• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

ben doktorların olumsuz düşüncelerine kulaklarımı tıkayalı çok oldu arkadaşım..:32:
sadece kendi doktorumu dinliyorum.:31:
o da diyor ki " her kadın farklı tıbbi inceleme gerektirir diyor. kadınlarda tıbbın standartları işlemez diyor. ":34:

bu yüzden doktorumu seviyorum. :16:

benimde senin doktorunu pek bi sevesim geldi:48::29::9:

hoşgeldinnn..:38:

bence de hazır adet olmuşken bir hormon değerlemesi yap arkadaşım.:31:
vazgeçmek yok ama ne ile uğraştığımızı da bilmek bize çok şey kazandıracaktır.:34:

Evet ya,bi bakalım nedir durumlar,yarın sabah düşerim hastane yollarına :)
Analı kızıl nasılsınız bakalım,çalışıyormusun yoksa evde istirahatte misin merak ettim.

butun topikdaslarima gunaydin:23:

ne cok konusmussunuz ayol oku oku bitmedi. dun benim son 20'lik disim cekildi ne kadar citirim dusunun yani:9:
cok korkuyordum neyseki atlattim bugun daha iyiyim.

artemis arkadasim hayit tohumunu sormussun. biliyormusun burda hayit tohumu bi hayli revansta fakat kapsulleri.
bitkisel bilgi veren bi internet sayfasinda dogurganligi artirmak icin kullanilir diye yaziyor.

ben gecen hafta kendi doktoruma sormustum takviye yapmam gerekiyor mu diye ben butur seyleri kisinin kendisine birakiyorum dedi.
eger ki ruhsal kendini rahat hissedeceksin kendin istiyorsan yap lakin hicbirinin bilimsel kaniti yok dedi. kullanmada demedi.

hepinizi kucak kucak kucakliyorum:29:[/

Geçmişler olsun arkadaşım,ama 20 lik dişleri çıtırlık göstergesiyse benimkiler yerinde duruyo,ben senden daha çıtırım bu durumda :))
Selcanım sende nedir durumlar,doktora gitmişsin ne dedi bakim,hormonsuz bebek çalışmalarına devam mı ?

butun topikdaslarima gunaydin:23:

ne cok konusmussunuz ayol oku oku bitmedi. dun benim son 20'lik disim cekildi ne kadar citirim dusunun yani:9:
cok korkuyordum neyseki atlattim bugun daha iyiyim.

artemis arkadasim hayit tohumunu sormussun. biliyormusun burda hayit tohumu bi hayli revansta fakat kapsulleri.
bitkisel bilgi veren bi internet sayfasinda dogurganligi artirmak icin kullanilir diye yaziyor.

ben gecen hafta kendi doktoruma sormustum takviye yapmam gerekiyor mu diye ben butur seyleri kisinin kendisine birakiyorum dedi.
eger ki ruhsal kendini rahat hissedeceksin kendin istiyorsan yap lakin hicbirinin bilimsel kaniti yok dedi. kullanmada demedi.

hepinizi kucak kucak kucakliyorum:29:[/

Geçmişler olsun arkadaşım,ama 20 lik dişleri çıtırlık göstergesiyse benimkiler yerinde duruyo,ben senden daha çıtırım bu durumda :))
Selcanım sende nedir durumlar,doktora gitmişsin ne dedi bakim,hormonsuz bebek çalışmalarına devam mı ?

bencede sen benden citirsin nevsercim:23:

bu ay ben 5 gun gecikmeli adet olunca doktorumu aradim canim gelmeme gerek olmadigini normal olabilir dedi.
biz su an hic bir tedavi gormuyoruz hem esimin hem benim tahlil sonuclarim iyi cikmisti hatirlarsan. bizde calismalarimiza son hizla devam ediyoruz:17::4: yalniz sunu belirteyim ki biraz daha rahat olmaya calisiyorum gecen ay biraz fazla stresliydim aninda metobolizmam bozuldu reglime yansidi. kismetimizde ne varsa yasiycaz baska bi secenegimiz yok benim sahsi dusuncem bu nevsercim.

bencede sen bi son durum tahlillerini yaptir arkadasim bizede sonucu bildir anlastik mi?

