- Konu Sahibi catherinee
Bende seneye sınava girp yeni bölüm okumak istiyorum yaşım ise 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şöyle bir durum da var, henüz mezun bile değilsin. Senin durumun elinde diplomayla iş aramakla aynı şey değil ki. Kendini biraz sorgula, bişey öğrenmedim diyorsun ama biraz derinlere inersen bişeyler bulman lazım kendinde bence. Yani ben de aynı bölümde okuyorum, bugüne kadar keşke hukuk yazsaydım, tıp yazsaydım, şunu yazsaydım falan diye düşünmedim de. İİBFnin en baba bölümüdür iktisat, hatta bölüm değildir, bilimdir. Senin hayatına yansıması lazım bunun yani, en basit konuda bile çözüm odaklı rasyonal bir bakış açısına sahip olman lazım, harcadığın paranın hesabına dahi yansıması lazım (cimrilik değil bu yanlış olmasın), herkesten farklı düşünmen ve yorumlanan lazım. Herkesin iyi dediği bir ekonomideki kötülüğü görebilmen lazım ve herkesin olumsuz yaklaştığı bir durumda olumlu bişeyler bulabilmen lazım. Ve bu da o iktisat kitaplarında yazmıyor ya da çizilen grafiklerin hiçbirinde yer almıyor.Teoriktir de insan da şu bölümden mezun oldum diyince bölümlüyle ilgili donanımlı olmak istiyo işte.. Çağrı merkezini küçümsediğimden falan değil illa ki bir yerden başlıycam fakat şu an daha okulu bitiremediğim için başka şansım yok diğer pozisyonlara almıyorlar maleseff.. Ailemin durumu da berbat napıcam bilmiyorum..
28-29 yasımdayımkaç yaşındasın öğrenebilir miyimm,son günlerde tek düşündüğüm şey bu oldugu için yardım istiyorum ben daha yolun başındayım ama 4 5 yıl sonra ben de böyle yazmak istemiyorum buraya..O yüzden beni bilgilendirir misin biraz çokk ihtiyacım var
valla
beni çok motive ettiniz konuyu açma amacım da buydu zaten çok teşekkür ederim :)
iingilizce kursuna baslamalısın en kötü belediyenin açtıgı ingilzice kurslarına falan git benceTeoriktir de insan da şu bölümden mezun oldum diyince bölümlüyle ilgili donanımlı olmak istiyo işte.. Çağrı merkezini küçümsediğimden falan değil illa ki bir yerden başlıycam fakat şu an daha okulu bitiremediğim için başka şansım yok diğer pozisyonlara almıyorlar maleseff.. Ailemin durumu da berbat napıcam bilmiyorum..
Peki ben de kendi kendime nasıl dil öğrenebilirim? Fikir verip yardımcı olur musun ? Şu an nerden başlayacağımı inan bilmiyorum ...Bunca zaman hiçbir şey yapmadıysan bile dil öğrenmemiş olman sıkıntı bence. Ben de imkanları kısıtlı bir şehirdeyim, ben de iktisat okuyorum, benden çok daha donanımlı yığınla insan var bu ülkede ama en azından dil biliyorum. Kendi kendime öğrendim. Şimdi en yüksek seviyeye taşıyacağım mesela, başladım azar azar. Elinin altında internet gibi bir hazine varken lütfen bana İngilizce bilmiyorum demesin kimse, artık denmesin bu yani 2015 yılındayız. Son sene bari staj yapsaydın. Ben bu yıl bankaların yaz stajını okulumuzun final sınav tarihleri yüzünden kaçırdım mesela, kaldı o iş. Bu sene son, bu sene yapmaya çalışacağım. Başka bir arkadaşın da dediği gibi önü açık aslında ama uğraşmayı göze alabilene yani. İyi memur olabiliyorsun tabi çetrefilli biraz ama sen azmettikten sonra olmayacak iş değil. Yani ne bileyim, hadi hiçbişey yok diyelim, düz memur da olabilirsin kpssye girip. Seninki biraz iş beğenmezlik olmuş ama öyle yapma. Sanmıyorum ki çalışmak isteyen ve çok ayrım yapmayan bir insan işsiz kalsın. 4 yıl boyunca işlenen konuların hiçbiri aklında kalmasın kabul ama bu bölümün senin bakış açını değiştirmiş olması lazım. Bakış açın da mı değişmedi olaylara karşı?
Ben de aynı durumdayım. KPSS dediğin yüzünden çalışmadım bile. Özel sektör zaten olmuyor, ingilizce lazım, staj lazım.. İş aradım olmadı.Merhaba arkadaşlar ben üniversiteyi bu yıl bitirdim daha doğrusu bitiremedim. İktisat okudum ama şöyle geçen 4 yılıma bakıyorum da hiçbir şey öğrenmemişim. Bir yıl da uzattım zaten. Okulun içindeyken bunu pek göremiyorsun ama her şey bitince gerçekler suratıma tokat gibi çarptı. Şimdi KPSS desem baştan 4 yılın konularını çalışmam gerekiyor. Özel sektör desem ancak çağrı merkezi için dönüş yapıyorlar. Vallahi moralim bozuldu iyce hiç kendimi bölümümle ilgili donanımlı hissetmiyorum. İngilizcem de yok. Yaşım oldu 23 şimdi bazıları diyecek ki daha küçüksün ama bana öyle gelmiyor işte yaşlılık psikolojisine girdim iyce. Millet 21 yaşında okul bitirip hayata atılıyor bense daha okulu bitiremedim. Ne yapayım şimdi ben derdimi dökmek istedim