• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık ilişkim bu şekilde bitiyor. lütfen bir akıl verin!!!

lady_take

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
12
0
36
İstanbul
Bizimkiside bir üniversite aşkıydı. 4 yıl önce tanıştık, çok sevdik birbirimizi ve çıkmaya başladık.. herkesi imrendiren bir ilişkimiz vardı. benimse ilk aşkımdı. benim için hem tutku dolu bir aşık hemde bir baba bir ağabey gibiydi.. sıcaklığını, gölgesini üzerimde hissettiğim koruyucu meleğimdi. daha önce hayatımda böyle merhametli, mert, güven dolu, sevgi dolu ve güçlü bir erkek tanımamıştım. ilk başlarda inişli çıkışlı olsada sonradan rayına oturan düzenli, seviyeli bir ilişkimiz vardı.. arada küçük tatsızlıklar oluyordu ki bunlar genelde benim şımarıklığımdan kaynaklanıyordu. o hep alttan alıyor, beni idare etmeyi biliyordu. ne yalan söyleyim en zor günlerimde hep yanımda oldu, beni biran olsun yalnız bırakmadı. hayatımda kimseye güvenmediğim kadar güvendim ona.. hayatım boyunca herkesten sakladığım tüm zayıf yanlarımı, tüm acizliğimi gösterdim ona.. anlaması cok zordu benim içinde bulunduğum durumu çünkü o oldukça varlıklı, eğitimli ve kültürlü bir aileden geliyordu. bir ailenin biricik oğludu, el üstünde tutuluyordu. bense küçük yaşta babasız kalmış sevgiden anlayıştan yoksun bir çocuk olarak büyümüştüm.. ailemin üniversiteyi kazandığımdan beri halin nedir sıkıntın var mı diye sormak akıllarına gelmemiş, ben bu koca şehirde kendi yalnızlığıma sığınıp tek başıma kimseye dayanmadan, bir tek derdimi anlatmadan ayakta durmaya çalışmış, bu yaşıma kadar yokluk içinde üç kuruşun hesabını yaparak yaşamıştım. maddi durumumuzda çok kötüydü. evimize haciz bile gelmişti annemin gereksiz harcamaları yüzünden. bunlar bir yana ne bir ailem ne dostum diyeceğim bir insan vardı çevremde.. annem her seferinde onun üstünde nasıl bir yük olduğumu hatırlatıyor, yediğim lokmaların bile hesabını yapıyordu. ondan sevgi beklemiyordum artık. babam öldüğünden beri aile sıcaklığına hasret kalmıştım. tek düşüncem bir an önce okulumu bitirmek kendi ayaklarımın üstünde durabilmekti.. herşey bir rüya gibiydi.. aradan 2 sene geçtikte sonra ona olan güvenim dahada arttı. kendimi ona yakın hissettikçe herkesten sakladığım bu ailevi durumumuda yavaş yavaş anlatmaya başladım ona.. gün geçtikçe zaman ilerledikçe onun hayatımdaki doğru insan olduğunu anlıyordum. artık hayalim sevgi dolu bir yuva kurmaktı. kendi göremediğim sevgiyle büyütmekti çocuklarımı ve onun benim hayatımda olmasını herşeyden cok ıstemeye baslamıstım. sabah uyandığımda onu yanımda görmek, her güne onunla başlamak düşüncesi en büyük hayalim olmuştu.üçüncü senemize girdiğimizde bu hayallerimi onunada paylaşır olmuştum. ne zaman bu konuları acsam neşesi kaçıyor. türlü bahanelerle konuyu kapatmaya çalışıyordu. ya hiçoralı olmuyor yada tersliyordu beni. "biz" demem adeta korkutuyordu onu. etrafımdaki tüm arkadaşlarım nişanlanmaya, evlenmeye başşlamış herkes bana ne zman evleneceğimizi soruyordu. kimseye bir cevap veremiyordum en başta kendime çünkü onun benim kurduğum hayallerin hiçbrini kurmadığını bılıyordum. bir kez ciddi bir şekilde ikimiz için ne düüşündüğünü beni gelecekteki eşi olarak hayal edip etmediğini sordum. cevabı "tabiiki istiyorum ama henüz cok erken bunları konusmak için" oldu. bu cevap beni havalara uçurmaya yetti. ama hareketleriyle bana en ufak bir ümit vermiyordu. bu tarz konuların şakasına bile tahammülü yoktu. bir arkadasının dugunune gittiğiimzde ufak bir kaç ima yaptığım için çok kötü terslemişti beni. bu tavırları beni cok uzuyordu. bende ısrarla uzerine gitmeye basladım. hatta bir kez cok ciddi bir sekilde tartısma yasadık. ben ona 3.5 yıldır cıkıyoruz ama sen hala bana en ufak bir ümit bile vermedin. hayatındaki hiç bir planda bana yer vermedin istemiyorsan bırak bende kendi yoluma gideyim dediğimde sende amma evlilik meraklısıymıssın köylü tipler gibi.. tepkiler verdi ve sonra veda bile etmeden yurt dısına gideceğini benimde düşünmem için fırsat olduğunu söyledi. kafamda birsürü soru işareti bırakmıştı ama onu cok sevip kaybetmeyi göze alamadığımdan bu hakarete varan sözleri ve benim hayallerimi süsleyen hayatımın en mutlu kararını bu şekilde tartışmayı sineye çekip özür diledim. şu anda neredeyse 4 yıldır cıkıyoruz ama ben her gece kafamda soru ısaretleriyle uykularım kaçıyor. onun karsısında tüm acizliğimle sevgi dileniyorum. artık bana saygısı kalmadığını düşünüyorum. sevgiside günden güne azalıyor. bu evlilik konusu aramızda cok buyuk bır problem oluyor. ne yapmam gerekiyoır nasıl davranmalıyım artık bilemiyorum. hayatımdaki şanssızlıklara ragmen rabbim boyle birini karsıma cıkardı diye sukredıyordum. ama bu hale gelecegımızı hıc tahmın etmemıstım. lütfen bir akıl verin etrafımda derdimi açabileceğim hiç kimse yok..

