- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.001
Tanrim, ne buyuk talihsizlik. Cok uzuldum. Insallah bir dahakine olacak insallah!
Bu DNA hasarini birmac yerde duydum; ancak hic bahsetmediler merkezde dediginiz gibi. Esim desiginiz givi sigara kullaniyor, ben de kisa araliklarla bir birakiyprum bir dayanamiyorum ancak cok azalttim iki senedir. Esimin yasinda 48, obyuzden direk ICSI yaptilar. Lakin bu testten bahsetmediler dedigim givi.
Nasil yaptiriliyor bu test acaba?
Domtorlara da hersey soylenmiyor, hemen kiziveriyorlar akademik bilgilerine saygisizlik addedip...
Hissettigin bütun duygulari yasamis biri olark soyluyorum arkadasim moralini bozma,2 adet altin yumurtan var be guzel,hic saglikli gelmwywbilirdi,transferini ol ve evladina kavusacagin gunu bekle insallah,ama umitsiz olma,kendini transfere hazirla,kafani boşalt,yuruyus yap,sana ne iyi geliyorsa onlari yapmaya calis,bunu 43 yasinda 4.dwnemesinde ngs den gelen 1 embriyosuyla evladini kucagina almis cok sukur bin sukur bir anne olarak soyluyorum,olacagina inan ve gerisini allaha birak,zamanini sadece o biliyor,guzel hbrler vermen dilegiyle...
Aynen öyle maalesef doktorlar hemen kızıveriyor . Özellikle sigara sperm dna hasarında çok etkili. Marmara üniversitesindeki Prof Haydar Kamil Çam ( Üroloji - Androloji bölümünün Başkanı) sağolsun eşimle bana bunu bir öğrensine ders anlatır gibi anlattı. Günde 1 paket sigara içen hatasının sperm parametreleri son derece normalken DNA hasarı % 93 çıkmış. Adam sigarayı bırakmış ve vitamin kullanmış. 3 ay sonra hasar %50 azalmış. Bunun gibi bir sürü örnek var.
Tüp bebek merkezleri vakit kaybetmemek adına en kötü PGT yaparız diye önemsenmiyor. Siz sorsanızda bir şey çıksa da yöntem değişmez gerek yok deniyor.Ama bu süreçte yaşadığımız travma ne olacak pek düşünen yok. Yada bir sürü deneme yanılmayı yaşayacak kadar mali gücümüz var mı acaba?
Yaptığım araştırmalarda % 99 sperm hasarını bir takım vitaminlerle ve (sayı da az ise)hormon ilaçlarıyla 4-5 ayda % 17 ye düşürmüş olduğunu doğal yolla hamile kalarak öğrenen bir çok çift var.
Ben şimdi ilk denemeden önce keşke bu bilgiye sahip olsaydım da bu testleri yaptırsaydım acaba sonuç değişirmiydi diye düşünmeden edemiyorum. Belki bir şey değişmeyecekti ama belirsizlikler 1 tık azalmış olacaktı aklımda. Dahası o ilk denemeyi genede yapsam da şu ana kadar eşimde belki de bir tedavi olacaktı.
Bu tahlilleri özel laboratuvarlar yapıyor. Bir çoğu çok uçuk rakamlar istiyor. sadece DNA hasarı testine 700 fiyat veren de var 1500 veren de. Serbest oksidatif testi ise DNA hasarını yaratabilecek bazı radikalleri bulmaya yönelik bir test.
Ben istanbul da Düzen Laboratuvarından fiyat aldım iki test için 460 lira gibi uygun bir fiyat verdi 3 günlük perhizle Cuma günü gidip yaptıracağız. Bu kadar fiyat farkı olunca acaba kötü bir laboratuvar mı diye düşündüm ama gene yaptığım araştırmalarda genel olarak iyi yorumlar yapıldığını gördüm. Üstlik erkek infertilitesi uzmanlarından Prof. Kaan Aydos ta hep bu laboratuvarla çalışıyormuş. Bunu da görünce denemeye karar verdim.
