• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sinem, aramıza hoşgeldin. Yaşıtız ve ben de haşimato hastasıyım, 8 senedir ilaç kullanıyorum. 13 yıldır bebek sahibi olmak için çabalıyorum. Tüp bebek yöntemiyle 1 boş gebelik, 1 de 7. haftada kalp atışı duran gebeliğim oldu. Onca yıl uğraştan sonra 4 yıl önce kendiliğinden olan gebeliğim de 7. haftada aynı şekilde kalp atışı durduğu için sonlandı. Senin kendiliğinden gebe kalıyor olman çok güzel. 3 ay önce de myom ameliyatı oldum, gebeliğe, tutunmaya engel olabileceği ve düşüğe neden olabileceği söylendiği için ameliyata karar verdim. Sayısız tedavilerim nedeniyle 35 yaşımdan bu yana rezerv sorunu yaşıyorum belki de son demlerimdir. Pıhtılaşma ile ilgili MTHFR 677 heterozigot ve iki mutasyonum daha var. Haşimatodan dolayımıdır bilmiyorum ama kilo sorunum da var. Zaman zaman sıkı diyetler yaptım, çok zor verdiğim kiloları çok kolay aldım. Bizim grup inanılma zor kilo verebilen bir grup, seni de tebrik ederim çok iyi kilo vermişsin. Diyetisyen gözetiminde mi diyet yaptın, nasıl bir diyet uyguladın?
Umarım hepimiz başarılı oluruz.

Tiroid antikorlarin ne durumda ve hasimato icin selenyum kullaniyormusun

Selam kizlar
Herkesin gecmis bayrami.kutlu.olsun inşallah bir dahaki bayrama herkes hamis olsun.
Ben bugun test sonuclarimdan bazilarinin sonuclarinin degerlendirmesi hakkinda erbil beyden telefon aldim.malesef insulin direnci cikti ve ilaca basladik.ayrica yuksek olan tiroid antikorum.icinde selenyum basladik bakalim.

Senden haber almak ne güzel:)

Çarçabuk toparlanıp yeniden hamile kalırsın inşallah :)

insallah deticim insallah. seninle ayniydi hamileligimiz ama benimki devam etmedi kismet napalim.

senden guzel haberler aldikca bende burda mutlu oluyorum. Allahim saglikla kucagina almayida nasip
etsin insallah.

ahh canım ne kadar yoğun olsamda aklımda çıkmıyor..ahh bi aklımızdan atabilsek şööyle ne güzel olacak..işllah canım pıtır pıtır hepimiz hamiş kalırız..:49::49:

kiz dusundukce taktikca zorlasir az rahat birak kendini. bak daha iyi olacak goreceksin.

bende dun tekrar kontrole gittim gorunurde sorun olacak hic birsey yok dedi doktor. ne enfeksiyon nede baska bisey.
Turkiye ye git gel kanama devam ederse hemen bizi ara dedi. ayrica acilan yeni pakette yine fokuller gordu. cok iyi dedi.

Allah hakkimizda hayirlisi neyse onu versin. kanamam halen devam ediyor. ama internetten baktim 3-4 hafta surenler var.

