[/QUOTE]Evet ben de okuyucu olarak takip ediyorum son zamanlarda :) dün bir kadın doğumcu arkadaşıma gittim, biliyosun gittiğim doktor bir perinatolog ve bana çoğul başlayan gebelik olduğu için tarama testlerinin ya da kandan fetal dna bakılmasının yanıltıcı olacağını söyledi. Yani emin olanilmek için tek yapılabilecek şey amniyosentez onu da kendisi de önermiyor. Bunlar aklımı karıştırdığı için kendi arkadaşıma sorayım dedim. O da bana gelmişken gel bi bebek napıyo bakalım dedi. Bu arada henüz cinsiyet için erken olmasına rağmen bir pipi gördük. O kadar şaşkınım ki :) nedense içimde hep kız olacağına dair bir his vardı. Sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum tabi. Ama şaşkınlığım hala geçmedi :)
Bu arada bu bahsettiğim arkadaşımın ablası da kadın doğum doktorudur ve o da
tüp bebek denemeye başlamış. Onunla da sohbet ettik biraz ve fark ettim ki bu tüp bebek olayında tek doğru yok. Kız 40lı yaşlarında ve dondurulmuş transferi istemediğini, bizim yaşlarımız için taze transferin daha uygun olduğunu, pgt yaptırmayı önermediğini kendisinin de yaptırmayacağını söyledi. Sonuçta o da 40lı yaşlarda, kadın doğum uzmanı bir doktor ve tüp bebek deniyor. O yüzden geçmişe dönüp ah vah etmemek gerektiğine karar verdim. Ama bugün olsa kesinlikle tek embriyo transferi konusunda ısrarcı olurdum ondan eminim.
Neyse, ne çok konuştum. :) sen nasılsın? Bebek nasıl?[/QUOTE]
merhaba:)
ben de 41 yasında bır spontan gebelık ve 10. hafta dusukten sonra bıseylr yazmak, deneyımımı paylaşmak ıstedım.
ve ...ustune tup bebek 2 tane 5. gun transferı ve kımyasal(uzun suren kanama)..
sımde 2. tup bebek tedavısınde de 8 embrıyodan sadece 2 tanesı 5. gune kaldı ve 1 tanesı pgd den saglıklı geldı
benı pgd konusunda sasırtan bı kac sey var:
yasdan dolayı buyuk ıhtımal, yuksek doz, ıyı yumurta ve embryon sayısı, ancak 3. gunden sonra cok kayıp oluyor
amma velakın pgd ye gıdebılecek kadar dırenclı olabılen bır embryoda kromozom bozuklugu cıkabiliyor.
sımdı ıkısını transfer etseydık belkı hıcbırı tutmazdı, ama tutsada ıkncısı duserdı muhakkak; ilk tup bebek gıbi olurdu
esımle cok konustuk pgd yaptırmadan once, zaten 5. gune gıden 2 tane bişey oluyor ,ıkısıde transfer edilsin diye. sonra 1. tüpdeki (kımyasal) 13 gun suren kanamaayı ve onun bedensel, psikolojik ve mali yıkımını dusundum( çunku dış gebelık mi diye habıre hcg olcumu ve doktor kontrolu gerektı gerektı ve o da toplamda pgd ucretini aştı.. kaybettırdıgı zaman, tukettıgı psikolojiyi saymıyorum bile.. )
ben biraz artık dusuklerle zaman kaybetmemek ıcın pgd ye yoneldim yaşdan dolayı , ha onun garantisi var mı hiç yok, ustelık pgd nın embryoya zarar verip vermedigine ilişkin uzun donemlı sonuclar da maalesef elimizde yok.. bu nedenle pgd ıle de pgd sız de yaptıgımızdan pişman olmayalım arkadaslar. hayırlısı olsun hepiniz için.
ama bizim yaş grubu için pgd yı oneririm, ben akıllandım gayrı:))ınanın maddı olarak da psikolojik olarak da astarı yuzunden pahalıya gelıyor arkadaslar