- Konu Sahibi akideciknane
-
- #5.341
Senin adına çok sevindim canım ya.Bende 43 yaşındayken hamilelik yakalamıştım ama devam etmedi.Şimdi 44 oldum.
Tüm değerlerim normal ama yaştan dolayı çok zor bir ihtimal olsa bile devam etmez diyor doktorlar.Yumurtaların kalitesi düşüyormuş.Ben inancımı hiç kaybetmedim ama boşuna uğraşıyorsun diyen doktorlarda çoğunlukta.
Ben bu ayda yumurta uyarıcı iğne ve aşılama ile deneyeceğim.Olmazsa yumurta donasyonuna kadar düşünüyorum dahada gecikmeden.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Sevgilerimle.....
Merhaba kızlar ,
Uzun süredir takipteyim topiği size üç yıllık mücadelemi yazmak istedim UMUT OLSUN (her başarısız denemem sonucu benim gibi olan birileri varmı umuduyla çok araştırdım bu siteyi çünki) 14 yıllık evliyim önce çocuk istemedim aslında çok severim ama hep erteledim zannettimki karar vericem olucak nihayetinde 2011 de denemeler beşladı kendiliğinden olmayınca devlet hast. gittim (bu arada 40 yaşındayım :) )2012 nisanda hemen tüp e karar verildi amh test sonucum 0.08 eşimin spermleri son derece kaliteli ama iş bende bitiyor neyse umutla ilk demnememizi yaptık üç yumurta ikisi boş biri döllenmedi yıkımla sonuçlandı bende moral sıfır maddi olarakta iyi değiliz hemen ikinciyi deneyelim ruhsuz bir yılgeçirdim o arada yumurta takibi yaptırdım doktorum çok umutlu mutlaka kaliteli bir yumurta gelecek diyor senin bebeğin olacak diyor bazen umutlandım bazen yıkıldım araştıra araştıra çok şeyler öğrendim bu arada bitkisel bişeyler denemek istedim ama devamı gelmedi kısacası moralim çok bozuktu 2013 mayısında Aret Kamar'a gittim bu sefer kesin di benim için iyi bir merkez iyi bir doktor çok güvenmiştim (az sayıda ve kalitesiz yumurtayla doktor ne yapsın)2 yumurta 1 i boş diğeri döllendi ama gelişemedi yine transfer olamadım bu sefer beni toparlamak daha zordu çok düzenli olan reglim yirmi günde geldi sonraki ay 40 günde geldi menapoza giriyorum dedim ve karar aldım eş dost yakınlarıma artık ilgilenmiyorum ister regl olayım ister bebek gelsin çok yoruldum diyip konuyu kapattığımı söyledim kafamdan attım hayata döndüm sırtınızdan bir yük kalkarya o modda hayatıma devam ettim yumurtlama günü takip etmeden eşimle birlikte oldum reglim 47 gün geçmişti nasılsa bişey yok diyip test yapmadım,bir arkadaşımızın ısrarıyla(sponsor olacaktı bize) 3. tüp denemesi için randevu aldım ama çok rahatım nasılsa transfere bile gidemiyorum diyip boş verdim tedaviye başlanacak regl olamıyorum doktoru aradım sen gel ilaçla regl oldurturuz dedi o sabah içimden birşeyler test yap test yap dürtüyo veeeeee idrar testinde çift çizgiyi görünce inanamadım hemen kan testi yaptım evet hamileyim Allahın mucizesi kendiliğinden geldi Allahıma bin şükür şu an 16+3 günlük mucizemle birlikteyim .Çok uzattım ama testlere değerlere hiçbirşeye kafanızı takmayın sadece çok dua edin ve kafanızı boşaltın Allahım isteyen her kadına mucizesini göndersin hepimizinkini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşllah hepinizi kocaman kucaklıyorum