Öncelikle kayıpların için geçmiş olsun. Sorunlarımız benzeşiyor. Bende de heterozigot iki mutasyon var ama homozigot olmadığı için çok da önemli değil, clexane 0,4 + aspirin ile bu aşılır denmişti ve ben her pozitifi gördüğüm günden itibaren kullandım bu iki ilacı. Buna rağmen düşük olunca, hep yaştan dediler, yaş fazla olduğundan kromozom bozuktur dediler, en son 5. bebeğimde kalp atıp da durunca kürtaj materyali alınıp incelendi ve kromozomlarda bozukluk olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine acaba rahimdeki miyomlar ve polipler mi engel oluyor diye histeroskopi ile operasyon yapıldı, histeroskopiden beri hamile kalmadım çünkü bu arada kilo vermeye çalıştım. Kilo verebilmek için mide küçültme ameliyatı oldum, çünkü bir türlü kilo veremiyordum yada verdiğim kiloları fazlasıyla geri alıyordum. Mide küçültme ameliyatından dolayı 6 ay hamile kalmamaya çalıştım, vücut kendisini toplasın hem de kilo versin diye. Son 2 aydır tekrar denemeye başladık, işin kötüsü eşim de baya uzak bir şehirde görevli. Bu sebeple artık ben de doğal yoldan değil de tüp bebek denemeyi düşünüyorum, en kötü belki dondurma imkanım da doğar. Kilon ne kadar bilmiyorum ama bence benim düşüklerimdeki en büyük etken fazla kiloydu çünkü benimkisi basit bir fazla kilo değildi, bırak bebeği, benim kendi sağlığımı tehdit edecek düzeye gelmişti, bu halimle hamile kaldığıma şaşırıyordum zaten ama maalesef zayıflamadan denediğim için 5 kürtaj acısı yaşamak zorunda kaldım. Haşimato hastalığımla ilgili 2 yılı aşkındır tedavi gördüğüm için şu anda TSH değerlerim 0,9 civarlarında ve çok normal diyor doktorum, antikorlar çok aşırı yüksek değil ama antikor var bir miktar, zaten haşimato hastalığına neden olan da bu antikorlar. Ben 2 yıldır Solgar Selenyum kullanıyorum doktorumun tavsiyesiyle. Benim tek avantajım rezervlerimin iyi düzeyde olması ama onun da artık son senesi diye düşünüyorum, bu sebeple inşallah dondurabilecek kadar embriyo çıkmasını umuyorum. Sen de sakın moralini kaybetme, umarım birlikte hamilelik geçiririz. Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

canım topikdaşlarım , sevgili kader ortaklarımm, topiğimizin gülleri...:3::16:

herkeşlere merhabaaaa:3:

Allahıma binlerce kez şükürler olsun diyerek başlıyorum.:16:

bugüne kadar sizi yalnız bıraktığım için kusuruma bakmayın...:17:

artık elimden geldiğince burada olmaya çalışacağım.:31:

bugün sizlere 7 + 1 günlük hamile breezey olarak yazıyorum.:49::nazar:
Çok şükür bebeğimizin daha doğrusu bızdığımın kalp atışlarını da gördüm ve duydum... 10,5 mm lik minnak kendisini de gördüm. :53:
tıpkı ben :37::1:

Rabbim bebek sahibi olmak için çabalayan dileyen herkese en kısa zamanda sağlıkla huzurla hamile kalmayı nasip etsin.
Bebeklerinin doğumunu bekleyen , göbüşlerinde onları büyüten herkeslere de sağlıklı huzurlu hamilelikler doğumlar nasip etsin.
Rabbim mucizesini isteyen dileyen dua eden kim varsa herkese nasip etsin.

ben ve bızdığım , bizden dualarını iyi dileklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.:46:
hep iyi haberlerimizi mutluluk haberlerimiz paylaşalım birbirimizle...

ne olursa olsun umudumuzu yitirmeyelim.:20:

bütün dertler bütün sorunlar önemsiz kalır , yeter ki Rabbim tamamdır desin,vaktidir olsun desin.:31:

hepinizi kocaman kucaklıyorum ve öpüyorum...:44:

ayyy pardon kucaklıyoruz ve öpüyoruz:38::49:

Çok şükür bebeğimizin daha doğrusu bızdığımın kalp atışlarını da gördüm ve duydum... 10,5 mm lik minnak kendisini de gördüm. :53:

Rabbim bebek sahibi olmak için çabalayan dileyen herkese en kısa zamanda sağlıkla huzurla hamile kalmayı nasip etsin.
Bebeklerinin doğumunu bekleyen , göbüşlerinde onları büyüten herkeslere de sağlıklı huzurlu hamilelikler doğumlar nasip etsin.

ben ve bızdığım , bizden dualarını iyi dileklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.:46:

bütün dertler bütün sorunlar önemsiz kalır , yeter ki Rabbim tamamdır desin,vaktidir olsun desin.:31:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::46::46::46::46:

masallah sana ve kuzucuguna canim benim. nasil guzel bi haber bu. Allahim hayirlisiyla sonuna erdirsin insallah.
bu son zamanlarda aldigim en guzel haber. cok mutluyum coookkkkkk:52:

daha cok guzel haberlerini alicaz insallah bizim cicegi burnunda hamisimiz canim arkadasim:49:

seni kocaman kocaman opuyorum pardon sizi:29::48::38:

