- Konu Sahibi akideciknane
- #2.961
Bir morning breeze alsaydık, sabah sabah içimiz açılırdı...
The morning breeze has secrets to tell you,dont go back to sleep.
The morning breeze has secrets to tell you,dont go back to sleep.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
The morning breeze has secrets to tell you,don’t go back to sleep.
onun bazi isleri var bugun canim. lejena arkadasimizla da bulusacaklar. gelirse de gec gelir bence
Ayy benim de ütü gibi bazı işlerim var ama hiiç yapasım yok... Hava serinken gidip bitirmeliyiiimmm
sevgili kızlar,
ara ara bu topiğe girip muhabbetinize kulak kabartıyorum. Hamile haberlerine yakın arkadaşlarımdan almışım gibi sevindim. Hamile arkadaşları tebrik ederim. onların yanında olan destek veren herkesin darısı başına. çok güzel sıcak bir topik. Allah hepinizin yüzüne gülsün. Sağlıklı bebeklerinizi keyifle büyütmeyi size nasip etsin.
The morning breeze has secrets to tell you,don’t go back to sleep.
Ayy benim de ütü gibi bazı işlerim var ama hiiç yapasım yok... Hava serinken gidip bitirmeliyiiimmm
him merak ettim bakalim neymis sabah yelinin sirlari :)
ay benim de hic calisasim yok. toplantilardan firsat buldukca yaziyorum size. ruhum daraliyor valla imdat diye bagirasim var. benim de evde ütülerim var. dosyalanacak bir milyon kagit kürek. temizlik de yapmali gene haftasonundan önce. kedinin kumu. kocanin yemegi. aman agustos gelse de tatile ciksam artik.
al benden de o kadar canim valla...pfffff ofis boguyor beni sanki...HELP!!!!
Canim, esine söylemissin ne sevinmistir.ilk saskinligini simdiye kadar üzerinden atmistir.saglikla kucagina al bebegini arkadasim.
kizlar donasyon forumunda bir arkadasin paylastigi yaziyi sizinle paylasmak istedim. hepsi birbirinden güzel bir anlatimli.
asagidaki 3. yazisi ama tavsiyem hepsini okuyun. ben gözyaslarimi zor tuttum. google'a kopyalayin makalenin ismini hemen geliyor.
Mutlu Tönbekiçi koruyucu aile olmuş okumak isteyenler için ....:))) güzel ifade etmiş
1. Veee kısmet yarışmasına kazanan: S. bebek! | GAZETE VATAN
2.Sevgili kızım sen bana gökten zembille indin | GAZETE VATAN
3.Başkasının çocuğunu sevebilmek | GAZETE VATAN(bu yazıyı ekledim aşağıda bizim de kaygılarımızı dile getirmiş.....
4.Dünyamı sarsan beş gün | GAZETE VATAN
ALINTIDIR.......MUTLU TÖNBEKÇİ
Şu an, az ötemde “başkasının çocuğu” nefes alıp veriyor...
“Başkasının çocuğu” uykusunda tatlı tatlı mırıldanıyor, “başkasının çocuğu” cok cok parmağını emiyor...
Az sonra “başkasının çocuğu” uyanacak...
“Başkasının çocuğu” kocaman siyah gözlerini açacak.. “başkasının çocuğu” şaşkın şaşkın etrafa bakacak... “başkasının çocuğu” beş dakika kendi kendine fıkfık edecek... sonra “başkasının çocuğu” yaygarayı basacak... Ben “başkasının çocuğu”nu kucağıma alıp “başkasının çocuğu”nu biberonla besleyeceğim ve ben o an “başkasının çocuğu” ile uzun uzun bakışacağım...
Ben “başkasının çocuğu”nu büyütüyorum...
Hiç tanımadığım iki insanın yaptığı bir çocuğu...
İleride neye benzeyecek en küçük bir fikir yürütemiyorum.
Uzun mu olacak kısa mı?
Güçlü mü narin mi?
Zeki mi aptal mı?
Tatlı dilli mi ketum mu?
Saf mı çakal mı?
Dişler inci gibi mi olacak bakla gibi mi?
Saçları dalgalı mı olacak yoksa sopa gibi mi?
Burnu kanca mı olacak hokka mı?
Hayatı epilasyonla mı geçecek yoksa benim gibi rahat mı?
Hiç ama hiçbir fikir yürütemiyorum.
Elimde kaşık kadar mevcut yüzü, ince bacakları ve minicik zarif elleri dışında hiçbir veri yok.
Tam bir sürpriz yumurta!
İki gündür, insanlar neden ille kendi çocuklarını yapmak ister onu düşünüyorum.
“Başkasının çocuğu” daha mı aptal olur?
“Başkasının çocuğu” daha mı kötü olur?
“Başkasının çocuğu” daha mı çirkin, pis, hain, vefasız olur?
