4 yaş günde bir kere idrara çıkıyor

Birinsann

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2021
1.473
774
Merhaba kızım 4 yaşında günde bir kere idrara çıkıyor bazen 2 oluyor nadir oda yani çocuk cerrahına gittik ultrason tuttu susuz kalmis diyor o kadar uğraşıyoruz hiç içmiyor bir ay oldu yine gittik bu seferde eğer böyle devam ederse sonda ile böbreklerine girerim filan diye konuştu çok üzüldüm gerçekten herşeyi yapıyorum su içsin diye ama içse bile çıkmıyor idrara gitmek istemiyor gitse yapmıyor gunder bı kere gidiyor böyle olan varmı hic

Geçmiş olsun sevdiği bir kahramanın baskısının olduğu suluk alıp deneyin. Su içmenin önemi ile ilgili kitaplar okuyun ya da siz gece uyku öncesi hikayeler uydurun. Bir çocuk yaratın su içmeyi reddeden sonrasında olaylar gelişsin vücudu susuz kaldığında olanları anlatın sonra su içmeye karar versin ve sık sık tuvalete gitsin. Tuvalet eğitimi döneminiz nasıl geçmişti acaba? Bir de bu yeni bir durum mudur? Okul a başladı ve böyle oldu gibi? Belkide bir destek almalısınız

Su icmiyorsa şu dönemi farklı sıvılarla desteklemelisiniz. benim kizim diş döneminde 20 aylikken 1 ay boyle yapti aklim cikti 12 tane suluk almisiz farkli farrkli olunca birkac gun icip sıkılıp yine icmiyordu 12 sulugumz oldu hosuna gidebilecek seyler aldık günü kurtardık... yine icmemeye devam ediyorsa bitki caylari vs meyve suları, reyhan serbeti tarzi seyler hazirlayabilirsiniz bunlari reddedecek bir yaşta degil aslinda. Cok gecmis olsun

Sevdiği meyveleri sulandırın verin maden suyu seviyorsa yarı yarıya suyla açın verin. İçebileceği ne varsa suyla çaktırmadan çoğaltıp verin. Su içmediğini sansa da günde bayağı su girer vücuduna bu şekilde.

Bizde öyle 4 tane suluk aldık her yolu deniyoruz olmuyor artık çıldırdik yani inatla içmiyor

Sorun orda zaten süt içmez maden suyu sevmez portakal suyunu bile içmez

Çok güzel gecmisti çok kolay öğrendi yani içiyordu önceleri çok değil ama yinede içerde sürekli idrar yolu enfeksiyonu olunca doktor böbreklere baktırinca çıktı bu susuz kalma isi

Sorun orda zaten süt içmez maden suyu sevmez portakal suyunu bile içmez
Peki doktor tavsiyesi ile serum taktırsanız vücudu susuz kalmasın diye bir kereliğine, çocuklar çok hoşlanmıyor malum. Sonrasında su içmezsen düzenli olarak serum taktırmak zorunda kalabiliriz diye konuşsanız belki bundan hoşlanmaz ve bir daha aynısı olmasın diye su içmemek için sizi zorlamaz. Çünkü benim oğlum 4 yaşındayken çişini tutmaya başlamıştı sonrasında kabızlık oldu. Kabızlığı geçmeyince çişini de yapamaz oldu sonra acilde sondayla idrar çıkışı sağlandı. Hiç hoşlanmadı tabi çok ağladı canı yandı Ben de bir daha çişini tutarsan bu durum tekrarlanır o yüzden çişimiz geldiği zaman hemen tuvalete gitmemiz lazım diye konuştum sürekli. İşe yaramıştı. Belki serumla da sizin sorununuz biraz çözülür.

Bilmem konuşmamız lazım bn bı psikiyatrdn destek almak istiyorum çünkü doktor mecbur kalırsak sonda ile biz idrar çıkışi yapicaz ddi aslında suyu az içiyor filn ama hiç çise gitmemesi normal değil sonuçta illa sıvı alınıyor gün icinde

Demek ki tutuyor. Bu yaşlarda çok fazla böyle durumun yaşandığını duymuştum öğretmenimizden. Sticker tablosu asmıştık tuvaletimize her çişini yapmasında sevdiği stickerları yapıştırdık o da işe yaramıştı.

Suyu ilgisini cekecek bardaklarda icmesini saglayin

Su içmek istememesinin altında ne gibi bir sebep olabilir bir teoriniz var mı? Yemek ile alakalı böyle bir şey yaşamıyor musunuz? Bence bu ya tuvalet alışkanlığı oluşturulurken, ya yemek yemede bir yerde bir şey var gibi. Psikolojik danışmanlık almanız lazım bence.

Evet almayı düşünüyorum ama sanki alışmaya başlıyor içmeye kreşte hocası yardımcı oluyor suyu içiyor şimdilik ama hala çiş konusunda yapmak istemiyor cisim yok diyor zorlamiyorum mecbur kalırsa gidicek sonuçta diye suyu içsin bil bol illa ki gidicek diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…