• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Bilmiyorum ki tedavi sırasında fsh a hiç bakmadılar amh düşük olduğu için tedaviden önce yüksek değildi ama.. fsh da yüksek olunca umut kalmıyo pek
Daha amh tan haberdar değilken 11 cıkmıştı yeni evlendiğim zamanlardı fshın ne oldugunu bilmiyordum o zaman sonra 6 civarı cıkıyodu belki uzun zamandır böyledir hiç ölçtürmedim yıllardır amhı öğrenince. Yumurta da cok yoktu 3-4 arası ama transfere 1tane kalıyodu

Açık konuşayım bilimsel araştırmalara göre FSH yükseldikten sonra düşürmek pek olası değil.Bir kez yükseldikten sonra daha düşük görülebilse bile yüksek FSH olduğu zaman gibi yumurtalık çalışıyormuş. Bazı durumlarda yalancı FSH yüksekliği de olabliyormuş .Bunu anlamak için sanırım testi bir kaç kez tekrarlamak gerekiyor yada klomifen sitrat testi denen bir test de yapılıyor.Ancak bunu doktorlar durum hangi koşullarda yapıyor bilemiyorum. Sanırım diğer hormon değerlerinize de bakarak karar veriyorlar.

Forumda gördüğüm kadarıyla bazı kadınlar FSH ı İbrahim Saraçoğlu'nun bir kürü olan testere dişli aslan pençesi adında bir bitkinin çayını içerek düşürdüklerini söylüyorlar.Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değil. Bazı kadınlar da denediklerini ve hiç bir işe yaramadığını söylüyor hatta daha da yükseldiğini söyleyenler de var.Ancak sonuçta biilimde aksi kanıtlanmadıkça olmaz diye bir şey de yoktur.Bitkinin içeriğindeki maddenin zarar verebileceğini de düşünmek lazım sonuçta tedavi süresinde bitki çayları yasak deniyor. Her insanın bünyesi farklı neticede.Şu an bende de aynı problem baş gösterdi. Sürekli araştırmadayım bakalım bekleyip göreceğiz ne olacağını.

Bu arada sonuçta doktor değilim. Yazdıklarım sadece kendi araştırmalarımdan anladıklarım. Gene de doktorunuza danışmanızda fayda var

Açık konuşayım bilimsel araştırmalara göre FSH yükseldikten sonra düşürmek pek olası değil.Bir kez yükseldikten sonra daha düşük görülebilse bile yüksek FSH olduğu zaman gibi yumurtalık çalışıyormuş. Bazı durumlarda yalancı FSH yüksekliği de olabliyormuş .Bunu anlamak için sanırım testi bir kaç kez tekrarlamak gerekiyor yada klomifen sitrat testi denen bir test de yapılıyor.Ancak bunu doktorlar durum hangi koşullarda yapıyor bilemiyorum. Sanırım diğer hormon değerlerinize de bakarak karar veriyorlar.

Forumda gördüğüm kadarıyla bazı kadınlar FSH ı İbrahim Saraçoğlu'nun bir kürü olan testere dişli aslan pençesi adında bir bitkinin çayını içerek düşürdüklerini söylüyorlar.Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değil. Bazı kadınlar da denediklerini ve hiç bir işe yaramadığını söylüyor hatta daha da yükseldiğini söyleyenler de var.Ancak sonuçta biilimde aksi kanıtlanmadıkça olmaz diye bir şey de yoktur.Bitkinin içeriğindeki maddenin zarar verebileceğini de düşünmek lazım sonuçta tedavi süresinde bitki çayları yasak deniyor. Her insanın bünyesi farklı neticede.Şu an bende de aynı problem baş gösterdi. Sürekli araştırmadayım bakalım bekleyip göreceğiz ne olacağını.
Bu arada sonuçta doktor değilim. Yazdıklarım sadece kendi araştırmalarımdan anladıklarım. Gene de doktorunuza danışmanızda fayda var
Bende sizin gibi okudum.fsh bir kez bile yükselse artık o değer geçerlidir diye.mucizelerede hiç inanmazdım ama tüp bebek tedavisine artık güveniyorum .fsh ve amh benimde son zaman bakılmamıstı.bu arada geçen hayıt tohumunun tedavide çok tehlikeli oldugunu okudum.hayıt, fsh.ı düşürüyordu sanırım.ben dr.uma sunu sunu iciyorum demistim ve dr.dan edindigim bilgi hayıt otunu icmemem, bir hastanın tedavisi bundan iptal oldu demisti.
bitki çayları dediğin gibi tedavi sırasında iyi değil.fsh yüksek bile olsa dr.lar bir care bulur bu bebekler doğuyor