Cok sağol fotograftaki degil ama cok benziyor bebegimle, mavi gözlü sarışın bebegimFotograftaki mi bebeginiz? Masallah nazar boncugu gibi, saglikli uzun omurler dilerim.
Duzen cok iyi bir laboratuvardir, ben butun testlerimi orada yaptiriyorum senelerdir.
Peki bu DNA hasarini azaltmak icin ne gibi takviyeler kullanilmali?
Ben test yaptirmadim; ama son toplamada (41 yasimdaydim) esime de ari sutu, ubiquinol ve omega 3 kullandirdim bir ay boyinca. Bu zamana kadar en cok yumurtam toplandi bu yasta, toplam 16 adet. 11 tanesi 3. Gune geldi fakat 5. Gune alti tane kaldi. 3. Guneen sonra sperm etkili oluyorbdiyorlar; acaba daha uzun mu kullandirmali bu takviyeleri?
Promotil M veya proxed plus ( bunların içindeki özellikle L carnitin hücrelerin yapı taşları)+ 1000 mg c vitamini ( ama ester C olmayacak) + evicap 400 mg ( ben c vitaminini sabah akşam 500 er mg, evicapı da sabah akşam 200 er mg olarak veriyorum) C vitamini ve E vitamini oksidatif stresi azaltabilen en güçlü antioksidanlar.
Keçiboynuzu kürünü de sabah akşam veriyorum gene. Bizde sayı azlığı da olduğunda her gün yarım tablette klomen kullanıyor ( ancak klomeni sakın doktora danışmadan vermeyin ) Bahsettiğim vitaminler genel olarak dna hasarını düzeltmeye yönelik. Bize bunları MArmara Ğniversitesinden Prof Haydar Kamil Çam önerdi.
Sigarayı bırakmanız sa şart.
Belki sizde de DNA hasarı var? en azından l carnitin, folik asit,c vitamini ve evicap bir süre kullanın derim. Malum biz bayanların erkekler kadar kolay değil bu testleri.Ya da promotil women diye bir vitamin gördüm nasıldır bilemiyorum
Cok tesekkurler, bu dediklerinizi dikkate alacagim. Doktoruma da sorayim.
Bu arada erkekleri biliyorsunuz, bizim adami suruye suruye getiriyorun dollenmeye, insallah bir test daha dersem delirmez. Malum, her testi erkekliklerine bir tehdit olarak goruyorlar
Herkese merhaba, ben de 40 yaşındayım, anne olmak istiyorum yumurta rezervim kötü olduğu için,1 yıldır 4 tüp bebek tedavisi 1 de yumurta büyülediği için iptal olan tedavim var. 3,5 yıllık evliyim evlendikten 1 yıl sonra hamile kaldım fakat kimyasal gebelik oldu, 2017 Eylül ayında yine hamile kaldım fakat kalp atışını duyduktan sonra 7+2 de düşük yaptım, 2018 Ocak ayında ilk tüp bebek tedavimde 5 yumurta büyüdü 3 toplandı 1 i 5 güne gitti düşğklerimden dolayı ngs ye gönderdik fakat sonuç olumsuz geldi, sonraki 3 tedavim de 4 -5 yumurta il muayenede görünüyor fakat opu da 1 yada 2 dolu yumurta çıktı ngs istediğimiz için toplanan her yumurta yı 5. güne beklettik fakat 4. Günden sonra gelişimi durdu ve tedavilerim olumsuz sonuçlandı. Son tedavimi Ocak ayında oldum, çok umutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımlarınıza, yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Bu süreçte aralıklarla bir sürü vitamin kullandım bu arada (coq10,Omega, arısütü, biosteron,impryl, emodex)
