• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaş diş çürüğü

Bir buçuk ay önce oğlumu dişçiye götürdüm.çürük başlangıcı olduğunu ve üç ay sonra getirmemi söyledi.şimdi istanbuldayız.bir buçuk ay kadar buradayız.konuşma esnasında dün dişim ağrıdı dedi.anladığım arada bir sızlaması var.öyle deyince benim eski dişçim vardı ona götüreceğim.fakültede çocuk diş var ama randevu yokmuş ve ağız ve diş de 31ine kadar randevu yok dedi.o zamana kadr bekleyemeyiz.
Sorum şu dört yaiındaki oğlumum dişini normal diş hekimi yapabilir mi.yoksa beklesem mi birbuçuk ay.oğlanın kendi dişçisi var.pedodontisti.bilemedim

Geçen sene iki özel hastaneye gittim.genel anestezi önerdi.devlet üniversitesinde lokal aneztezi bile vermeden diş dolgusu yapıldı.dolayısıyla geçen sene 270 lira muayene ücreti verdim özele ve dolgu bile yapmadı özeller.genel aneztexi deyip durdular.
merhaba.benim kızımda 4 yaşında. 4 tane diş dr gittik. hepsi de çürük ve genel anestezi ile yapalım dediler. kararsiz kaldim. yaptirmazsam dişler çekilir yazık bu yaşta dediler. siz ne yaptiniz.

merhaba.benim kızımda 4 yaşında. 4 tane diş dr gittik. hepsi de çürük ve genel anestezi ile yapalım dediler. kararsiz kaldim. yaptirmazsam dişler çekilir yazık bu yaşta dediler. siz ne yaptiniz.
Biz 4 ,5 yasinda anestezisiz 5 curuk yaptirdik.Disleri ufak oldugu icin cabuk oluyor korkulacak hic nisey yok, anesteziyede gerek yok.Tek seferde 2er dis yaptirdik.

Merhaba, genel anestezi yaptırdınız mi? Kizim 3 yasinda 1 dis cekimi ve4 dolgu genel anestezi oneriyolar 8 aylık hameyim bende cok korkuyorum:(

Merhaba aradan cok gecmiş ancak araştıırken okudum bizdede çürükler var ve dr genel anestezi dedi siz ne yaptınız
Kizimin cok agrisi olmadigi icin bisey yaptirmadim acikcasi dislerini fırçalıyo her gün, agrisi var hassasiyet seklinde sanırım öyle aglatan degil. O yüzden bekliyorum :( surekli aklimda dogumum olmadan yaptirsam mi hem de corona cogalmadan, yoksa böyle idare ettigimiz kadar gitsek mi hep dusunuyorum belki biraz büyür de genele gerek kalmadan yaptirir diye bi umit.. cunku kizim cok hastalık geçirdi agir tedaviler aldı bi de genel anestezi alsin istemiyorum :( curukleri de kullandigi ilaçlardan oldu. Size de gecmis olsun kac yasinda

Kizimin cok agrisi olmadigi icin bisey yaptirmadim acikcasi dislerini fırçalıyo her gün, agrisi var hassasiyet seklinde sanırım öyle aglatan degil. O yüzden bekliyorum :KK43: surekli aklimda dogumum olmadan yaptirsam mi hem de corona cogalmadan, yoksa böyle idare ettigimiz kadar gitsek mi hep dusunuyorum belki biraz büyür de genele gerek kalmadan yaptirir diye bi umit.. cunku kizim cok hastalık geçirdi agir tedaviler aldı bi de genel anestezi alsin istemiyorum :KK43: curukleri de kullandigi ilaçlardan oldu. Size de gecmis olsun kac yasinda
Benim 3 bucuk yasında acıkcası sadece tek dişi agrıyordu onun için götürdüm 8 diş dolgu be bir kanal tedavisi genel anestezi demesinmiiii şok olduk moralim bozuldu süt dişi bunlar zaten ne dolgusu diye düşünüyorum ancak ilerde sıkıntı olursada bilmiyorum yani ne yapsak anestezi hiç istemiyorum

Benim 3 bucuk yasında acıkcası sadece tek dişi agrıyordu onun için götürdüm 8 diş dolgu be bir kanal tedavisi genel anestezi demesinmiiii şok olduk moralim bozuldu süt dişi bunlar zaten ne dolgusu diye düşünüyorum ancak ilerde sıkıntı olursada bilmiyorum yani ne yapsak anestezi hiç istemiyorum
Haklısınız yani su gibi genel anestezi yapiyolar ya :( sedasyon diye bisey de var drlar farkli konusuyo birisi sedasyon olmaz dedi bize digeri olur dedi. Bikac yere goturulebilir cocuk ajite olabilir ama zor karar vermek :( bi de tahlil yapılacak röntgen cekilcek pskolojik süreçleri de var..

