- 27 Temmuz 2011
- 2.367
- 1.002
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
nadasa bıraktın tarlayı yaniii
sen nolmaz nolmaz diye folik aside devam et... hormon türevlerine ihtiyacın yoksa kullanma bence de... başka ne vitamini alıyorsun bilmiyorum ama folik asit dışındaki vitaminleri gıdalardan almaya çalış bu süreçte daha iyi...
hormonsuz bebek merkezi tek yetkilisi olarak şimdilik reçete bu kadar
Bakiyorum ben yokken bayagi kaynatmissiniz Allah muhabbetinizi arttırsın , ben bu gun doktor çıkışı bir kıyak yaptim kendime bir akrabanın bebek Mevlüt'üne gittim , haftalardan beri ilk defa ev disinda bir yerde vakit geçirdim ama kendimi hic yormadan :))
Ay bir duygulandim agladim sormayın , bebegi tekbir cekerken dolastirdilar ben agla agla , Allah hepimize nasip etsin bu gunleri ..
Simdi gelelim bu gunku kontrol durumuna
Benim sut kuzu kocaman olmus eli , yuzu , ayagi , kolu her bir seyi gayet net gozukuyor , birde hareketli maşallah zıp zıp zıpliyor , eli kolu hic durmuyor , fikir fikir oynuyor , doktorum cok hareketli bir bebek olacak dedi :))
Esim ekranda hareketlerini gördükçe bir guldu hosuna gitti sormayın , eve geldik onun el kol hareketlerini taklit ediyor beni güldürüyor
Ultrasona gore 11+6 gözüküyorum , her sey yolunda , kese , bebek gayet sorunsuz bu gunümüzede sukur , 10 gun sonra ikili testim yapılacak gayet heyecanlıyım
Bu arada genital nub teorisine ve doktorumun on görusune gore erkek geliyor bize :)))) ama kesin bir sey yok Allah hayirlisini saglikla sihhatle nasip etsin
Buyuk Rabbim hepimize hayirli saglikli evlat nasip etsin , butun Mevlüt boyunca hepimize dua ettim durdum Rabbim kabul eder insallah
Bende varım geç evlendim evliliğimin ilk gününden itibaren çocuk sahibi olmaya çalışıyorum doktorlar yumurtalık rezervimin çok kötü olduğunu söylüyor ama ben buna rağmen çok az şans olan şansımı değerlendirmek istiyorum.
Daha önceden 6 kez tedavi gördüm bunlarda üç tanesi dölenme olmadığı için tedavi iptal edildi iki kez yumurta gelişimi sağlanmadığı için tedavim iptal edildi sadece 1 kez transfer yapıldı oda tutmadı .
Yarın tekrardan yeni bir merkezde yeni bir sürece başlayacağım
:))) turkceme de bakin hele
ben senelerdir yosun icerikli vitamin aliyorum balik yagi bide ocak ayinda folik asite baslamistim. napsam ki?:44:
selcankerem vitamini bırakma canım sen yinede.:)
Günaydınnn
bilmediğim yerden sordun kuzummm..neden kullanıyorsun , nolmaz nolmaz diye mi
balık yağı faydalıdır derler hadi onu anladım ama balığın kendisini yemek en güzeli, yanında da 2 tek
neyse sen bence rutinini bozma , hormon kısmısından uzak dur kuzum...
ayrıca senin Türkçeni severim ben
canim bu yosun vitamini burda cok tutuyor. icinde multi vitanminlerde olanlardan cok daha fazlasi. bende surekli demir eksikligi oluyordu cok faydasi oldu. balik yagida hem cilde hem beyne cok faydali. hormonlardan zaten surekli uzak durmusumdur ben.
son iki aydir bebek olmayinca vitaminlerden mi dolayi acaba diye bi suphe dustu icime. bide vitaminsiz deniyelim diye dusunmustum
canim bu yosun vitamini burda cok tutuyor. icinde multi vitanminlerde olanlardan cok daha fazlasi. bende surekli demir eksikligi oluyordu cok faydasi oldu. balik yagida hem cilde hem beyne cok faydali. hormonlardan zaten surekli uzak durmusumdur ben.
son iki aydir bebek olmayinca vitaminlerden mi dolayi acaba diye bi suphe dustu icime. bide vitaminsiz deniyelim diye dusunmustum
bak bu bana da mantıklı geldiii... tam olarak cümleyi hatırlamıyorum ama vücutta bir şeyin fazlası engelliyormuş...
bu duruma göree
evet demir eksikliği hepimizin derdi, malumm...bunu pekmezle dengelemek daha iyi olabilir...
sabahları aç karnına bir yemek kaşığı...
beyin için balık yağına ihtiyacın yok , süper bir beyine ve zeka gücüne sahipsin ...
ildin ve güzelliğinin de 10 numero olduğuna eminim..balık yağını da kestik...
kala kala folik kaldı , ee o da kalsın canımmm
Geçenlerde bir doktor folik asitin fazlası da zararlı diyordu....bir süre kullanmışsın zaten...
bence bi doktora danışmalısın diyorum ben...
hmmm buda cok mantikli...sagol arkadasimcim..