Arkadasim tesekkur ederim....dr bu sekilde onerdi... tutku sen yaptirmismiydin pgt ve sonucu ne olmustu bilgi verebilmen mumkjn olurmu ???? Hocanin soyledigi pgt sonucunda eger olumsuzluk varsa hic transfer yapmamak... emriyonun tutunma olasiliginin cok dusuk olacagi ve ikili tarama testlerinde onemli sorunlar yasanabilecegini soyledi.... daha sonra yasanabilecek olasi sorunlarin bizleri cok daha fazla uzebilecegini en azindan bastan olabildigince ongorerek ilerlemenin daha iyi olabilecegini belirtti.... ummu sen pgt yi hic dusundunmu yada senin doktorun hic onerdimi ???? Neyse bakalim hayirlisi... rabbim hepimiz icin en hayirlisi ne ise onu versin....

Hayirli olsun tedavin arkadasim, 5. güne ulasincami pgt yapiliyordu bilmiyordum .tutku arkadasimiz ptg yaptirmisti yazmismiydi hatirlamadim.diliyorum bebegin bir an evvel gelsin. :49:
[/QUOTE]

günaydın arkadaşlar :))))

pgt nedir hiç bilmiyorum ? doktorum yaptımı onuda bilmiyorum ? bilgi verebilirmisiniz ????

Slm artemis ve slm bütün kader arkadaslarim
Herkesin cabasi ayni ve sirasiyla hepinizin yüzü gulecek birazdaha sabir birazdaha bosvermislik ki bu çok zor ama gerçek bu nekadar istersek nekadar cablarsak vücudun kabul etmiyo doktorum bugunde soyledi istemeyin herseyi birakin unutun bir süre vs.vs.soylemesi kolay neyse kizlar allah yardimciniz olsun sirasiyla allah hepimize versin sık girmiyorum ama her girdigimde insalah birdaha hamiledir diyorum kismet olcak canlarim sabir
ARTEMIS aslinda senin sorunu cevaplayayim dedim herkesede slm vermis oldum böylelikle
Hayit hapi ve cayini surekli kulaniyorum hemen hemen 6 aydir her gün cok yararini gördüm adetlerim duzene girdi fsh degerini düşürüyor hicbir ysn etkisi yok eger yapabilirsen turkiyede aktarda su olarak satiliyo o daha iyi gelmisti bana ama ne yaziki yurdisinda ya tohum dan cay yapayorum ki her gun yapamiyorum kolay oldugu icin hapini aliyorum bence kulan yararini 3ay sonra daha iyi anlarsin
Herkesi öptüm breze seni ve bizdigi daha cok öptüm

Sagol arkadasim. Aynen katiliyorum sana. Bende artik son zamanlarda biraz bosvermislige ister istemez basladim galiba. En son denememde bayagi umutluydum ama herseyi en guzel yerde ve doktorda yapsamda olacagina variyor hersey. Denemedigimiz sey kalmiyor bu ugurda ama artik anladim ki fazlada vucuda yuklenmenin anlami yok. Yeterki biz kendimizi hirpalamayalim diyorum. Hayit otunu sevdim dogrusu sabah aksam kullaniyorum. Sevindim yan etkisi yokmus neguzel. Onumuzdeki yil herkesin gebe kaldiginin haberlerini duyariz insallah buradan.:49:

Evet ya,bi bakalım nedir durumlar,yarın sabah düşerim hastane yollarına :)
Analı kızıl nasılsınız bakalım,çalışıyormusun yoksa evde istirahatte misin merak ettim.