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba canımm. durumuna gerçekten çok üzüldüm..merak ettiğim konu ..sen ailenle olan duygularını meseleni açtıktan sonra sevgilinin sana olan tutumu değiştimi?..ve bu dört yıl üni boyunca aynı evimi paylaştınız? mezun olalı kaç sene oldu ve ikinizce çalışmaya başladınızmı?

eger uzun zaman olduysa mezun oldugunuz bunu dıle getırmen gayet normal kii..ben de yolumu cizeyim ona göre demen..biraz riske soksa da ilişkini yinede onsuz olabileceğini belirtmiş olman iyi olmuş...şu anki durumunuzdan biraz bahsetsene sana nasıl davranıyor..yurt dısına gıttınızde aranız nasıldı? evlılık dısındaki tutumları nasıl..gorusmenız nasıl sıklıktaa anlat işte:))

canım çok üzüldüm senin bu haline ama şunu bil inan erkelerin üstüne fazla düşmemek gerekiyo ozaman erkekler şöyle düşünüyolar bu benim ne yapsamda gitmez yani rahatlıyolar canım ya bırak o seni merak etsin o endişelensin seni kaymatmekten 4 yıl olmuş dile kolay ya anladığım kadarıyla bu insan ewlilik düşünmüyo senle senide oyalıyo 4 yıll onun içinde senide bi alışkanlık olmuştur oda o yüzden vazgeçmiyo heralde ama senin gerçekten sevdiğine eminim okadar içten yazmışsınki ne kadar sevdiğini okuyunca bile anlıyo insan olsun canım ama düşün bu böyle nereye kadar giderk i bence sen sevgilinle konuş eğer daha uzayacaksa bu durum bitir canım hani diyomuş ya sana ewlilik meraklısı diye insan gerçekten sevince sonsuza kadar sevdiğiyle olmak istiyo canım sende öyle istemişssin ama karşındaki seninle aynı duyguları paylaşmadığı için ona saçma gelmiş ve erteliyo canım daha zamanı varmış 4 yıl olmuş ya daha ne kadar bekleyecekmiş yaşınız kaç bu arada canım ...???

canım ailemin durumunu ona anlattığımda çok üzüldü ama nasıl böyle davrandıklarını anlayamadı. davranışlarında bana karşı bir değişiklik olmadı herzaman merhametli ve şevkatliydi..üniversite boyunca aynı evi paylaşmadık canım ben yurtta kalıyordum. hatta bu dört seneyi hep kafelerde oturarak geçirdik diyebilirim.. şu anda ikimizde mezununuz onun çok iyi bir işi var bende bir dershanede öğretmenlik yapıyorum.. yurtdısından geldiğinden beri bana daha mesafeli davranıyor. ne zaman evlilik konusunun e'si geçse ortalık buz kesiyor. tersleniyorum, suçlanıyorum ve konu kapatılıyor. bense çok sevdiğim halde artık bu şekilde davranılmayı kaldıramıyorum. :((

