Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba hanımlar.

Benim tüp bebek sürecim yarıda kaldı maalesef. 2 folikül görmesine rağmen tedaviye başlanıldı. 2 yumurta güzel büyüdü opu ya girdim. Bir folikül opu sonrasi boş çıktığı söylendi. 1 yumurtan kaldı dendi. Ertesi günü o bir yumurta da olmamış. Transfer iptal dediler. Kafamda bir sürü soru var. 2 folikül göründüğü ay tedaviye başlandı. Neden baslandi. Fazla oldugu ay baslananaz miydi. Şayet az yumurtam varsa neden havuz yönteminden bahsedip bilgi vermediler. Biz sonuçta her anlamda merkeze ve doktora teslim olduk her dediğini yaptık. Fazla soru sormayarak rahatsız olmasınlar onlar işlerini biliyor dedik. Ama olan bize oldu. Tüp bebek maceram burada bitti.

Şimdi kendim hamile kalmaya çalışacağım. Folikül çoğalması için arı sütü bal polen kullanmayı düşünüyorum. Bunu ilk adetimi olunca mi başlıyim. Simdi opudan ciktigim icin hemen kullanmam sakincali mi olur. Onun dışında sizin kullandiginiz vitamin veya kür var mi tavsiye vereceğiniz.

Seninle bu anlamda durumumuz aynı. Yumurtada sorun yok. Bir tanesi öne çıktı. Diğerleri için ilaç yardımı olsun diye üç gün bekledik. Doktor bir yumurtayı aldı. Onu kaybetmeyelim diğerlerini beklemeyelim artık dedi. Bu şekilde ilk transferim yapıldı. Sonuç maalesef ki tutmadı

Kimyasal gebelik oluştuğu zaman bende çok üzülmüştüm ama hayırlısı böyleymiş. Allah sonraki emeklerini boşa çıkarmasın. Pes etmek yok. Ben de 1 ay beklemeyi tercih ettim, bizim yaşımızda 1 yumurta bile çık kıymetli ama gözümde büyüdü o süreç. Bağışıklık aşısı yaptırıyorum şimdi. Eğer yaptırmadıysan sen de dene istersen.

Kimyasal gebelik oluştuğu zaman bende çok üzülmüştüm ama hayırlısı böyleymiş. Allah sonraki emeklerini boşa çıkarmasın. Pes etmek yok. Ben de 1 ay beklemeyi tercih ettim, bizim yaşımızda 1 yumurta bile çık kıymetli ama gözümde büyüdü o süreç. Bağışıklık aşısı yaptırıyorum şimdi. Eğer yaptırmadıysan sen de dene istersen.
Bağışıklık aşısı nedir ? Tahlilleri ve buna benzer aşıları falan doktorlar niye en başta istemiyorlar? Rahim filmi çektireyim mi diye sormasam hiç bir şey diyeceği yoktu doktorun. Zaten niye tutmadığı ile ilgili bilgi de vermiyorlar. Neden hepsi böyle ?

Doktorum aspire etmisti bende.yumurtanın icini söndürmüştü.digerleri ile devam etmistik.ama baska dr.lar bunu yapmiyor bilmiyorum niye böyle

Yok herseyi yapiyorsun.bundan sonra opu olacaksan ari sutune devam edebilirsin.ama artık opu olmayacaģını anliyorum ona da gerek kalmıyor.yumurta sayı ve kalitesi için ari sutu iyi geliyor.ins. aralik ayinda bebeğin gelir.:)

Doktorunuz kim sizin? Arı sütüne bende başlıycam. Pazartesi opu oldum. Iki yumurta da ise yaramadı transfer olamadım. Şimdi baslamalimiyim sizce adetimi mi bekleyeyim. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Seninle bu anlamda durumumuz aynı. Yumurtada sorun yok. Bir tanesi öne çıktı. Diğerleri için ilaç yardımı olsun diye üç gün bekledik. Doktor bir yumurtayı aldı. Onu kaybetmeyelim diğerlerini beklemeyelim artık dedi. Bu şekilde ilk transferim yapıldı. Sonuç maalesef ki tutmadı

Bir yumurta alındı peki döllenme gerçekleşti gelişti ve transfer oldu mu? Ben 2 yumurta ile 2.günü bile göremedim.

