- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
- Konu Sahibi yagmursesi
yazının finalinde artık gözyaşlarımı tutamadım canım;ve kendim hamile kalmış kadar mutlu oldum,Allah tamamına erdirsin inşaallah.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yazının finalinde artık gözyaşlarımı tutamadım canım;ve kendim hamile kalmış kadar mutlu oldum,Allah tamamına erdirsin inşaallah.
slm yagmurun sesei yumurta rezervi ne anlama geliyo ve folikul ne gibi bi etkeni var ben bunlari anlamiyorum da bu konularda daha yeniyim
teşekkür derim canım. allahım herkese kısmet etsin işallah...o kadar duygulandım ki
rabbim hayırlısıyla kucağınada almayı nasip etsin inş
sanırım bana cevap yazmayı unuttunuz....14. sayfada size danışmak istediklerimi yazmştım...
kusura bakma canım geç yanıt veriyorum,merhaba, ben de sizi epeydir takip ediyorum. ben de yazını gözyaşlrıyla okuyanlardanım...tekrar tebrikler..
benim de fsh ve rezerv azlığı problemim var. yaşım 33 ,adetim gayet düzenli olmasına rağmen fsh değerim bu sene, bir kereliğine 15çıktı... biz 5 senedir bebek istiyoruz.
....2 başarısız aşılama
....2 başarısız tüp bebek denemesi: 1. cisi 7 folikül 1 yumurta 1 embriyo ve embriyo transfere gelemedi (2009 ekim)
2. cisi 3 folikül 2 yumurta ve yumurtalar olgunlaşmamış İPTAL (2011 ağustos)
fsh değerinden sonra yani son tüp bebek denememden sonra, rezervimin azaldığını söylediler...ben de buradan araştırmaya başladım...sizi takip eder oldum...:)..önerileriniz mantığıma çok yattı...
BANA DA YARDIMCI OLURMUSUNUZ?SORULARIMI İZNİNİZLE SIRALAMAK İSTİYORUM....
1)..."DHEA "KULLANMAK İSTİYORUM, DOZUNU NEYE GÖRE AYARLAMALIYIM...(anatoliada pek tavsiye etmemelerine rağmen)
2)...."DHEA" YI HANGİ MARKA ALMALIYIM
3)..."DHEA" YA TEDAVİDEN NE KADAR ÖNCE BAŞLAMALIYIM VE NE ZAMAN BIRAKMALIYIM..(yani adetliyken mi başlanmalı, tedavi sırasında da kullanmalı mıyım?) BiR DE BU ÜRÜNLERİ KULLANIRKEN HAMİLE KALIRSAM ZARARI VAR MI ACABA?
4)..."DONG GUAİ VRA" KULLANMALI MIYIM DHEA YETERLİ Mİ?...ikisini birlikte mi kullanacağım..NE GİBİ BİR ETKİSİ OLUR? NE ZAMAN KULLANMAYA BAŞLAMALIYIM?
5)..."L' ARGİNİNE" DEN BAŞKA AMİNOASİT KULLANDINIZ MI?..BANA DA ÖNERİR MİSİNİZ?
6)...BUNLARIN DIŞINDA "Q ENZİM 1O", "FOLİK ASİT", "OMEGA 3,6,9", "BAL POLEN GİNSENG KARIŞIMI" , KEFİR ,E VİTAMNİ, B 12 , SELENYUM KULLANIYORUM....DİĞERLERİYLE BİRLİKTE KULLANMAMIN BİR SAKINCASI YOK DİYE BLİYORUM. DOĞRU MU SİZCE?
UZUN GELMİŞ OLABİLİR, BU SİTEYE ARTIK GİRİYO MUSUNUZ BİLMİYORUM AMA...DRUM EKİMDE TÜP BEBEK İSTEDİ...BİR AN ÖNCE KARAR VERMELİYİM...KÜRLER Mİ? TÜP BEBEK Mİ?...ŞİMDİDEN ÇOOOOOOOOOKKKK TEŞEKKKÜRLER....
Ben gordum, notlarimi da aldim... Yagmursesi ben hayiti ac karnina icsem kesin kusarim, kahvaltidan sonra iciyorum mecburen:)))yanıt vermiştim ama bu sefer de siz görmediniz:)
ayy canım benim ya benide ağlattın yavrunu sana bağışlasın Allahım uzun ömürler versin hepinize inşallah Allahım bekleyen herkesin kucağını doldursun inşallah tabi benimkinide bende çikolata kistiyle uğraşıyorum inşallah herkes kavuşur meleğine
hiç içilmemesinden daha iyidir dimi:)Ben gordum, notlarimi da aldim... Yagmursesi ben hayiti ac karnina icsem kesin kusarim, kahvaltidan sonra iciyorum mecburen:)))
çok teşekkür ederim. rabbim herkesin bebeğini korusun işallah...maşallah Allah bagıslasın bebegini analı babalı büyütsün. çok duygulandım okurken
kusura bakma canım geç yanıt veriyorum,
öncelikle yaşın çok çok inanıyorum birgün bebeğin olacak işallah.