[/QUOTE]Selam arkadaslar....simdi mustafa bey ile gorustum... 5. Gunu bekleyecegiz... ulasirsa pgt yapilacak... pgt yapilirken dondurulacak...1 adet donemi gecince yeni bir tedavi sureci baslatacagiz....bakalim hayirlisi... yeni surecte yumi olacakmi olursa embriyo olusacakmi gunler bize ne gosterecek....ummu surecimiz benzer gidiyor... umarim hepimiz istedigimize kavusuruz...rabbim hepimize hakkimizda hayirlisi ne ise onu versin...brezey fistik bizdik kizini opuyorum...tekme atan o ayaciklari yerim ben....QUOTE=ummuseleme;32614559]canım öncelikle hayırlı olsun işallah bebeğin seni bırakmasın sağlıkla dünyaya gelsin işalllah..benim opu işleminden sonra bir adet geçti diğer adetimle başladım canım..doktor beklememi söylemişti bekledik..hemen tedaviye başlamadık..ama bana yüksek doz iğne hiç iyi gelmedi canım..hem görüle yumilwr büyümedi hemde hormon dengem bozuldum bugün adetin 15. günündeyim ve adet olmak üzereyim..eğer adet olursam ki büyük ihtimalle olucam bu adeti es geçicem diğer adetle işallah..ya kısmeti görüyormusun..duran düzenimde bozuldu yaa..ama sabır allahım işallah hepimizin yolunu açık etsin..ağerki tedavi planlarsam bir sonrakine iğne kullanmayı hiç düşünmüyorum klomenle deniycem tekrar..allah nasip ederse canım..seninde hayırlı haberlerini bekliyoruz..
[/QUOTE]Canim nefertari nin aciklamalari ile pgt yaptirmaya karar verdim... sonucda kromozomlardaki olasi sorunlari bastan bilebilecegiz.... hamilelik sonrasi dusuk yada aldirmak zorunda kalmak hic kolay degil... tabi butun bunlar bizim icin teselli... insanin kaderinde ne varsa onu yasiyor... rabbim hepimize hakkimizda hayirlisini versin...
canım tutku arkadaş bir bildirimde bulunmuş bizim yaşımızda pgt risk diye..kendisi tüp bebek tedavisinde yaptırmış ama şu an irtibatta olduğu hastane gerek yok demiş bilmiyorum canım..istersen konuş doktorunla pgt yapılıp yapılmamasını..
bencede sen benden citirsin nevsercim
bu ay ben 5 gun gecikmeli adet olunca doktorumu aradim canim gelmeme gerek olmadigini normal olabilir dedi.
biz su an hic bir tedavi gormuyoruz hem esimin hem benim tahlil sonuclarim iyi cikmisti hatirlarsan. bizde calismalarimiza son hizla devam ediyoruzyalniz sunu belirteyim ki biraz daha rahat olmaya calisiyorum gecen ay biraz fazla stresliydim aninda metobolizmam bozuldu reglime yansidi. kismetimizde ne varsa yasiycaz baska bi secenegimiz yok benim sahsi dusuncem bu nevsercim.
bencede sen bi son durum tahlillerini yaptir arkadasim bizede sonucu bildir anlastik mi?
Katılıyorum arkadaşım sana No stres No panic,amaaa nerdeeee arada yapıyoruz işte.Benim tahlil işleri cuma gününe kaldı,doktorum yarın ve Perşembe çok yoğunmuş,cuma günü gideyim bi göstereyim kendimi :) sonuçlarıda tabi ki bildiririm.
Canim ben 1yildir evliyim bu 4. Tup denemem daha oncekilerde hic embriyom olusmamisti...herhangi bir hamileligimde olmadi... iste ilk kez bi embriyom olunca adamin oglu olmus tutmus seyini koparmis modunda ne halt edecegimi bilemiyorum:))) simdi 5.gun asamasina ulasmayi ve micro array yapmaya karar verdik. Bi micro arrayda tun kromozomlar inceleniyor.. saniyorum tutkununki de micro arreydi...herbir emriyo icin 800 tl odemek gerekiyor... bakalim hayirlisi.... acikcasi bende bu kez de embriyo olmasa idi artik bidaha yapmayacaktim... bakalim bu inceleme sonucu ne cikacak... rabbim hepimiz icin hakkimizda hayirlisi ne ise onu versin diyorum....