canım çok üzüldüm senin bu haline ama şunu bil inan erkelerin üstüne fazla düşmemek gerekiyo ozaman erkekler şöyle düşünüyolar bu benim ne yapsamda gitmez yani rahatlıyolar canım ya bırak o seni merak etsin o endişelensin seni kaymatmekten 4 yıl olmuş dile kolay ya anladığım kadarıyla bu insan ewlilik düşünmüyo senle senide oyalıyo 4 yıll onun içinde senide bi alışkanlık olmuştur oda o yüzden vazgeçmiyo heralde ama senin gerçekten sevdiğine eminim okadar içten yazmışsınki ne kadar sevdiğini okuyunca bile anlıyo insan olsun canım ama düşün bu böyle nereye kadar giderk i bence sen sevgilinle konuş eğer daha uzayacaksa bu durum bitir canım hani diyomuş ya sana ewlilik meraklısı diye insan gerçekten sevince sonsuza kadar sevdiğiyle olmak istiyo canım sende öyle istemişssin ama karşındaki seninle aynı duyguları paylaşmadığı için ona saçma gelmiş ve erteliyo canım daha zamanı varmış 4 yıl olmuş ya daha ne kadar bekleyecekmiş yaşınız kaç bu arada canım ...???
canım su sıralar kafamda bundan baska konu yok dıyebılırım. her gece bunları dusunup kendi kendimi dolduruyorum.tam konusmaya karar verıyorum. ama artık konu o kadar laçkalastıki aramızda ciddiye bile almıyor o. öff genemi aynı muhabbet e donuyor iş..21 yasındaydım cıkmaya basladıgımızda ve sımdı 25 yasındayım.. bense onca yılı, sevgimi, emegimi gözden cıkaramıyorum. ama boyle bir yere varamayacagımında farkındayım. tek basıma bu ısın ıcınden cıkmaıyorum.:((( ..

canım ailemin durumunu ona anlattığımda çok üzüldü ama nasıl böyle davrandıklarını anlayamadı. davranışlarında bana karşı bir değişiklik olmadı herzaman merhametli ve şevkatliydi..üniversite boyunca aynı evi paylaşmadık canım ben yurtta kalıyordum. hatta bu dört seneyi hep kafelerde oturarak geçirdik diyebilirim.. şu anda ikimizde mezununuz onun çok iyi bir işi var bende bir dershanede öğretmenlik yapıyorum.. yurtdısından geldiğinden beri bana daha mesafeli davranıyor. ne zaman evlilik konusunun e'si geçse ortalık buz kesiyor. tersleniyorum, suçlanıyorum ve konu kapatılıyor. bense çok sevdiğim halde artık bu şekilde davranılmayı kaldıramıyorum. :((

bence aranızda cinsel manada bir yakınlık olmadıysa canım... salla gitsin:74:
adam zaten senden çoktan vazgeçmiş...üzgünüm ama görünen bu:43:

unı boyunca aynı evı paylasan gencler genellıkle evlı olmak ıstemıyorlarda o yuzden sordum:)) peki bu evlilik muhabbeti dışında sana olan davranısları nasıl..aramaları .gorusmeleriniz hala ıcten ve sıcakmı..gorusmek ıstedıgını veya ozledını ne sıklıklasoyluyor..ve ne zaman mezun oldunuz?

unı boyunca aynı evı paylasan gencler genellıkle evlı olmak ıstemıyorlarda o yuzden sordum:)) peki bu evlilik muhabbeti dışında sana olan davranısları nasıl..aramaları .gorusmeleriniz hala ıcten ve sıcakmı..gorusmek ıstedıgını veya ozledını ne sıklıklasoyluyor..ve ne zaman mezun oldunuz?

ben yeni mezun oldum canım o benden 3 yaş büyüktü. üniversite boyunca aramızda birliktelik olmadı bana herzaman saygılı davrandı bu konuda hiç zorlamadı beni.. onun şu anda çok iyi bir işi var ve iş sebebiyle daha 4 yıl kadar yurt dısına gitmesi gerekiyor. onun bu 4 yıllık planında benim için hiç yer yok. konu bu mevzulara gelmedıgı surece sıcak davranıyor eskısı gıbı olmasada..

canım su sıralar kafamda bundan baska konu yok dıyebılırım. her gece bunları dusunup kendi kendimi dolduruyorum.tam konusmaya karar verıyorum. ama artık konu o kadar laçkalastıki aramızda ciddiye bile almıyor o. öff genemi aynı muhabbet e donuyor iş..21 yasındaydım cıkmaya basladıgımızda ve sımdı 25 yasındayım.. bense onca yılı, sevgimi, emegimi gözden cıkaramıyorum. ama boyle bir yere varamayacagımında farkındayım. tek basıma bu ısın ıcınden cıkmaıyorum.:((( ..

