• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 yaşındaki oğlum yemeğini yiyemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

royas

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
547
3
46
Diğer
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım burayı çok samimi buldum ve hemen üye oldum.Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu 4 yaşındaki oğlum sofraya oturup yemeğini kendisi yiyiemiyor hep ben yediriyorum acaba doğrumu yapıyorum sizinde fikirlerrinizi almak istiyorum

hadi kızlar yokmu cevap yazıcak kimse

ben ce çok geç kalmıssınız yeme alışkanlıgını ögretmekle benimde oglum 2.5 yasında yemeklerini kendisi yiyor çok küçükken başladım ekine birşeyler vermeye bir yaşında makarna türü şeyleri birkaç ay sonrada herseyi koydum önüne döküp şaçması hiç önemli degil benim için bence hemen bırakın siz yedirmeyi çocugun kişiliginide kötü etkiledigini okumuştum bir yerde bırakın doksun saçsın öz güveni gelir kendine

doğru söylüyosun farkındayım yanlışımın bende, ama biraz pimpirikliyim döküp saçınca hemen terelelli oluyorum ben yediriyorum onunda rahatına geliyor ve öyle alıştı artık kendin yemelisin deyince bile yemiyor hatta soframıza bile oturmuyor onu ayrı yedirip sonra biz yiyoruz:18: ama burada aile faktörüde çok etkili oldu ben arasıra da olsa yemeği önüne koyduğumda babaannesi müdahale edip çocuk kendi yiyemez sen yedir der

Son düzenleme:
merhaba, ben çocuk gelişimi uzmanı adayıyım, geç bile kalmışsınız beyefendi de rahata alışmış, armut piş, ağzıma düş:) Her işaretle gösterdiği ayağına götürülen çocukların geç konuşması gibi, şu an kendi yemek yiyememesi normal. Hemen bugün başlayın derim ben size. Döksün, saçsın. Öyle öğrenecek. Müdahale etmeyin. Ailesinin titizliği yüzünden pastel boyayı eline sürmeyen, eli birazcık kirlenince lavaboda elleri kanatana kadar yıkayan (abartmıyorum) çocuklar biliyorum ben. Hep yanlış ebeveyn tutumları yüzünden. Ayrı ayrı da yedirmeyin. Oturmuyosa eğer sizinle, bırakın o öğün yemesin. Diğer öğün mecbur oturacaktır. sevgiler.

artık yavaş yavaş başladım yemeği önüne koyuyorum biraz yiyor sonra zor geliyor heralde yemeği bırakıyor doymadığını biliyorum içim sabretmiyo busefer yine ben yediriyom üffff

canım ben de aynı durumdan mağdurum da mağdurum :50:
benim cadı da 1 hafta sonra dört yaşına girecek eline veriyorum aslında ama önce bir güzel başlıyor sonra anne sen yedir diyor mecbur yediriyorum çalışan bir bayanım ve işim maalesef sadece okulla sınırla kalmıyor evde de aynı yoğunluk devam ediyor ben de bir an önce yemeğini yesin de ben de işimle ilgileneyim :50::50: haftasonları desen onlar da temizlikle ve diğer işlerle koşturmaca halinde geçiyor yine ben yedirmek zorunda kalıyorum ona kalsa iki saatte o sofra toplanmaz :( oturarak yemek yok zaten sürekli gezme halindepeşinden yemekle koşmuyorum ama bu saofranın daha da uzamasına neden oluyor sonunda ben aynen böyle :37::37::37::52::52::52:
aynen yazdığın gibi ben de evin kirlenmesinden terelelli oluyordum hoş halen oluyorum ama :(( en nefret ettiğim şey olan koltuk örtülerim bile vardı ki iki ay önce kaldırdım çünkü örtülerden nefret ediyorum...

ablamin oglu 7 yasinda,kendisi yiyebbiliyor ama annesinin yedirmesini tercih ediyor hala.Ablam da ac kalmasin,yemek fasli cabuk bitsin vs gibi sebeplerden hala kendisi yediriyor.5 yasindayken tatile gittiler ailece,orda kocaman oglanin annesi tarafindan beslendigini goren yabancilar cocugun bir ozru,bir rahatsizligi var sanip acimislar.Onlar icin bu ancak cocuk fiziksel olarak yemek yiyemiyorsa mumkun cunku.Cok utanmislar,ablam da yegenim de ama hala bu aliskanlik azalarak da olsa devam ediyor.Daha fazla zaman kaybetmeden duzeltmeye bakin durumu.

