Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım tedavin hayırlı olsun ..işallah başarılı olsun..doktorlar 44 değil 40 dan itibaren zaten bunu söylüyorlar eğer onlara bakarsak vazgeçip elimizi kolmuzu bağlı oturmamız lazım..45 yaşında alkan arkadaş aşılama ile pufy hamileydi doğurdu..:) allah sağlıkla büyütsün..eğerki kısmetimizde varsa olacak..bunun içinde elimizden geleni yapalım..işallah sonu güzel olsun hepimizi için..

Ay harikasınız ne mutlu size, herşey gönlünüze göre olsun sağlıkla mutlulukla. ..

[/QUOTE]

canım tutku arkadaş bir bildirimde bulunmuş bizim yaşımızda pgt risk diye..kendisi tüp bebek tedavisinde yaptırmış ama şu an irtibatta olduğu hastane gerek yok demiş bilmiyorum canım..istersen konuş doktorunla pgt yapılıp yapılmamasını..

Canim nefertari nin aciklamalari ile pgt yaptirmaya karar verdim... sonucda kromozomlardaki olasi sorunlari bastan bilebilecegiz.... hamilelik sonrasi dusuk yada aldirmak zorunda kalmak hic kolay degil... tabi butun bunlar bizim icin teselli... insanin kaderinde ne varsa onu yasiyor... rabbim hepimize hakkimizda hayirlisini versin...
canım tutku arkadaş bir bildirimde bulunmuş bizim yaşımızda pgt risk diye..kendisi tüp bebek tedavisinde yaptırmış ama şu an irtibatta olduğu hastane gerek yok demiş bilmiyorum canım..istersen konuş doktorunla pgt yapılıp yapılmamasını..[/QUOTE]

[/QUOTE]

Zeytunn senin daha önce kaybedillmiş bir hamileliğin oldu mu? Bu kaçıncı denemen? Benden çok doktorunu dinlemeni tavsiye ederim :) doktorun ne diyor bu konuda. Ogt nin ne kadar bir riski var bilmiyorum ama bana aytuğ kolonkaya da dahil olmak üzere görüştüğüm 3 doktorda pgt önerdi bu doktorların tamamı istanbulda bilinen doktorlar... Tabiii benim kaubedilmiş 2 hamileliğim var.

Canim ben 1yildir evliyim bu 4. Tup denemem daha oncekilerde hic embriyom olusmamisti...herhangi bir hamileligimde olmadi... iste ilk kez bi embriyom olunca adamin oglu olmus tutmus seyini koparmis modunda ne halt edecegimi bilemiyorum:))) simdi 5.gun asamasina ulasmayi ve micro array yapmaya karar verdik. Bi micro arrayda tun kromozomlar inceleniyor.. saniyorum tutkununki de micro arreydi...herbir emriyo icin 800 tl odemek gerekiyor... bakalim hayirlisi.... acikcasi bende bu kez de embriyo olmasa idi artik bidaha yapmayacaktim... bakalim bu inceleme sonucu ne cikacak... rabbim hepimiz icin hakkimizda hayirlisi ne ise onu versin diyorum....
Zeytunn senin daha önce kaybedillmiş bir hamileliğin oldu mu? Bu kaçıncı denemen? Benden çok doktorunu dinlemeni tavsiye ederim :) doktorun ne diyor bu konuda. Ogt nin ne kadar bir riski var bilmiyorum ama bana aytuğ kolonkaya da dahil olmak üzere görüştüğüm 3 doktorda pgt önerdi bu doktorların tamamı istanbulda bilinen doktorlar... Tabiii benim kaubedilmiş 2 hamileliğim var.[/QUOTE]

Arkadaslar gunaydin... nevser cim kesinlikle haklisin... biz ne yaparsak ne edersek bos... alnimizda yazili olani yasayacagiz... bu nedenle O'ndan gelen herseyde var bi hayir bu gunlerimizede sukur... rabbim hakkimizda hayirli olani versin insallah....

h.geldin sevgili ays73, yazini okurken cok fena duygulandim tuylerim diken diken oldu. Allahim mutlulugunu daim etsin kucagina almayi nasip etsin insallah. iyi ki geldin iyi ki yazdin ben kendi adima soyleyebilirim ki bana gercekten umut oldun. zaten hep umutluydum ama bu umudumu pekistirdin.

sevgilerimle

Son düzenleme:
[/QUOTE]

micro arraya karar verdiginize sevindim arkadasim. benim gorusumce pgt yonteminden daha saglikli. Allahim yolunuzu acik etsin.