haklısın canım öyle iyi anlıyorumki seni verdiğin emeğine yazık senin gibi birinnin kıymetini kaybedincemi anlaması lazım bu kişinin ki öle bişiy olsa eminim kafasını taşlara vurur şimdi o öyle eminki onun olduğuna o yüzden artık hiç kale almıyo seni ama bence bitir böyle devam etmez edersede sana yazık olur psikolojin duyguların tamamen çöker sen bilirisn ama ben bile şuan sinir oldum nasıl katlanıyosun bu önemsizliğe canım ya kararlı ol lütfen seni ezmesine izin verme lütfen ya sen çok değerlisin bırak o düşünsün anlasın senin kıymetini:40:

haklısın canım öyle iyi anlıyorumki seni verdiğin emeğine yazık senin gibi birinnin kıymetini kaybedincemi anlaması lazım bu kişinin ki öle bişiy olsa eminim kafasını taşlara vurur şimdi o öyle eminki onun olduğuna o yüzden artık hiç kale almıyo seni ama bence bitir böyle devam etmez edersede sana yazık olur psikolojin duyguların tamamen çöker sen bilirisn ama ben bile şuan sinir oldum nasıl katlanıyosun bu önemsizliğe canım ya kararlı ol lütfen seni ezmesine izin verme lütfen ya sen çok değerlisin bırak o düşünsün anlasın senin kıymetini:40:

ahh sağol canım.. kendime güvenebilsem. bende kendime yediremiyorum ama bir kalemde silip atamıyorum. kafam o kadar karışıkki anlatamam..:((

canım bence mesafe koymalısın arana. anlasın senin bu konuyu iyice kafana taktığını.hiçbi şey olmamış gibi davranırsan ona görede hava hoş olur sanırım anlattıklarına göre.
haklısın 4 seneni verdiğin bi insanla yolları ayırmak tabiki zordur ama bu durum hiç iç açıcı değil. çünkü 4 yıl geçmiş daha ne bekliyo ki seni daha iyi tanımaksa 4 yılda zaten tanımıştır fazlasıyla.
seni kullanması gibi bi durum da yok anlattıklarına göre cinsellik ya da maddi manevi şekilde. e o zaman böyle nereye kadar devam eder ki..
belli yaşlara gelmişsiniz.
tekrar konusu açıldığında benim yaşım 25 ve artık evliliğe giden yola adımlarımı atmak istiyorum demelisin baktın yine aynı lafları ediyo hadi o zaman eyvallah demelisin bence. öğretmenlik gibi saygın bi mesleğin var. derdi ne ki sevgilinin. onun bunun için yanıp tutuşması lazımken bu nasıl vurdumduymazlık... acaba sevgisimi tükenmeye başladı.. muamma bi durum.
bu insan seni sürekli arayıp soruyomu gün içinde davranışları nasıl? sevgisini belli ediş şekilleri nasıl ? mesela saygısızlığa varıyomu bu konuyu açtığındaki tutumu ?

ben yeni mezun oldum canım o benden 3 yaş büyüktü. üniversite boyunca aramızda birliktelik olmadı bana herzaman saygılı davrandı bu konuda hiç zorlamadı beni.. onun şu anda çok iyi bir işi var ve iş sebebiyle daha 4 yıl kadar yurt dısına gitmesi gerekiyor. onun bu 4 yıllık planında benim için hiç yer yok. konu bu mevzulara gelmedıgı surece sıcak davranıyor eskısı gıbı olmasada..

ama bu çok kötü. bu insan senden vazgeçme aşamasında. planlarında nasıl sen olmazsın ki.. sende vazgeçtiğini belli etmelisin artık canım. sende çevrene bak artık bunu belli et bakalım nasıl etki edecek onda

nasıl yanii yaaa 4 yıl boyunca yurt dışına gidicek ve yurt dışına yalnız gıdecegını sana acık acık soyledımı..yanı bu planın ıcıne senı hıc dahıl eder gıbı konusmadı mı!! ne zaan gıtmeyi düşünüyor yurt dışına?

bak bunu demeseydinn sana şöyle diyecektim...

