kizlar merhaba , uzun zamandir sizi takip ediyorum, fakat ilk defa yaziyorum, yazdiklariniz faydali oldugunu dusundugum icin kendi hikayemide paylasmak istedim:
Su anda 3’cu denemeden yaklasik5 aylik hamileyim, yasim 1 ay once 43 oldu.
Biz cok gec evlendik, zamanimizin az oldugunu bildigimiz icinde cok kisa bir surede dırek
tup bebek yaptirmaya karar verdik, forumlardaki yorumlardan yola cikarak bahceci ve memorial ile gorustuk ve ulasimi bizim icin daha kolay oldugu icin Sisli memorial’a denemeyi karar aldik.
Oncelikle Memorial icin kisa bilgi vermek istiyorum: cok yogun bir yer, ilk deneme randevulari hep saatlerce bekleyerek gecti, daha sonra sanirim bu durumu biraz iyilestirdiler . Yine asiri yogunluktan dolayi doktorlar ile cok az gorusebiliyorsunuz, herhangi bir seyi anlatmaya zaman kalmiyor, muayane sirasinda doktoru 1 dakika goruyorsunuz, hizli hizli kisa bilgi verip hemen diger hastaya geciyorlar, kalan surede hersey icin hemsireler ile muhattap oluyorsunuz. Tedavi icin ne yapilacagini anlatma, izah etme gibi bir durum yok. Tum bunlardan dolayi malesef memorial icin bir yorum yapamayacagim, nasil bir merkez oldugunu bizim anlama sansimiz olmadi..
Cok sukur esimde ve bende yastan baska bir sorun cikmadi, ilk denemeyi kasim sonu/ 2016 yaptik , basladigimizda AMH 0.88 geldi ve 5 yumurta gorunuyordu ve ilk Opuda 5 yumurta toplandi, tamami dollendi, fakat 3 gunden sonra gelismeye devam etmediler, zorda olsa bir tanesi 5 gun yerine 7 gun blastosite ulasabildi, genetiye gonderildi , tahmin edeceginiz gibi sonuc transfer icin uygun degil geldi ve ilk macera bitti.
Ikinci deneme mart 2017 yaptik, AMH icin yeni test yapilmadi, fakat yumurta sayisi bu defa 2 dustu.Yine hepsi donlendi, fakat bu defa hic birisi 5gune gelemedi ve yine transfer yapilmadi. Memorial 40 yas ustu mutlaka genetic oneriyor ve risk alip tyransfer yapmiyor, acikcasi bizde bunu istemedik ve israr etmedik.
Bu denemeden sonra tekrar durum degerlendirmesi icin doktorlar ile gorustuk : size zaaten dusuk doz tedavi uygulandi, ilaclar zarar vermis olamaz dediler , malesef yas faktoru, yapilabilecek hic bir sey yok deyip , istatistiklerde sansimizin nekadar az oldugunu gosterip bizi gonderdiler. Tavsiye edecegimiz ilac,tedavi,vitamin, kur v.s yok dediler. Memorialda tum doktorlar bunu tekrarliyor.
Son bir deneme daha yapmaya karar verdik, bu forumlarda okuduklarimdan esinlenerek: 3 ay ari sutu ictim, 1500ml egricayir ampul aldim her gun sabah ac karnına, bununla birlikte polen yedim gunde 1 tatli kasigi, tadi biraz kotu oldugu icin bunu cok duzenli yemedim, ama 3 ay icerisinde 2 kavanoz bitirdim(yine egircayir). Ayrica 2 ay orthomol natal diye almanyadan arkadasimin gonderigi gebe ve annler icin vitaminleri kullandim. Hazir karisim ari sutu bal polen almadim, bunlarda ari sutu ve polen orani cok dusuk. 3 ay sonrasinda 3 denemeyi yaptik, yumurta sayisi yine cok dusuktu- 3 adet, tamami dollendi, sadece birisi 5 gune geldi, genetic yapildi ve bu defa sonuc normal geldi.
Ekimde transferim yapildi, cok sukur su anda hamileyim, Allahin izniyle bir kizimiz olacak, saglikli kucagimiza alalim diye hergun dua ediyoruz. Bu sirada ilk 4hafta yıne 1 ay arı sutu ve orthamol natal ictim.
Sadece şanslı mıydık veya yediklerimizin faydasi var mıydı bilemeyiz, ama her zaman denemekte fayda var, sadece paylaşmak istedim, herkese bol şans diliyorum, umudunuzu kaybetmeyin!!