“Başkasının çocuğu”nun kakası daha mı kötü kokar?
“Başkasının çocuğu”nun sabah gülücükleri daha az mutlu edici olur?
O başka türlü mü nefes alıp verir?
İnsanlar “kaşı bana, burnu anasına, kıçı halasına” benzedi demeyi seviyor galiba.
Üstelik kimse Brad Pitt - Angelina Jolie olmadığı halde... Kanca burunlarını, mercimek gözlerini, çarpık bacaklarını, yeteneksizliklerini, mutsuzluklarını aktarmayı seviyor.
Ama galiba en büyük endişe “başkasının çocuğunu sevememek”.. Ki anlaşılır bir kaygı...
Başkasının çocuğunu sevebilmek konusunda bana en iyi dersi Çocuk Esirgeme Kurumundaki “bakıcı anneler” verdi.
Kurumun Bahçelievler’deki kampüsünde, 0-2 yaş bölümünde kaldığım bir gün boyunca “bakıcı annelerin” bebelere nasıl ilgi gösterdiklerini gördüm...
Bakım yüzde yüz Avrupai (en temizinden, en titizinden, en bilimselinden..) ama sevgi ilgi alaka kesinlikle (ve çok şükür!) Alaturka!
“Ben senin o burnunu yerim yerim!” diyor mesela dezenfekte edilmiş eliyle A.’yı banyo ederken...
Veya sterilize edilmiş biberonla tam kilosuna ve yaşına uygun hazırlanmış mamasını tam saatinde verirken “Allahım şunun yakışıklılığına bak!” deyip deyip kucaklıyor mesela...
Banyo sonrası “mis olmuş benim kızım mis!” deyip kocaman kocaman öpüyor veya...
Demek istediğim kendi çocuğunu, kendi yeğenini, kendi kardeşini nasıl sever, nasıl kucaklar, nasıl mıncıklar, nasıl öperse aynı öyle davranıyorlar yurttaki 0-2 yaş arası çocuklara...
Bebişleri aralarında birilerine benzetiyorlar... Bu “Aysun anneye benziyor, bu Didem hemşireye, o bak benim dudaklarımı almış...”
Bunu o kadar da doğal yapıyorlar ki şaşarsınız.. “Kimsesizlerin harbiden kimsesi” olunabiliyor yani..
Ve bunu kadınlar şaşılacak bir hız ve içgüdüyle yapıyorlar...
benden de herkeslere hayirli sabahlar,
valla benim kocam dun soyledigimden beri mala baglamis durumda bos bos bakiyor etrafina
kendi de soyledi askim ben fena mala bagladim ya diye
once onu kandiriyorum sanmis testleri gosterdim bakti kaldi oylece sonra kalkti laptopun basina oturdu aradan yarim saat gecti
kalkti yanima geldi tekrar tekrar sordu. neyse yakin zamanda duzelir diye umut ediyorum
valla ben bile inanmakta zorluk cektigim icin kocacigima hak veriyorum ancak yani
bide emzigi verince aa ne guzelmis dedi hic cakmadi kofteyi saf kocam benim
he he...kameraya çekseydin keşke..
benden de herkeslere hayirli sabahlar,
valla benim kocam dun soyledigimden beri mala baglamis durumda bos bos bakiyor etrafina
kendi de soyledi askim ben fena mala bagladim ya diye
once onu kandiriyorum sanmis testleri gosterdim bakti kaldi oylece sonra kalkti laptopun basina oturdu aradan yarim saat gecti
kalkti yanima geldi tekrar tekrar sordu. neyse yakin zamanda duzelir diye umut ediyorum
valla ben bile inanmakta zorluk cektigim icin kocacigima hak veriyorum ancak yani
bide emzigi verince aa ne guzelmis dedi hic cakmadi kofteyi saf kocam benim
ayyyyy Selcannnn,, ne güzel kızım ya,, hamileyim diyorsun, bir de doğal yoldan hamileyim diyorsun, vallahi pek havalı oldu... bize de bize de.acmila ismimi gordugum icin kendi uzerime alinarak soruna cevap veriyorum. canim benim tup bebek olmadi
dogal yoldan hamile kaldim ben Allahin izniyle.
tupbebek icin 15 temmuzda on gorusmemiz vardi ama gerek kalmadi
akapunktura da tatilden sonra dusunuyordum. ama elfje arkadasimiz gidiyor.
sen kac yasindaydin canim kusura bakma belki daha once anlattin ama hatirlamadigim icin soruyorum.
deme öyle , deme öyle... vakti var, olacak seninde,,, Allahımız ol diyecek sadece.yok daha baslamadi ama karnim agriyor eli kulagindadir. zaten biraz moralim de bozuk. ben pek bir sey beklemiyorum zaten ama aksam kocise karnim agriyor sanirim adetim geliyor dedim. artik bir dahaki aya calismalara devam dedim. bana dedigi "calisalim bakalim ne ise yarayacaksa. tutsaydi tüp bebekler tutardi." dedi. gercekten cok üzüldüm. adam hakli benden bir is cikmiyor iste...