Nasılsın ?
Hamileliğini tekrar kutluyorum arkadaşım.Bende Tüp bebekte başarı olmadıya doğal yollardan deneyeceğim ilaçsız:)
Prof.Saraçoğlu ile görüştüm.Soğan kürünün 4. günündeyim bitincede onun gönderdiği kürleri yapacağım.Senin özel olarak uyguladığın bir şey oldu mu canım ? Önerilerine açığım:))))

Sevgilerimle,

Sinem, ben de hamileliklerimin birinde kan sulandırıcı ve aspirin kullandım ama devam etmedi ama benim myomum uzun yıllardır varmış ve bunu onca tedavimde hiç bir dr. görmedi yada önemsemedi. Belki de yıllarca sorunum sadece myomdu, geçen yıllarıma çok üzülüyorum. Şimdi de rezerv sıkıntım, işleri iyice zorlaştırıyor. Ben de hiç bir zaman zayıf olmadım, bekarlığımda 60'lı kilolardaydım, evlendikten sonra doğum kontrol hapı, üstüne bebek tedavileri derken 25 kg. kadar aldım. Şu an 166 boy ve 88 kilodayım. Ben de hep bebek olmayışını kiloma bağladım. Düşüklerden sonra sebep bulunamayınca bizde genetik test yaptırdık hepsi de normal çıktı, eşimle benimde kromozom analizimiz normal çıktı. Ben artık kısmet diyorum, olacaksa da olmayacaksa da bizim dışımızda gelişiyor. Rezervinin iyi durumda olması, kendiliğinden hamile olabilmen çok güzel. Umarım en kısa zamanda tedavisiz hamile kalırsın.

Miranda, troid değerlerim normal antikorlar için tıbbın bir çaresi yok. Selenyum bu konuda kesinlik kazanmamış, bir dönem kullandım, yeniden kullanmayı düşünüyorum. Endokrincim antikorların daima inişli çıkışlı olacağını söylemişti. Çok ödemim oluyor, çabuk kilo alıyorım, zor veriyorum. Ayrıca, antikorlar embriyoyu yabancı hissedip tutunmasına engel oluyormuş. Düşüklerimin sebebi bulunamayınca, suçlunun antikor olduğu söylendi.

breezey, hoşgeldin hamileliğinin iyi gitmesine sevindim.

Selcan, sana da geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebeliğin olur.

Tutku, küre hangi gün başladın, kaç gün sürecek? Bol şans.

Alisalis, nerelerdesin?

Wannabemumy, hamileliğin nasıl gidiyor artık bizi unuttun. :19:

Son düzenleme:
Nasılsın ?
Hamileliğini tekrar kutluyorum arkadaşım.Bende Tüp bebekte başarı olmadıya doğal yollardan deneyeceğim ilaçsız:)
Prof.Saraçoğlu ile görüştüm.Soğan kürünün 4. günündeyim bitincede onun gönderdiği kürleri yapacağım.Senin özel olarak uyguladığın bir şey oldu mu canım ? Önerilerine açığım:))))

Sevgilerimle,

sevgili tutku

teşekkür ederim , darısı başına en kısa zamanda , sağlıkla ve huzurla diyeyim.:16:

özel yaptığım hiç bir şey yok bunu hepiniz biliyorsunuz. sadece kolposkopi de çıkan iltihap için , soğan kürü yaptım bende.
toplamda 12 gün falan içtim. onun faydası var mıdır , bilmiyorum.:44:

Rabbim nasip etti bugüne kadarını , dilerim sonrasıda sağlıkla nasiptir.:16:

ama en önemlisi , strese girme ve görev gibi görme sakın...:31:
rahat ol... ille de ovulasyon günü diye tutturma...kocanı da hadi hadi diye strese sokma...:34:
ben yaz sonuna ertelemiştim bebek işini... yaz sonu 2. denememi yapacaktım.:31:
ama çok şükür Rabbim nasip etti bebeğimi...:16:
Darısı senin ve herkeslerin başına...:16:
sevgilerimle :49:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::46::46::46::46:

masallah sana ve kuzucuguna canim benim. nasil guzel bi haber bu. Allahim hayirlisiyla sonuna erdirsin insallah.
bu son zamanlarda aldigim en guzel haber. cok mutluyum coookkkkkk:52:

daha cok guzel haberlerini alicaz insallah bizim cicegi burnunda hamisimiz canim arkadasim:49:

seni kocaman kocaman opuyorum pardon sizi:29::48::38:

kuzum selcanım , mutluluğum senin haberinle daha da artsın diyorum.
hayırlısıyla , önce bu süreci atlat sonra da sağlığına kavuşunca , sen de bebeğini hisset , kalp atışını duy ve gör.sağlıklı hamileliğin olsun kuzum... her şey senin için de çok ama çok yani bi sürü güzel olsun:16::46:
kocaman kucaklıyorus ve öpüyorus seni:38::emir_bebek::nazar:

Ben 43 yaşındayım 1 yıldır evliyim ve çocuk yapmaya çalışıyorum.... bu sorunu yaşayıncaya kadar da bu sitenin varlığından bile bi haberdim :)) Neyse tüp bebek bölümünün muhtelif forumlarını okurken 1 ay kadar önce bu topiği görüp - takip ediyordum. Bu sürede de üye olmayı yorum yazmayı falan hiç düşünmemiştim. Sadece yazılanları okuyor - güzel haberleri görünce mutlu oluyor - umut etmeye devam ediyordum.

Birde genel olarak hemen hemen neredeyse üyelerin önemli bir bölümünün sorunu yaşarken forumu sıkı sıkı kullanmaları - ancak hamile kalıp bu haberi verdikten sonra bi daha bu platformda olmamaları çok dikkatimi çekmişti.

Bu topikde de breezey sanki topiği götüren kişi gibi gelmişti bana okuduklarımdan - en azından moral - motivasyon - haber alma verme breezey de gibiydi. Yada ne bileyim ben böyle hissettim onun yazdıkları daha bi aklımda kalmıştı. Hamilelik haberini okuduğumda da tabiki çok sevinmiştim...

Sonra artık topikde olamayacağını söylediğinde kendimi bir tuhaf hissettim.... şaşırdım... tabi anlayışla da karşılamaya çalıştım ... nede olsa bu platformda genelde olumsuz konulardan bahsediliyor ve insan ister istemez etkileniyor - hamileliğinde böyle bir etkiye maruz kalmak istemiyor olmasını anlamaya çalıştım.... ancak yinede kendi adıma sanki o yazmayınca bişey eksik kalacakmış gibi gelmişti. şimdi bu mesajı görünce çok sevindim... breezey sen çok girme -buradaki şeyleri de çok okuma ama arada bir yaz olur mu :))

Bebeğinin kalp atışını duymana ve haber vermene çok sevindim. Umarın sorunsuz bir hamilelik geçirir ve kuzucuğunu sağlıkla kucağına alırsın....

Bu mesajını görünce benimde üye olup 2 satır yazasım geldi....

Duygularımıza katkıların için ayrıca teşekkür ediyorum...

Ben 43 yaşındayım 1 yıldır evliyim ve çocuk yapmaya çalışıyorum.... bu sorunu yaşayıncaya kadar da bu sitenin varlığından bile bi haberdim :)) Neyse tüp bebek bölümünün muhtelif forumlarını okurken 1 ay kadar önce bu topiği görüp - takip ediyordum. Bu sürede de üye olmayı yorum yazmayı falan hiç düşünmemiştim. Sadece yazılanları okuyor - güzel haberleri görünce mutlu oluyor - umut etmeye devam ediyordum.

Birde genel olarak hemen hemen neredeyse üyelerin önemli bir bölümünün sorunu yaşarken forumu sıkı sıkı kullanmaları - ancak hamile kalıp bu haberi verdikten sonra bi daha bu platformda olmamaları çok dikkatimi çekmişti.

