• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki oğlumun okul sorunu?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
4 yaşında oğlum var ve 15 aylık ikiz kızlarım var çalışan bir anneyim.
ikizlerime teyzesi bakıyor,oğlumda kreşe gidiyor 2.yılımız
1 ay önce annemi kaybettim,acım tarif edilmez annemin 3 aylık hastane ve sonra vefatı süresince oğlum hep yanımdaydı
oğlum annemi çok severdi,annemde torununu
oğlum bu yaşında ölümü tanıdı öğrendi,
her hafta birlikte mezara gidip dualar ediyoruz,zaten duygusal bir çocuktu, annemin ölümü onu iyice duygusallaştırdı
normalde hiçbir sorunumuz yok oğlumla,bir yetişkin gibi herşeyi oturup konuşuruz anlar dinler uygular hep neyse

geçen yıl okuldaki öğretmenini ve arkadaşlarını çok seviyordu
bu yıl yaşadıklarımız sonrasında okula döndü,sınıfı öğretmeni değişti,çok sevdiği bir arkadaşı diğer sınıfta kaldı
oğlum kreşe gitmek istemiyor,bu bile çok sakin bir dille anlatıyor bana
sabahları kapıda sarılıp öpeyim seni der,akşam erkenden al beni ne olur anne diyor
ben okula gitmek istemiyorum sevmiyorum,seninle işe geleyim gibi şeyler söylüyor

eski öğretmeni çok iyi bir kaç gün eski sınıfında kalsın sonra kendi yaş grubuna gitsin dedi..
müdür sabah sanki benim oğlum çok sorunlu bir çocukmuş ve
oğlumun okulu sevmemesi gitmek istememesi bizim yüzümüzdenmiş gibi konuştu
okul dışında oğlumun ben dahil kimseyle bir sorunu yok uyumlu yemeğini yer uyur oynar gayet sağlıklı biri
sabah sabah moralim bozuldu eşimde başak iyi bir okul bulalım diyor
(özel bir kreş aylık 650 TL veriyoruz)

sizce okul değişikliği mi yapsak yoksa okuldan mı alsak

Son düzenleme:
Ah canim ya.. acaba sevdigi arkadasinin gectigi sinifa aldiramaz misiniz belki onunlayken ogretmenine de daha cabuk alisir?
gozumden kacmis yas grubuna gore ayirmislar o yuzden arkadasiyla ayrilmis sanirim..
Bir sure daha deneyin bu kreste bence ogretmeni sinifi degistigi icin bile bu kadar etkilenip okula gitmek istememis yeni bir okula alismasi daha zor olabilir. Baktiniz duzelmiyor yenilik de iyi gelebilir. Duruma gore hareket edin ama mudurun dediklerine takilmayin cocuk psikolojisinden anlamayan biri sanirim.

Son düzenleme:
Öncelikle basınız saolsun allah rahmet eylesın.Annenize duskun oldugunu soyledınız öglunuzun mezarlıga goturmeseydınız keske etkılenmıs olabılır sevdgı bırını kaybetmesı etkılemiş bırde mezarlıga gıtmesı korkutmus da olabılır cocuk psıkıyatrıye goturun derım annenızın ölumunden sonra sevdgıklerını kaybetme korkusu baslamıs olabılır yada sınıfı degıstıgı ıcın adapte olamadı bi arastırın derım okul degıstırmeden önce inşallah sorun duzelır.

Öncelikle basınız saolsun allah rahmet eylesın.Annenize duskun oldugunu soyledınız öglunuzun mezarlıga goturmeseydınız keske etkılenmıs olabılır sevdgı bırını kaybetmesı etkılemiş bırde mezarlıga gıtmesı korkutmus da olabılır cocuk psıkıyatrıye goturun derım annenızın ölumunden sonra sevdgıklerını kaybetme korkusu baslamıs olabılır yada sınıfı degıstıgı ıcın adapte olamadı bi arastırın derım okul degıstırmeden önce inşallah sorun duzelır.

tşk ederim.. mezara ben sürekli gidiyorum oda yanımda olunca birlikte gittik,
korkutucu onu üzecek şekilde anlatmadık ölümü mezarı
mezarı güzel bir bahçe ve sadece dua ettiğimiz yer olarak biliyor,
annemide hep hastanede kalacak hiç iyileşmedi diyor,
yani tam anlamıyla aslında kavrayamadı bilmiyor ama sadece artık göremeyeceğimizi biliyor
asıl beni üzgün görmesi yüzünden iyice hüzünlendi diyebilirim..

eğerki uyum sorunu devam ederse psik.götürecem evet ,

saolun kızlar

Back