aynen selcancım, dediğine katılıyorum, ne sigara ne içki içenler anne olmuş... oluyor da......... (çaktırma ben de sigara içiyorum), azaltacam ama, sonra da bırakacam yahu,,,,, kızmayın....... buna takıp hormonlarımı karıştırmam daha stresliymiş ki......var ya hope ben boyle seylere pek inanmiyorum yok sigaraydi yok bilmem neydi diye tamam belki mutlaka etkiliyordur ama
olacak bebek oluyor sen kafani takip durma bence.
benim ofisteki is arkadasimin esi 44 yasinda hamile kalmis hemde hic farkina varmadan. kadinda sigara alkol ne ararsan varmis.
bebegide saglikla dogmus simdi 4 yasinda. daha dur bitmedi 46 yasinda bu tekrar hamile kaliyor kazayla ama istemedikleri icin aldirmislar. yani demem o ki sen kendini biraz rahat birakmaya calis kafani kurcalayip durma kuzum.
duovacığımmmm, canım canım, beni düşünürmüş de hatırlarmış da..... yerim senin inceliğini,,,,, tatlım ben otomatiğe bağladım, tedavi olsun olmasın , unutmayayım diye herşeyi yapmaya devam ediyorum,, yani nar suyumu hergün içiyorum..... takviyelerimi alıyorum.......Merhaba arkadasim, endo kalinlasmasi icin nar suyu icecektin ne yaptin?en son yumurta biriktirmeye devam demistin. canim bir degisiklik varmi diye sormak istedim.
ayy ne konuşmuşunuz beeee ...
geldimmmmmm
bildiğiniz üzere , lejenam komşu kızımla çok özel ve de güzel buluşmamızı gerçekleştirdiğimiz için yoktum buralarda.
tabii öncesinde zeynep kamilden mamografi sonucu almam gerekti . neyse mamografi sonucunda ultrason çekilmesi önerilir dedi. tam bir kısır döngü oldu bu memişlerin işi yahuu...:44:
yaş 40 ı geçti , ultrason yeterli olmaz , mamografi çektir diyorlar , mamografi çektiriyos, sonucu ultrason önerilir diyorlar.
len zaten mamografi sonrası 2 beden büyüdü gariplerim , cıks cıks yaaa...
ee siz naptınız bakimmm
hamile kuzummm selcanımm , kerem düzelmezse haber ver , fiski gönderim bennn belki ters etki yapar , kendine gelir
ummucum , duovam ,elfjem , hope um napıyonus , nasılsınız...
okudum mesajların hepsini unuttuğum varsa kusura bakmasınlar ama tamam mı...
aaaa lejenayı unutmuşummmm.. bak sen şu işeeee
deti sen nasılsın , bugün daha iyi gördüm sanki...
tablo işini tamamlamam için , diğer arkadaşların da yazmasını bekliyorum.
yoksa sen ve benle ancak 2 kişilik tablo olur
azıcık çılgınlığım konusunda şüpheniz varsa , lejenaya sorun beni
öpüyom ki hepinizi benn
ayy ne konuşmuşunuz beeee ...
geldimmmmmm
bildiğiniz üzere , lejenam komşu kızımla çok özel ve de güzel buluşmamızı gerçekleştirdiğimiz için yoktum buralarda.
tabii öncesinde zeynep kamilden mamografi sonucu almam gerekti . neyse mamografi sonucunda ultrason çekilmesi önerilir dedi. tam bir kısır döngü oldu bu memişlerin işi yahuu...:44:
yaş 40 ı geçti , ultrason yeterli olmaz , mamografi çektir diyorlar , mamografi çektiriyos, sonucu ultrason önerilir diyorlar.
len zaten mamografi sonrası 2 beden büyüdü gariplerim , cıks cıks yaaa...
ee siz naptınız bakimmm
hamile kuzummm selcanımm , kerem düzelmezse haber ver , fiski gönderim bennn belki ters etki yapar , kendine gelir
ummucum , duovam ,elfjem , hope um napıyonus , nasılsınız...
okudum mesajların hepsini unuttuğum varsa kusura bakmasınlar ama tamam mı...
aaaa lejenayı unutmuşummmm.. bak sen şu işeeee
deti sen nasılsın , bugün daha iyi gördüm sanki...
tablo işini tamamlamam için , diğer arkadaşların da yazmasını bekliyorum.
yoksa sen ve benle ancak 2 kişilik tablo olur
azıcık çılgınlığım konusunda şüpheniz varsa , lejenaya sorun beni
öpüyom ki hepinizi benn