Canım senin dr da üzgünum ama pes diyorum.benim tedavimde erbil bey önden giden yumurtanın iyi olmayacağını yani başarısız olunacağını çünkü gereksiz yere buyüdüğünü, bir de arkadaki yumurtalara engel olacağını söyleyerek onu aspire etti.icini söndürdü tedavi oldum olumlu yani genetiğe gönderecek yum. Elde etti.
Senin dr.da öndekini alıyor benim dr.um o yumurtanin iyi olmayacağinı baştan söyledi.yaş 42 imiş henüz vaktin varken erbil bey bahcecinin lab iyi belki orası şisli memorial gibi en iyi yerlere gitmeni tavsiye ederim.fakat doktor ve lab cok önemli.seninle cidden ilgilenecek icine sinen bir dr olmalı.mesela havuz yöntemi sart belki genetıge de embriyo gitmeli.bunları söyleyen bir dr a gitsen iyi olur.ins. sende bebegine kavuşursun.

Erbıl bey Bahcecide mi. Bende bahceci de tedavi oldum. Benim doktorum yumurtanın az olacağını havuz yönteminden bile bahsetmedi bana. Başıma neler geleceğini söyleyen bir doktor değildi. Her hafta 40 doktor toplanıp o haftaki hastaların durumunu değerlendirdikleri reklam ediliyor. Kendi içlerindeki doktorlardan fikir alışverişi yapmaz mi bu doktorlar.

Doktorunuz kim sizin? Arı sütüne bende başlıycam. Pazartesi opu oldum. Iki yumurta da ise yaramadı transfer olamadım. Şimdi baslamalimiyim sizce adetimi mi bekleyeyim. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Bir yumurta alındı peki döllenme gerçekleşti gelişti ve transfer oldu mu? Ben 2 yumurta ile 2.günü bile göremedim.

Erbıl bey Bahcecide mi. Bende bahceci de tedavi oldum. Benim doktorum yumurtanın az olacağını havuz yönteminden bile bahsetmedi bana. Başıma neler geleceğini söyleyen bir doktor değildi. Her hafta 40 doktor toplanıp o haftaki hastaların durumunu değerlendirdikleri reklam ediliyor. Kendi içlerindeki doktorlardan fikir alışverişi yapmaz mi bu doktorlar.
Sağlık olsun en kısa surede tedavinde basarılar dilerim.ari sütünü tek başına saf olarak sabah aksam tüketin hemen başlayın.1 ay sonra ki adette ancak etkisi başlar.tedavi olana kadar birkac ay devam edin.egricayırda ampulu var o da cokk iyi.
Erbil bey bahceciden bir yil önce ayrıldi.herkesin arı sütü ile sonucu aynı olur mu olmaz mi umut vermek gibi olsun ins :) benim de 2 veya 3 yumurta oluyordu taaa ki arı sütüne kadar ondan sonra 5-6 yum.çiktı.2 sağlikli embriyoyu elde ettik.havuz yöntemi adi altinda 3 opuda.yasin kaç benim 41 42 de 2 3 yumiydi.ayrica bu yıl tedaviye devam eden arkadaslardan bol bol bebek haberi aldım.sans kismet bu isler biraz umutlu biraz tedbirli götürmek lazım bu isleri.polende ćok iyi geliyor.ben cicek bali polen karisimi da yemistim.

Sağlık olsun en kısa surede tedavinde basarılar dilerim.ari sütünü tek başına saf olarak sabah aksam tüketin hemen başlayın.1 ay sonra ki adette ancak etkisi başlar.tedavi olana kadar birkac ay devam edin.egricayırda ampulu var o da cokk iyi.
Erbil bey bahceciden bir yil önce ayrıldi.herkesin arı sütü ile sonucu aynı olur mu olmaz mi umut vermek gibi olsun ins :) benim de 2 veya 3 yumurta oluyordu taaa ki arı sütüne kadar ondan sonra 5-6 yum.çiktı.2 sağlikli embriyoyu elde ettik.havuz yöntemi adi altinda 3 opuda.yasin kaç benim 41 42 de 2 3 yumiydi.ayrica bu yıl tedaviye devam eden arkadaslardan bol bol bebek haberi aldım.sans kismet bu isler biraz umutlu biraz tedbirli götürmek lazım bu isleri.polende ćok iyi geliyor.ben cicek bali polen karisimi da yemistim.

Arî sütü mu tek başına yoksa arı sütü bal polen karışımı mi? 40 oldum. Şu an zaten tedavi olmayacağım, maddiyatı toplama lazım. Belki kendiliğinden olur. Ben gebelik elde ediyorum da kimyasal gebelik oluyor. Genetik testi iyi cıktı.
Sadece MTHFR homozigot cıktı. Doktora söyledim şimdi lazım değil diye bakmadı bile teste. Burdaki arkadaşlar kan sulandırıcı içmen lazım diyorlar.