Bilmem mi benimkinin çenesini son sefer de kapatabilmek için ağzına kendi elimle sigara sokmak zorunda kaldım . İçimden sigarayı ters çevirip burnundan içeri sokasım geldi :)))
Selamlar , Bir daha tekrar yazmamak için söylüyorum üstlerdeki yazdığım mesajları biraz okusanız size de tavsiyem eşinizin sperm DNA hasarına ve oksidatif radikalleri testlerine baktırtmanız. Belki sorun eşinizin spermlerinde olan dna hasarından olabilir. Bazı erkeklerde her şey normal görünürken ileri yaş,yaşadığı çalıştığı ortamlardaki ısı kimyasallara yada kullandığı ilaç vs.. sigara,alkol yada ne bileyim geçirdiği bir enfeksiyon gibi etkenlere bağlı olarak DNA hasarlı olabiliyor. Bu kişilerin sperm testlerinde her şey yolunda görünürken DNA hasarı yüksek olabiliyorBu arada 2018 Ocak ayındaki tüp bebek tedavimden sonraki ay şubat ayında kendiliğinden yine hamile kaldım fakat kan değerlerim çok yavaş arttı kese görüldü fakat çok küçüktü ve 3. Düşüğümü yaptım, hiç birini kromozoma gönderemedik düştüğü için eşimle benim kromozomlarımıza baktırdık bir sorun yok yaşadığım düşğkler nedeniyle de psikolojim çok bozuldu bu nedenle ngs olmadan tüp benek yaptırmak istemiyorum fakat son 3 tedavimde embriyolar 5. Güne ulaşmadı
Hangi markanın vitaminlerini kullandınız? Coenzim kaç mg? ubiquinon coenzimle Q10 le aynı şey değil mi? hangi marka kaç mg olmalıMerhaba. Yumurta kalitesini etkiliyor mu bilemiyorum; ancak benim sayimi kullandigim takviyeler kesinlikle artirdi. 39 yasimda takviyesiz 6 yumurta toplandi, takviyelerden sonra 41 yasimda en son iki yumurta toplamada 16’sar tane cikti.
Benim dikkat ettigim Omega3 ve ubiquionol. Omega3’u gunde 3,5 gram aliyorum ve aldigim haplar Canan Karatay’in standartlarinda. Coenzim de ayni sekilde. Bunun iki cesidi var, aktive olmamis hali ubiquinon aktive olmus hali ubiquinol. Insan bunyesi 25 yasindan sonra aktive olmamis halinibvucutta aktive edememeye basliyormus. Bu yuzden bizim yasumizda aktive olmus halini kullanmak lazimmis. Gunde sabah 200 ve aksam 200 aliyorum. Folik asit de benim icin ayni, benim vucudum folati aktive edemiyor, o yuzden onun da aktive olmus formunu kullaniyorum.
Umarim yardimci olur bubilgiler.
Merhaba. Yumurta kalitesini etkiliyor mu bilemiyorum; ancak benim sayimi kullandigim takviyeler kesinlikle artirdi. 39 yasimda takviyesiz 6 yumurta toplandi, takviyelerden sonra 41 yasimda en son iki yumurta toplamada 16’sar tane cikti.
Benim dikkat ettigim Omega3 ve ubiquionol. Omega3’u gunde 3,5 gram aliyorum ve aldigim haplar Canan Karatay’in standartlarinda. Coenzim de ayni sekilde. Bunun iki cesidi var, aktive olmamis hali ubiquinon aktive olmus hali ubiquinol. Insan bunyesi 25 yasindan sonra aktive olmamis halinibvucutta aktive edememeye basliyormus. Bu yuzden bizim yasumizda aktive olmus halini kullanmak lazimmis. Gunde sabah 200 ve aksam 200 aliyorum. Folik asit de benim icin ayni, benim vucudum folati aktive edemiyor, o yuzden onun da aktive olmus formunu kullaniyorum.
