Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Estf. Herşeyi sorabilirsiniz. Benim buradaki yazma amacım zaten her şeyi paylaşmak ki kimse umutsuz kalmasın. tıp dünyasının hep söylediği şey şu en büyük problem ileri kadın yaşı gerisi bir şekilde çözülür. 2 Dr. bana sadece yaşım yüzümden olmaz imkansız demişti. Hangi Dr a güveneceğiniz de çok önemli. Benim şu an ki Dr da hep diyorki bir kadının öyle yada böyle 1 yumurtası varsa çocuk şansı vardır.

Ben 2 seneden fazladır hep bu topikte umutlanabileceğim bir mesaj aradım. Ve kendime bir söz verdim benim olursa kesin yazacağım ki benim gibiler de amaannn olmaz işte örneği yok demesin. aha işte örnek 47 yaş ve hamile şimdilik her şey yolunda. Oyüzden sormak istediğiniz herşeyi çekinmeden sorun yeterki umutsuz olmayın

2. denemede oldu .Havuz yöntemiyle 2 kez opu yapıldı. ilkinde 4 yumurta toplandı 2 iyi kalite döllendi. 2. seferde 5 toplandı 2 si iyi kalite biri bozuk döllenme gerçekleşti.
İlk transferde adetin 2. günü gidemedim 3. günü gittim yumurtalarım büyümüş Dr. ilaç kullanamayız doğal siklusta deneyelim çatlama anını yakalarsak transfere geçeriz dedi. Çatlamayı yakaladık ama sonuç negatif oldu.

2. transfere ide adetin 2. gününden başlayarak estrofem crinon jel bir de proluton depot kullanımına başladım.adetimin 16. günü transfer gerçekleşti sonuç pozitif.

:nazar::nazar: maşallah maşallah çok mutlu oldum Allah tamamına erdirsin inşallah bu sayfaya bir umut kaynağisin
Merhaba canım nasılsın iyice agirlasmissindir Allah kolaylik versin epeydir girmiyordum bir bakayım bizim kızlara dedim herkes iyidir inş tedavi olan olacak olan isteyen herkese bu mutluluğu tattirsin rabbim. Biz 6 aylık olduk hersey yolunda şükür sende sağlıkla kucağına al inş canım

Doktorunuz kim acaba

Bahçeci Fulya kliniğindeki Güvenç Karlıkaya .Dünyada ilk kez yumurtalık dokusu dondurup sonra çözüp bir kadına nakil yapmış ve bu araştırması dünyanın en önemli 20 olayından biri sayılmış. .Ben çok güvendim ve çok da memnun kaldım. Memnun olmayan da hiç görmedim

Bahçeci Fulya kliniğindeki Güvenç Karlıkaya .Dünyada ilk kez yumurtalık dokusu dondurup sonra çözüp bir kadına nakil yapmış ve bu araştırması dünyanın en önemli 20 olayından biri sayılmış. .Ben çok güvendim ve çok da memnun kaldım. Memnun olmayan da hiç görmedim
Merhabalar nasılsınız? nasıl gidiyor hamileliğiniz kaçıncı haftadasınız?

Selamlar .Şimdilik her şey çok yolunda 8.haftadayım. Pzt günü kalp atışlarını dinledik.Genel olarak rahat bir dönemdeyim mide bulantısı vs.. yaşamıyorum .Sadece uykusuzluk ve yorgunluk hissi var . 10 gün sonra el ve ayaklarına bakılacakmış. Heyecanla beklemedeyiz. Tabi ki her ileri yaş gebeliğinde olduğu gibi tedirginliklerimiz var ama iyi düşünelim iyi olsun :)

Sizin son durumunuz nedir bir tedavi görüyormusunuz?

Selamlar .Şimdilik her şey çok yolunda 8.haftadayım. Pzt günü kalp atışlarını dinledik.Genel olarak rahat bir dönemdeyim mide bulantısı vs.. yaşamıyorum .Sadece uykusuzluk ve yorgunluk hissi var . 10 gün sonra el ve ayaklarına bakılacakmış. Heyecanla beklemedeyiz. Tabi ki her ileri yaş gebeliğinde olduğu gibi tedirginliklerimiz var ama iyi düşünelim iyi olsun :)

İyi olmanıza çok sevindim maşallah diyorum:KK200: o tedirginlikler her yaşta olacaktır endişe etmeyin. hamilelik sürecinin en güzel günler olduğunu söylüyor arkadaşlarım tabi ekstra bir sorunla karşılaşmazsanız. Aynen iyi düşünelim iyi olsun:) Ben geçen ay ilk denememi yaptım olmadı . 2 tane de dondurulmuş embiryom oluştu. bu ay ikinci transferi yapacaktı aslında ama rahim ince buldu 6 mm. transfer için 9 civarı olması gerekiyormuş. dinlenmedeyiz bu ay yani. önümüzdeki ayda doktorumuz histereskopi yapalım rahim içine bakalım nasıl olsa embriyolar hazır dedi. Sanırım ocak sonu şubat başı gibi ikinci transferim yapılacak.

