4 yılım heba oldu resmen..

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
Merhaba arkadaşlar ben üniversiteyi bu yıl bitirdim daha doğrusu bitiremedim. İktisat okudum ama şöyle geçen 4 yılıma bakıyorum da hiçbir şey öğrenmemişim. Bir yıl da uzattım zaten. Okulun içindeyken bunu pek göremiyorsun ama her şey bitince gerçekler suratıma tokat gibi çarptı. Şimdi KPSS desem baştan 4 yılın konularını çalışmam gerekiyor. Özel sektör desem ancak çağrı merkezi için dönüş yapıyorlar. Vallahi moralim bozuldu iyce hiç kendimi bölümümle ilgili donanımlı hissetmiyorum. İngilizcem de yok. Yaşım oldu 23 şimdi bazıları diyecek ki daha küçüksün ama bana öyle gelmiyor işte yaşlılık psikolojisine girdim iyce. Millet 21 yaşında okul bitirip hayata atılıyor bense daha okulu bitiremedim. Ne yapayım şimdi ben derdimi dökmek istedim

Yahu ne yaşlılık tribi? Hadi 30larda olsan anlarım da 20li yaşlardasın.
Eğer bölümünü seviyorsan kendini mesleki olarak geliştirmeyi dene. Kurslar, eğitimler, stajlar vs
Ama yok bölümümü hiç sevmiyorum bu alanda çalışmak istemiyorum diyorsan gözünü karartıp tekrar üniversite sınavlarına gir.
Dünyaya bi kere geliyoruz, hayallerinin peşinden git kendini sevmeyeceğin bir işe mahkum etme derim

Ah canim benim..yasin bu gibi seyleri dert etmen icin gercekten ufak..hayat herkese ayni kosullari sunmuyor maalesef..kimin ne zaman hayata atilabilcegi,ne zaman evlenip yuva kurabilecegi belli degil..herkes hayatinda hep en guzele sahip olmak hep en iyi yerlerde olmak istiyor ama bu imkanlar gokten zembille inmiyor maalesef..caba gerekiyor,istek gerekiyor bazen de hirs gerekiyor...inan bana okulu ne zaman hangi sartlarda bitirdiginden cok hayat okulunda nasil basarili olacagin onemli..okulda ogrenilen bilgiler hep teoriktir,elbette calisacagimiz islere faydasi vardir ama hayatin icinde pisiyor insan..bir yerlerden baslamak lazim,bugun cagri merkezi olur,yarin baska bi sektor..onemli olan is hayatini tanimak..
kendini yetersiz hissediuorsan ek kurslara gidebilirsin..zaten calismaya basladiginda is ortamin sana nasil davranman ve neler yapman gerektigini gosterecek..yuzebilmen icin denize atlaman gerekiyor oyle degil mi?korkma....

Çok erken bunalıma girmişsin seninle aynı yaştayız hem okuyorum hem ev hem de gebelik var Başımda herkes deli Gözüyle baksa da neden Olmasın ya okul bitince illa iş Hayatım olucak çocuğuma o zaman hiç bakamıcam şimdi yanında olmalıyım diye erken erken geliştirdim herşeyi sadece okul ile kalma işe gir iş hayatına bir yerden başla özel sektör de olsa gör hayatın bu dediğinden daha zor Olduğunu ona göre çalış bundan sonraki Zaman'ların da henüz hiçbirşey için hiç ama hiç geç değil yeni üniversiteye başlayanlar var artık hayat standartları bizi daha ileri yaşlara Attı sen şimdiden böyle üzülürsen çok erken yıpranırsın

sevmiyorum hiç de severek okumadım nerden yazdım senelerim boşa gitti ama baştan okuyacak durumum da yok ailemin durumu kötü bir an önce iş hayatına atılmam lazım o yüzden bu kadar sıkılıyorum ya

Teoriktir de insan da şu bölümden mezun oldum diyince bölümlüyle ilgili donanımlı olmak istiyo işte.. Çağrı merkezini küçümsediğimden falan değil illa ki bir yerden başlıycam fakat şu an daha okulu bitiremediğim için başka şansım yok diğer pozisyonlara almıyorlar maleseff.. Ailemin durumu da berbat napıcam bilmiyorum..

Ayrıca bi operatörün Çağrı merkezi saatine 7 tl veriyor 10 saat çalışsan 70 tl ayda 2100 tl eder Çağrı merkezlerinde büyük firmalar da iyi paralar var aslında yaşımıza göre :) bende bir dönem çok iyi yararlandım benşm zamanımda 5 tl idi bırakınca 6 oldu şimdi 7 diyorlar :))) böyle firmalara başvur

Nasıl firmalar onlar banka dışında mı bide ben okulu uzattım ya alırlar mı mezun olmadan?

