40 haftayı geçerse doğum izninden mi düşer?

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
Kızlar ben bu pazartesi 37. hafta raporumu alıp doğum ıznıne ayrılıcam ama merak ettiğim bişi var.Diyelim ki doğum 40. haftayı geçti o zaman o geçen gunler 8+5=13 haftalık doğum iznimizden mi düşülür?yoksa doğum ne zaman olursa olsun o günden itibaren mi 13 hafta izinli saylırız?
Bu arada öğretmenim,Milli Eğitimde çalışıyorum.

bunu ben de merak ediyorum ama mantık olarak doğumdan sonra başlaması lazım iznin.
ben de öğretmenim ve 31. haftada izne ayrıldım,aktarmadım doğum sonrasına.32. hafta alacakken doktorum yazıverdi doğum olmazsa uzatma yazarız dedi.o anın şaşkınlığıyla soramadı ben de.yani benim iznim muhtemel doğum tarihimden önce bitiyor.yine de sorun olacağını sanmıyorum,dr işi biliyordur...bir de sonuççta herkesin doğumu 40. haftada olacak diye bir şey yok,42 de doğum yapanlar var.

ben 40+3 te doğum yaptım.32 haftalık rapor alırken zaten rapor başlangıç tarihini yazıyorlar bitişi boş bırakıyolar.doğum yaptıktan sonrada doğum tarihinin üzerine resmi doğum izninizi ekleyip raporu kapatıyorlar.yani hiç kayıp olmuyor parasınıda alıyosunuz iznide kullanıyorsunuz.Bende öyle oldu fazla olan 3 günü düşmediler ve ödemeside yapıldı.

Son düzenleme:
Canım bnm 32. hafta raporumda herhangı bır muhtemel doğum tarıhı yazmıyor.sadece 32 haftalık gebe olduğum ve 5 hafta daha çalışmamda bır sakınca olmadığını söylüyor.Bizde doğum parası filan da yok ama mantıken yönetmelik doğumdan sonra 8 hafta izin dediğine göre,demek ki önemli olan doğumun olduğu tarih..

evet orda doğum tarihi diye bi ibare yok zaten.rapor başlangıç tarihi var.senin 37 haftada rapor başlangıç tarihini yazacaklar.doğum yapıncada o tarihten itibaren izin gününü hesaplayıp bitiş tarihini yazacaklar.Bu arada doğum parası yok demişsin orayı anlamadım niye yok.

Back
X