Banada öyle demisti doktorum hatta ben 2 aylik hamileydim folik asiti biraktirdi baska bir doktor vermisti. vücutta folik asit degerine kanda bakiliyor sanirim bende vücut depolamiyor biliyordum. ondandir belki yeteri kadar varsa fakat en son gittigimde burayada yazmistim.hamilelik önceside alma dedi Türkiyedeki doktorlarda hamilelik öncesi alin diyor, sanirim cok uzun süre aliyoruz hamile olana kadarda bayagi zaman geciyor ama bilemiyorsunki biraksan ya hamile olursam diye tekrar aliniyor yapacak birsey yok bebeklerimiz gelsinde biz devam ederiz folik asite.
Bakiyorum ben yokken bayagi kaynatmissiniz Allah muhabbetinizi arttırsın , ben bu gun doktor çıkışı bir kıyak yaptim kendime bir akrabanın bebek Mevlüt'üne gittim , haftalardan beri ilk defa ev disinda bir yerde vakit geçirdim ama kendimi hic yormadan :))
Ay bir duygulandim agladim sormayın , bebegi tekbir cekerken dolastirdilar ben agla agla , Allah hepimize nasip etsin bu gunleri ..
Simdi gelelim bu gunku kontrol durumuna
Benim sut kuzu kocaman olmus eli , yuzu , ayagi , kolu her bir seyi gayet net gozukuyor , birde hareketli maşallah zıp zıp zıpliyor , eli kolu hic durmuyor , fikir fikir oynuyor , doktorum cok hareketli bir bebek olacak dedi :))
Esim ekranda hareketlerini gördükçe bir guldu hosuna gitti sormayın , eve geldik onun el kol hareketlerini taklit ediyor beni güldürüyor
Ultrasona gore 11+6 gözüküyorum , her sey yolunda , kese , bebek gayet sorunsuz bu gunümüzede sukur , 10 gun sonra ikili testim yapılacak gayet heyecanlıyım
Bu arada genital nub teorisine ve doktorumun on görusune gore erkek geliyor bize :)))) ama kesin bir sey yok Allah hayirlisini saglikla sihhatle nasip etsin
Buyuk Rabbim hepimize hayirli saglikli evlat nasip etsin , butun Mevlüt boyunca hepimize dua ettim durdum Rabbim kabul eder insallah
mutlu sonla biten tedavi hikayemiz :)))
Benim de farklı bir hikayem var kızlar aynı zamanda eşe söyleme hikayesi komik. 4 yıllık evlilik ve 3 yıl denemeden sonra kavuştuk ama nasıl kavuştuk uğraşmayan bilemez.bu süreçte insanların düşüncesiz lafları hergün yumurta takibi iğneler, her doktora gittiğimizde farklı bir sorunla karşılaşmamız artık yıpratmıştı beni.serophenler,klomenler çatlatma iğneleriyle aylar geçti eşimin test sonucu gayet olumlu fakat tüm bunlara rağmen olmayınca hsg çekildim ve tüplerde yapışıklık ve tıkanıklık tespit edildi, tamam sorun buymuş dedik devam ettik yola, tabi her ay bizi düşük çıkarak kendisiyle uğraştıran E2 hormonuna aldırmadan...Derken benim tüpler açıldı bu sefer olumlu herşey dedik eşte sorun yok benım tüpler açıldı devam ettik sıra iğne tedavisine geldi göbekten 12 gün boyunca gonal f vurularak iğne tedavisine başladık eşimin yeniden tahlil vermesi istendiği için bu arada tahlil verdik ve o gün şok olduk.muayene sırasında çift taraflı varikosel tespit edildi sperm hareketliliği %3 e kadar düşmüş normal yolla asla cocuk sahibi olmazsınız dedi bütün gittiğimiz doktorlar.mecburen ameliyat denildi fakat ben bu aralarda iğneleri vuruluyorum bırakıp bırakmayacağımı doktora sorduğumda bırakma iğnelerin boşa gitmesin madem eşinde sorun varmış ameliyat öncesi iğneleri kurtaralım bari aşılama yapalım deyince çok mutlu olduk.Tam aşılamanın hazılığını yaparken yine e2 nin azizliğine uğradık ve çok düşük olduğu için