Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar merhaba geçen ay opu olmuştum yumurta kalitesiz olunca transfer iptal olmuştu. Bu ay yumurtlama dönemi geçtikten sonra karnım yumurtalıklarım sis gibi ağrıyor doluluk hissi var.
Adetime 6 gün var, enfeksiyon falan olabilir mi? Sanki karnım çatliycak gibi.

Hayırlı olsun, çok güzel ve umut verici bir haber.. Allah tamamına erdirsin :)

Canım geçen ayki kullandığın hormonlarla alakalı şişlik ve ağrı yumurtalıklar aşırı uyarılıypr bi sonraki ay da bu tip şikayetler olabiliyor, ama yinede geçmezse bi doktora görün bazen kistte oluşabiliyır tedavi sonrası, çok geçmiş olsun, Rabbim hayırlı güzel haberler yazmayı da nasip etsin buradan size ve tüm isteyen arkadaşlara

0.02 diplerdeydim ben ama doktorum amh değerimi yada fsh ı sormadı bile direk yumurta odaklıydı :)
Canım hayırlı olsun hamileligin.Saģlıkla al kucağına..dr kimdi.Yumurta kalitesi icin yaptığın bir şey varmıydı? Kaç yumartan oluyordu.Tedavin ne kadar sürdü? Ayy ne çok soru sordum.

Karmaşık duygular içindeyim. 38 yaşında evlendim. 3. ayımda hamile kalıp Allahıma bin şükür sağlıklı bir hamilelik sonrası sağlıklı bir kız doğurdum. Ancak doğumdan sonra regl olmadım. 6 ay sonra 1 kere oldum ve onda da hamile kaldım. Her şey çok iyiyken malesef 4. ayında bebeğimde ileri derece hidrosefali teşhisi kondu. Malesef onu kaybettik. Ardından psikolojim çok bozulunca 1 buçuk sene korunduk. Ne gereği varsa... Kızım şiddetle kardeş isteyince denemeye karar verdik. 1 sene olmadı. Tam tüp bebek deneyecektik hamile kaldım. Ne yazık ki kalbi atmadığı için düşük -kürtaj yapıldı. Akabinde tüp bebek denedik... Malesef kızımda 7 olan AMH 0,37 ye düşmüştü.... Üretebildiğim tek yumurta ise döllenmedi. Eşim tekrar denemek istedi ama ben olacağı varsa öyle ya da böyle olur boşver dedim. Yok onu yemeler bunu yemeler... uğraş uğraş... yaş oldu 47 hiç bir Dr umut vermiyor... Tüp bebeğe bile yanaşmıyor. Geçen ay siklusumdaki bir değişiklik yüzünden Dr. gittim. Yumurtalıklarımda yumurta gördü... şaşırdım. Zira tüp bebek tedavisiyle 1 tane zor yapmıştım. Tahlil istedi sonuçları görünce ben şok... 2 senede 5'den 0,37'ye düşen AMH yerinde sayıyor, FSH 15'den 7'ye düşmüş (-ki benim yaşımda biri için normal bir değer değil) Bir umut doğdu bende... Bir iki İleri yaş gebeliklerinde çok ünlü bir doktora sordum biri; "normal yolla hamile kalmanız tüp bebekten daha kolay" dedi... beri ki "bu yaşta hamile kalmanız 1000 de 1 ihtimal" dedi... Bütün umutlarım tekrar söndü... Kızım 3-4 günde bir niye kardeşim yok diye ağlıyor... Bense çaresizim...

AMH ın yükselmediğini söylüyorlar siz nasıl yükselttiniz? Birde 75 değil o sanırım 7.5 zira 5'in üstünde olması polikistik overi gösteriyor. Kaldı ki benimde 7 idi çünkü PİKO vardı... Kızımdan sonra bu sorun kalkınca 5 olmuştu.

Canım hayırlı olsun hamileligin.Saģlıkla al kucağına..dr kimdi.Yumurta kalitesi icin yaptığın bir şey varmıydı? Kaç yumartan oluyordu.Tedavin ne kadar sürdü? Ayy ne çok soru sordum.

Canım pardon gecmisini okudum.gülr güle büyüt doğum yapmışsın..Bendede yu.urta kalitesizligi var..Bize önerebileceğin bir şey varmı?

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı korkuları ben de yaşadım. ama olabiliyormuş gerçekten gittiğim klinikte bunun bir çok örneğini gördüm ben.Sakın moralinizi bozmayın ben 46 yaşındayım martta 47 olacağım ama şu an 3. gün embrioları transferi sonucu 5 haftalık hamileyim. %10 - 15 şansı sakın yabana atmayın bu çok düşük bir oran değil aslında sonuçta 0 dan iyidir:) Allah evletlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Dualarım sizinle

Bütün tebrik eden arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim. Lütfen dualarınızı esirgemeyin çünkü bu zorlu yolda gerçekten ihtiyacım olacak.

Şimdi ben ve benim gibi durumda olan arkadaşlara bilgi olması açısından bundan sonraki her süreci buradan paylaşacağım.

Eşimde olan sayı ve morfoloji problemi ,bende ki ileri yaş sebebiyle de tüp bebek kararı aldık.4 adet 2. gün embriosu vardı.
İlk transfer ben adetin 3. günü gittiğimden yumurtalar büyümüş ilaçsız doğal siklusta 2 adet 3. gün emrbriyosu transfer edilerek denendi sonuç negatif oldu (embriyolar çözüldükten onra da 1 gün bekletilip 3. güne gitmeleri beklendi)

3 ay ara verdim ve 2. kez Güvenç beyin kapısını çaldım. Bu sefer adetimin 2.günü ilaç tedavisine başladık ve 8 kasımda gene 2 adet 3. gün embriyosu transfer edildi. Açıkçası fazla umutlu değildim .Ancak 11. gün yaptırdığım beta hcg ye göre hamile olduğumu öğrendim. Ve bunu hemen sizlerle paylaşmak istedim ki bazı arkadaşların karamsarlığını belki bir nebze giderebilirim diye.
şimdi süreci soracak olursanız ;

11.gün beta hcg 79.5
13. gün 164
15. gün 327
19. gün 1145
21.gün 3720

Sanırım şimdilik herşey yolunda 10 aralıkta gebelik kesesi ve kalp atışı için gideceğiz. Bu kısmıda inşallah sorunsuz aşabiliriz. Malum bu yaşta bu noktada asla tam rahatlayamıyorsunuz Sonuna kadar çivili koltukta oturmak gibi bir şey.Ama ne bileyim olmaz diye bir şey yok olumlu düşünelim olumlu olsun :) Umutsuzluk yok :)

Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah

Yumurta kalitesine destek amacli ari sutu kullanan faydasini goren varmi
Evet canım ben kullandım ve faydası olduğunu düşünüyorum eğriçayırın almıştım ben sanada tavsiye ederim tedaviye başlamadan ona başla yumurta kalitesini artıyor kesinlikle, ama dikkatli kullanmak lazım adetle birlikte başla göbekten iğnelere başlayınca doktoruna söyle arı sütü kullandığını bazen yumurtaları çok hızlı geliştiriyor bu sıkıntı yaratabilir öyle bişey olursa kesersin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…