baktır arkadaşım ... bizi bizden daha iyi kimse değerlendiremez çünkü:34:
amniyosentezin ilk günü yattım sonraki 2 gün çok dikkat ettim ama evde dolandım durdum arkadaşım.:10::1:
sonrasında ise işe gidip geliyoruz kızımla...:4::49:
bizim kendi işimiz olduğu için saat konusunda ve çalışma konusunda sıkıntımız yok çok şükür.:34:
benimde senin doktorunu pek bi sevesim geldi:48::29::9:
:38::49:

pgt nedir hiç bilmiyorum ? doktorum yaptımı onuda bilmiyorum ? bilgi verebilirmisiniz ????[/QUOTE]

döllemiş yumurtayı yani embrioyu transfer etmeden önce içinden bir veya iki hücre alıp genetik inceleme yapıyorlar.. bazen embriyo 1. kalite gözükse bile bu sadece görünüş itibariyle olurmuş...internette araştır daha detaylı bilgiler çok var..dr.un yapsaydı bilirdiniz zaten. yapmamıştır. Sen istemeden yapmaz..

Sagol arkadasim. Aynen katiliyorum sana. Bende artik son zamanlarda biraz bosvermislige ister istemez basladim galiba. En son denememde bayagi umutluydum ama herseyi en guzel yerde ve doktorda yapsamda olacagina variyor hersey. Denemedigimiz sey kalmiyor bu ugurda ama artik anladim ki fazlada vucuda yuklenmenin anlami yok. Yeterki biz kendimizi hirpalamayalim diyorum. Hayit otunu sevdim dogrusu sabah aksam kullaniyorum. Sevindim yan etkisi yokmus neguzel. Onumuzdeki yil herkesin gebe kaldiginin haberlerini duyariz insallah buradan.:49:

biraz once okudugum bi bilgiyi sizinle paylasmak istedim arkadaslar. hayit tohumu almanyada bilimsel olarak kabullenmis ve jinekologlar tarafindan oneriliyormus.

Son düzenleme:
Herkese yeniden merhaba,
cmas1 tedavin hayırlı olsun, breezy sen herkesin umutlarını yeşertiyorsun :) ben daha 41 olmadım umutsuzluğa düşmeye başladım başlicam o kadar yani... Bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum.

Benim tedavide işler baya karıştı 2 tane döllenen yumurta 6. güne geldi bir tanesi blastosist aşamasında diğeri daha yavaş, ikisi de pgt ye gitti bugün ve ikisi de donduruldular. pgt sonucuna göre transfer olacak ya da olmayacak.

Biz bu aşamaları daha önce hiç yaşamadık. 3. veya 4. gün embriyoları transfer edilmişti. Her tedavimde de en az 2 embryo transfer edilmişti.

Bir arkadaş yazmış adını hatırlamıyorum ama okursa benim tecrübem belki faydalı olur. 3 tane yumurtası varmış ve hepsinin pgt yapılmadan transfer edilmesi gündemdeymiş.
Ben bunu yaşadım 3. denememde 3 tane 4. gün embriyosu transfer edildi, hamile de kaldım fakat 2,5 aylıkken kürtaj olmak zorunda kaldım, genetiğe gitti ve 13. kromozomda problem olduğu tespit edildi. Bu benim 2. hamileliğimdi ve nasıl yıkıldığımı tahmin edebilirsiniz. ocakta ve mayıs ayında bu yıl 2 kez kürtaj oldum. Ben bir daha bu aşamaları yaşamak istemediğimden bu seferki tedavide pgt yapılmasını istedim . Şimdi bana sorsalar 3 embriyoyu pgt yapılmadan transfer edermiydin diye ben hayır derdim ama belki seninkiler sağlıklıdır ve sorun da çıkmayacak. Bunu kimse bilemez tabii...

Benim 2. tüp bebek denememde kan tahlilinde hamile olduğumu öğrendiğimde heyyy bu kadar basit bitti işte bu iş diye düşünmüştüm, onun üstünden neredeyse 1 yıl geçti :(

Herkese yeniden merhaba,
cmas1 tedavin hayırlı olsun, breezy sen herkesin umutlarını yeşertiyorsun :) ben daha 41 olmadım umutsuzluğa düşmeye başladım başlicam o kadar yani... Bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum.