Ben 2013 gazetecilik mezunuyum. 23 yasinda mezun oldum. Sene kaybim falan da yok. Millet nasil 21de mezun oluyo ki:) Neyse ben tam bir yil issiz kaldim. Nereye kossam tecrube dedi ben firsat vermezseniz nasil tecrubem olacak dedim. Cunku yerel, ulusal tv, gazete vs hepsinde staj yapmistim onlari hic saymadilar. Paso cagri merkezinden ariyolardi sinirlerim bozuluyodu. Sonra bi'kapi acildi, senin de en bunaldigin anda acilacak bi'kapi. Bak bana 1 yilin sonunda acilmisti o kapi. O ise girdigim ilk hafta tam 5yerden aradilar. Sonra ben 2.ayimda gazeteye daha iyi bi'yere gectim. Inan ise girene kadar resmen sifirsin zaten. Teorik bilgiler malesef ise cok yaramiyor. Ilk bir ay zorlaniyosun sonra bi'sey bilmiyorum demelerinin senin kuruntularin oldugunu anliyosun.

Valla insanin kendinde bitiyor her sey. Arkadasim 30 yasinda, matematik ogretmeni,bana gore degil bu meslek diyerek azmetti hukuga devam ediyor. Hem ogretmenlik yapip hem okuyor. Hukuk bitsin yoluna oyle devam edecek...
Diger arkadasim 30 yasindan sonra cocuk olmasina ragmen universiteye gitme karari aldi ve aciktan bitirip 4 yilliga tamamlama dusuncesinde. Azmin yaşı Başı yok anlayacagin...

ıktısat mezunuyum ve malı musavırım
yuksek lısans yapıp vergı denetmenlıgıne basvurcam mesela
önün okadar acıkkı...
noterde calıstım ; vekıl ogretmenlık yaptım ; malı musavırın yanında 3 yıl staj yaptım zehır zembelek muhasebe ogrendım
hukuk uzerıne ıktısat ve sıyaset bılımlerı uzerıne kıtaplar okudum kurslara gıttım ...
antepdeyım egıtımı bırcok sehre gore zayıf bı sehırdeyım üstelık...
kendınızı gelıstırebılecegınız busuru alan var!
idarı hakımlık ,mufettıslık ,denetmenlık ve banka sınavları var...
zaten gırecegın sıvanların hıcbırı 4 yıl gordugun mufredatla alakası yok kı ?
okul sadece bakıs acındır, olayları ele alısını yorumlayısını gelıstırır ,fıkır bılgı sahıbı yapar ;sızı mufredat uzmanı yapmazkı
kpss de sorulan bolum sorularınız gordugunuz derslerden yola cıkarak yorum kabılıyetınızı olcen sorulardır
öss gıbı degıl kı ?
annemde estetısyendı emeklıye ayrıldı 4 yıl kamu yonetımı okudu acıktan
55 yasında kendısı bıtırdı okulu :)
napabılırım dıye bakarken sız bu genc yasınızda nıye karamsarsınız guvenın kendınıze

Ben 23 yasindan sonra iki tane dil ogrendim hem de ana dil seviyesinde simdi catir catir konusurum hersey istemekle baslar canim

21 yaşında kim okul bitiriyor allasen? 2 yıllıksa bitirir anca. 18 yaşında üniye başlıyorsun +4 yıl etti sana 22. Ayrıca bu yaşa kadar İngilizce öğrenmemek evet büyük kayıp.

O dört yıl boyunca kendine ne yatırım yaptın? Dil öğrendin mi, kurslara seminerlere katıldın mı, staj yaptın mı? Bunları yapmadıysan kendini boş hissetmen dört yılının heba olduğunu düşünmen normal.

Çağrı merkezi deyip geçme. Mezun olur olmaz bir bankanın çağrı merkezine giren arkadaşım şimdi şube müdür yardımcısı. Bir yerden başlamak lazım.

valla
beni çok motive ettiniz konuyu açma amacım da buydu zaten çok teşekkür ederim :)

kaç yaşındasın öğrenebilir miyimm,son günlerde tek düşündüğüm şey bu oldugu için yardım istiyorum ben daha yolun başındayım ama 4 5 yıl sonra ben de böyle yazmak istemiyorum buraya..O yüzden beni bilgilendirir misin biraz çokk ihtiyacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…