40 uçurmasını nasıl yaptınız?

SEYMA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
3.408
0
salı günü 40.günümüz 40 uçurmaya gidicez inşşşş ne yapılır ne söylenir banyo vs anlatrmısınızopuyorumnanaktan

günaydın Seyma,bebeğe banyo yaptırmıştık,mevlüt kıyafeti giydirdik,o gün mevlüt yapıldı.Kur'an okundu.sonra babaannesine gittik 40 uçurmasına.banyosuna taş,bilezik..vs o tür şeyler koymadık.

bizimde geçen yıl bayramın 3.günüydü komşumuza indik 40 uçurduk.annem gelip yıkadı bende banyo yapıp abdest aldım.taşlı alyanslı 40 fincan suyu ısıtıp kuzumu yıkamıştık.nice 40 lı günlere ve yaşlara inşallah.

bizimde cuma gunu yani bayramın ilk gunu 40 mız :)))) hem bayram gezmesi yapacaz hemde 40 ucurucaz inş.
evet 40 ucuranlar neler yaptıgını anlatsında ogrenelim

biz banyomusu yaptık ben banyodan abdest alıp cıkarken annem bebeğimi kucagıma verdi kırkınız hayırlı olsun dedi:)))) cok güldüm eskiler öle yaparmıs...sonra komsulara gidip yumurta seker topladık:)))))

bizde öle 40 uçurması filan yok ilk kez hayırlı olsuna gelenlerden duymuştum:) 40ımızın dolduğu gün ananemiz gelmişti dönüyodu pazar gününe denk geldi..onu yolcu etmeye çıkmıştık,dönüşte babisiynen öğrenciyken gittiğimiz yerlere gidip kızımıza annattık:)) soora oturduk bi cafede tatlı yedik kızımnan:) berrayı yıkamadım özel olarak ogün 40 die..

annem banyo suyuna okudu
kucağıma alyay vererek yıkadı bizi suyu süzgeçle döktü başımızdan
sonra 1 tas ayırdı o sudan ve babasının başına döktük
bide suya tuz atılırmış kokmayalım diye
inandığımdan değil eğlencesine yaptık kaydirigubbakcemile5

bizi esim buraya 50 km olan cok sevdigim ayri bi sehre götürdü. orda gezdik lokantaya ve pastaneye gidip ziyafet cektik. oglusumla ilk böle gezmis olduk. huysuzluk yapmadi canim. ucurduk geldik

biz özel bişi yapmadık çünkü önceden gezmeke gitmiştik oğluşumla..mevlütünüde domuz gribi korkusu nedeniyle bir süre erteledim..

biz kırkımızdaaa!!! babişimiz bizi kuşadasına götürdü 130 km uzağa çünkü aynı zamanda anne ve babamın evlilik yıldönümüydü uzak uzak gittik ..banyo için özel bişi yapmadık ben çok kusuncaa annem beni otel lavabosunda yıkadı kaydirigubbakcemile3 ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…