:confused: ya canım napıyosun arkadaşlar az yazmış günün en esprili mesajiydı.tüp bebekte dr.ların en istemedigi sey sigara.hemen bir anımı anlatayım :)
2014 mi 2015 yılımı ben 40 41yaşındayken bekar biri olarak başkent ünv. Hastanesinde yumurta dondurmaya gittim.dr. beceriksizi sigarayı birakmami söyledi bende ciddi bir hastalığım varmış gibi kati sekilde sigarayı bıraktım.rezerve zarar veriyor demisti.
Gülecegim konu disarda herkes evli esiyle gelmiş genc.benim icim gidiyor keske bende evli olsaydım diye.günlerden bir gün bir kadinda dr.a ayaküstü derdini anlatiyor.muayenede yumurtaları iyi çikmamis çünkü.kadın buraya geldiginden stres oldugunu günde sadece 2 mi 3 mü sigara ictiğini anlatiyor.dr bir yorum yapmadı ama yani kadinın söylediği pek anlamlı değil.:-) o kadar para verip tedavi görüp bunlar olmamalı.benimde 15 gündür bir hatam var.10 aylık bebeğim ve günde bir sigara ictim su anda paket almadım ve yeni yeni boyle ictim ama olmamali.tabi bende de hayat gaileleri sorunlar sebebiyle dayanamadım.bundan sonra günleri birlikte sayalım :-) dr.a neden beceriksiz dedim dogru düzgün protokol uygulamadı ve sonuç bos yumurta oldu:KK34:
:confused: ya canım napıyosun arkadaşlar az yazmış günün en esprili mesajiydı.tüp bebekte dr.ların en istemedigi sey sigara.hemen bir anımı anlatayım :)
2014 mi 2015 yılımı ben 40 41yaşındayken bekar biri olarak başkent ünv. Hastanesinde yumurta dondurmaya gittim.dr. beceriksizi sigarayı birakmami söyledi bende ciddi bir hastalığım varmış gibi kati sekilde sigarayı bıraktım.rezerve zarar veriyor demisti.
Gülecegim konu disarda herkes evli esiyle gelmiş genc.benim icim gidiyor keske bende evli olsaydım diye.günlerden bir gün bir kadinda dr.a ayaküstü derdini anlatiyor.muayenede yumurtaları iyi çikmamis çünkü.kadın buraya geldiginden stres oldugunu günde sadece 2 mi 3 mü sigara ictiğini anlatiyor.dr bir yorum yapmadı ama yani kadinın söylediği pek anlamlı değil.:-) o kadar para verip tedavi görüp bunlar olmamalı.benimde 15 gündür bir hatam var.10 aylık bebeğim ve günde bir sigara ictim su anda paket almadım ve yeni yeni boyle ictim ama olmamali.tabi bende de hayat gaileleri sorunlar sebebiyle dayanamadım.bundan sonra günleri birlikte sayalım :-) dr.a neden beceriksiz dedim dogru düzgün protokol uygulamadı ve sonuç bos yumurta oldu:KK34:
Yani bu drları çok anlayamıyorum ne olursa sigaraya bağlıyorlar kendi hatalarını bile. Tabiki sigara riskli bu kadar uğraş verip sonuç beklerken hem de ama her şeyi de ona bağlamasalar keşke

