- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.321
Benim 5. Güne gidebilecek embriyom hiç olmadı.3. Güne tek embriyo ulaştı (zaten 2 taneydi) , 41 yaşımdaydım ben de, hamile kaldım. 6. Denememdi. Yumurta sayısı 5’ten az ise genetik teste göndermenin anlamı yok..yada havuz yöntemiyle sayıyı çoğaltıp göndermeli.bunları maalesef hep sonradan öğrendik.Merhaba arkadaşlar; Büyük bir hüsranla burdayım. Uzun bir uğraşıdan sonra maalesef yine negatifi aldım. Yaş var, az çok yumurta oluyor ama maalesaf 5. güne giden ya olmuyor yada bir ikisi gidiyor. Biri genetiğe gitti olumsuz geldi. Sonra göndermeyelim dendi oda olmadı(son tedavimde). Artık bıraktım uğraşmayacağım. Dilim diyor ama yüreğim kan ağlıyor. Sürekli olumsuz sonuç almaktan yoruldum. Yaş 42. Keşke ilk tedaviye başladığımda havuz yapılsaydı, bende bilmiyordum uyaranda olmadı(doktorum). Şimdi umutsuz, çaresiz bitik haldeyim.
Allahım emeklerini boşa çıkarmasın,inşallah herşey istediğin gibi olur,hayırlısı neyse o olurMerhaba arkadaşlar, buraya aylar önce salya sümük ağlayarak yazmıştım, gittiğim dr bana hiç uğraşma, bu konuyu umut, tüp bebek tedavisi olmaz çünkü yumurtan kalmamış demişti. Hatta o kadar ileri gitmişti ki Meryem ana olman lâzım gibi imada bulunmuştu . Ankara üniversitesinde bir prof idi. Prof olmuş ama... neyse...Aylar sonra aynı üniversiteden Cem Somer Atabekoglu'na gittim. Ayrıntıları çok uzun, kısaca söyle söyleyim, yumurtalık kistinin içinden yumurta buldu. Süper kalite diyemem ama temiz, fragmansız dedi. 3. Gün embriyosu olarak donduruldu. Rahim duvarımın kalınlaşması bekleniyor. Geçen ay 6.9 mm olduğu için Cem bey riske atmak istemedi ve tek atışlık mermimiz var o yüzden riske atmak istemiyorum dedi. Ilacla adet oldum, estroferm ve vitamin kullanıyorum. 9 gün sonra tekrar rahim duvarıma bakacak. Bu arada yaşım 44, tek yumurta buldu ve tek denemelik şansım var transfer için. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Ben de sizler için dua ediyorum, Inşallah Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder bize de evlat sahibi olma duygusunu yaşatır. Dr çok önemli, önce insan olmuş dr lar bulmak çok önemli. Cem bey bu anlamda müthiş biri. Genç yaşına rağmen prof olmuş, bölüm başkanı olmuş, herşeyden önce insan olmuş. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. Cok uzun oldu kusura bakmayın, ümidimizi kaybetmeyelim diye bu kadar yazdım.
Allah yardımcınız olsun pcosta yumurta sayısı iyi olur diye biliyorummerhabalar kızlar ben 31 yasındayım ama benim durumum da pek parlak degil.9 yıllık evliyim. 89 kiloyum nefsime hakim olamadım aldım kilo böyle onu vermem lazım. pcos hastasıyım. yumurtam çok az. esimin sperm hareketliligi zayıf . okb hastası oldugum için antidepresan sürekli kullanmak zorundayım. maddi durumum çok yok devlete gidiyordum ama gercekten cok memnun kalınamıyor pek ilgilenemiyorlar .
Allah yardımcınız olsun pcosta yumurta sayısı iyi olur diye biliyorum
Merhaba canım , ben şahsen kimseye söylemiyorum tüp bebek yaptıracağımı olurda olumsuz olursa sonuç . Kimse sormasın kimse bilmesin isterim . Allah' ın izniyle hamile kalırsam da kimseye söylemeyeceğim eskiden soruyorlardı bebek falan bundan 2-3 yıl önce e tabi o zaman az daha gençtik . Ama şimdi sormaz oldular sanırım herkes bu yaşta imkansız diye düşünüyor. Bir de yaşımız neden herkese batıyor anlayamadım hamile kalsak suç kalamasak suç.Arkadaşlar herkese günaydın; destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın geç cvp yazdım. Takviye olarak çok şey kullandım ama pek bir fark görmedim diyebilirim. Adetlerim düzenli, yapılan her tedavide bazen peş peşe oldu hep yumurta bulundu ama 5. güne gidemediler. Maddi olarak çok iyiyim diyemem ama çok şükür ikimiz çalışıyoruz. Eşimde artık pes etti. Oda haklı o kadar olumsuzluktan sonra . Birde il dışında gelip gitme tanıdıkta kalma insan kendini yük hissediyor, sanki bu yaşta ne diye uğraşıyorsun der gibi yüzüne söylemeseler de öyle bakmaları, yani anlayacağınız benim durum imkansız.
Ne mutlu size. Siz hangi Dr a gittiniz tüp bebek tedavisi ilemi oldu bebeginiz.allah bagıslasın mevlam bahtını açık etsin inşallahBana 3 Prof yumurta donasyonu önerdi. Hiç inanmadım onlara,bence başarısızlardı.43 yaşındayım. Şükürler olsun ki bebeğim neredeyse 11 aylık oldu, yanımda uyuyor şu an.
Merhaba bebeğinizi güle güle büyütün inşallah hangi dr da tedavi oldunuzBiesteron DHEA kullanmıştım. 1’i Almanya’da, 2’si Türkiye’de, 3 doktor da aynısını vermişti.