eğer ki sana olan tavırlarında ve davranışlarında evlilik mevzusu açmadığın zamanlarda eski günleriniz gibi sıcak ve şevkatliyle o zaman sadece evliliğe hazır değildir.Ayrıcaa bu lafı yemen gayet normal..daha dakka bir gol bir sanki yıllarca seni bekletiyormuş gibi bu soruyu defalarca sorup üstüne gidip ayrıca kavgaya sebep olmuşsun..bir erkeği evliliğe kabul ettirmek demek deveye hendek atlatmaya benzer ..cok derin ve yavaş alttan alttan vermeliydin bu duşunceyi..
senin onu cok sevdıgını yazılarından okuyunca anladım fakat onunla vakıt gecırmenın artık sana yetmemesinin bir nedenide evde olan mutsuzlugun huzursuzlugunda olabılır..o evde yasamak ıstemedıgın ıcın kendı evın olsun dıye dusunebılırsın ama onun için durum aynı değil..bence biraz geri vites yapıp kendinee ve ona zaman tanıyıp bu konuyu bir daha açmamalısın..sorunun senınle mı evlenmek ıstememesı yoksa evlılıge hazır olmamasımı onu bulman gerekıyor..28 yasındaa gencecık bır erkek su anda 30 yasından evvel evlılıgee takılacagını sanmıyorum..ayrıcaa ailesini tanıyormusun?

canım bence mesafe koymalısın arana. anlasın senin bu konuyu iyice kafana taktığını.hiçbi şey olmamış gibi davranırsan ona görede hava hoş olur sanırım anlattıklarına göre.
haklısın 4 seneni verdiğin bi insanla yolları ayırmak tabiki zordur ama bu durum hiç iç açıcı değil. çünkü 4 yıl geçmiş daha ne bekliyo ki seni daha iyi tanımaksa 4 yılda zaten tanımıştır fazlasıyla.
seni kullanması gibi bi durum da yok anlattıklarına göre cinsellik ya da maddi manevi şekilde. e o zaman böyle nereye kadar devam eder ki..
belli yaşlara gelmişsiniz.
tekrar konusu açıldığında benim yaşım 25 ve artık evliliğe giden yola adımlarımı atmak istiyorum demelisin baktın yine aynı lafları ediyo hadi o zaman eyvallah demelisin bence. öğretmenlik gibi saygın bi mesleğin var. derdi ne ki sevgilinin. onun bunun için yanıp tutuşması lazımken bu nasıl vurdumduymazlık... acaba sevgisimi tükenmeye başladı.. muamma bi durum.
bu insan seni sürekli arayıp soruyomu gün içinde davranışları nasıl? sevgisini belli ediş şekilleri nasıl ? mesela saygısızlığa varıyomu bu konuyu açtığındaki tutumu ?
canım haklısın o bu konunun benim için ne kadar onemli oldugunun farkında değil yada işine gelmiyor benimle ilgili gelecek planı yok o yuzden bu kadar umarsız.. ben kendımı artık o kadar aciz hissediyorumki böyle olmasına dayanamıyorum. bu konuda soylenebilecek herseyı soyledım. cevabı genel olarak benım yasım daha kucuk evliliği düşünmüyorum. ama ilerde seninle bir hayat kurmayı isterim, kısmet, öff gene mi bu muhabbet, bu ne ya cahil köylü kızları gibi, bu tarz cevaplar alıyorum. ve bu beni cok uzuuyor. bana karsı eskısınden daha mesafelı ama hala her derdımde hep yanımda oluyor. muhabbet bu konulara gelmedıgı surece sıcak davranıyor dıyebılırız. ama ben bu kadar emek verdıgım bır ınsanla ılgılı hayal bıle kuramıyorum ne yazık ki..

nasıl yanii yaaa 4 yıl boyunca yurt dışına gidicek ve yurt dışına yalnız gıdecegını sana acık acık soyledımı..yanı bu planın ıcıne senı hıc dahıl eder gıbı konusmadı mı!! ne zaan gıtmeyi düşünüyor yurt dışına?

bak bunu demeseydinn sana şöyle diyecektim...

eğer ki sana olan tavırlarında ve davranışlarında evlilik mevzusu açmadığın zamanlarda eski günleriniz gibi sıcak ve şevkatliyle o zaman sadece evliliğe hazır değildir.Ayrıcaa bu lafı yemen gayet normal..daha dakka bir gol bir sanki yıllarca seni bekletiyormuş gibi bu soruyu defalarca sorup üstüne gidip ayrıca kavgaya sebep olmuşsun..bir erkeği evliliğe kabul ettirmek demek deveye hendek atlatmaya benzer ..cok derin ve yavaş alttan alttan vermeliydin bu duşunceyi..
senin onu cok sevdıgını yazılarından okuyunca anladım fakat onunla vakıt gecırmenın artık sana yetmemesinin bir nedenide evde olan mutsuzlugun huzursuzlugunda olabılır..o evde yasamak ıstemedıgın ıcın kendı evın olsun dıye dusunebılırsın ama onun için durum aynı değil..bence biraz geri vites yapıp kendinee ve ona zaman tanıyıp bu konuyu bir daha açmamalısın..sorunun senınle mı evlenmek ıstememesı yoksa evlılıge hazır olmamasımı onu bulman gerekıyor..28 yasındaa gencecık bır erkek su anda 30 yasından evvel evlılıgee takılacagını sanmıyorum..ayrıcaa ailesini tanıyormusun?