canım ben de aynı durumdan mağdurum da mağdurum :50:
benim cadı da 1 hafta sonra dört yaşına girecek eline veriyorum aslında ama önce bir güzel başlıyor sonra anne sen yedir diyor mecbur yediriyorum çalışan bir bayanım ve işim maalesef sadece okulla sınırla kalmıyor evde de aynı yoğunluk devam ediyor ben de bir an önce yemeğini yesin de ben de işimle ilgileneyim :50::50: haftasonları desen onlar da temizlikle ve diğer işlerle koşturmaca halinde geçiyor yine ben yedirmek zorunda kalıyorum ona kalsa iki saatte o sofra toplanmaz :( oturarak yemek yok zaten sürekli gezme halindepeşinden yemekle koşmuyorum ama bu saofranın daha da uzamasına neden oluyor sonunda ben aynen böyle :37::37::37::52::52::52:
aynen yazdığın gibi ben de evin kirlenmesinden terelelli oluyordum hoş halen oluyorum ama :(( en nefret ettiğim şey olan koltuk örtülerim bile vardı ki iki ay önce kaldırdım çünkü örtülerden nefret ediyorum...

biz anneler bazen çok sabırsız oluyoruz galiba, yemek faslı uzamasın aman yerlere dökülmesin derken bari biz yedirelim kurtulalım diyoruz hoop yediriyoruz temiz temiz bitti gitti işte, bende böyleyim,aslında kendimize daha fazla yük yüklediğimizin farkında değiliz, çoğu zaman kendi yemeğimizden feragat ediyoruz:56:

ablamin oglu 7 yasinda,kendisi yiyebbiliyor ama annesinin yedirmesini tercih ediyor hala.Ablam da ac kalmasin,yemek fasli cabuk bitsin vs gibi sebeplerden hala kendisi yediriyor.5 yasindayken tatile gittiler ailece,orda kocaman oglanin annesi tarafindan beslendigini goren yabancilar cocugun bir ozru,bir rahatsizligi var sanip acimislar.Onlar icin bu ancak cocuk fiziksel olarak yemek yiyemiyorsa mumkun cunku.Cok utanmislar,ablam da yegenim de ama hala bu aliskanlik azalarak da olsa devam ediyor.Daha fazla zaman kaybetmeden duzeltmeye bakin durumu.

bizimki 7 yaşına kadar öğrenir heralde

Son düzenleme:
bizimki 7 yaşına kadar öğrenir heralde

bilmediginden degil ki,disarda,arkadaslari misafirlige geldiginde vs gayet de yiyiyor ama yalnizken ve nazi gecerken sen yedir diye bekliyor annesinden,bu bir aliskanlik beceri degil

mrb.aynı sorun bendede var oğlum 4 yaşynda kızımda 6.5 ama ikisindede yeme sorunu var
oğlum kreşe gidiyo kzımda 1. sınıfta yemek saaatleri benim için bi işkence ölüyorum resmen sinirlerim alt üst oluyo biride değil ikiside aynı belkide birbirlerine bakarak sorun çıkarıyolar aynı bende ortaya oturuyorum bi kaşık birine bi kaşık birine:50:

Oğlumu kreşe verdim çalıştığım için sabah bırakıyorum akşam alıyorum yani öğlen orda yiyor sabahları 1 yumurta ve süt veriyorum ordada artık atıştırıyor akşamda evde ara öğünleri orda yiyor ama yiyormu pek emin değilşim yailarıına göre çok zayıf ikiside ben napıcam ya bilmiyorum

sende bendensin canım, benimkide pek yiyemiyor ama şimdi koyuyorum önüne yemeği ilgisiz gibi davranıyorum bakıyor annemin yedirmeye niyeti yok:1:ben yiyim bari diyip yiyebildiği kadar yiyor biraz yiyor birazda ben yediriyorum işte öyle karnımızı doyuruyoruz anlıycan, bizde yeni başladık bence sende oğluna öyle yap cnm önce öğret sonra ilgisiz gibi görün oda başlar yavaş yavaş, kızında zaten kreşte öğrenir

Son düzenleme:
Back