Hoşbuldum sakın umudunu yitirme ara ara düştük ama tekrar doğrulduk mucizeler bitmiyor yumurta yok kalitesi yaş itibari ile kötü tek şansım tüp zannediyordum Allah dilerse doğal yollarlada olabiliyor hepiniz dualarımdasınız . düşüncelerimiz değişince vücutta üretkenlikte değişiyor amin canım inşallah bu yolda mücadele veren sen ve herkes bebeğine kavuşur.

amin canim soylediklerinede tamamen katiliyorum. her ne kadar kafadan atmaliyiz stres yapmamaliyiz desekte tabiikide bunu basarmak zor. ama sen bunun canli kanli ornegisin birde breezeyim var tabii

Allahim kismet ettikten sonra onunde ne durabilir ki.

ays73 hoşgeldin. Zeytunn micro arrayın inşallah olumlu sonuçlanır. Ben de şimdi araştıracağım micro array konusunu. Acaba bu sefer ben de test yaptırsam mı diyorum. Ctesi dr.la randevum var. Yumilere bakacak...o zaman bu micro array ve pgt konusunu tekrar konuşacağım.Taa en başında benim dr. da pgt yapılırken embriyo zarar görebilir gibi birşey demişti. Tabii o zamanlar ben de hiçbirşey bilmiyordum. Böyle burdan birbirimizden öğreniyoruz..Hepinizi seviyorum.. Sevgilerimle..

Canim googleye bahceci genetik yada sisli memorial genetik diye gir orada pgt micro array vs genetik incelemeleri goreceksin.hatta ailede bilinen bir genetik hastalik varsa bu bile incelenip embriyoda bu hastaliga neden olan kromozomda duzeltme yapilarak cocugun bu hastalik olmadan dogmasi saglanabiliyor...bu iki merkez labaratuvar konusunda turkiyedeki en iyiler...benim onerim bunlarin sitelerini takip edin derim...boyle bisey duydugunuzda bunlarin sitelerinden arastirip inceleyin.
.. imkaniniz varsada bahcecide tedavinizi olun derim.. labatatuvari gercekten cok iyi... cok reklam oldu.. iste rabbim kismet edecekse bunlar hep vesile.. bizde bugun cocugumuzi bahcecinin sicacik kollarina biraktik memlekete donuyoruz:))) rabbim insalla hepimize hakkimizda hayirli olani versin insallah...E=cmas1;32640526]1-Sevgili zeytun tam olarak bulamıyorum micro array konusunu! Zeytun bana bir site ismi veya link verebilir misin?
2-Zöhre Ana kimdir?:44:[/QUOTE]

biraz once okudugum bi bilgiyi sizinle paylasmak istedim arkadaslar. hayit tohumu almanyada bilimsel olarak kabullenmis ve jinekologlar tarafindan oneriliyormus.

Peki bu tohumu acaba tedavi sirasinda kullanabilirmiyiz. Yani o igneleri falan kullanmaya basladigimizda aynen simdi ki gibi kullanmaya devam etmelimiyiz acaba. Iste o noktada ben pek emin degilim. Kullanmaya baslayali 6 hafta oldu acaba yeni tup bebek icin 3 ay bunu kullandikdan sonrami yapsam diyorum. Ama zaman kaybida onemli bizim yas grubunda degilmi?

günaydın arkadaşlar :))))

pgt nedir hiç bilmiyorum ? doktorum yaptımı onuda bilmiyorum ? bilgi verebilirmisiniz ????

döllemiş yumurtayı yani embrioyu transfer etmeden önce içinden bir veya iki hücre alıp genetik inceleme yapıyorlar.. bazen embriyo 1. kalite gözükse bile bu sadece görünüş itibariyle olurmuş...internette araştır daha detaylı bilgiler çok var..dr.un yapsaydı bilirdiniz zaten. yapmamıştır. Sen istemeden yapmaz..[/QUOTE]

Yapmamistir bence yoksa hemen ekstradan bedelini oderdi. Yani maliyet acisindan. Bu PGT ancak bence cok sayida embriyosu olanlara yapilir gibi geliyor bana. Ben dogal eliminasyonu daha mantikli buluyorum. 5.gune kadar gelirse zaten bir nevi test gibi. Hani kesin birsey yok ama. Zaten eldeki embriyolarla sansi deneye deneye bulmayacakmiyiz sonunda diyorum.

Yapmamistir bence yoksa hemen ekstradan bedelini oderdi. Yani maliyet acisindan. Bu PGT ancak bence cok sayida embriyosu olanlara yapilir gibi geliyor bana. Ben dogal eliminasyonu daha mantikli buluyorum. 5.gune kadar gelirse zaten bir nevi test gibi. Hani kesin birsey yok ama. Zaten eldeki embriyolarla sansi deneye deneye bulmayacakmiyiz sonunda diyorum.[/QUOTE]

Ama besinci gune gelipte a kalite embriyo bile gorunuste iyi olsa da icerik olarak bozuk kromozom lu olabilir. Miş...tabi bu embriyo tutunmayabilir ya da tutunsa da bir sure sonra düşük le doğal seleksiyon olabilir. ..ama ya o da olmazsa....tabi koryon bişey testi var ve sonra amniyosentez var hamile lik devam ederken. Bu sekilde de ....neyse bilmiyorum yani is taaaaa oralara gelmeden en basinda bilmek iyi olur. Allahim hepimize hayırlı olani versin. Benim birinci denemem negatif cikinca uzuldum tabi iki gun kendime gelmedim. Sonra birden aklım başıma geldi. Cok sukur dedim. Negatif olduguna gore demekki bir yerde bi arıza var..iyiki olmamis onlar dedim. .ve insallah bundan sonraki denemelerimde de olmazsa yine sukretmek istiyorum. ..allahim saglikli sihhatli bebekler nasip eylesin hepimize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…