1. dehea bazı doktorların inanmadığı bazıları ise sonuçlarını kesin kestiremedikleri için vermiyor. ben memorial de tüp bebek tedavisi olmadan bir ay önce bana doktorum vermişti. ve günde 2 tane içebilirsin demişti markası da BİOSTRON du. ben de içtim. yani içinde 60 tane varsa bir ayda bir ayda bitiyor.
Dehea yı günde üç öneren de var ama ben 2 içmiştim.
2.Benim kullandığım BİOSTERON du.
3. ben toplamda iki kutu dehea bitirdim. ilk tedavimde temmuzda dehea içtim hemen ağustosta tüp denedim. ve yumurta rezervimde bir artış yoktu. yani dehea içmeden de 2 folükülüm vardı içtikten sonra da. ama negatifi aldım eylülde 4 ekimde 5 kasımda 5 yumurtam oluşmuştu.:)yani dehea kutusunu bitirdikten sonra bir ay bilemedin iki ay atlamak çok iyi. şunu demek istiyorum. bugün deheaya başladın tarih 17 eylül diyelim ekim 17 de kutu bitiyor zaten kasım 17 den sonraki adetle tüpe başlamak en olumlusu bana göre.
ben adetle başlamıştım. adetken başlamaya tedirgin oluyorsan adetin bitince başla. o beş altı günü telafi etmek için bazı günler günde üç içebilirsin (ben unuttuğum günleri öyle telafi ettim yani günde üçe çıkardım bazı günleri)yeni adet başlamadan bitirebilirsin böylelikle.
dehea içerken hamile kalanlarda kötü bir etki olurmu kısmını hiç bilmiyorum. umarım olmaz ben de hamile kaldığım o ayın ortalarına kadar içmiştim allahım korusun bebeğimi.
4.dong quai bence içmelisin. çarenin nerden geleceği belli olmaz. ama onu adetinin 1. günü başla yumurta çatladığı zaman bırak (bunlar benim kişisel önerilerim. sen gene de ne istiyorsan onu yap. çare nerden geleceği belli olmaz. dong quai i dehea içtiğin ay es geçsen bile diğer aylar reglinin ortasına kadar hep iç derim ben.
5.L' ARGİNİNE almıştım ama eşime içirdim kendim içmedim. içtiğim yediğim herşey ilk sayfadaki listemde var .bunların dışında hiç bişi ne yedim nede içtim.
6.Q ENZİM 1O", "FOLİK ASİT", "OMEGA 3,6,9", "BAL POLEN GİNSENG KARIŞIMI" , KEFİR ,E VİTAMNİ, B 12 , SELENYUM
bunların bir çoğu benim listemde de var dikkat ettiysen. valla şuana kadar bunları beraber kullanmanın bir kötü tarafını yaşamadım çok şükür rabbim bundan sonra da yaşatmaz işallah.
ömer nazarın ginseng tabletini al derim. çünkü çok yoğun giseng içerikli.
7. bence hayıt ı yabana atma mutlaka sabah akşam aç karna iç. bal polen arısütünü de hiç ihmal etme.
8. dediğim gibi dehea yı bitir mutlaka bir kutu.bittiği tarihten sonra bir yada iki ay bekle öyle tüp ama kürlerini de ihmal etme. bi çoğu bitki bunların bitkilerin hızı antibiyotikler gibi değil en erken etkiyi üç ayda görüyorsun. bence kendine zaman ver acele etme. bunlar benim fikrim elbette. en doğru karar senin kararın canım.
sana kolaylıklar canım. allahım yardımcın olsu işallah tez zamanda YAVRUNA KAVUŞURSUN.
ohh maşallah 9 yumurta süper işallah biri bebek olarak sana geri döner. bu arada eşinde sorun yoktur umarım baktırmışsındır? kabul ettim canım.çokkk ama çookk teşekkür ederim yağmurunsesi...çok bekledim cevabınızı ama, tam zamanında denk geldi...:)))..bugün ilaçlarıma kavuştum...ve doktoruma gittim...o da günde 2 tane önerdi...(DHEA)...dong quai için eczacımla görüştüm. solgar markalılarda başlamak ya da kesmek için herhangi bir zaman yok demişler.ama ben yine de adetin ortasında bırakcam...
ve biliyo musunuz, bu ay 9 yumurtam oluşmuş... çok sevindim..tüp bebeğe giderken 3 taneydi..sayısı artmış her ne ikmetini gösterdiyse ki, henüz ilaçlara başlamadım sadece 4-5 gündür hayıt çayı içiyodum...:))))...tekrar tekrar teşekkürler...arkadaşlık isteği göndermek istiyorum kabul ederseniz...