Erbıl bey özel muayenesinde, tüp bebek +havuz ücreti mi aldı. Bi de başladığı ay opu yaptı mi? Yoksa bu ay yumurta az yapmayalım mi dedi.

Bahçeci de var ama hiç denmedi havuz yöntemi. Yumurtamın az olduğunu gördü.

Birde başka arkadaş Dr Ulug ulun (yanlış olmasin) girmiş özel muayene havuz yöntemi yapicam demiş. 5600 gibi bişey istemiş. Üstelik ilaçsız kendi yumurtalarını alacakmış. Bu bana daha mantıklı geldi.

Bağışıklık aşısı nedir ? Tahlilleri ve buna benzer aşıları falan doktorlar niye en başta istemiyorlar? Rahim filmi çektireyim mi diye sormasam hiç bir şey diyeceği yoktu doktorun. Zaten niye tutmadığı ile ilgili bilgi de vermiyorlar. Neden hepsi böyle ?

Eşten kan alınıp santrifüj işleminden geçirilip plazmanın kadına enjekte edilmesi. Rahmin bebeği yabancı bşr madde olarak algılamaması içinmiş.

Ta
Hem kadına hem erkeğe tüm testler ve tahliller süreç öncesi yapılıyor. Genellikle de rahim filmi ve histeroskopi de yapılıyor. Merkezden merkeze değişiklik gösteriyor demekki. Eğer ki doktorunuza gğven duymuyorsanız belki de başka bir doktora gitmelisiniz. Bizler için zaman çok değerli

Arî sütü mu tek başına yoksa arı sütü bal polen karışımı mi? 40 oldum. Şu an zaten tedavi olmayacağım, maddiyatı toplama lazım. Belki kendiliğinden olur. Ben gebelik elde ediyorum da kimyasal gebelik oluyor. Genetik testi iyi cıktı.
Sadece MTHFR homozigot cıktı. Doktora söyledim şimdi lazım değil diye bakmadı bile teste. Burdaki arkadaşlar kan sulandırıcı içmen lazım diyorlar.

Erbıl bey özel muayenesinde, tüp bebek +havuz ücreti mi aldı. Bi de başladığı ay opu yaptı mi? Yoksa bu ay yumurta az yapmayalım mi dedi.

Bahçeci de var ama hiç denmedi havuz yöntemi. Yumurtamın az olduğunu gördü.

Birde başka arkadaş Dr Ulug ulun (yanlış olmasin) girmiş özel muayene havuz yöntemi yapicam demiş. 5600 gibi bişey istemiş. Üstelik ilaçsız kendi yumurtalarını alacakmış. Bu bana daha mantıklı geldi.
Arı sütü tek başina bal polende karışim olarak ictim daha iyi etkisi oldu.tedavisiz denemeye pek katılamayacağım.bir iki ay dinlenip devam etmek daha iyi sanki.cunkü hamile kalacak olsan simdiye kadar olurdu.kendim icinde düsuncem böyle.icerde ne eksikse bizim olmuyor birseyler eksik demek ki.hamile kalacak olan karar verdigi ay hamile kaliyor hem de 42 yaşındaydi arkadaşım...benimse ı ıhh olmuyordu.
Yumurtan varken tedavi olabilirsin.en önemlisi dr sana ne dedi ? Mesela bana tüp bebek denildi.ben bu yüzden hep tüp bebeğe odaklandım.
Erbil yagmur geçen sene bahcecideydi ben gittigimde.bahceci fulyada tüp bebek ve her bir opu icin ayrı para ödendi.genetige gönderdik..
Sende kan pıhtılaşması var diyorsun ona göre tedbirini almalı doktorun.senin dr kimdi özelden yazar mısın ? Bence daha fazla ilgilenmeliydi.
Erbil bey ilk ay vitaminler vermisti.bir sonraki ay başlamıstı.bende tam ari sütü vs yemistim durumumu iyi bulmustu 5 yumi.
Ben biraz naturel denemeye inanmıyorum.çünkü ilk tedavi olduğum gen art tüp bebek ankarada sertaç bey ignenin fsh ı düşürdügunu vs vs önemli oldugunu söylemisti.erbil beyde femara ilacla tedaviye basliyordu.az igne ama igne illa ki veriyordu.arı sütünün kullanimi hakkinda ara kısmindan yazdirip nasıl kullanıldigina bakabilirsin.benim esim hastanede yatiyor fazla da yazamiyorum.tekrar oldu eskiler kusura bakmasın :)