Herşey yolunda şükür. Bebeğimiz tam bir haftalık oldu. Doğum iyi geçti. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Darısı başınıza inşallah. Yazdıklarınızı okuyorum hep ama vakitsizlikten yazamıyorum ama zaten aranızda tüp bebek konusunda çok bilgili arkadaşlar var. Bana sorularınız olursa seve seve müsait olduğum ilk zamanda cevap vermeye çalışırım. Kaç tane doktor gezdim kaç tane transfer oldum, şimdi düşünüyorum iyi ki vazgeçmemişim. Aranızda da hu şekilde çabalayan arkadaşlar var, hepinizi tebrik ediyorum, hepiniz anne olmaya layıksınız. Duygulandım şu an...
Canım doğum olmuş Allah analı ve babalı büyütsün inşallah meleğini nasılsın bebis nasıl

merhaba kızlar
aranıza yeni katılıyorum.39 yaşındayım.1 oğlum var ,2. çocuğumu istiyorum.
ekte hormon test sonuçlarım var,rica etsem yorumlarmısınız?
tek şansım tüp bebek mi?
Canım amh değerin düşük geldi birde TSH biraz yüksek hamile kalabilmek için ttsh iki ve altı olmalı tüp bebek drum öyle demişti bence zaman kaybetme ve tüp bebek tedavisi düşün derim

Bende ikinci evladım için tüp bebek denedim

Herkese merhaba ☺️ Bugün transferimi oldum 5. Güne 1 tane dayanabildi dualarınıza çok ihtiyacım var. Ve şunu merak ediyorum transfer sonrası kan sulandırıcı vermediler bana neden acaba?

Canım seninde güzel haberlerini bekliyorum Allah muradini saglikla ve hayirlisi ile nasip etsin inşallah

NGS ye gelelim.Güvenç bey ngs.ye daha da karşıydı geçen yıl.biz dr değiliz ki neye karar verecegiz bence hastaya bırakmayıp tavsiye edecekse etmeli.hücre alınırken bozulma da olmuyor.bahceci fulyanın labaratuvarında öyle birsey olmaz benimde pgt ngs denen bu genetik yapildı.dr.um embriyo bozulabilir de demedi.dediyse de bunun düşük bir ihtimal olduğunu açıklamıştır.ben 3 ayda 3 opuyu olup pgt.ye gönderdim.yani zaman en degerli konu bizim yaşlarda.bizim yaşlarda tedavi görüp veya doğal hamile kalıp sonucta down sendromlu oldugunu bir kac kiside okudum.mesajları cok üzücüydü.ya ondan sonra birkaç ay gectiğinde yumurta kalmazsa vs vs. dr bunlarida aciklasa daha iyi olurmus.erbil bey pgt.yi bana bastan dedi.

Merhaba canım bende pcos tan dolayı yaşıma rağmen sayı sıkıntısı yok . Tek sıkıntım doğum tarihim, bir 10 yıl falan genç olsam bu değerlerle gitsem tüp bebek şart değil falan derlerdi. Havuz yöntemini de sordum şimdilik sana gerek yok dedi Güvenç bey .Sayı değil de yaşla beraber kalitede bozulduğundan elimizi çabuk tutmak istiyoruz . Yumurta kalitesini yumurtaları toplamadan bilemeyiz dedi ?
Bu arada şikayet varda bir yazı dikkatimi çekti Bursa da bir merkezde tüp bebek yapmışlar ve de Down sendromu olduğu için 5,5 aylıkken aldırmak zorunda kalmışlar tabi sonrası psikolojik çöküş. Önceden neden PGT yapılmadığı için merkezden şikayetçiler. Merkezde cevap vermiş PGT yapılması için yaş , akraba evliliği vs gibi bir şart yoktu . Embriyoya zarar gelme ihtimaline karşılık tavsiye etmedik diye. Benim anlamadığım Down olduğundan emin olmak için bebek düşmez işe 5,5 ay beklemek gerekli midir en geç 3 ayda belli olur sanıyordum.