aşılama iptal edildi yani iğneler boşa gitti.Erken menopoza girme riskiyle karşı karşıya olduğumu öğrendim bu hormunun düşüklüğü yüzünden.sonra eşimin ameliyat olmasına karar verdik ve ameliyat olundu.Yüce Rabbin hikmeti işte eşimde sorun yokken benim tüpler kapalıymış sonra benim tüpler açıldı tam olacak derken eşimde erkek kısırlığı... vardır bundada bir hikmet. zaman herşeyi çözüyor ama beklemesi çok zor işte.Bu arada doktorum dinlenme aşamasındasınız soğan suyunu öneririm dedi pcosyim aynı zamanda.Battı balık yan going :) deyip ben o ay hem soğan suyunu hemde hayıt suyu diye bir şey duydum hormonları dengeliyormuş dediler onu içmeye başladım tabi ameliyatta iyi geçtiği için kafamız rahattı.ne yumurtlama günü saydım ne şu gün ilişki olacak bu gün ilişki olacak diye kendimi kastım eşimin 20 günlük heyet raporu benim sömestr tatiliyle birleşince ameliyattan sonra bol bol kendimize vakit ayırdık.Eşimin ameliyatının 20. günü benim yumurtlama dönemine denk gelmişti işte tam o zamanda meğer bu kadar kısa sürede olmuş.ben ki önceleri adetten 3 gün önce kan testi için koşa koşa hastaneye giden kişi...3 gün geçince idrarda test yaptım fakat çıkmadı işte dedim yine oluşan yumurta çatlamadı kocaman kiste dönüştü birde bunun için uğraş daha önce başıma çok geldiği için biliyorum.Ben doktora gittim gidecem(rahatım ya)aradan bir hafta geçti adet olmam lazımdı iş çıkışı hastanenin önünden geçerken bari yumurtlamama bakım olmuşmu olmamışmı diye progesteron testi yaptırayım dedim ve kan alınmışken hadi beta hcg ye de bakın dedim ve iş çıkışı eşim eve gelmeden arkadaşa kahve içmeye gittim sohbete daldım ve hastaneyi aramayı unuttuğumu farkettim ve aradım sadece progesteron 12 dedi şaşırdım hep 0 a yakın çıktığı için o dönemde. allah allah dedim ne oluyor yani dedim hadi bakalım gözünüz aydın hamilesizin beta hcg pozitif o yüzden progesteronunuz yükselmiş dediler, ben hala bakın başkasının tahlilyle karıştırıp beni boşa umutlandırmayın diyorum personele o da ısrarla hamilsiniz diyor o anı hiç unutamam. e şimdi evde değilim eşe nasıl haber verecem birazdan beni arkadaştan almaya gelecek telefondada veremem.telefon açıp hadi acele et acele et bizi bekletme dedim o anlamadı tabi.meğer arkadaşımında benimle bize geleceğini tahmin etmiş.Biz evden çıktık asansöre bindik yyyyaaaa bizi niye bekletiyorsuunnnn amaaaa diyerek karnımı işaret ettim eşim şoklarda gerçektenmi gerçekten mi diyerek bu arada 12. kattan aşağıya inip kapı açılana kadar sarılmışızz :)))))))))))))) kapı açıldığında biz hala sarılıyoruz bu arada görevden dolayı doğudayız buralarda hoş karşılanmayan durum tespih çeken bir amca karşımızda kafa sallayarak ne günlerdeyiz der gibi cık cık cık diye ses çıkarıyor tövbe tövbe diyerek ama sadece gülüyoruz biz ben bu ilginç günü ömrüm boyunca unutmıyacağım işte benim uzun hikayem buuu.umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.sizlerden de farklı tedavi hikayelerinizi yazıp paylaşmanızı istiyorum. bir kere daha anladım ki herşey vaktiyle saatiyle hayırlı zamanda geliyor ve herşey olacağa varıyor.Noluurrrr umudunuzu yitirmeyin, hiç durmadan devam edin Allahtan isteyin o en güzel zamanda en ummadığınız zamanda veriyor...
hee var canikom..ama olsun seviyos biz birbirimisi....yerim onu beeennn yiriiimmm..herseyim o benim..