Haklısınız yani su gibi genel anestezi yapiyolar ya :KK43: sedasyon diye bisey de var drlar farkli konusuyo birisi sedasyon olmaz dedi bize digeri olur dedi. Bikac yere goturulebilir cocuk ajite olabilir ama zor karar vermek :KK43: bi de tahlil yapılacak röntgen cekilcek pskolojik süreçleri de var..
Evet bizede kan tahlili falan dedi yani ameliyat sonucta insan korkuyor zaten gittiğimi dr sedasyonu hiç konuşmadı direk genele itti baska yerede götürücem en sonda devlete bakalım onlar me dicekk

Evet bizede kan tahlili falan dedi yani ameliyat sonucta insan korkuyor zaten gittiğimi dr sedasyonu hiç konuşmadı direk genele itti baska yerede götürücem en sonda devlete bakalım onlar me dicekk
Sedasyonu soylemiyolar zaten canim onlarin genel.cok isine geliyo cunku. Ben kendim sordum. Insallah en zararsiz sekilde hallolur🤲

Sedasyonu soylemiyolar zaten canim onlarin genel.cok isine geliyo cunku. Ben kendim sordum. Insallah en zararsiz sekilde hallolur🤲
Evet o iyi değil genel daha iyi deyip duruyor sanki genel anestezi cok masum bi nevi ameliyat yahu sizdeki durumlarıda yazarsanız sevinirim ben de yazıcam 😇

Tamam, gelişme olursa yazarim 😊
Merhaba 👋 sonunda anestezi olmadan yapan bir dr buldum :))) bugün gittik Eger istanbuldaysanız Dişhekimi Pınar Karabatan’a kesinlikle gitmelisiniz uzun arastırmalar bircok dişçiye götürdüm sonunda buldum şükürler olsun ki kanal tedavimiz oldu hemde koltukta ve 30 dakikada cocugum gık dahi demedi Öyle usta bir el ve cocuk psikolojisinden anlayan bir doktorki Allah razı olsun bundan sonra adresimiz belli dilerseniz özelden iletişim numarası paylaşabilirim UMARIM SİZİNDE sorununuz çözülür GENEL ANESTEZİ DIŞINDA BİR BİLDİĞİ OLMAYAN DR BOZUNTULARINDAN KURTULURSUNUZ 🙏🏻💜

Merhaba 👋 sonunda anestezi olmadan yapan bir dr buldum :))) bugün gittik Eger istanbuldaysanız Dişhekimi Pınar Karabatan’a kesinlikle gitmelisiniz uzun arastırmalar bircok dişçiye götürdüm sonunda buldum şükürler olsun ki kanal tedavimiz oldu hemde koltukta ve 30 dakikada cocugum gık dahi demedi Öyle usta bir el ve cocuk psikolojisinden anlayan bir doktorki Allah razı olsun bundan sonra adresimiz belli dilerseniz özelden iletişim numarası paylaşabilirim UMARIM SİZİNDE sorununuz çözülür GENEL ANESTEZİ DIŞINDA BİR BİLDİĞİ OLMAYAN DR BOZUNTULARINDAN KURTULURSUNUZ 🙏🏻💜
Yaa ne kadar güzel inanın cok sevindim kendi cocugum gibi ins allah daha sıkıntı olmaz❤❤❤ benim kizimin dün agrisi başladı bugün de şişti. Belki gecer diye bekliyorum. Beklemekle gecmiycek biliyorum erteledikce hani büyür de anestezi gerekmez diye.bekliyodum. bahcesehirdeyim söylediğiniz doktor nerede acaba özelden numara atarsanız cok sevinirim. Benim dogumum da yaklaştı insallah acil bisey cakismaz diye dua ediyorum

Merhaba,doktor nerede acaba biz bi gitmek istiyoruz cok şişti çünkü

Merhabalar
Ben mecburen genelanastezi ile yaptırdım çocuğumun dişlerini.Cunku cok uzun ve ağrılı bir süreç olacaktı.genetik olarak dişleri çürümeye yatkın.O yüzden 5 kanal 4 dolgu yapılması gerekiyordu.Surece bıraksak 10 ay gibi bir süre boyunca doktora götürüp getirmek gerekecekti.
Hiçbirşey anlamadı,dişlerinin yapıldığını bile bilmiyor.Sadece 1 hafta kadar hafif agrisi oldu.
Şuan doktorunu cok seviyor ,çünkü sadece kontrolleri yapılıyor ve mutlu ayrılıyor.Buyudugunde diş doktorundan korkmayacak.

Merhabalar
Ben mecburen genelanastezi ile yaptırdım çocuğumun dişlerini.Cunku cok uzun ve ağrılı bir süreç olacaktı.genetik olarak dişleri çürümeye yatkın.O yüzden 5 kanal 4 dolgu yapılması gerekiyordu.Surece bıraksak 10 ay gibi bir süre boyunca doktora götürüp getirmek gerekecekti.
Hiçbirşey anlamadı,dişlerinin yapıldığını bile bilmiyor.Sadece 1 hafta kadar hafif agrisi oldu.
Şuan doktorunu cok seviyor ,çünkü sadece kontrolleri yapılıyor ve mutlu ayrılıyor.Buyudugunde diş doktorundan korkmayacak.
Slm bizim 2 seferde gidişimizde 2 dolgu ve kanal yapıldı oğlum 3.5 yasında genel anestezinin olmadık yemin ederim aglamadı bile cogu drun genel anestezi kolayına geliyor işini bilen dr bulduk dişçiye seve seve gidiyoruz kendi istiyor cok şükür

Doktorunuzun ismini ve nerde olduğunu öğrenebilir miyim?
Çünkü düzenli olarak dişlerini kontrole götürmem gerekecek.

Back
X