Merhaba canım bende pcos tan dolayı yaşıma rağmen sayı sıkıntısı yok . Tek sıkıntım doğum tarihim, bir 10 yıl falan genç olsam bu değerlerle gitsem tüp bebek şart değil falan derlerdi. Havuz yöntemini de sordum şimdilik sana gerek yok dedi Güvenç bey .Sayı değil de yaşla beraber kalitede bozulduğundan elimizi çabuk tutmak istiyoruz . Yumurta kalitesini yumurtaları toplamadan bilemeyiz dedi ?
Bu arada şikayet varda bir yazı dikkatimi çekti Bursa da bir merkezde tüp bebek yapmışlar ve de Down sendromu olduğu için 5,5 aylıkken aldırmak zorunda kalmışlar tabi sonrası psikolojik çöküş. Önceden neden PGT yapılmadığı için merkezden şikayetçiler. Merkezde cevap vermiş PGT yapılması için yaş , akraba evliliği vs gibi bir şart yoktu . Embriyoya zarar gelme ihtimaline karşılık tavsiye etmedik diye. Benim anlamadığım Down olduğundan emin olmak için bebek düşmez işe 5,5 ay beklemek gerekli midir en geç 3 ayda belli olur sanıyordum.
Canım bizim yaşta ikili test sıkıntılı çıkıyor bebekte birşey yoksa bile aile ikili testi sırf bu yuzden gormezden gelmiş olabilir yada sorunu biliyorlardı kesin sonuç için amniyosentez yaptırmak için bu kadar beklediler 20li haftalarda yapılıyor çünkü

Ama ne olursa olsun amniyosenteze yakın sonuç veren nifty testi var ben ikili testi yaptirmadim 13. Haftada nify yaptırdım ve kesin sonucu öğrendim

Down sendromlu bebeği anne karnında kalbi durdurarak mı aldırmışlar çok zor bi karardır

Down sendromlu bebeği anne karnında kalbi durdurarak mı aldırmışlar çok zor bi karardır
Tam bilmiyorum ama bazı ilaçlarla düşürtüyorlar canlı doğmaması için . Ben mesela 11 haftalık kalp durmasından dolayı kürtaj olduktan sonra parça düşürdüm 2 kere böyle mandalina büyüklüğünde falan . Ve düşen bebeğimi ne kadar sevdiğimi en çok o zaman hissettim sanırım vücut kendini doğurmuş falan zannediyor prolaktin sevgi hormonları vs yükseliyor 5,5 aylık ölü doğumu hayal bile edemiyorum Allah korusun.

Merhaba canım Pgt de seni tedirgin eden embriyonun bozulması diye anliyorum.her merkezdeki dr da pgt.yi tavsiye etmez.tavsiye etmiyorsa eminim ki labaratuvarına dr. Bu konuda güvenmiyor :) bende bunu ankarada bir merkezde yasadim.negatif olan ilk denemem sonucunda pgt nin adi geçmedi halen ondan biliyorum.
Bahceci fulya nin embriyologlariyla da bu konuda görüsebilirsin bu merkez icin embriyonun bozulmasi cok düşük bir ihtimal.ben dr.dan bu guvenle çikmıstım sonucta iyi geçmisti :)

Cevap veren herkese teşşekürler daha olmamış ebriyo için endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum . Ama verdiğiniz bilgiler faydalı embriyologla konuşmakta fayda görüyorum bu dururm da .

Bahceci’de ben 20 embryo Ngs’ye gonderdim, yarisindan fazlasi da uc kere donduruldu acildi, hic bozulma olmadi bunlarda. Bence ekip ve ekipman konsuusnda cok guvenilir ve riski en aza indiriliyor. Ama tabi sans, 100 kerede bir olur o da sana denk gelir bilemeyiz. O yuzden enine boyuna dusun tart en guzeli senin karar vermen.

Bence de en mantiklisi NIFTY testi. O da NGS teknigiyle yapiliyor. Kismet olursa bir gun ben de A anneveoglusu gibi bundan yaptirmayi dusunuyorum. Sonucuna gore amniyosentez yaptirip yaptirmamaya karar veririz.

Son düzenleme:
Back