"Gönlünü hoş tut sen,Sabreden erer,Sevenlerin duası her yerde geçer,Mutsuzluk dediğin durmaz gider,Dönecek devrandan şüphen mi var...
Hz.Mevlana
Zeytunnn,mesaj alındı mı :)
Bu sözler hepimize gelsin arkadaşlar :)
Iyi geceler...
Canim ben 1yildir evliyim bu 4. Tup denemem daha oncekilerde hic embriyom olusmamisti...herhangi bir hamileligimde olmadi... iste ilk kez bi embriyom olunca adamin oglu olmus tutmus seyini koparmis modunda ne halt edecegimi bilemiyorum:))) simdi 5.gun asamasina ulasmayi ve micro array yapmaya karar verdik. Bi micro arrayda tun kromozomlar inceleniyor.. saniyorum tutkununki de micro arreydi...herbir emriyo icin 800 tl odemek gerekiyor... bakalim hayirlisi.... acikcasi bende bu kez de embriyo olmasa idi artik bidaha yapmayacaktim... bakalim bu inceleme sonucu ne cikacak... rabbim hepimiz icin hakkimizda hayirlisi ne ise onu versin diyorum....
"Gönlünü hoş tut sen,Sabreden erer,Sevenlerin duası her yerde geçer,Mutsuzluk dediğin durmaz gider,Dönecek devrandan şüphen mi var...
Hz.Mevlana
Iyi geceler...
Günaydın herkese :))))
yeni bir gün yeni umutlar :)) isteyen herkese rabbim nasip etsin inşallah :))) nasıl güzel bir yazı bu sabah sabah beni çok mutlu etti ........ hiç şüphem yok çok şükür..................
Hz.Mevlana
Iyi geceler...
Merhaba kızlar ,
Uzun süredir takipteyim topiği size üç yıllık mücadelemi yazmak istedim UMUT OLSUN (her başarısız denemem sonucu benim gibi olan birileri varmı umuduyla çok araştırdım bu siteyi çünki) 14 yıllık evliyim önce çocuk istemedim aslında çok severim ama hep erteledim zannettimki karar vericem olucak nihayetinde 2011 de denemeler beşladı kendiliğinden olmayınca devlet hast. gittim (bu arada 40 yaşındayım :) )2012 nisanda hemen tüp e karar verildi amh test sonucum 0.08 eşimin spermleri son derece kaliteli ama iş bende bitiyor neyse umutla ilk demnememizi yaptık üç yumurta ikisi boş biri döllenmedi yıkımla sonuçlandı bende moral sıfır maddi olarakta iyi değiliz hemen ikinciyi deneyelim ruhsuz bir yılgeçirdim o arada yumurta takibi yaptırdım doktorum çok umutlu mutlaka kaliteli bir yumurta gelecek diyor senin bebeğin olacak diyor bazen umutlandım bazen yıkıldım araştıra araştıra çok şeyler öğrendim bu arada bitkisel bişeyler denemek istedim ama devamı gelmedi kısacası moralim çok bozuktu 2013 mayısında Aret Kamar'a gittim bu sefer kesin di benim için iyi bir merkez iyi bir doktor çok güvenmiştim (az sayıda ve kalitesiz yumurtayla doktor ne yapsın)2 yumurta 1 i boş diğeri döllendi ama gelişemedi yine transfer olamadım bu sefer beni toparlamak daha zordu çok düzenli olan reglim yirmi günde geldi sonraki ay 40 günde geldi menapoza giriyorum dedim ve karar aldım eş dost yakınlarıma artık ilgilenmiyorum ister regl olayım ister bebek gelsin çok yoruldum diyip konuyu kapattığımı söyledim kafamdan attım hayata döndüm sırtınızdan bir yük kalkarya o modda hayatıma devam ettim yumurtlama günü takip etmeden eşimle birlikte oldum reglim 47 gün geçmişti nasılsa bişey yok diyip test yapmadım,bir arkadaşımızın ısrarıyla(sponsor olacaktı bize) 3. tüp denemesi için randevu aldım ama çok rahatım nasılsa transfere bile gidemiyorum diyip boş verdim tedaviye başlanacak regl olamıyorum doktoru aradım sen gel ilaçla regl oldurturuz dedi o sabah içimden birşeyler test yap test yap dürtüyo veeeeee idrar testinde çift çizgiyi görünce inanamadım hemen kan testi yaptım evet hamileyim Allahın mucizesi kendiliğinden geldi Allahıma bin şükür şu an 16+3 günlük mucizemle birlikteyim .