Benim tedavide işler baya karıştı 2 tane döllenen yumurta 6. güne geldi bir tanesi blastosist aşamasında diğeri daha yavaş, ikisi de pgt ye gitti bugün ve ikisi de donduruldular. pgt sonucuna göre transfer olacak ya da olmayacak.

Biz bu aşamaları daha önce hiç yaşamadık. 3. veya 4. gün embriyoları transfer edilmişti. Her tedavimde de en az 2 embryo transfer edilmişti.

Bir arkadaş yazmış adını hatırlamıyorum ama okursa benim tecrübem belki faydalı olur. 3 tane yumurtası varmış ve hepsinin pgt yapılmadan transfer edilmesi gündemdeymiş.
Ben bunu yaşadım 3. denememde 3 tane 4. gün embriyosu transfer edildi, hamile de kaldım fakat 2,5 aylıkken kürtaj olmak zorunda kaldım, genetiğe gitti ve 13. kromozomda problem olduğu tespit edildi. Bu benim 2. hamileliğimdi ve nasıl yıkıldığımı tahmin edebilirsiniz. ocakta ve mayıs ayında bu yıl 2 kez kürtaj oldum. Ben bir daha bu aşamaları yaşamak istemediğimden bu seferki tedavide pgt yapılmasını istedim . Şimdi bana sorsalar 3 embriyoyu pgt yapılmadan transfer edermiydin diye ben hayır derdim ama belki seninkiler sağlıklıdır ve sorun da çıkmayacak. Bunu kimse bilemez tabii...

Benim 2. tüp bebek denememde kan tahlilinde hamile olduğumu öğrendiğimde heyyy bu kadar basit bitti işte bu iş diye düşünmüştüm, onun üstünden neredeyse 1 yıl geçti :(

tekrar merhaba nefetari, cok zor bi surec gecirmissin umarim ki bu sefer hersey daha guzel olur ve bebegine kavusursun.
yalniz surekli kurtaj olmak zorunda oldugunu belirtmissin kalp atisimi yoktu neden bu karar verildi?

sevgiler...

Herkese yeniden merhaba,

biz her birimiz bir diğerimize umut olmak için buradayız... birazcık da olsa bunu yapabiliyorsam ne mutlu bana.:17:
şimdi bu konuda kızım da bana destek oluyor tabii...:34:
minicik kıpırtılarını içimde hissettiğim her an umudum artıyor...:49:
dilerim siz de böyle güzel günler yaşarsınız en kısa zamanda.:16:

pgt nedir hiç bilmiyorum ? doktorum yaptımı onuda bilmiyorum ? bilgi verebilirmisiniz ????

döllemiş yumurtayı yani embrioyu transfer etmeden önce içinden bir veya iki hücre alıp genetik inceleme yapıyorlar.. bazen embriyo 1. kalite gözükse bile bu sadece görünüş itibariyle olurmuş...internette araştır daha detaylı bilgiler çok var..dr.un yapsaydı bilirdiniz zaten. yapmamıştır. Sen istemeden yapmaz..[/QUOTE]

çok teşşekkür ederim :))) ve bu sefer çok araştırıcam inşallah iyi olucak :)))

Herkese yeniden merhaba,

evet arkadaşım benimde 6 tane döllenen yumurtalarımdan ilk önce 2 tanesi transfer yapıldı hiç birşeye bakılmadan vede ve hamileliğimin 2. ayında bebeğimin kalbi durdu :((( ve tekrar hiçbirşeye bakılmadan 2 - 3 tranfer oldu ve hep hüsran:((( doktorumun ilgisizliği de cabası :(( ama bu sefer değişitircem merkezi . şimdi gen-art dr. aysun hnm genetiğe bakılması için kan verdik sonuca göre tedavi devam edicek....
allahım herkese isteyen herkese bebeklerini kucağına almak sağlıkla nasip etsin inşallahhhhh