Umarim yardimci olur bubilgiler.[/QUOT
Elbette yardımcı olur hem bana hem de burayı okuyan herkese çok teşekkür ederim. Uubiquionol ü çok kez kullandım fakat günlük 100 mg fakat bu yeterli değilmiş coq10 i bile günlük 100 mg öneriyorlar, yurt dışı forumları inceledim ,coq10 i günlük 600 mg ubiquinol formu ise günlük 200 mg kullanıldığını aralık ayında öğrendim ve aralık ayında öyle kullanmıştım, fakat sizin kullandığınız 400 mg mış, Onuda az kullanmışım sanırım Türkiye’deki bu ürünler genellikle 100mg 30 tablet ve fiyatları kutusu 200tl civarı aylık maliyeti 1000 tl ye geliyor ama eğer böyle kullanmam gerekiyorsa alıcam başka çarem yok.
Hangi markanın vitaminlerini kullandınız?
Çok teşekkürler evet yazdıklarını okudum eşimin değerler sayı iyi fakat hız biraz düşük morfoloji ise 2-3, DNA hasarına ise hiç bakılmadı, tüp bebek merkezleri bunu önemsemiyor nedense, ben de kendim araştırdım eğer böyle bir sorun varsa kullanılması gereken vitaminlere baktım, zararı olmayacak vitaminler olduğu için eşime içirmeye başladım, DNA testi yaptırmadık yaptırsak ta sonuç kötü çıkarsa bu vitaminler veriliyormuş, biz de morfolojide düşük olduğu için vitaminleri kullanıyor eşim.Selamlar , Bir daha tekrar yazmamak için söylüyorum üstlerdeki yazdığım mesajları biraz okusanız size de tavsiyem eşinizin sperm DNA hasarına ve oksidatif radikalleri testlerine baktırtmanız. Belki sorun eşinizin spermlerinde olan dna hasarından olabilir. Bazı erkeklerde her şey normal görünürken ileri yaş,yaşadığı çalıştığı ortamlardaki ısı kimyasallara yada kullandığı ilaç vs.. sigara,alkol yada ne bileyim geçirdiği bir enfeksiyon gibi etkenlere bağlı olarak DNA hasarlı olabiliyor. Bu kişilerin sperm testlerinde her şey yolunda görünürken DNA hasarı yüksek olabiliyor
Bunlar vitamin olduğu için Bilgi amaçlı paylaşılıyor anladığım kadarıyla, satışı yasak diye biliyorum.Buradan marka vermekte sakinca var mi acaba? Reklam yapiyorum zannedip atmasinlar ?
Satış yapmadıktan sonra sorun olmadığını sanıyorum. Hemen her topikte herkes yazıyor. Bir de bunları ne süreyle kullandınız acaba?Buradan marka vermekte sakinca var mi acaba? Reklam yapiyorum zannedip atmasinlar ?
Sonuç kötü çıkarsa o vitaminler veriliyor ama DNA hasarı varmı yokmu yada varsa neyin sebep olduğunu bilemiyorsunuz bu şekilde. Serbest oksidatif radikallerse onu ortadan kaldırmanız gerekiyor. DNA hasarı yoksa yada bazı serbest radikallerin varlığı durumunda bazı vitaminler de yüksek alınırsa tam ters etki yapabiliyor mesela e vitamini gibiÇok teşekkürler evet yazdıklarını okudum eşimin değerler sayı iyi fakat hız biraz düşük morfoloji ise 2-3, DNA hasarına ise hiç bakılmadı, tüp bebek merkezleri bunu önemsemiyor nedense, ben de kendim araştırdım eğer böyle bir sorun varsa kullanılması gereken vitaminlere baktım, zararı olmayacak vitaminler olduğu için eşime içirmeye başladım, DNA testi yaptırmadık yaptırsak ta sonuç kötü çıkarsa bu vitaminler veriliyormuş, biz de morfolojide düşük olduğu için vitaminleri kullanıyor eşim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?