- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
- #63.361
Yumurta kalitesine destek amacli ari sutu kullanan faydasini goren varmi
Ben egricayir kullandım ama tedavi öncesi bir kaç ay kullanmak sanırım daha etkili olur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yumurta kalitesine destek amacli ari sutu kullanan faydasini goren varmi
Karmaşık duygular içindeyim. 38 yaşında evlendim. 3. ayımda hamile kalıp Allahıma bin şükür sağlıklı bir hamilelik sonrası sağlıklı bir kız doğurdum. Ancak doğumdan sonra regl olmadım. 6 ay sonra 1 kere oldum ve onda da hamile kaldım. Her şey çok iyiyken malesef 4. ayında bebeğimde ileri derece hidrosefali teşhisi kondu. Malesef onu kaybettik. Ardından psikolojim çok bozulunca 1 buçuk sene korunduk. Ne gereği varsa... Kızım şiddetle kardeş isteyince denemeye karar verdik. 1 sene olmadı. Tam tüp bebek deneyecektik hamile kaldım. Ne yazık ki kalbi atmadığı için düşük -kürtaj yapıldı. Akabinde tüp bebek denedik... Malesef kızımda 7 olan AMH 0,37 ye düşmüştü.... Üretebildiğim tek yumurta ise döllenmedi. Eşim tekrar denemek istedi ama ben olacağı varsa öyle ya da böyle olur boşver dedim. Yok onu yemeler bunu yemeler... uğraş uğraş... yaş oldu 47 hiç bir Dr umut vermiyor... Tüp bebeğe bile yanaşmıyor. Geçen ay siklusumdaki bir değişiklik yüzünden Dr. gittim. Yumurtalıklarımda yumurta gördü... şaşırdım. Zira tüp bebek tedavisiyle 1 tane zor yapmıştım. Tahlil istedi sonuçları görünce ben şok... 2 senede 5'den 0,37'ye düşen AMH yerinde sayıyor, FSH 15'den 7'ye düşmüş (-ki benim yaşımda biri için normal bir değer değil) Bir umut doğdu bende... Bir iki İleri yaş gebeliklerinde çok ünlü bir doktora sordum biri; "normal yolla hamile kalmanız tüp bebekten daha kolay" dedi... beri ki "bu yaşta hamile kalmanız 1000 de 1 ihtimal" dedi... Bütün umutlarım tekrar söndü... Kızım 3-4 günde bir niye kardeşim yok diye ağlıyor... Bense çaresizim...
AMH ın yükselmediğini söylüyorlar siz nasıl yükselttiniz? Birde 75 değil o sanırım 7.5 zira 5'in üstünde olması polikistik overi gösteriyor. Kaldı ki benimde 7 idi çünkü PİKO vardı... Kızımdan sonra bu sorun kalkınca 5 olmuştu.
Merhaba arkadaşım nasıl geçti opu inşallah güzel haberlerini alırızHerkese merhaba. Buralarda yeniyim. 42 yaşındayım . 39 yaşımın sonunda evlendim. 40 yaşında ilk gebeliğim. Boş gebelik dendi kürtaj. 41 yaşında bir dış gebelik kürtaj. En son 42 yaşında şubat 2018. 1.tüp bebek negatif. 2. Tüp bebek negatif. Hemen akabinde yine doğal gebelik . Kalp atışı yok. Ağustosta kürtaj. 15 kasımda memorial şişli de 3. Tüp bebeğe başladım. Bursadan gelip gidiyoruz. Yarın yine randevum var. Cumartesi opu. Dualarınıza ihtiyacım var. Burada okuduklarım bana umut oldu.
Merhaba Herkese,
araniza yeni katildim. 42 yasindayim ikinci tup bebek deneyeceğiz. Ilkinde 5 yumurtadan 3 tane embriyo oluşmuştu. 3 unu de koydular ama sonuc negatif cikti. Söyle ki progesterone igneleri bana çok ağır geldi yürüyemez ve yataktan yada koltuktan tek basıma kalkamadım, kalkarkende cok zorlandim bir sure sonra iğneyi birakip vaginal jele geçtik dr un tavsiyesiyle tabiki. Sonuc negatif cikinca dr progesterone gogus arana koyup yapmalıydın ve sonrasında sıcak su torbası koysaydın gibi laflar etti is isten geçtikten sonra. Neyse dun yine yumurtalarım toplandı 6 dan 5 tanesi embriyoya dönüşmüş ve cumartesi transfer yapılacak. Sizce nelere dikkat edeyim tavsiyeleriniz var mi?
