• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40+2 oldum kızlar doğuramıyorum yardım edin ne yapmalıyım

geldikgidiyoruz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
333
613
103
Merhaba kızlar bugün itibariyle 40+2 oldum. Doktorum rahimağzında açılma yok henüz incelme var dedi. Bir hafta daha bekleyelim ona göre karar verelim dedi. Doktorum muayene ettikten sonra çok az kanlı bir sıvı gelmişti acaba bu nişan mıdır? Rahimağzının açılmasını kolaylaştırmak için ne yapabilirim lütfen yardım edin.

İlla normal doğum diyorsanız neden suni sancı başlatmıyorlar? Ya da sezeryanla alabilirler artık. 40 dan sonrası risk.

İlla normal doğum diyorsanız neden suni sancı başlatmıyorlar? Ya da sezeryanla alabilirler artık. 40 dan sonrası risk.

Pazartesi gününe kadar süre verdi sonra sezeryan ya da normal olup olmayacağına karar veririz dedi ama ben normal olsun istiyorum hep kendimi ona hazırladım ve pazartesine kadar elimden geleni yapmak istiyorum

Ozaman sürekli görünün doktora derim bekleyecekseniz. ( Ben pimpirikliyim bu konuda)

Pazartesi gününe kadar süre verdi sonra sezeryan ya da normal olup olmayacağına karar veririz dedi ama ben normal olsun istiyorum hep kendimi ona hazırladım ve pazartesine kadar elimden geleni yapmak istiyorum
Merhaba öncelikle sağlıkla alırsınız inşallah bebeğinizi kucağınıza. Ben de bundan 3 ay önce bir çarşamba günüydü tam 40+2'ydim. Doktorum en fazla 3 gün daha bekleyeceğini söylemişti cumartesiye sezaryen olarak anlaşmıştık. Tam çarşamba günü akşamı nişanım geldi :) Cuma gecesi suyum geldi cumartesi sabahı, sezaryen tarihi olarak belirlediğimiz gün 40+5'te normal doğumla aldım kızımı kucağıma :) İnşallah sizin de benzer olur. Olmasa da sezaryen olur korkmayın önemli olan sağlıkla kavuşmanız. Doğum gelip geçiyor herşey ondan sonra başlıyor :)

Bu arada doktorumun ağzından sezaryen kelimesini duyduğum andan itibaren saatlerce yürüyüş yaptım, apartmanın içinde merdiven indim çıktım. Pilates topuyla sırtımı duvara yaslayarak çömelip kalktım. Fiziksel olarak rahatsanız eğer bunları deneyebilirsiniz.

Bende ilk çocuğumu tam 40 haftada kucağıma aldım ama 42 ye kadar beklenir en geç eğer bebeğin kilosu çok değilse demişti doktorum.

adaçayı içip rahim kasılmalarını artırabilirsiniz, açılma için de sıcak duşa girmek öneriliyor. yürüyün günde en az yarım saat.

İkinci gebeliğim tam 41 haftalık, ucuncu ise 40+5 idi. Plasentasi,kan akımı iyi ise, suyu yeterli ise neden beklenmesin. Zaten 40tan sonra 2-3 günde bir çağırıyorlar doktorlar kontrole.

Back