Haklısın canım katılıyorum küçücük bi umut varsa peşini bırakmamalı mesela %10 bi umuttur ama hiç yoksa denemek yanlış. bizim bi aile dostu kadın tam 10 kere denedi yok olmuyor en sonunda Kıbrısa gitti yumurta nakli yaptırdı. Bazen ben bile düşünüyorum valla acaba direk Kıbrısa mı gitsem diye kararsızım aslında(
nadasa bıraktın tarlayı yaniii
sen nolmaz nolmaz diye folik aside devam et... hormon türevlerine ihtiyacın yoksa kullanma bence de... başka ne vitamini alıyorsun bilmiyorum ama folik asit dışındaki vitaminleri gıdalardan almaya çalış bu süreçte daha iyi...
hormonsuz bebek merkezi tek yetkilisi olarak şimdilik reçete bu kadar
klübe hosgeldin. bir citir da ben aldim ayiptir söylemesi :26:
canim ben bir kez daha deneyip sonra kendi yumoslarima veda etmeyi düsünüyorum. olmuyorsa zorlamanin anlami yok ki. ama anne olma fikrinden asla vazgecmem. citir koca aldim olmadi bir de citir yumoslarla deneyeyim belki olur. hersey olacagina varir. Yüce Rabbim hepimiz hakkinda hayirlisini versin insallah
hormonsuz bebek merkezi biz napalim. doktorum dinlenmeye cekil biraz dedi en az 3 ay felan yani haziran gibi yeniden Bismillah deyip baslayacagiz ama bende organik yumurta istiyorum. ne yapayim sevgili profesörüm :)
bu arada 38 forumu son derece sessiz meger burada kazan kayniyormus. bende geldim kaynatalim beraber. gelsin bebisler artik. bilenler bilmeyenler duyanlar duymayanlar bendeniz de 40 yasina resmen girip 3 negatif tüp bebek denemesi olan bir hatunum. evliyim muluyum ama cocuksuzum. uzun soluklu maratona Almanya'dan katiliyorum ve kocamin bir adet donasyon yumurta kumbarasi var hergün icine para atiyor. diger yikilmak nedir bilmeyen ve azimlerine hayran oldugum anne adaylarina ve bebisleri göbislerinde tatli tatli büyüyenleri sevgiyle öpüyorum
Canım sıkılmadan okudum valla ne güzel yaaa :))) işte yüce Allahın takdiri Rabbim yeterki ol desin ve istesin. ben inanıyorumki bizlerinde anne olacağı o mucizevi vakit gelecektir....
hormonsuz bebek merkezi biz napalim. doktorum dinlenmeye cekil biraz dedi en az 3 ay felan yani haziran gibi yeniden Bismillah deyip baslayacagiz ama bende organik yumurta istiyorum. ne yapayim sevgili profesörüm :)
bu arada 38 forumu son derece sessiz meger burada kazan kayniyormus. bende geldim kaynatalim beraber. gelsin bebisler artik. bilenler bilmeyenler duyanlar duymayanlar bendeniz de 40 yasina resmen girip 3 negatif tüp bebek denemesi olan bir hatunum. evliyim muluyum ama cocuksuzum. uzun soluklu maratona Almanya'dan katiliyorum ve kocamin bir adet donasyon yumurta kumbarasi var hergün icine para atiyor. diger yikilmak nedir bilmeyen ve azimlerine hayran oldugum anne adaylarina ve bebisleri göbislerinde tatli tatli büyüyenleri sevgiyle öpüyorum
şimdik sayın hope
3 ay dinlenin , Hazirana kadar...sonra Bismillah deyip başlayın...
Valla eğer ortada tıp dünyasının ve tüp dünyasının açıklayamadığı bir şey yoksa yani ciddi sorunlar gibi , al internetten ovulasyon testlerini , hazirana kadar olan sürede bunlarla yumoşlarına bir bakıver.. ammaaaa yok ben onları zaten yaptın , ooooooo dersen... çok sevdiğim birinin tarifi ile , kocancınla cıp cıp yapa yapa günlerinizi değerlendirin...
ben 42 yaşındayımm yani senden gencimmgeçen hafta ilk denemde negatifi yedim...
ama sonra kendimi bu işe adadım
tıp ve tüp dünyasına rakibim... bana 42 yaşında hasta diyen doktora da , bizi uğraştırmayın gidin tüp yaptırın diyen doktorlara da bebişlerimin totosunu öptürmeye niyet ettim....
Sen bu yolda yar ve yardımcımız ol Rabbim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?