bak ben bu yoruma katılıyorum. ama bi erkek çok sevdiği bi insan var karşısında ve çok da iyi bi mesleği var maddi olarak evliliğe hazırken nasıl olur da sevdiği insanla bi hayat paylaşmayı ertelemek ister ? manevi eksiklik nerde? çok seviliyosun çok da seviyosun o zaman seni tutan ne ? koskoca 4 yıl geçmiş. bide 4 yıl yurt dışında kalıp gelincemi zamanı gelmiş olacak.
nasıl düşünmez? sevdiğini burda bırakıp nasıl gider ki onca zaman...

bak ben bu yoruma katılıyorum. ama bi erkek çok sevdiği bi insan var karşısında ve çok da iyi bi mesleği var maddi olarak evliliğe hazırken nasıl olur da sevdiği insanla bi hayat paylaşmayı ertelemek ister ? manevi eksiklik nerde? çok seviliyosun çok da seviyosun o zaman seni tutan ne ? koskoca 4 yıl geçmiş. bide 4 yıl yurt dışında kalıp gelincemi zamanı gelmiş olacak.
nasıl düşünmez? sevdiğini burda bırakıp nasıl gider ki onca zaman...

evet bu yurtdısı planı uzun zamandr var onumuzdekı bır kac ay ıcerısınde gıdecek. benim en buyuk korkumda bu yanyanayken bıle boyle sorunlar yasıyorken gozden uzak gonulden uzak olmak.. ve onun tatmın etmeyen cevapları.. yurt dısından gelınce ne olacak dıye sordugumda bakarız, kısmet.. gibi net olmayan cevaplar vermesi..ben zaten ona hemen şimdi evlenelim bile demiyorum onu beklemeye razıyım sadece biraz daha fazla ümit istiyorum.benden haberleri var ama daha ailesiyle bile tanısmadım. kendimi onların karsısına cıkmayada hazırda hissetmiyorum. cunku kımsenın karsısında ezılıp bıuzulmek boynumum bukuk olmasını ıstemıyorum. bunun için ailemle birlikte oturup bıraz daha fazla para bırıktıreyım dıye bir dershanede 3 kurusa kolelik yapıyorum.. aslında o kadar iyi bir insan beni sevdiğine inanmasam ve karakterine güvenmesem hiç böyle bir mücadele vermez bastan kestitip atardım. hayatımdaki o yere ondan baskasını koyamıyorum:(((

evet bu yurtdısı planı uzun zamandr var onumuzdekı bır kac ay ıcerısınde gıdecek. benim en buyuk korkumda bu yanyanayken bıle boyle sorunlar yasıyorken gozden uzak gonulden uzak olmak.. ve onun tatmın etmeyen cevapları.. yurt dısından gelınce ne olacak dıye sordugumda bakarız, kısmet.. gibi net olmayan cevaplar vermesi..ben zaten ona hemen şimdi evlenelim bile demiyorum onu beklemeye razıyım sadece biraz daha fazla ümit istiyorum.benden haberleri var ama daha ailesiyle bile tanısmadım. kendimi onların karsısına cıkmayada hazırda hissetmiyorum. cunku kımsenın karsısında ezılıp bıuzulmek boynumum bukuk olmasını ıstemıyorum. bunun için ailemle birlikte oturup bıraz daha fazla para bırıktıreyım dıye bir dershanede 3 kurusa kolelik yapıyorum.. aslında o kadar iyi bir insan beni sevdiğine inanmasam ve karakterine güvenmesem hiç böyle bir mücadele vermez bastan kestitip atardım. hayatımdaki o yere ondan baskasını koyamıyorum:(((

canım benim ya o nasıl sana bu vurdumduymazlığı yapabiliyo..
senin ezilip büzülecek bi halin durumun yok onun ailesinin karşısında falan. tam tersine 4 yıllık bi ilişkide sen yanlışlar yapmadan geçirmişsin bu zamanı. bu o kadar güzel bişey ki..
eğer geldiğinde hala seni isteyip seni bekleyebileceğine dair güvenin varsa bu insana ve bi başkasınıda istemiyosan hayatında beklemekten başka bi yol yok.
ben eminim ki orada senin değerini anlayacaktır.
bu 4 yıllık zamanda illaki türkiyeye gelecek görüşeceksinizdir de demi ?
o zaman da bu konulardan kaçıyosa, yanaşmıyosa bu işlere beklemekten vazgeçmelisin.
tabi görüşebilecek misiniz onuda bilmiyorum...
ama düşünsene sana da haksızlık değil mi bu ? 4 yıl bekleyip de "ya ben evlenmek istemiyorum" derse eğer bu nasıl bi haksızlık olur. sence bunu yapabilir mi ?
gitmek zorundamı yurt dışına çokmu önemli işi için. senin gitmeni istemediğinin farkında değil mi ?