Herkese Merhaba,
bugun kan testimi yaptırdım, hamileyim, e-postama gelen maile gore HCG 247 belki ikiz, şimdilik bilemiyorum. Hemsiremin aramasını bekliyorum, ayrintilari konuşmak icin. Hepimiz hayırlı haberler alalım, saglikli hamilelik süreçleri geçirelim ve saglikli bebeklerimizi kucagimiza alalım.
Canım Dr ile görüştün mu ne dedi Dr nasılsın

Sağol arkadaşım, iyiyim diyelim, iyi olalım.. 3-4 gündür kasık ağrısı ve sık idrara gitme sorunum var. İdrar yolu enfeksiyonu dendi antibiyotik alıyorum ana tam rahatlamadım. Bazan Göbeğimde ağrı oluyor, idrar torbam hep doluymuş gibi rahatsız ediyor. İş yeri de yoğun, idrara sık gitmek zor oluyor. Yani pek rahat değilim bu aralar, antibiyotiğe rağmen rahatlayamadım. Sen nasılsın, az kaldı seninde hayırlısıyla:)
Canım 3 lt su iç en büyük ilacı bu geçmiş olsun
Benim oğlan Çarşamba günü gelmek istedi Dr serum ile durdurdu
Bekliyoruz artık devamlı yatıyorum dr aralığın sonuna kadar dayan dedi

Merhaba canım nasılsın iyice agirlasmissindir Allah kolaylik versin epeydir girmiyordum bir bakayım bizim kızlara dedim herkes iyidir inş tedavi olan olacak olan isteyen herkese bu mutluluğu tattirsin rabbim. Biz 6 aylık olduk hersey yolunda şükür sende sağlıkla kucağına al inş canım

Maşallah kuzuna canım bende iyiyim artık son zamanlar Allah razı olsun

İyi olmanıza çok sevindim maşallah diyorum:KK200: o tedirginlikler her yaşta olacaktır endişe etmeyin. hamilelik sürecinin en güzel günler olduğunu söylüyor arkadaşlarım tabi ekstra bir sorunla karşılaşmazsanız. Aynen iyi düşünelim iyi olsun:) Ben geçen ay ilk denememi yaptım olmadı . 2 tane de dondurulmuş embiryom oluştu. bu ay ikinci transferi yapacaktı aslında ama rahim ince buldu 6 mm. transfer için 9 civarı olması gerekiyormuş. dinlenmedeyiz bu ay yani. önümüzdeki ayda doktorumuz histereskopi yapalım rahim içine bakalım nasıl olsa embriyolar hazır dedi. Sanırım ocak sonu şubat başı gibi ikinci transferim yapılacak.

Allah yardımcınız olsun dualarım sizinle. Siz de mutlaka her gelişmeyi paylaşın lütfen .Ben bu topiği 2 sene yazmadan sadece izleyerek acaba bir şansım olur mu benim durumumda kimse var mı diyerek takip ettim. Bizim gibi olan burada yazmayan ama okuyan bir çok insana umut ve cesaret açısından önemli bizim mesajlarımız diye düşünüyorum.

Maşallah size arkadaşım her gebelikte mide bulantısı olacak diye bir şey yok
Benim ilk oğlumda hiç mide bulantısı olmadı bu hamilelikte buda erkek 3 ay kustum

Drun gerçekten çok iyi bir Dr bahçeci fulya da transfer beklerken o transferden çıktı beni telerlekli sandalye de gördü hayırlı olur hakkınızda inşallah deyip gitti bu bile insanlığını gösterir benim dr da remzi abalı idi

Pgt NGS yapıldimi embriyona

Maşallah size arkadaşım her gebelikte mide bulantısı olacak diye bir şey yok
Benim ilk oğlumda hiç mide bulantısı olmadı bu hamilelikte buda erkek 3 ay kustum