Bu topikde de breezey sanki topiği götüren kişi gibi gelmişti bana okuduklarımdan - en azından moral - motivasyon - haber alma verme breezey de gibiydi. Yada ne bileyim ben böyle hissettim onun yazdıkları daha bi aklımda kalmıştı. Hamilelik haberini okuduğumda da tabiki çok sevinmiştim...

Sonra artık topikde olamayacağını söylediğinde kendimi bir tuhaf hissettim.... şaşırdım... tabi anlayışla da karşılamaya çalıştım ... nede olsa bu platformda genelde olumsuz konulardan bahsediliyor ve insan ister istemez etkileniyor - hamileliğinde böyle bir etkiye maruz kalmak istemiyor olmasını anlamaya çalıştım.... ancak yinede kendi adıma sanki o yazmayınca bişey eksik kalacakmış gibi gelmişti. şimdi bu mesajı görünce çok sevindim... breezey sen çok girme -buradaki şeyleri de çok okuma ama arada bir yaz olur mu :))

Bebeğinin kalp atışını duymana ve haber vermene çok sevindim. Umarın sorunsuz bir hamilelik geçirir ve kuzucuğunu sağlıkla kucağına alırsın....

Bu mesajını görünce benimde üye olup 2 satır yazasım geldi....

Duygularımıza katkıların için ayrıca teşekkür ediyorum...

hoşgeldin meraha...yeni evliymişsin hayırlı olsun bebeklede taçlansın işallah...:emir_bebek::emir_bebek:..tüp bebek deneyecekmisin..yoksa doğal akışına mı bırakıyosun canım..:49::49:

brezey gelmiş..:46::46::46::46::46:
hoşgeldin canım..oh ne güzel ıtpıtlarıda duymuş cici annemiz..
darsıs kucağına almaya olsun canım..hep iyi haberler ver işallah..:49:
zaman ne çabuk geçiyor 7 hafalık olmuş bile ..:nazar::nazar::nazar::nazar:
sorunsuz güzel bi hamilelik geçir canım...
sen gitme yaa..topik sepsessiz oluyooo..:53:
çok öpüyoruz sizi..:54::54::54:

selcankerem işallah canım stres yokda işte kafadanda atamıyo insan..:1:
canım işallah kanamda yakında kesilir ve normal döngüye dönersin canım...senin canın sağolsun ..:54:
sen memlekete gel herşey güzel olacak..:72:
duoava canım sen nasılsın neler yapıyosun..

Selam kizlar
Herkesin gecmis bayrami.kutlu.olsun inşallah bir dahaki bayrama herkes hamis olsun.
Ben bugun test sonuclarimdan bazilarinin sonuclarinin degerlendirmesi hakkinda erbil beyden telefon aldim.malesef insulin direnci cikti ve ilaca basladik.ayrica yuksek olan tiroid antikorum.icinde selenyum basladik bakalim.

canım çok geçmiş olsun işallah şifa olsun canım.:49:.benimde troid hafiften yüksek ama ben daha antikorlara baktırmadım..bende homozigotum canım..benim ciddi sanırım pıhtılaşma sorunu mthfr1298 homozigot canım..şimdilik günlük coraspirin içiyorum..içmediğim zamandada limon suyu içmeye çalışıyorum..3.tüp transferimde doktor bana sadece 0,3 lük fraksparine verdi..coraspirin yok..onada transferden bir gün sonra başlatıldı..sence bu geç değilmi..dozda az gibi..:53:

selcankerem işallah canım stres yokda işte kafadanda atamıyo insan..:1:
canım işallah kanamda yakında kesilir ve normal döngüye dönersin canım...senin canın sağolsun ..:54:
sen memlekete gel herşey güzel olacak..:72:
duoava canım sen nasılsın neler yapıyosun..

