelmişti içimden ..

Kizlar benim bu ay yumurtlamam 5 gun gecikti. Normalde dongum cok duzenlidir. Hic gun sekmez. Ocak ayinda tup tedavisi oldum. Subat basi transfer yapildi. Acaba bu tedaviler donguyu degistirirmi? Hic yasayaniniz oldumu bu sorunu?

Çok doğrusun.Zararlı olduğuna dair gösterge olmadığı gibi tam aksi faydalı olduğu yönünde ciddi araştırmalar ve kanıtlar var. Sadece oksidatif stresi azaltmıyor erkeklerde l carnitinin üstlendiği hücre yapısı tamir işini de kadınlarda ubiquinol yapıyor.
Bunu ilk duyduğumda kendi kendime sen nasıl kimyacısın neden akıl edemedin diye kafamı duvarlara vurmak gelmişti içimden ..

Terzi kendi sokugunu dikemezmis zaten degil mi?

Ah aslinda bizim adami da hizaya sokabilseydim o embryolari daha iyi yapardik; ama hic umru degil beyimin. Asik sigaraya, yedigi ictigi zararli seylere... En son toplamada, yine mi sperm vericem bi bitmedi tribine girdi. Sanki bana ab-i hayat veriyor pasam!!!
Su cocugu bir yapayim, verecem eline bokuyla pusuruyle O ugrassin valla ben sefasini surecem...

Sağol :) bende ayni senin gibi sağlıklı bir hayatım vardı. 2017 de 43 yaşıma girdiğim subat ayında bahcecide ilk opumu oldum ve 3 ayda bitti.ayrica era testi ve cd56 oldum ben mayista haziranda.43 .5 yaşimda da transfer oldum :KK66: bahceci fulyada tedavim.
Orada tanistigim cok sevdigim bir arkadaşimda gecen yil negatif aldi benden hemen önce.bu yıl tek opuda 2 tane ngs.den gelen embriyosu ile ikiz dogurdu 5. Denemede.ari sutü tavsiye etmistim ona cok iyi geldi . Allah ol deyince neler oluyor neler
aynen...Yeter ki Rabbim "OL" desin

ilk 21gün ve 7 gün ara , sonra 21 gün yapınca iki ay olmuyormu saraçoğlu yotube videosundan izledim siz nasıl yapıyorsunuz
Merhaba bir süredir siteye girmedim. Ben de youtube'dan tarif alıp yaptım. Kür bittikten sonraki aşamalarımdı bunlar. Şimdi yine yapayım diyo3ama galiba yılda bir kere yapılıyormuş. Bu bilgi doğru mu bilmiyorum.

Merhaba bir süredir siteye girmedim. Ben de youtube'dan tarif alıp yaptım. Kür bittikten sonraki aşamalarımdı bunlar. Şimdi yine yapayım diyo3ama galiba yılda bir kere yapılıyormuş.
Siteye gşremedim çünkü zor günler geçirfim. Düşük yaptım. Allshım inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar versin diye dua edip duruyorum. Herşeye sil baştan başlayacağım. Umut etmekten vazgeçmeyeceğim. Ama çok yıprandım.

Bugün kontrolüm vardı 10 gün önce regl oldum.hoca kontrol etti fakat yumurta göremedi.adetin 2.nci günü gittim.cypro progynova verdi 10 gün kullan bakalım.hatta kistleri patlatıp,biopsiye göndericem dedi.bir anda bu kadar kisy nasıl oluştu anlamadım.daha 1 ay önce tüp bebekten çıktım negatif aldım.acaip sıkı besleniyorum.mercan köşkü diye bir bitki içtim 4 5 kere kist sürekli olurdu bendr ama bu kadat olmazdı.acaba o bitki mi fazlalaştırdı.kestim artık içmiyorum.korkar oldum.her gittiğimde yeni bir şeyle karşılaşmak yıldırıyor insanı

Dediginizde dogruluk payi var. Ilk toplamamda alti yumurtam olusmustu; ancak iki tanesi besinci gune gitmisti. Ki o zaman 39 yasindaydim, 41’e kiyasla tam tersi olmaliydi. Aksine hem sayi hem de blast orani cok artti.
O zaman insallah takviyelerin size de bir faydasi dokunur dilerim. Basladiniz mi bari takviyelere? NGS de dusunuyor muydunuz besinci gune gelirse?
Tedaviye Ağustos 2018 başladık 2 kere tupbebek yaptık olmadı 3.su Mart ayında başlayacak 1.tedavide 5 embriyodan 1 tane transfer oldu 4 tanesi 5.gune gelemedi 2.tedavide az ilaç ile 4 tane toplandı 3 tane tranfer oldu olmadı takviye kullanıyorum
Omepa Q10
İmpryl
Previt positve
Arı sütü
Prowomen
Dekinon d3 içim dışım vitamin oldu☺

Ah aslinda bizim adami da hizaya sokabilseydim o embryolari daha iyi yapardik; ama hic umru degil beyimin. Asik sigaraya, yedigi ictigi zararli seylere... En son toplamada, yine mi sperm vericem bi bitmedi tribine girdi. Sanki bana ab-i hayat veriyor pasam!!!
Su cocugu bir yapayim, verecem eline bokuyla pusuruyle O ugrassin valla ben sefasini surecem...
Aslında keşke Astaxanthin içeren krill oil falan kullansaydın eşine hatta sana da çok ciddi faydası olurdu. Dünyadaki en güçlü antioksidan özellikle sigara içenlerde oluşan oksidatif stresi uçurup götürüyor. Göze falan da çok faydalı . C vitamininden 60 kat güçlü bir antioksidan... Özellikle erkeklerde ciddi etkili . Somon balığı karides gibi kırmızı deniz canlılarından elde edilen bir antioksidan bu.Ben de şimdi düşünürken aklıma geldi bunca zaman akıl edemedim:(

Aslında keşke Astaxanthin içeren krill oil falan kullansaydın eşine hatta sana da çok ciddi faydası olurdu. Dünyadaki en güçlü antioksidan özellikle sigara içenlerde oluşan oksidatif stresi uçurup götürüyor. Göze falan da çok faydalı . C vitamininden 60 kat güçlü bir antioksidan... Özellikle erkeklerde ciddi etkili . Somon balığı karides gibi kırmızı deniz canlılarından elde edilen bir antioksidan bu.Ben de şimdi düşünürken aklıma geldi bunca zaman akıl edemedim:KK43:

Insallah bir daha gerek kalmaz toplama merasimine; ama olur da gerekirse aklimda olsun. Zaten senin daha onceden verdigin erkek DNA hasarina karsi takviye isimleri vardi, bu sefer mutlaka adami da disipline sokacagim. Dedigim gibi insallah gerek kalmaz da bu transferim basarili olmustur.
Benim artik baska birseye gerek yok saniyorum cunku ben cok yuksek miktarda saf EPA+DHA 3 mg gunde aliyorum, arti 400 mcg ubiquinol, B, C, D ve K. Artik baska ne var alinmadik bilemiyorum :KK57:

Back