Drun gerçekten çok iyi bir Dr bahçeci fulya da transfer beklerken o transferden çıktı beni telerlekli sandalye de gördü hayırlı olur hakkınızda inşallah deyip gitti bu bile insanlığını gösterir benim dr da remzi abalı idi

Pgt NGS yapıldimi embriyona
Güvenç Bey sahiden çok candan ve ilgili bir Dr. Dr. lığundan önce insan gibi insan diyeyim.
Remzi Bey ve Müstecep Bey içinde iyi duyumlar aldım. Ben Opu yaptırdığım zamanlar Remzi Bey geçen sene 47 yaşında bir bayanın kucağına kızını vermişti:))) Ah Allah uzun ömürler versin nasıl da özenmiştim.

Bana herhangi bir PGT falan yapılmadı. Sebebi rezerv azlığı ve ileri yaş. Güvenç Bey "illa da istersen yaparız. Ama bence yumurtan az bu yüzden 2. gün embriyosuna bir şans verelim Bazen embriyolar 5. güne gitmez ama anne rahminde çok güzel tutunabilir.Ya da bazen ana rahminin düzeltebileceği çok küçük hatalar testte çıkar ve transfer durur ,risk normal yolla kaldığınla aynı. gebeliğin 3 . ayında nifty yapar duruma bakarız" dedi. Söylediği bana mantıklı geldi ve 2. gün emiriyosuna şans verdik .Transferden 1 gün önce çözüldü emriyolar 3. güne gitmeleri beklendi biri 8 biri 11 hücreye ilerledi bu günde ve 3. gün embriyosu olarak transfer edildi

Güvenç Bey sahiden çok candan ve ilgili bir Dr. Dr. lığundan önce insan gibi insan diyeyim.
Remzi Bey ve Müstecep Bey içinde iyi duyumlar aldım. Ben Opu yaptırdığım zamanlar Remzi Bey geçen sene 47 yaşında bir bayanın kucağına kızını vermişti:))) Ah Allah uzun ömürler versin nasıl da özenmiştim.

Bana herhangi bir PGT falan yapılmadı. Sebebi rezerv azlığı ve ileri yaş. Güvenç Bey "illa da istersen yaparız. Ama bence yumurtan az bu yüzden 2. gün embriyosuna bir şans verelim Bazen embriyolar 5. güne gitmez ama anne rahminde çok güzel tutunabilir.Ya da bazen ana rahminin düzeltebileceği çok küçük hatalar testte çıkar ve transfer durur ,risk normal yolla kaldığınla aynı. gebeliğin 3 . ayında nifty yapar duruma bakarız" dedi. Söylediği bana mantıklı geldi ve 2. gün emiriyosuna şans verdik .Transferden 1 gün önce çözüldü emriyolar 3. güne gitmeleri beklendi biri 8 biri 11 hücreye ilerledi bu günde ve 3. gün embriyosu olarak transfer edildi
Maşallah sana ve kuzuna nifty bende yaptırdım
İnşallah seninde güzel haberlerini alırız

Canım Dr ile görüştün mu ne dedi Dr nasılsın
Hemsire ile gorustum telefonda coklu gebelik olma ihtimalinin az oldugunu ve ultrasona kadar beklememizi soyledi. Dun de kan testim yapildi degerlerim ikiye katlamis. Cumaya da ultrason. Tup bebek merkezinden beni hayirlisiyla mezun edip normal dogum doktoruma muayene olmaya baslayacagim. Umarim hersey yolunda gider.

Canım Maşallahh.. Inşallh saģlıkla alırsın kucağına.Ikisi tuttumu?

Hemsire ile gorustum telefonda coklu gebelik olma ihtimalinin az oldugunu ve ultrasona kadar beklememizi soyledi. Dun de kan testim yapildi degerlerim ikiye katlamis. Cumaya da ultrason. Tup bebek merkezinden beni hayirlisiyla mezun edip normal dogum doktoruma muayene olmaya baslayacagim. Umarim hersey yolunda gider.
Allah sorunsuz şekilde tamamına erdirsin. HCG den ikiz yada tek yorumu tıbben yapılamıyormuş.sizden çok daha düşük 70-80 gibi değerlerle ikiz gebelik yaşayanlar yada 1000 + değerle tek gebelik yaşayanlar gördüm. En sağlıklı sonuç ultrasonda belli olur :))) Allah gönlünüze göre versin

Back