Selam canim, yaramaz durum yok bende iyiyim sagolasin. sen neler yaptin su an hangi kürdesin? sanirim sogana tekrar baslayacaktin.kusura bakma unutuluyor.

selam canim, bebegin ve senin iyi olmaniza sevindim.arada buraya gelmen hepimizi mutlu edecek bilgin olsun.
bebeginin kalp sesini duyman, cok hos duygular olusturmustur sende, ne mutlu sana :nazar::nazar::nazar:arkadasim.canim sâglikla kucagina almani diliyorum öpüyorum ikinizide.

Sinem, ben de hamileliklerimin birinde kan sulandırıcı ve aspirin kullandım ama devam etmedi ama benim myomum uzun yıllardır varmış ve bunu onca tedavimde hiç bir dr. görmedi yada önemsemedi. Belki de yıllarca sorunum sadece myomdu, geçen yıllarıma çok üzülüyorum. Şimdi de rezerv sıkıntım, işleri iyice zorlaştırıyor. Ben de hiç bir zaman zayıf olmadım, bekarlığımda 60'lı kilolardaydım, evlendikten sonra doğum kontrol hapı, üstüne bebek tedavileri derken 25 kg. kadar aldım. Şu an 166 boy ve 88 kilodayım. Ben de hep bebek olmayışını kiloma bağladım. Düşüklerden sonra sebep bulunamayınca bizde genetik test yaptırdık hepsi de normal çıktı, eşimle benimde kromozom analizimiz normal çıktı. Ben artık kısmet diyorum, olacaksa da olmayacaksa da bizim dışımızda gelişiyor. Rezervinin iyi durumda olması, kendiliğinden hamile olabilmen çok güzel. Umarım en kısa zamanda tedavisiz hamile kalırsın.

Miranda, troid değerlerim normal antikorlar için tıbbın bir çaresi yok. Selenyum bu konuda kesinlik kazanmamış, bir dönem kullandım, yeniden kullanmayı düşünüyorum. Endokrincim antikorların daima inişli çıkışlı olacağını söylemişti. Çok ödemim oluyor, çabuk kilo alıyorım, zor veriyorum. Ayrıca, antikorlar embriyoyu yabancı hissedip tutunmasına engel oluyormuş. Düşüklerimin sebebi bulunamayınca, suçlunun antikor olduğu söylendi.

breezey, hoşgeldin hamileliğinin iyi gitmesine sevindim.

Selcan, sana da geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebeliğin olur.

Tutku, küre hangi gün başladın, kaç gün sürecek? Bol şans.

Alisalis, nerelerdesin?

Wannabemumy, hamileliğin nasıl gidiyor artık bizi unuttun. :19:
Evet aynen dedigin gibi soyledi dr da bebegin tutunmasina engelmis ama bunu caoadaki dr uma ssordugumda hicbir etkisi yok demisti oglumada 2. Denememde hamile kaldım ne diyelim hayirlisi bakalim.he unutmadan selenyum bu antikorun savasini durdurmak.icin etkiliymis kullanmani tavsiye ederim
canım çok geçmiş olsun işallah şifa olsun canım.:49:.benimde troid hafiften yüksek ama ben daha antikorlara baktırmadım..bende homozigotum canım..benim ciddi sanırım pıhtılaşma sorunu mthfr1298 homozigot canım..şimdilik günlük coraspirin içiyorum..içmediğim zamandada limon suyu içmeye çalışıyorum..3.tüp transferimde doktor bana sadece 0,3 lük fraksparine verdi..coraspirin yok..onada transferden bir gün sonra başlatıldı..sence bu geç değilmi..dozda az gibi..:53:
Canim.sagolasin benim.tsh t3 t4 hep normal sadece antikorun biri yuksek selenyumla destek verecegiz bakalim.
Sana gelince homozigot cok onemli dozajini bilemem ama dikkat edilmesi gereken ciddi bir konu bir arkadasimizda da durum ayniydi ve bununla beraber metobolizmasi cok çalışıyormus erbil bey tespit etti ve onun icin bir ilac uyguladi 3 ay kendisine ve suan kizimiz masallah 3 aylik olmak uzere bu arkadasimin 4 basarisiz tup denemesi vardi senide en kisa zamanda istanbula bekliyoruz rabbim hepimizin yardimcisi olsun dermansiz dert vermesin inşallah

Back