• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Teşekkür ederim allah razı olsun. Evet 4.deneme çok zor olacağı kesin. Doktora beni 12 gün uyutun dedim .psikolojim nasıl kaldıracak bilemiyorum. Sizlerin duası.

merhaba
kolay degil arkadasım, ınsallah hersey yolunda gitsin
bence bedenıne ve ruhuna çok iyi bak, fırsatın olusa akupuntura gıt sadece yumurtalıkları ıyılestırmıyor aynı zamanda stres sevıyesını dusuruyor, meditasyon, plates, yoga, oncesinde hamam soyle guzelce bı kese kopuk,:) ne geliyorsa elınden. bazen dusunuyorum hamamlarımız bızım gercekten mıllı degerımız, o kese kopuk ve masaj ustelık turıstık bır yer degılse gercekten uygun fıyatlarla... demek ıstedıgım bedenını sımart ... bunu hakediyor, yoruyoruz onları;)

[/QUOTE]Evet ben de okuyucu olarak takip ediyorum son zamanlarda :) dün bir kadın doğumcu arkadaşıma gittim, biliyosun gittiğim doktor bir perinatolog ve bana çoğul başlayan gebelik olduğu için tarama testlerinin ya da kandan fetal dna bakılmasının yanıltıcı olacağını söyledi. Yani emin olanilmek için tek yapılabilecek şey amniyosentez onu da kendisi de önermiyor. Bunlar aklımı karıştırdığı için kendi arkadaşıma sorayım dedim. O da bana gelmişken gel bi bebek napıyo bakalım dedi. Bu arada henüz cinsiyet için erken olmasına rağmen bir pipi gördük. O kadar şaşkınım ki :) nedense içimde hep kız olacağına dair bir his vardı. Sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum tabi. Ama şaşkınlığım hala geçmedi :)

Bu arada bu bahsettiğim arkadaşımın ablası da kadın doğum doktorudur ve o da tüp bebek denemeye başlamış. Onunla da sohbet ettik biraz ve fark ettim ki bu tüp bebek olayında tek doğru yok. Kız 40lı yaşlarında ve dondurulmuş transferi istemediğini, bizim yaşlarımız için taze transferin daha uygun olduğunu, pgt yaptırmayı önermediğini kendisinin de yaptırmayacağını söyledi. Sonuçta o da 40lı yaşlarda, kadın doğum uzmanı bir doktor ve tüp bebek deniyor. O yüzden geçmişe dönüp ah vah etmemek gerektiğine karar verdim. Ama bugün olsa kesinlikle tek embriyo transferi konusunda ısrarcı olurdum ondan eminim.

Neyse, ne çok konuştum. :) sen nasılsın? Bebek nasıl?[/QUOTE]

merhaba:)

ben de 41 yasında bır spontan gebelık ve 10. hafta dusukten sonra bıseylr yazmak, deneyımımı paylaşmak ıstedım.
ve ...ustune tup bebek 2 tane 5. gun transferı ve kımyasal(uzun suren kanama)..

sımde 2. tup bebek tedavısınde de 8 embrıyodan sadece 2 tanesı 5. gune kaldı ve 1 tanesı pgd den saglıklı geldı

benı pgd konusunda sasırtan bı kac sey var:
yasdan dolayı buyuk ıhtımal, yuksek doz, ıyı yumurta ve embryon sayısı, ancak 3. gunden sonra cok kayıp oluyor

amma velakın pgd ye gıdebılecek kadar dırenclı olabılen bır embryoda kromozom bozuklugu cıkabiliyor.

sımdı ıkısını transfer etseydık belkı hıcbırı tutmazdı, ama tutsada ıkncısı duserdı muhakkak; ilk tup bebek gıbi olurdu

esımle cok konustuk pgd yaptırmadan once, zaten 5. gune gıden 2 tane bişey oluyor ,ıkısıde transfer edilsin diye. sonra 1. tüpdeki (kımyasal) 13 gun suren kanamaayı ve onun bedensel, psikolojik ve mali yıkımını dusundum( çunku dış gebelık mi diye habıre hcg olcumu ve doktor kontrolu gerektı gerektı ve o da toplamda pgd ucretini aştı.. kaybettırdıgı zaman, tukettıgı psikolojiyi saymıyorum bile.. )

ben biraz artık dusuklerle zaman kaybetmemek ıcın pgd ye yoneldim yaşdan dolayı , ha onun garantisi var mı hiç yok, ustelık pgd nın embryoya zarar verip vermedigine ilişkin uzun donemlı sonuclar da maalesef elimizde yok.. bu nedenle pgd ıle de pgd sız de yaptıgımızdan pişman olmayalım arkadaslar. hayırlısı olsun hepiniz için.

ama bizim yaş grubu için pgd yı oneririm, ben akıllandım gayrı:))ınanın maddı olarak da psikolojik olarak da astarı yuzunden pahalıya gelıyor arkadaslar