Transfer oldu mu canım güzel düşün güzel olsun ben dahil bir çok arkadaş 5. Gün embriyosu göremiyoruz maşallah senin 6. Gün embriyosu var inşallah güzel haberlerini alırız canımmerhaba İstanbul tüp bebek merkezi Aret Kamar'da 4. embriyo transferi için tedaviye başladım tekrar. 43 yaşındayım ve bu yaşta sadece %10-15 şansım olduğunu bilmek bile moralimi çok bozuyor. ama burada okuduğum pozitif sonuçlar, kendiliğinden olan gebelikler umut olmaya devam ediyor bana. 2 tane geç gelişen 6. gün embriyom var ama umarım bu sefer tedavi olumlu sonuçlanır ve ben de buradan sizlerle güzel haber paylaşırım.
Çok teşekkürler .Her gelişmeyi mutlaka yazacağım.Arkadaşım mucizene 41 kere maşallah bu sayfada son dönemde o kadar güzel haberler aliyoruzki ileri yaş gebeliği isteyen bir çok arkadaşa umut oluyoruz buna eminim inşallah güzel haberlerini almaya devam edeceğiz 10 Aralık senin için bayram olsun inşallah bize gelişmeleri yazmaya devam et lütfen
Rabbim hayırlısi ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Hıc böyle birsey duymadım.yanlıs gereksiz bir bilgi bence.bizim dr.lar niye böyle demedi madem.progestan igne bende kullandım.o kadar etkili bir igne ki doktorunun dedikleri ile ilgisi yok.jel de ise benim de akintı olmustu arkadaşların dedigini dikkate alirsıniz.başarılar...ilk 3 denemede olma şansı % 70 80diye okuyorum..ki dogru.Sanirim ben eksik anlatmisim, progesterone iğnesi yağlı olduğu icin birazcık göğüs aranda vücut isisiyla istip iğneyi öyle yapmaliydiniz popodan, daha sonra da vucuda yayılması icin sıcak ped koymaliydiniz dedi. Dr iğnenin jele gore daha faydalı olacagini düşünüyor ama bunu sonuc negatif ciktiktan sonra söyledi.
Bu igneyi sağlık merkezinde hemsire yapıyor.bana merkezim popoda igne yeri icin jel vermisti o jelle gunde iki mi uc kez mi masaj demisti :))) dr.unu bende anlamadım.Sanirim ben eksik anlatmisim, progesterone iğnesi yağlı olduğu icin birazcık göğüs aranda vücut isisiyla istip iğneyi öyle yapmaliydiniz popodan, daha sonra da vucuda yayılması icin sıcak ped koymaliydiniz dedi. Dr iğnenin jele gore daha faydalı olacagini düşünüyor ama bunu sonuc negatif ciktiktan sonra söyledi.
Maşallah o kadar kaliteli yani maşallah size. çok şanslısinız bu arada... tebrikler canımHayır. Sadece Dr.mun verdiği İmom ismindeki vitamini kullandım. Yumurtalarım yaşıma rağmen çok kaliteli çıkmış. Embriyoların kalitesi için en iyi kalite demişlerdi. Ancak eşim sayı ve morfoloji problemi olduğundan baya bir klomen e vitamini selenyum ve çinko kullandı
Sıcak ped mantiklı amaHıc böyle birsey duymadım.yanlıs gereksiz bir bilgi bence.bizim dr.lar niye böyle demedi madem.progestan igne bende kullandım.o kadar etkili bir igne ki doktorunun dedikleri ile ilgisi yok.jel de ise benim de akintı olmustu arkadaşların dedigini dikkate alirsıniz.başarılar...ilk 3 denemede olma şansı % 70 80diye okuyorum..ki dogru.
ins. Bu denemende olur durumunda çook iyi.herkesin ilki tutmuyor bunun için 2. Denemende umutlu olun.
