• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40+2 bebeğim ve Oksiput Posterior duruş

dreamsareforever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
140
123
103
35
Merhaba herkese,

Bebeğim bugün itibariyle 40+2 oldu ve iki gün önceki kontrolde Oksiput posterior yani alın gelişi denen yüzü önde pozisyonunda olduğunu öğrendik. Haftasını tamamladığı için biraz endişeliyim açıkçası, bu şekilde normal doğum yapan var mı, tecrübeleri nedir? Ya da bebeği bu şekilde olup doğum başladığında dönen oldu mu? Bu durumla ilgili tecrübeli anneleri dinlemek isterim.

Kanala kafasını yan sokması gerekirken düz sokuyor anladığım. Benim de öyleydi. Normal doğumu beklemedik 39+4te sezaryen oldu. Kafa düzgün yerleşemediği için de doğum başlamıyor. Son zamanlar kakasını yapma riski de var. Vajinal doğumu beklemedim ben. Doktorum istersen bekle dedi kırkıncı haftayı doldurunca alacaktı. 41e geçmeyecektik zaten. Tam yerleşir mi dedim sanmıyorum dedi ve ertesi gün aldı.

Merhaba herkese,

Bebeğim bugün itibariyle 40+2 oldu ve iki gün önceki kontrolde Oksiput posterior yani alın gelişi denen yüzü önde pozisyonunda olduğunu öğrendik. Haftasını tamamladığı için biraz endişeliyim açıkçası, bu şekilde normal doğum yapan var mı, tecrübeleri nedir? Ya da bebeği bu şekilde olup doğum başladığında dönen oldu mu? Bu durumla ilgili tecrübeli anneleri dinlemek isterim.
Çoktan doğum yapmissinizdir merak ettim nasıldı doğum çoğu bebek doğumda normal pozisyonuna donermis ama yüzü onde ise doğum uzun ve sancılı oluyormuş

Back