Çok uzattım ama testlere değerlere hiçbirşeye kafanızı takmayın sadece çok dua edin ve kafanızı boşaltın Allahım isteyen her kadına mucizesini göndersin hepimizinkini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşllah hepinizi kocaman kucaklıyorum
[/QUOTE]Canim ben 1yildir evliyim bu 4. Tup denemem daha oncekilerde hic embriyom olusmamisti...herhangi bir hamileligimde olmadi... iste ilk kez bi embriyom olunca adamin oglu olmus tutmus seyini koparmis modunda ne halt edecegimi bilemiyorum:))) simdi 5.gun asamasina ulasmayi ve micro array yapmaya karar verdik. Bi micro arrayda tun kromozomlar inceleniyor.. saniyorum tutkununki de micro arreydi...herbir emriyo icin 800 tl odemek gerekiyor... bakalim hayirlisi.... acikcasi bende bu kez de embriyo olmasa idi artik bidaha yapmayacaktim... bakalim bu inceleme sonucu ne cikacak... rabbim hepimiz icin hakkimizda hayirlisi ne ise onu versin diyorum....
Zeytunn senin daha önce kaybedillmiş bir hamileliğin oldu mu? Bu kaçıncı denemen? Benden çok doktorunu dinlemeni tavsiye ederim :) doktorun ne diyor bu konuda. Ogt nin ne kadar bir riski var bilmiyorum ama bana aytuğ kolonkaya da dahil olmak üzere görüştüğüm 3 doktorda pgt önerdi bu doktorların tamamı istanbulda bilinen doktorlar... Tabiii benim kaubedilmiş 2 hamileliğim var.
h.geldin sevgili ays73, yazini okurken cok fena duygulandim tuylerim diken diken oldu. Allahim mutlulugunu daim etsin kucagina almayi nasip etsin insallah. iyi geldin iyiki yazdin ben kendi adima soyleyebilirim ki bana gercekten umut oldun. zaten hep umutluydum ama bu umudumu pekistirdin.
sevgilerimle
Hoşbuldum sakın umudunu yitirme ara ara düştük ama tekrar doğrulduk mucizeler bitmiyor yumurta yok kalitesi yaş itibari ile kötü tek şansım tüp zannediyordum Allah dilerse doğal yollarlada olabiliyor hepiniz dualarımdasınız . düşüncelerimiz değişince vücutta üretkenlikte değişiyor amin canım inşallah bu yolda mücadele veren sen ve herkes bebeğine kavuşur.
biraz once okudugum bi bilgiyi sizinle paylasmak istedim arkadaslar. hayit tohumu almanyada bilimsel olarak kabullenmis ve jinekologlar tarafindan oneriliyormus.
günaydın arkadaşlar :))))
pgt nedir hiç bilmiyorum ? doktorum yaptımı onuda bilmiyorum ? bilgi verebilirmisiniz ????
evet ilk başta bende böyle güldüm inanılmaz ama keşke gelseniz ankaraya ve sizi misafir etsem sizi ve götürsem ve görseniz........
döllemiş yumurtayı yani embrioyu transfer etmeden önce içinden bir veya iki hücre alıp genetik inceleme yapıyorlar.. bazen embriyo 1. kalite gözükse bile bu sadece görünüş itibariyle olurmuş...internette araştır daha detaylı bilgiler çok var..dr.un yapsaydı bilirdiniz zaten. yapmamıştır. Sen istemeden yapmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?