Amh yazmışım ama e2 olacaktı o, amh değil. O kadar sinirliydim ki o zaman. Uğraşarak bir yumurta oluşturduk ve o kadar inançsızdı ki doktorum onu da toplayamadan çatlama aşamasına geldiğini toplamak için geç olduğunu kendimizin denememizi söyledi. Hayırlısı..Karmaşık duygular içindeyim. 38 yaşında evlendim. 3. ayımda hamile kalıp Allahıma bin şükür sağlıklı bir hamilelik sonrası sağlıklı bir kız doğurdum. Ancak doğumdan sonra regl olmadım. 6 ay sonra 1 kere oldum ve onda da hamile kaldım. Her şey çok iyiyken malesef 4. ayında bebeğimde ileri derece hidrosefali teşhisi kondu. Malesef onu kaybettik. Ardından psikolojim çok bozulunca 1 buçuk sene korunduk. Ne gereği varsa... Kızım şiddetle kardeş isteyince denemeye karar verdik. 1 sene olmadı. Tam tüp bebek deneyecektik hamile kaldım. Ne yazık ki kalbi atmadığı için düşük -kürtaj yapıldı. Akabinde tüp bebek denedik... Malesef kızımda 7 olan AMH 0,37 ye düşmüştü.... Üretebildiğim tek yumurta ise döllenmedi. Eşim tekrar denemek istedi ama ben olacağı varsa öyle ya da böyle olur boşver dedim. Yok onu yemeler bunu yemeler... uğraş uğraş... yaş oldu 47 hiç bir Dr umut vermiyor... Tüp bebeğe bile yanaşmıyor. Geçen ay siklusumdaki bir değişiklik yüzünden Dr. gittim. Yumurtalıklarımda yumurta gördü... şaşırdım. Zira tüp bebek tedavisiyle 1 tane zor yapmıştım. Tahlil istedi sonuçları görünce ben şok... 2 senede 5'den 0,37'ye düşen AMH yerinde sayıyor, FSH 15'den 7'ye düşmüş (-ki benim yaşımda biri için normal bir değer değil) Bir umut doğdu bende... Bir iki İleri yaş gebeliklerinde çok ünlü bir doktora sordum biri; "normal yolla hamile kalmanız tüp bebekten daha kolay" dedi... beri ki "bu yaşta hamile kalmanız 1000 de 1 ihtimal" dedi... Bütün umutlarım tekrar söndü... Kızım 3-4 günde bir niye kardeşim yok diye ağlıyor... Bense çaresizim...
AMH ın yükselmediğini söylüyorlar siz nasıl yükselttiniz? Birde 75 değil o sanırım 7.5 zira 5'in üstünde olması polikistik overi gösteriyor. Kaldı ki benimde 7 idi çünkü PİKO vardı... Kızımdan sonra bu sorun kalkınca 5 olmuştu.
Hayırlı olsun işallah benim tavsiyem çok hareketsiz kalma iki gün dinlen sonrasında ağır işler yapma ama rahat ol ben eşimle dışarı çıkmıştım arabayla gezdik evde sürekli uzanmadım ve stres ten uzak dur hakkında hayırlısı olsun inşallahMerhaba Herkese,
araniza yeni katildim. 42 yasindayim ikinci tup bebek deneyeceğiz. Ilkinde 5 yumurtadan 3 tane embriyo oluşmuştu. 3 unu de koydular ama sonuc negatif cikti. Söyle ki progesterone igneleri bana çok ağır geldi yürüyemez ve yataktan yada koltuktan tek basıma kalkamadım, kalkarkende cok zorlandim bir sure sonra iğneyi birakip vaginal jele geçtik dr un tavsiyesiyle tabiki. Sonuc negatif cikinca dr progesterone gogus arana koyup yapmalıydın ve sonrasında sıcak su torbası koysaydın gibi laflar etti is isten geçtikten sonra. Neyse dun yine yumurtalarım toplandı 6 dan 5 tanesi embriyoya dönüşmüş ve cumartesi transfer yapılacak. Sizce nelere dikkat edeyim tavsiyeleriniz var mi?