Arı sütü tek başina bal polende karışim olarak ictim daha iyi etkisi oldu.tedavisiz denemeye pek katılamayacağım.bir iki ay dinlenip devam etmek daha iyi sanki.cunkü hamile kalacak olsan simdiye kadar olurdu.kendim icinde düsuncem böyle.icerde ne eksikse bizim olmuyor birseyler eksik demek ki.hamile kalacak olan karar verdigi ay hamile kaliyor hem de 42 yaşındaydi arkadaşım...benimse ı ıhh olmuyordu.
Yumurtan varken tedavi olabilirsin.en önemlisi dr sana ne dedi ? Mesela bana tüp bebek denildi.ben bu yüzden hep tüp bebeğe odaklandım.
Erbil yagmur geçen sene bahcecideydi ben gittigimde.bahceci fulyada tüp bebek ve her bir opu icin ayrı para ödendi.genetige gönderdik..
Sende kan pıhtılaşması var diyorsun ona göre tedbirini almalı doktorun.senin dr kimdi özelden yazar mısın ? Bence daha fazla ilgilenmeliydi.
Erbil bey ilk ay vitaminler vermisti.bir sonraki ay başlamıstı.bende tam ari sütü vs yemistim durumumu iyi bulmustu 5 yumi.
Ben biraz naturel denemeye inanmıyorum.çünkü ilk tedavi olduğum gen art tüp bebek ankarada sertaç bey ignenin fsh ı düşürdügunu vs vs önemli oldugunu söylemisti.erbil beyde femara ilacla tedaviye basliyordu.az igne ama igne illa ki veriyordu.arı sütünün kullanimi hakkinda ara kısmindan yazdirip nasıl kullanıldigina bakabilirsin.benim esim hastanede yatiyor fazla da yazamiyorum.tekrar oldu eskiler kusura bakmasın :)

Ilk doktorum evlendiğim ilk ay kimyasal gebelik geçirdiğim için gittiğim doktordu. Muayene de kist vs. Görmedi testleri yaptırdı. TSH yüksek cıktı. Ilaca başlattı. 10 gün içinde düştü Tsh değeri ama devamlı kullanmam gerekiyormuş. Testlerde Tsh ve Fsh yi yüksek buldu. Yumurta rezervin az dedi. Bir abonece tüp bebeğe git dedi. Ama gebelik oluşmuş, en azindan hamile kalabiliyorsun bu iyi bişey dedi. Sen kararini verene kadar klomen kullanalim dedi. Bir ay kullandim. Onda da kimyasal gebelik oldu. Sonra ramazan yaz derken yaz bitince gitmeye karar verdim. Birkac yer arastirdim gorusme randevusu aldim. Bahceciye gidecegim gun adet günümdü test yaptım. Silik çizgi çıktı gene de görüşmeye gittim. (Yumurtlamadan sonra progestan kullanmıştım bu ay) işte doktora tüple ilgili konuştuk. Hatta test yaptım silik çıktı ama gene kimyasal olmasından korkuyorum. Progestan kullandım kullanmaya devam edeyim mi dedim. Progestanin gebeliğe bir etkisi yok ki dedi, neden kullanıyorsun. Doktorum vermişti daha önce dedim. Sorunun ne biliyor musun dedi. Yaş ve yumurta rezervi dedim. Evet dedi. Hemen tahlil istedi vitamin ilacı verdi bunları kullan dedi şayet hamileysen faydası olur dedi. Adet olunca gel. Ertesi günü kan testi verdim 32. Cıktı betahcg. 3 gün sonra istediler ama artmadı düştü değer. Adet olunca da gittim tüp bebeğe.

Esin içinde geçmiş olsun. ALLAH acil şifalar versin.

İnşallah eşinin çok ciddi bir problemi yoktur. Çok geçmiş olsun

İnşallah eşinin çok ciddi bir problemi yoktur. Çok geçmiş olsun
Cok sağolun arkadaşlar bağırsaklar ile ilgili sağlık sıkintısı var.
Bebegimhadi Bebegimhadi ameliyat olmuştu eşin düzelmedi mi canım geçmiş olsun
Yeni eve çıktı 1.5 aydir hastanedeydi sağol canım.seninde 29 hafta olmus masallah bebeklerinizi mutlulukla kucağıniza alin siz ve tüm hamileler inş.isteyenlerinde hayırlisiyla olsun inş.

Yeni eve çıktı 1.5 aydir hastanedeydi sağol canım.seninde 29 hafta olmus masallah bebeklerinizi mutlulukla kucağıniza alin siz ve tüm hamileler inş.isteyenlerinde hayırlisiyla olsun inş.
Çok geçmiş olsun. Tez zamanda iyi olur inşallah eşin...

çok geçmiş olsun arkadaşım rabbim tez zamanda şifa nasip etsin inşallah
Allah razı olsun canım

Back