Merhaba kızlar ,
Uzun süredir takipteyim topiği size üç yıllık mücadelemi yazmak istedim UMUT OLSUN (her başarısız denemem sonucu benim gibi olan birileri varmı umuduyla çok araştırdım bu siteyi çünki) 14 yıllık evliyim önce çocuk istemedim aslında çok severim ama hep erteledim zannettimki karar vericem olucak nihayetinde 2011 de denemeler beşladı kendiliğinden olmayınca devlet hast. gittim (bu arada 40 yaşındayım :) )2012 nisanda hemen tüp e karar verildi amh test sonucum 0.08 eşimin spermleri son derece kaliteli ama iş bende bitiyor neyse umutla ilk demnememizi yaptık üç yumurta ikisi boş biri döllenmedi yıkımla sonuçlandı bende moral sıfır maddi olarakta iyi değiliz hemen ikinciyi deneyelim ruhsuz bir yılgeçirdim o arada yumurta takibi yaptırdım doktorum çok umutlu mutlaka kaliteli bir yumurta gelecek diyor senin bebeğin olacak diyor bazen umutlandım bazen yıkıldım araştıra araştıra çok şeyler öğrendim bu arada bitkisel bişeyler denemek istedim ama devamı gelmedi kısacası moralim çok bozuktu 2013 mayısında Aret Kamar'a gittim bu sefer kesin di benim için iyi bir merkez iyi bir doktor çok güvenmiştim (az sayıda ve kalitesiz yumurtayla doktor ne yapsın)2 yumurta 1 i boş diğeri döllendi ama gelişemedi yine transfer olamadım bu sefer beni toparlamak daha zordu çok düzenli olan reglim yirmi günde geldi sonraki ay 40 günde geldi menapoza giriyorum dedim ve karar aldım eş dost yakınlarıma artık ilgilenmiyorum ister regl olayım ister bebek gelsin çok yoruldum diyip konuyu kapattığımı söyledim kafamdan attım hayata döndüm sırtınızdan bir yük kalkarya o modda hayatıma devam ettim yumurtlama günü takip etmeden eşimle birlikte oldum reglim 47 gün geçmişti nasılsa bişey yok diyip test yapmadım,bir arkadaşımızın ısrarıyla(sponsor olacaktı bize) 3. tüp denemesi için randevu aldım ama çok rahatım nasılsa transfere bile gidemiyorum diyip boş verdim tedaviye başlanacak regl olamıyorum doktoru aradım sen gel ilaçla regl oldurturuz dedi o sabah içimden birşeyler test yap test yap dürtüyo veeeeee idrar testinde çift çizgiyi görünce inanamadım hemen kan testi yaptım evet hamileyim Allahın mucizesi kendiliğinden geldi Allahıma bin şükür şu an 16+3 günlük mucizemle birlikteyim .Çok uzattım ama testlere değerlere hiçbirşeye kafanızı takmayın sadece çok dua edin ve kafanızı boşaltın Allahım isteyen her kadına mucizesini göndersin hepimizinkini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşllah hepinizi kocaman kucaklıyorum

Merhaba kızlar ,
regl olamıyorum doktoru aradım sen gel ilaçla regl oldurturuz dedi o sabah içimden birşeyler test yap test yap dürtüyo veeeeee idrar testinde çift çizgiyi görünce inanamadım hemen kan testi yaptım evet hamileyim Allahın mucizesi kendiliğinden geldi Allahıma bin şükür şu an 16+3 günlük mucizemle birlikteyim .Çok uzattım ama testlere değerlere hiçbirşeye kafanızı takmayın sadece çok dua edin ve kafanızı boşaltın Allahım isteyen her kadına mucizesini göndersin hepimizinkini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşllah hepinizi kocaman kucaklıyorum

canım arkadaşım mucizen sonuna kadar seninle olsun ve kucağını doldursun , evini şenlendirsin.:16:

Amin seninkinide breezey allahım sağlık eli ayağı tüm uzuvları düzgün bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin yolum çok uzun ama aşıcaz inşallah :)

Merhaba kızlar ,
Uzun süredir takipteyim topiği size üç yıllık mücadelemi yazmak istedim UMUT OLSUN (her başarısız denemem sonucu benim gibi olan birileri varmı umuduyla çok araştırdım bu siteyi çünki) 14 yıllık evliyim önce çocuk istemedim aslında çok severim ama hep erteledim zannettimki karar vericem olucak nihayetinde 2011 de denemeler beşladı kendiliğinden olmayınca devlet hast. gittim (bu arada 40 yaşındayım :) )2012 nisanda hemen tüp e karar verildi amh test sonucum 0.08 eşimin spermleri son derece kaliteli ama iş bende bitiyor neyse umutla ilk demnememizi yaptık üç yumurta ikisi boş biri döllenmedi yıkımla sonuçlandı bende moral sıfır maddi olarakta iyi değiliz hemen ikinciyi deneyelim ruhsuz bir yılgeçirdim o arada yumurta takibi yaptırdım doktorum çok umutlu mutlaka kaliteli bir yumurta gelecek diyor senin bebeğin olacak diyor bazen umutlandım bazen yıkıldım araştıra araştıra çok şeyler öğrendim bu arada bitkisel bişeyler denemek istedim ama devamı gelmedi kısacası moralim çok bozuktu 2013 mayısında Aret Kamar'a gittim bu sefer kesin di benim için iyi bir merkez iyi bir doktor çok güvenmiştim (az sayıda ve kalitesiz yumurtayla doktor ne yapsın)2 yumurta 1 i boş diğeri döllendi ama gelişemedi yine transfer olamadım bu sefer beni toparlamak daha zordu çok düzenli olan reglim yirmi günde geldi sonraki ay 40 günde geldi menapoza giriyorum dedim ve karar aldım eş dost yakınlarıma artık ilgilenmiyorum ister regl olayım ister bebek gelsin çok yoruldum diyip konuyu kapattığımı söyledim kafamdan attım hayata döndüm sırtınızdan bir yük kalkarya o modda hayatıma devam ettim yumurtlama günü takip etmeden eşimle birlikte oldum reglim 47 gün geçmişti nasılsa bişey yok diyip test yapmadım,bir arkadaşımızın ısrarıyla(sponsor olacaktı bize) 3. tüp denemesi için randevu aldım ama çok rahatım nasılsa transfere bile gidemiyorum diyip boş verdim tedaviye başlanacak regl olamıyorum doktoru aradım sen gel ilaçla regl oldurturuz dedi o sabah içimden birşeyler test yap test yap dürtüyo veeeeee idrar testinde çift çizgiyi görünce inanamadım hemen kan testi yaptım evet hamileyim Allahın mucizesi kendiliğinden geldi Allahıma bin şükür şu an 16+3 günlük mucizemle birlikteyim .Çok uzattım ama testlere değerlere hiçbirşeye kafanızı takmayın sadece çok dua edin ve kafanızı boşaltın Allahım isteyen her kadına mucizesini göndersin hepimizinkini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşllah hepinizi kocaman kucaklıyorum

çok şükür inanılmaz çok güzel bir mucize ..... rabbim ol desin herşey olur allahın izniyle .... rabbim isteyen herkese nasip etsin:))) allah bebeğinizi size bağışlasın sağlıkla inşallah:)))

çok şükür inanılmaz çok güzel bir mucize ..... rabbim ol desin herşey olur allahın izniyle .... rabbim isteyen herkese nasip etsin:))) allah bebeğinizi size bağışlasın sağlıkla inşallah:)))

Kesinlikle Allah ol der ve olur binlerce şükür olsun allah isteyen herkese kısmet etsin inşallah

Back