Bülent Traş ın iki videosunu dün izlemiştim.şimdi birini paylaşayım dedim.videolarda iki kelimesinin başı genetikle başlıyor.kafasına taş düssün onun denildigini duyar gibiyim.bende şaşırdım baya bir genetikci bu doktor

Son düzenleme:
Kizlar merhaba... sizlere sorum olacak. Transfer sonrasi ara ara hafif karin agriniz oldu mu sizin? Ben gerilmeye basladim adet mi olacagim acaba diye.. pek iyi degil sanirim
yok o ağrıların adet sancısıyla ilgisi yok, endişelenme. taze transfer miydi seninki yoksa dondurulmuş mu? taze transferlerde daha sık görülüyor bu ağrılar.

yok o ağrıların adet sancısıyla ilgisi yok, endişelenme. taze transfer miydi seninki yoksa dondurulmuş mu? taze transferlerde daha sık görülüyor bu ağrılar.
Evet 2.gun embriyosu taze canim. Bak tecrube nasil belli ediyor kendini hemen sak diye cozdun olayi :) saka bir yana soyleki normalde pazartesi adet gunum takvime gore o gunde test gunum.o yuzden ona yordum. Seninde basina geldimi hic. Gerci seni okuyorum gebesin zaten..masallah

Evet 2.gun embriyosu taze canim. Bak tecrube nasil belli ediyor kendini hemen sak diye cozdun olayi :) saka bir yana soyleki normalde pazartesi adet gunum takvime gore o gunde test gunum.o yuzden ona yordum. Seninde basina geldimi hic. Gerci seni okuyorum gebesin zaten..masallah
Benimde tazeydi canım karın agrilarim oluyordu bazen çok şiddetli olduğu olmuştu karın kasık bacak aynı anda bir kaç kere oda. Inşallah pozitif olur sonucun

Bugün bütün fanı olduklarım yazmış. E elifdemirelif yazamadım aslında, merak ediyordum, bebeğin dünyaya gelmiş.gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün, şansı bol olsun :emir_bebek::nazar::halay: iki arkadaşımda duygularını o kadar net yazabiliyor ki ayrıca anaç bir yanlarını görüyorum niyeyse hep :KK16: bende ümit kesilmezmiş cümlene katılıyorum.

Tesekkur ederim canım ,darisi başiniza inşallah,benim kuzum artik benim umitlerimin bitmek uzere oldugu bir zamanda cikageldi,demekki benim icin en dogru zamanmiş ve o yuzden diyorum allahtan umit kesilmezmis diye,rabbim sana da hayirli dogumlar nasip etsin insallah,allahim hepimizi sevindirsin...

merhaba
kolay degil arkadasım, ınsallah hersey yolunda gitsin
bence bedenıne ve ruhuna çok iyi bak, fırsatın olusa akupuntura gıt sadece yumurtalıkları ıyılestırmıyor aynı zamanda stres sevıyesını dusuruyor, meditasyon, plates, yoga, oncesinde hamam soyle guzelce bı kese kopuk,:) ne geliyorsa elınden. bazen dusunuyorum hamamlarımız bızım gercekten mıllı degerımız, o kese kopuk ve masaj ustelık turıstık bır yer degılse gercekten uygun fıyatlarla... demek ıstedıgım bedenını sımart ... bunu hakediyor, yoruyoruz onları:KK66:
Teşekkür ederim arkadaşım. Bugün tembellik yapıyorum. Zaten bir tanıdığımın evinde kalıyorum. Eşimi dahi istemedim. .gelme dedim. Transfer de yanlız olmak istedim. Hayırlısı olsun inşallah. Rabbim bana da ol der inşallah. Kuzucuklarımı alır öyle dönerim.

Merhaba Arkadaslar,
Bende 4-5 aydir adetin 20. Gününden baslayip adete kadar devam eden (4-5 gün) kahve rengi lekelenme problemi var...
( hamile degilum cünkü korunuyoruz.)doktor sebep bulamiyor. Östrojen yada progesteron zayifligi olabilir diyorlar. Ama kesin sebep bulamiyor. Böyle durum yasayan varmi aranizda? Sebebi neydi?

Merhaba Arkadaslar,
Bende 4-5 aydir adetin 20. Gününden baslayip adete kadar devam eden (4-5 gün) kahve rengi lekelenme problemi var...
( hamile degilum cünkü korunuyoruz.)doktor sebep bulamiyor. Östrojen yada progesteron zayifligi olabilir diyorlar. Ama kesin sebep bulamiyor. Böyle durum yasayan varmi aranizda? Sebebi neydi?
Bemimde oluyor ama adetin basinda gelir sonra adetim baslar. Bende cikolata kisti var ben ona yoruyorum.tabi en dogrusunu doktor bilir

Merhaba Arkadaslar,

Back