yurt dışıma gıdınce ne olacak dıye ona nıye soruyosunki tatlım...konuşman aynen soyle olmalı.

bak canım kendini benim yerine koy bir bayan olarak bir bey ile 4 yıldır süren mutlu bir birlikteliğim var onunla vakıt gecırmeyı ve hayatımı paylaşmaktan cok memnunum ..yalnız bu lkişi bana şunu söylüyor ben iş sebebiyle yurt dısına gıdıcem..1 yıl degıl 2 yıl degıl 4 yıl gıdecegını soyluyor..bunun akabinde ben de kendi planımı yapmak zorundayıp sen nasıl kendine bir plan yaptıysan ben de yapmalıyım..eger bu 4 yıl içine beni dahil ediyorsan ona goree davranıcam.. ama sen bana bakarız kıset gıbı kelimeler kullanarak benım senı 4 yıl boyunca burda beklememı soylemeyeceksın heralde? asker yolu gozlesem bırbucuk yıl surer ki askere gıdenı beklerken bıle aynı konusmalar olur? ben sonunu belli olmayan bir durum için sen dahil kimseyi 4 yıl bekleyemem..sen kendini benim yerime koy ne yapardın ? tamam senin dediğin gibi olsun evlenmeyelim peki ne yapalım..sen 4 yıl ayrı bır ulkede yasa bende senı bekleyeyımm sonra gel tekrar ılıskımıze eger devam edıyorsa devam edelim..sence bunun mantıgı nerede..bu boyle olmaz ...ben sana gitme demiyorumm çünkü bu senin gelecegın ve kararda senin o zaman sende bana dair düşüncelerini açıkça söyle bana ait olan geleceğime de ben karar vereyim..bu tavrınla beni '' ilişkisinden vazgeçmiş'' olduğun düşüncesine sokuyorsun..bu da durumu çıkmaza sokuyor.. demelisin...

o gitmeden evvel butun ama butun soru işaretlerini cozmelisin...senınle olan planlarını kacamak olarak degıl kesın ve net bır cevap vermelı..kacamak konusmasına asla ızın verme cunku kacamak konusması senın onu cok sevdıgın ıcın senı ınandıracak ve senın ıcın zaman kaybından baska bırsey olmayacak..daha cok gençsin..hayatının merkezinee koyarsan ılerde bu olmasa bıle baska bır sebeple ayrılmak zorunda oldugunda cok yıkılırsın..kendinden emin ol..oseni bu kadar seviyorsa demekki sevilecek cok yanın oldugunu dusun..

canım benim ya o nasıl sana bu vurdumduymazlığı yapabiliyo..
senin ezilip büzülecek bi halin durumun yok onun ailesinin karşısında falan. tam tersine 4 yıllık bi ilişkide sen yanlışlar yapmadan geçirmişsin bu zamanı. bu o kadar güzel bişey ki..
eğer geldiğinde hala seni isteyip seni bekleyebileceğine dair güvenin varsa bu insana ve bi başkasınıda istemiyosan hayatında beklemekten başka bi yol yok.
ben eminim ki orada senin değerini anlayacaktır.
bu 4 yıllık zamanda illaki türkiyeye gelecek görüşeceksinizdir de demi ?
o zaman da bu konulardan kaçıyosa, yanaşmıyosa bu işlere beklemekten vazgeçmelisin.
tabi görüşebilecek misiniz onuda bilmiyorum...
ama düşünsene sana da haksızlık değil mi bu ? 4 yıl bekleyip de "ya ben evlenmek istemiyorum" derse eğer bu nasıl bi haksızlık olur. sence bunu yapabilir mi ?
gitmek zorundamı yurt dışına çokmu önemli işi için. senin gitmeni istemediğinin farkında değil mi ?
canımm seninde dediğin gibi dondugunde ben evlenmek ıstemıyorum derse ne yapacagım. 29 yasında bir insan olucam 4 yıl sonra onca emegım fedakarlıgım bosa gtmıs olacak.. aslında yurtdısına gıtmesı gerekmıyor ama bunun karıyerı ıcın onemlı oldugunu dusunuyor. ve boyle bır konuda bencıllık etmek ıstemıyorum. onu engellemek ıstemıyorum. tek ıstedıgım bana bır umıt bır soz vermesı.. ama dedıgım gıbı hala 20 yasında 2 3 aylık sevgılıymısız gıbı lay lay lom takılmak ıstıyor ıs bu konulara gelınce canı sıkılıyor keyfı kacıyor.. belki bende onu bunaltmıs olabılırım ustune gıderek.. sen gidince beni gormeye gelirmisin diye sordugumda senede 1 kez olabılır o ancak diye cevap veriyor. zaten cok sık turkıyeye gelemıcegını soyluyor. belkkı oraya gıdınce benı ozler bırazcık dıyorum. onada hak vermeye calısıyorum. bu zmaana kadar aılesıyle bırlıkte yasamıs benım cektıgım zorlukların hıcbırını cekmemıs ve genclıgının tadını cıkarmak ıstıyor.. ama bir soz bıle verememesı benı cok uzuyor.. canım dertlerımle sıktım senıde cok tesekkur edıyorum fıkırlerını paylastıgın ıcın..

