• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba; yapabilirseniz İstanbula labaratuvarı iyi bir yere gidin; kendi deneyimimden yola çıkarak diyebilirim ki bizler 30-35 yas grubundan daha farklı riskler zorluklar varındırıyoruz. pek çok dr yas ve sıkıntıyı soyleyınce yuzu burusarak sizi dinleyip moral bozucu sözler soyleyebilir; ya da bastan savma ugrasır ki size vereceği emekle3-4 genc hastayı hamile bırakıp klinik istatistiğini yukseltebilir. Yani yaş faktoru tüp; erken menapoza bağlı yumurta rezervi sorunlarından daha fazla ilgi; teknoloji; sabır ve beceri istiyor.

Basarılar ve ıyı sanslar diliyorum; insallah kavusursunuz en yakın zamanda bebeğinize
teşekkür ederim, inşallah. bugün doktora gittim (ama tüp bebek merkezi değil) hormonlar çok iyi, rahim içi kalınlığı çok iyi, ama yumurtalıklarda az yumurta olduğunu söyledi(2+2=4) az yumurta hormonları etkilemezmiydi? neyse bu ay erken adet olduğum için ara verildi. önümüzdeki aya aşılama önerdi. aşılama vakit kaybımı? hemen tüp bebeğemi geçmek lazım?

Şu güzel günlerin tadını çıkar canım, hakkını ver.. bizler kolay sahip olamıyoruz.. dr dediği gibi internette hiç araşırma yapma.. burda başımıza gelen iyi deneyimleride, kötü deneyimleride paylaşıyoruz.. ytedavşyle hamile kaldığımız için içimizde hep bi korku, hep bi vesvese araştırma içinde oluyoruz.. eee birde nette kötü deneyimler okuduysak vay halimize.. hemen kendimizle kıyaslıyoruz.. her saniyenin tadını çıkar... rabbim nasip etmişse, her zorluğu aşarsın.. minnağı rahat bırak annesi.. o da huzurlu, mutlu bir şekilde büyüsün..
ne kadar az bilse o kadar mutlu oluyor insan. bende bilmezdim 40 yaşta gebelik bu kadar zorlaşıyor.( bilsem 2-3 yıl önce başlardım,şansım artardı.)okudukça ne kadar zor olduğunu görüyorum, bunu görüp öğrendikçe umutsuzlaşıp, strese giriyorum. belki bilmesem daha rahat olacağım ve tutacak belki de

Şu güzel günlerin tadını çıkar canım, hakkını ver.. bizler kolay sahip olamıyoruz.. dr dediği gibi internette hiç araşırma yapma.. burda başımıza gelen iyi deneyimleride, kötü deneyimleride paylaşıyoruz.. ytedavşyle hamile kaldığımız için içimizde hep bi korku, hep bi vesvese araştırma içinde oluyoruz.. eee birde nette kötü deneyimler okuduysak vay halimize.. hemen kendimizle kıyaslıyoruz.. her saniyenin tadını çıkar... rabbim nasip etmişse, her zorluğu aşarsın.. minnağı rahat bırak annesi.. o da huzurlu, mutlu bir şekilde büyüsün..
Iki saattir cok kastim kendimi o da kasilmistir emjnim.yok rahat birakicam kendimi artik. Yarar degil zarar olacak yoksa bana. ALLAH hepimizin yardimcisi olsun insallah canim.sagol

teşekkür ederim, inşallah. bugün doktora gittim (ama tüp bebek merkezi değil) hormonlar çok iyi, rahim içi kalınlığı çok iyi, ama yumurtalıklarda az yumurta olduğunu söyledi(2+2=4) az yumurta hormonları etkilemezmiydi? neyse bu ay erken adet olduğum için ara verildi. önümüzdeki aya aşılama önerdi. aşılama vakit kaybımı? hemen tüp bebeğemi geçmek lazım?
Bana doktorum erkekte sorun yoksa aşılama zaman kaybı demişti.

Dr bülent traşın ntv de tüp bebekle ilgili açıklamaları var youtobe dan videoları izlerseniz aşılamayı 40 yasa kesinlikle tavsiye etmiyor.dr.unuzu biraz yetersiz buldum zaman kaybı sizin zaman kaybınız o isini yapıyor.acil iyi bir tüp bebek merkezindende bilgi alın.tedaviniz olumlu gececek ama bu dr.dan kurtulursanız simdiden hayırlı olsun tedaviniz.

Iki saattir cok kastim kendimi o da kasilmistir emjnim.yok rahat birakicam kendimi artik. Yarar degil zarar olacak yoksa bana. ALLAH hepimizin yardimcisi olsun insallah canim.sagol
Gerçekten internete bu konularda girip moralini bozma.bende bu forumlara uzun saatler baktikca ucmaya başlıyorum.aslında daha güzel meşgelalerimiz var onları yapmak lazım.kimyasal gebelik ve boş gebelik hepsi tüp bebekte var bu arada. dr. unun cevabı bu isleri bilmeyenlere yönelik olmuş :KK48: D _Depply_ hepsi zamanla olacak durumun olumlu herkes bu yollardan geciyor biraz buradaki konun ile ilgili forumlardan uzak durup kafanı bosalt bence.:nazar:

Gerçekten internete bu konularda girip moralini bozma.bende bu forumlara uzun saatler baktikca ucmaya başlıyorum.aslında daha güzel meşgelalerimiz var onları yapmak lazım.kimyasal gebelik ve boş gebelik hepsi tüp bebekte var bu arada. dr. unun cevabı bu isleri bilmeyenlere yönelik olmuş :KK48: D _Depply_ hepsi zamanla olacak durumun olumlu herkes bu yollardan geciyor biraz buradaki konun ile ilgili forumlardan uzak durup kafanı bosalt bence.:nazar:
Insallah canim.. uzak durmakt fayda var sanirsam.

