- Konu Sahibi akideciknane
- #64.461
Bilmiyorum ki tedavi sırasında fsh a hiç bakmadılar amh düşük olduğu için tedaviden önce yüksek değildi ama.. fsh da yüksek olunca umut kalmıyo pek
Daha amh tan haberdar değilken 11 cıkmıştı yeni evlendiğim zamanlardı fshın ne oldugunu bilmiyordum o zaman sonra 6 civarı cıkıyodu belki uzun zamandır böyledir hiç ölçtürmedim yıllardır amhı öğrenince. Yumurta da cok yoktu 3-4 arası ama transfere 1tane kalıyodu
Açık konuşayım bilimsel araştırmalara göre FSH yükseldikten sonra düşürmek pek olası değil.Bir kez yükseldikten sonra daha düşük görülebilse bile yüksek FSH olduğu zaman gibi yumurtalık çalışıyormuş. Bazı durumlarda yalancı FSH yüksekliği de olabliyormuş .Bunu anlamak için sanırım testi bir kaç kez tekrarlamak gerekiyor yada klomifen sitrat testi denen bir test de yapılıyor.Ancak bunu doktorlar durum hangi koşullarda yapıyor bilemiyorum. Sanırım diğer hormon değerlerinize de bakarak karar veriyorlar.
Forumda gördüğüm kadarıyla bazı kadınlar FSH ı İbrahim Saraçoğlu'nun bir kürü olan testere dişli aslan pençesi adında bir bitkinin çayını içerek düşürdüklerini söylüyorlar.Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey değil. Bazı kadınlar da denediklerini ve hiç bir işe yaramadığını söylüyor hatta daha da yükseldiğini söyleyenler de var.Ancak sonuçta biilimde aksi kanıtlanmadıkça olmaz diye bir şey de yoktur.Bitkinin içeriğindeki maddenin zarar verebileceğini de düşünmek lazım sonuçta tedavi süresinde bitki çayları yasak deniyor. Her insanın bünyesi farklı neticede.Şu an bende de aynı problem baş gösterdi. Sürekli araştırmadayım bakalım bekleyip göreceğiz ne olacağını.