Breezycim bak her işte bir hayır varmış, bu yanlış alarm sayesinde Zeynep kamili keşfettin, belki bebişini kucağına almana sebep olacak, belki başka arkadaşlara vesile olacak...
Dün akşam Wang üstadıma gittik gene iğneleri batırdı bana, bu sefer çok ödem var diye mohsa ısıtıp karnıma koydu, gorsen gobek deliğimde havuz oluştu, bak bu kotü su atmak lazım vicuttan diye gobeğimi silip durdu adamcağız...
Dedim ki yeşil çay içiyorum ben odem atmak için
güldü, dur ben sana gerçek yeşil çay gostereyim dedi. Bi paket getirdi içinde kına gibi kokan top top yeşil yapraklar, benim içtiklerime benzemiyo bile
Çin tıbbında kesin doğrular yoktur dedi, herşey yerine koşuluna zamanına gore faydalı yada zararlıdır. Soğuk bir ülkede yeşil çay içersen daha çok odem yapar, yeşil çay sıcak ülkelerde odem sokturur içme sakın dedi
Neyse sonra diyabeti sordum, dolaşımı güçlendiren bir haraket var onu yapacak dedi, ama onu geldğimde gostermem gerekecek...
Başka yeni şeyler de oğrendim, onları da yazıvereyim, ying yang meselesi üzerinde çok durdu, batı tıbbında hep fiziksel tarafın iyileştirilmesi üzerinde duruluyor ancak ruhsal taraf ta bir o kadar onemlidir, dengeli bir vücut için nefes egzersizi yapıp içsel huzurunuz için de ying i düzenlemelisin deyip durdu.
Nefes egzersizi söyle : gozlerini kapatıp rahat bir ortamda 1 den 10 a kadar nefesini sayıyosun, sadece nefes alışına odaklanıp kafadaki diğer düşüncelerden kurtulmaya çalışıyorsun. bitince gene başa donup 1 den 10 a kadar sayacaksın. eğer dış etkilerle kafan dağılırsa tekrar başa donup bir den saymaya başlamak gerekiyo, bu şekilde kendini daha rahatlamış hissedene kadar tekrar etmek gerekiyor.
Başka başka şeyler de anlattı da, aklıma gelmiyo şimdi geldikçe yazarım...