Numan Bayazıt, unimed center Fulya’da. Öncesinde o kadar çok doktor gördüm ki. İyi doktor bulmak resmen şans olmuş, reklamlar çok aldatıcı olabiliyor maalesef. Dilerim derman arayan herkes, kendisi için en iyi doktorla karşılaşsın her konuda.Merhaba bebeğinizi güle güle büyütün inşallah hangi dr da tedavi oldunuz
Bana 3 Prof yumurta donasyonu önerdi. Hiç inanmadım onlara,bence başarısızlardı.43 yaşındayım. Şükürler olsun ki bebeğim neredeyse 11 aylık oldu, yanımda uyuyor şu an.
Biesteron DHEA kullanmıştım. 1’i Almanya’da, 2’si Türkiye’de, 3 doktor da aynısını vermişti.
Amin..çok teşekkür ederim. Evet 6. tüp bebek denememdi. 3. Güne ulaşabilen tek embriyom vardı. Çok ta ümitli değildim o yüzden. Numan Bayazıt’a gittim, Fulya’da. Ondan önce Avrupa’da,Istanbul’da tanınmış çok doktora gitmiştim. Doğru doktor, doğru zamanda tedaviye başlamak ( çoğu doktor doğru zamanı gözetmeksizin başlatıyor tedaviyi..muayene edip, o ay uygun mu değil mi değerlendiremeyen biriyle yola çıkmayın) doğru dozlar ( dünyanın parasını alıyor doktorlar ve bazıları takip ediyor havasında oluyor sadece) ve laboratuvar (çünkü her şey onlara emanet..tam bir takım işi) çok önemli.Ne mutlu size. Siz hangi Dr a gittiniz tüp bebek tedavisi ilemi oldu bebeginiz.allah bagıslasın mevlam bahtını açık etsin inşallah
darısı başınıza..6. Denemede oldu. Yeterli yumurta oluşmaz, oluşsa dahi bu yaşta kalitesiz olur döllenmez, döllense de Rahime tutunmaz hamile kalamazsın, hamile kalsan da düşük olma ihtimali yüksek olur diye baktılar.. Bir Prof ‘hamilelik olur da ilerlerse, 8. Ayda alırım ben bebeği, çünkü hamileliğin son ayı komplikasyonlar, riskler yüksek olur’ demişti.Hamile de kaldım, çok rahat bir hamilelik geçirdim ayrıca.Son güne kadar da kanada’da üniversiteye gittim otobüslerle.Ah ne guzel darisi basimiza:) kacinci denemende oldu? Sana neden donasyon onerdiler?
Rica ederimTesekkur ederim:)
darısı başınıza..6. Denemede oldu. Yeterli yumurta oluşmaz, oluşsa dahi bu yaşta kalitesiz olur döllenmez, döllense de Rahime tutunmaz hamile kalamazsın, hamile kalsan da düşük olma ihtimali yüksek olur diye baktılar.. Bir Prof ‘hamilelik olur da ilerlerse, 8. Ayda alırım ben bebeği, çünkü hamileliğin son ayı komplikasyonlar, riskler yüksek olur’ demişti.Hamile de kaldım, çok rahat bir hamilelik geçirdim ayrıca.Son güne kadar da kanada’da üniversiteye gittim otobüslerle.
Aklımı oynatacaktım bu süreçte. Tacizcisi bile çıktı karşıma. Sonra 4. Denememiz Kıbrıs’ta olmuştu. Ben ısrarla yumurta donasyonu istemiyorum dediğim halde, yine bir Prof olacak güya, eşime ‘bakın sizin çocuğunuz olur, eşiniz yumurta donasyonunu kabul ederse’ dedi. Uçup boğazını sıkmak istedim. Ya eşim anlayışsız bir adam olsaydı?? Allah bebek isteyen tüm kadınlara yardım etsin!Iyi ki vazgecmemissin doktorlari dinleyip.
Aklımı oynatacaktım bu süreçte. Tacizcisi bile çıktı karşıma. Sonra 4. Denememiz Kıbrıs’ta olmuştu. Ben ısrarla yumurta donasyonu istemiyorum dediğim halde, yine bir Prof olacak güya, eşime ‘bakın sizin çocuğunuz olur, eşiniz yumurta donasyonunu kabul ederse’ dedi. Uçup boğazını sıkmak istedim. Ya eşim anlayışsız bir adam olsaydı?? Allah bebek isteyen tüm kadınlara yardım etsin!
prp denince akla gelen isim!!!Doktor konusunda o kadar haklısınız ki kızlar,15 tatilde İstanbul'da en iyi merkeze gittim,isim vermek doğru olmaz sanırım,muayene eden prof sen yumurtaları tüketip gelmişsin bir tane yumurta var sana prp yapalım dedi.
Prp dediği şey de Türkiye de bir iki aydır uygulanıyor ve ilk uygulayan kişi de kendisi,yani sırf onu yaptırayım diye o kadar olumsuz konuştu,sonuçları istatistiksel bilgileri elinde olsa yaptiricam da onun da garantisi yok giden beş altı bin para ve iki üç ay bekleme süresi oradan çıktım şuan gittiğim merkeze gittim ve muayene de dört yumurtam olduğu söylendi biri baskinmis buyumus diğerleri küçük kalmış ,adetin 6.gunuydu oysaki özellikle o profa sordum küçükler de var mı diye yok dedi senin bir yumurtan var diğer ay bu sayı 5 olmaz diye de emin konuştu
Hakikaten bir doktorun başarısı prof ya da basinda bolca yer alması değil vicdanının olması halden anlamasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?