Ben de yaklaşık 2 sene önce yatırmıştım. Sonra bebek için çalışmalara başlayınca bir daha yaptırmadım. Her sene yaptırmak eğer ailede meme kanseri öyküsü yoksa çok anlamlı değil bence. Benim anneannem meme kanserinden vefat etti. Annem de meme kanseri nedeniyle tedavi gördü, kontrolleri devam ediyor. O yüzden daha riskli bir gruptayım ama bebek için uğraşırken mampgrafiyi göze alamadım. Şimdi de hamilelik nedeniyle erteliyorum. Elle muayeneni yap sık sık. Ama risk varsa alacağın radyasyon daha riskli değil. İhmal etme o durumda.
17 yıldır çalıştığın işinden ayrılmak, evini değiştirmek, bunlar zaten majör değişiklikler :) inan özendim birden. Bahçeli bir ev düşünüyoruz demiştin sanki. Yoksa yanılıyor muyum? Neyse, bu yeni hayat Sana güzel bi enerji katacak, şans getirecek eminim.
Ben de arada bir bakıyorum aslında. Bakınca da gözüm arıyor seni. :) ben iyiyim. Tek bebekle devam ediyoruz yola. Çoğul başlamış bir gebelik olduğu için bazı sıkıntılarımız var ama şimdilik iyi gidiyor. Sağlıkla kucağıma alabileyim de başka bişey istemiyorum.
Tüm o güzel dileklerine katılıyorum tüm kalbimle. Arada yaz. Merak ediyorum :)
Evet ben de okuyucu olarak takip ediyorum son zamanlarda :) dün bir kadın doğumcu arkadaşıma gittim, biliyosun gittiğim doktor bir perinatolog ve bana çoğul başlayan gebelik olduğu için tarama testlerinin ya da kandan fetal dna bakılmasının yanıltıcı olacağını söyledi. Yani emin olanilmek için tek yapılabilecek şey amniyosentez onu da kendisi de önermiyor. Bunlar aklımı karıştırdığı için kendi arkadaşıma sorayım dedim. O da bana gelmişken gel bi bebek napıyo bakalım dedi. Bu arada henüz cinsiyet için erken olmasına rağmen bir pipi gördük. O kadar şaşkınım ki :) nedense içimde hep kız olacağına dair bir his vardı. Sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum tabi. Ama şaşkınlığım hala geçmedi :)
Bu arada bu bahsettiğim arkadaşımın ablası da kadın doğum doktorudur ve o da tüp bebek denemeye başlamış. Onunla da sohbet ettik biraz ve fark ettim ki bu tüp bebek olayında tek doğru yok. Kız 40lı yaşlarında ve dondurulmuş transferi istemediğini, bizim yaşlarımız için taze transferin daha uygun olduğunu, pgt yaptırmayı önermediğini kendisinin de yaptırmayacağını söyledi. Sonuçta o da 40lı yaşlarda, kadın doğum uzmanı bir doktor ve tüp bebek deniyor. O yüzden geçmişe dönüp ah vah etmemek gerektiğine karar verdim. Ama bugün olsa kesinlikle tek embriyo transferi konusunda ısrarcı olurdum ondan eminim.
Neyse, ne çok konuştum. :) sen nasılsın? Bebek nasıl?