Saol canım iyiyim çok şükür bulantılar hafifledi iki gündür işallah bitecek diye umutluyum haftaya gidip cinsiyet öğrenicez işallah son Gittiğimizde göstermedi :) sen hazırlıkları tamamladınmı az kaldı maşallah@elevasyon nifty sonucun çıktı mı canım nasılsın
Sare asmin sen nasılsın canım
@yeniay35 sen nasılsın arkadaşım ikili test sonucun nasıl herşey yolunda gider ve tum hamile arkadaşlar mutlu sona sağlıkla ulaşır inşallah
Ben biesteronu koca 2.5 yıl kullandım.vücudum sağlam sanırım birsey olmadı.en son tüp bebekle bıraktığımda dr.um kıllanma yapar dedi sure uzun olmuş ya ondan.bende olmadı.vucudumda lazerle tüyler alındiğından o da yoktu.bekar olduğum icin evlenip tedavi görene kadar ictim.1 yil icilebilir aslında, benim fazla oldu ama dr icebilirsin demişti.deha yı ise bende tam anlamamıstım o da aynı sankiDhea kullananlara sormak istiyorum illa kullanılan bir türü var mı? Puritans pride DHEA 25mg, Swanson Dhea 25, Biosteron Dhea 25mg, bu 3ü aynı şeyler mi acaba?
bir doktor biosteron önermiyorum, kist yapar demişti, size söyleyen doktor oldu mu? aslında başka başlıklarda, bir arkadaş kist yaptığını yazmış, bu şekilde etkilenen var mı merak ettim?
Çok teşekkür ederimMaşallah o kadar kaliteli yani maşallah size. çok şanslısinız bu arada... tebrikler canım![]()
Kliniğin adını yazar mısınız,en azından özel mesaj olarakMerhaba herkese.44 yaşıma bastım. Yeni evlendim. Evlenir evlenmez bir tüp bebek merkezine gittik. O kadar inançsızlardı ki. Ama biz inatla tedavi olmak isteyince 3 ilaç başladık. Biri folik asit, diğeri biesteron ve coraspin. Doktorumuzun Olursa olur mantığıyla. Ve yurtdışına geldik. Dedi ki olmaz ama, eğer fsh 15in altına düşer amh da 50nin üstüne çıkarsa sizi çağrırırız gelirsiniz. Son bir aydır ilaçlara ek arı sütü kullandım ve bingo. Fsh 5 amh 75! Heyecanla doktoruna yazdım. Son derece ilgisiz bir şekilde ultrasona baktırın dedi. Oysa ben türkiye bileti bakıyordum. Bu ay yumurta olacak ve tedavi başlayacak umuduyla. Neyse ultrason dedi sadece. Dedim ki ultrasona ne bakılacak folikül mü? Cevap: Evet. Bu kadar. Sadece bu kadar. Yurtdışında yaşıyorum. Bir ortadoğu ülkesinde. Ve buradaki imkansızlıklardan dolayı bize yardımcı olmak ricamızı vurguladığımız halde. Şimdi ben o kadar hayal kırıklığı içindeyim ki. Başka bir plan, bir ve planı oluşturmadığım, doktoruma güvendiğim için kendime çok kızgınım. Sanırım yaşımdan dolayı pek inanmadı başarıya. Ama biliyor musunuz ben bu bebeği yapıcam. Ankara'da bir tüp bebek merkezine gideceksiniz lütfen çok iyi araştırın derim. Gayet isim yapmış bir klinikte karşılaştığım bu ilgisizlik ve güvensizlik beni hayal kırıklığına uğrattı. Hepimize Allah kolaylık versin. Bir de bunlarla uğraşıyoruz. Sevgiler
Bulantınin azalmasına sevindim benimde 13. Haftada bitmiştiSaol canım iyiyim çok şükür bulantılar hafifledi iki gündür işallah bitecek diye umutluyum haftaya gidip cinsiyet öğrenicez işallah son Gittiğimizde göstermedi :) sen hazırlıkları tamamladınmı az kaldı maşallah
Gebeliginiz hayirli olsun, imom vitamini kac ay kullandiniz,baska bitkisel birseyler kullandinizmiHayır. Sadece Dr.mun verdiği İmom ismindeki vitamini kullandım. Yumurtalarım yaşıma rağmen çok kaliteli çıkmış. Embriyoların kalitesi için en iyi kalite demişlerdi. Ancak eşim sayı ve morfoloji problemi olduğundan baya bir klomen e vitamini selenyum ve çinko kullandı