• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 çıkarma

Mina B

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2023
114
36
18
23
Kızlar bizim yarın hayırlısi ile kirkimiz çıkıyor oğlumla. İlk çocuğum olduğu için nasıl yıkanır bilmiyorum, hem oğlumu hem kendim için soruyorum bunu ben örneğin kırkı üstümden atmak için nasıl ne niyetle banyo yapicam??

ilk çocuğumda kayınvalidem gelip bişeyler yapmıştı, evi de kırklamıştı.. ben doğumdan önce herşeyi tertemiz yapmıştım zaten. Mis gibi bebek kokuyodu evim bide onu temizledi kendince. Sonra teyzemlere gidip tekrar yıkatmıştım cocuğumu içime sinmedigi için.

ikinci çocuğumda doğumdan sonra da kimseyi istemedim kırkında da hiçbişey yapmadım.

Yıkama suyuna kırk tane taş koyduk (denizden toplayıp suda bekletip temizledim öncesinde), balkonumda gül açmıştı gül yaprağı koydun kırk tane kuvetinin içine, bir tane gram altın koydum yine suyuna ve her zaman nasıl yikadiysam öyle yıkadım.
Yıkarken kırkı bitsin dertleri gitsin gibi bir şey söyle demişti ablam :)
Bir de kırk gezmesine götürdüm banyodan sonra ki gün, market gezerek kırk uçurduk 😀

Banyo suyuna gül suyu döktük bir de bebişe gelen altınlardan ve tesbihe dua okudu kayınvalidem onları attık suyun içine. Sonrasında o suyu götürüp bi ağacın altına döktük. Annem de beni yıkadı bir kaç dua okudu yıkarken. Kayınvalidem de kuran okudu o gün evde bu kadar. Ertesi gün de gezmeye çıkardık bebeği 😬

Tuzlama şekerleme oluyor antepte.
😃😀
ilkin bebek yıkanıyor.
Sonra anne duş alıyor kırk kere sayıp kafasına su döküyor.
Benimki öyle oldu. 😄

Buda hazırladığımız küvet ...
😄

Eklentiler

• 1000026118.jpg
    1000026118.jpg
    129,5 KB · Görüntüleme: 29
Kızlar bizim yarın hayırlısi ile kirkimiz çıkıyor oğlumla. İlk çocuğum olduğu için nasıl yıkanır bilmiyorum, hem oğlumu hem kendim için soruyorum bunu ben örneğin kırkı üstümden atmak için nasıl ne niyetle banyo yapicam??
Bebeği banyo yaptırırken açıkçası çok farklı bir sey yapmamıştım. Kendim de bildiğimiz şekilde gusül abdesti almistim

Back