yurt dışıma gıdınce ne olacak dıye ona nıye soruyosunki tatlım...konuşman aynen soyle olmalı.

bak canım kendini benim yerine koy bir bayan olarak bir bey ile 4 yıldır süren mutlu bir birlikteliğim var onunla vakıt gecırmeyı ve hayatımı paylaşmaktan cok memnunum ..yalnız bu lkişi bana şunu söylüyor ben iş sebebiyle yurt dısına gıdıcem..1 yıl degıl 2 yıl degıl 4 yıl gıdecegını soyluyor..bunun akabinde ben de kendi planımı yapmak zorundayıp sen nasıl kendine bir plan yaptıysan ben de yapmalıyım..eger bu 4 yıl içine beni dahil ediyorsan ona goree davranıcam.. ama sen bana bakarız kıset gıbı kelimeler kullanarak benım senı 4 yıl boyunca burda beklememı soylemeyeceksın heralde? asker yolu gozlesem bırbucuk yıl surer ki askere gıdenı beklerken bıle aynı konusmalar olur? ben sonunu belli olmayan bir durum için sen dahil kimseyi 4 yıl bekleyemem..sen kendini benim yerime koy ne yapardın ? tamam senin dediğin gibi olsun evlenmeyelim peki ne yapalım..sen 4 yıl ayrı bır ulkede yasa bende senı bekleyeyımm sonra gel tekrar ılıskımıze eger devam edıyorsa devam edelim..sence bunun mantıgı nerede..bu boyle olmaz ...ben sana gitme demiyorumm çünkü bu senin gelecegın ve kararda senin o zaman sende bana dair düşüncelerini açıkça söyle bana ait olan geleceğime de ben karar vereyim..bu tavrınla beni '' ilişkisinden vazgeçmiş'' olduğun düşüncesine sokuyorsun..bu da durumu çıkmaza sokuyor.. demelisin...

o gitmeden evvel butun ama butun soru işaretlerini cozmelisin...senınle olan planlarını kacamak olarak degıl kesın ve net bır cevap vermelı..kacamak konusmasına asla ızın verme cunku kacamak konusması senın onu cok sevdıgın ıcın senı ınandıracak ve senın ıcın zaman kaybından baska bırsey olmayacak..daha cok gençsin..hayatının merkezinee koyarsan ılerde bu olmasa bıle baska bır sebeple ayrılmak zorunda oldugunda cok yıkılırsın..kendinden emin ol..oseni bu kadar seviyorsa demekki sevilecek cok yanın oldugunu dusun..
konuyu ilk actıgımdada cok kısa bahsetmıstım ilk konusmamızda senin bu soylediklerine cok benzer seyler soyledım canım. oda bana bende senın hayatımda olmanı istiyorum tabiiki yoksa 4 sene niye cıkayım seninle ama bu konuları konusmak için cok erken benim daha yasım kucuk birkaç sene sonra konusuruz bu konuları bbakarız o zaman kısmet dıye cevap vermıstı. ben cok daha olumsuz bır yanıt alacagımı dusundıugum ıcın bu cevabı benı cok mutlu etmıstı. ama zaman ılerledıkce ve onun umursamazlıgını gordukce ben korkuya kapıldım. belkıde bunalttım onu bılemıyorum. iş cıgırından cıktı.. artık ne ben bu konuyu acmayı gururuma yedırebılıyorum.. nede o cıddıye alıyor.. canım senınde dedıgın gıbı en ıyısı araya bıraz mesafe koymak sanırım. onun dusunmesı yalnız kalması ıcın fırsat tanımak.. ben o kadar hayal kırıklıgına ugradımkı bu kadar yolunda gıden herkesın ımrenerek baktıgı ılıskımde boyle sorunlar yasayacagım onun benden boyle soguyacagı aklıma gemezdı:(((

Back