Dün bir magazin programında izledim 42 yaşında eski bir manken normal yoldan bebek sahibi olmuş.Doğrumu ki acaba.40 dan sonra normal gebelik oluşan varmı ki merak ettim?

Dün bir magazin programında izledim 42 yaşında eski bir manken normal yoldan bebek sahibi olmuş.Doğrumu ki acaba.40 dan sonra normal gebelik oluşan varmı ki merak ettim?
Benim arkadaşımın annesi 46 yaşında kazayla gebe kalmış hemde zamanında kızı şimdi öğretmen zeka çok tatlı akıllı bir kız hatta oda yakın zamanda amme oldu. Yterki Rabbim ol desin olmaz sandıklarımıza Hamd olsun.

benim bir arkadaşımda40 yaşında evlendi ve kısa bir sonra hamile kalmıştı. bu benim mucizem deyip dururdu. o zamanlar anlamazdım,sanki sıradan zaten olması gereken birşey sanırdım. ne kadar da yanılmışım, mucizeymiş gerçektende..

Selam yasinizi bilmiyorum ama ben gecen sene mustafa bahceciye gittiğimde asilama zaman kaybi demişti
30 larda olsak asilama dusunulebilir ama 40 da her ay cok önemli

Peki yaşlar arasında gerçekten çocuk sahibi olma konsunda fark varmı.Örnek 35 yaşındaki bir kadınla 40 yaşındaki bir kadının arasında uçurum kadar fark olabiliyormu.

Peki yaşlar arasında gerçekten çocuk sahibi olma konsunda fark varmı.Örnek 35 yaşındaki bir kadınla 40 yaşındaki bir kadının arasında uçurum kadar fark olabiliyormu.
bazı okuduğum yerlerde 35 yaşından sonra gebelik ihtimalinin azaldığını, 40 yaştan sonra ise çok belirgin bir şekilde düştüğünü okudum. ama bende merak ediyorum bu sorunun cevabını, 37-38 olsam şansım daha mı çok olurdu??

bazı okuduğum yerlerde 35 yaşından sonra gebelik ihtimalinin azaldığını, 40 yaştan sonra ise çok belirgin bir şekilde düştüğünü okudum. ama bende merak ediyorum bu sorunun cevabını, 37-38 olsam şansım daha mı çok olurdu??

ben bununla ilgili bir çok yazı okumuştum türkiyenin önce gelen doktorlarının verdigi röp yada yayınladıkları makaleler şöyle bir şey söylemişti tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin, çocuk sahibi olmak için doğanın bize verdiği süre ne yazık ki kısıtlı Burada kadının yaşı çok önemli. Örneğin 40 yaşında bir kadın çocuk istiyorsa artık üreme çağının sonlarına yaklaşmış olabilir.Hani tıp ilerlemişti, 45'inde bile doğurabiliyordu kadınlar? Evet ama çok güç. Anne olmayı çok geç yaşlara bırakmamak gerek. İstisnaları gözönünde bulundurmayın. Biz normal bir kadını ele alarak bir kanıya varıyoruz. Bir kere hücre yaşlanması diye bir süreç var. Cildimiz neden kırışıyor? Çünkü yaşlanıyoruz. Kadın her ay yumurta yumurtluyor ama 20 yaşındaki kadar kaliteli değil. Yumurta hücresi yaşlandığı için döllenebilme, kromozomlarını sağlıklı geliştirme yeteneği azalıyor

sonuç olarak doktorlar bile 30 yaşını pek geçirmemeyi öneriyor ama 40 yaşından sonra bazı şeyler daha güç hayatın gerçeklerinide gözardı edemeyiz tabiki geç yaşta hamile kalanlarda vardır ki benim annem doğal yolla 45 yaşında hamile kalmıştı ama bunlar doktorların söyledigi gibi çok istisnai örnekler sizler bunlara bakmayın diyorlar dedigimiz gibi olsa o zaman herkes 40 yaşından sonra çocuk doğurur biyolojik saat diye bir şey var bir kadın ortalama 47-48 yaşında menapoza giriyor ama yumurtalar menapozdan 4-5 sene önce bitiyormuş bu işleri çokta geçiktirmemek lazım belli bir yaştan sonra zamanla yarışılıyor tabii birde Allahın nasip etmesi nasibinde varsa olur yoksa ne yaparsan yap tüp bebek dedigimizde bir aracı kesin sonuç vermiyor yani tutma garantisi vermiyorlar

Bugün Dr a gittim benim bebisi erkeğe benzetti Dr um. Progestan folikasit bıraktık jel 1 hafta sonra kes dedi. Elevit verdi cleaxan ve asprin devammış hersey normal artık ayda 1 gelebilirsin dedi. Yine özlersen bebegi gel bakalim dedi :)) Ultrasonda baktığımızda uyuyordu sonra uyandı haraket etmeye başladı güzel duygular bazen hala inanamiyorum Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

Back