Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 4 yaş (48 aylık) oğlum anaokulu sorunu

yelizkaan

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2015
198
96
36
Herkeze slm kk'nün tatlı bayanları.
Daha önce de anaokulu ile ilgili konu açmıştım.
Sizlere bir sorum olacak...
Benimde 4 yaşında oglum var.Devlet anaokuluna kayıt yaptırayım diye gittim.ön kayıt yaptırdık.kesin kayıt için gün verdiler.bizde istenilen evrakları (resimikimlik fot vs....)hazırlayıp gittik.
Fakat oğlum tam 48 aylık olduğu için seneye 1. sınıfa yası tutmuyor,o yuzden iki sene üst üste gönderirsiniz dediler.
Bende 2 sene anaokulundan sıkılacağını düşündüm ve bu yüzden kayıt yaptırmadım...
Önümüzdeki sene göndereceğim anaokuluna yani 5 yaşında...
Bilmiyorum doğru bir karar mı verdim....?
Bizim gibi 48 aylık olup bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı?

özellikle 4 yaş annelerinin fikirlerini bekliyorum.
şimdiden hepinize teşekkürler....

oğlum 3 sene gitti..yani bu 3. senesi olacak..neden sıkılsın ki?
4 yaş gurubunda farklı oyunlar dersler görürkeni5 yaş ta okula hazırlık çalışması yapıyorlar..
sosyalleşmesi güzel alışkanlıklar edinmesi ,becerilerinin gelişmesi için mutlaka gitmeli bana göre..ben verdim çok da mutluyum:)

blue_ismyheart
ben yaptırmadım yaaa bilmiyorum o an öyle düşündüm :KK43: benim göndereceğim okulda 4 yaş gurubu varmı bilmiyorum.sizinki özel mi devlet anaokuluna mı gitti..

Benim kizimda suan tam 48 aylik ve busene yazdirdim cocuk evde durup napcakki orda enazindan arkadas ortami olur kendi yaşıtlarıyla birlikte olur bıraz zaman geçirir sonucta oyun oynatiyorlar eglendiriyorlar eğlenirken öğreniyorlar evde sizinle beraber sıkılmicakmi

ben gecen sene vericektim kızımı yurt dışına cıkmamız gerektı 3 ay oyüzden veremedim ve evde çok sıkıldı

Benimkide aralık doğumlu olduğu için seneyede anaokuluna gidecek sikilacagini sanmıyorum ben yaptırdım kaydımizi.

Evde sikilmayacagini mi düşünüyorsunuz? Bence 3 yaşından sonra çocuklar tüm gün evde durmamali. Benimki de 3 sene kreşe gidip , öyle ilkokula başlayacak. Şimdi tatildeyiz, ne yapacağını şaşırıyor sıkıntıdan. Tatile çıkacağımız günleri sayıyor. 43 aylik

Siz yazdirin sikilacagini zannetmiyorum. Evde oturup çocuk ne yapsın kendi yaş grubu ile guzel oyunlar oynar kaynasir.

Benim oğlum da 48 aylık ve bu yıl 2. Yılı olacak kreşte. Seneye de anaokuluna gönderip sonra ilkokula göndermeyi planlıyorum.

Oğlum çok memnun okula gitmekten. Arkadaşları var, öğretmenlerini seviyor, gezileri oluyor sosyalleşiyorlar. Evde ne kadar ilgilensek dahi okul kesinlikle daha yararlı.

blue_ismyheart
ben yaptırmadım yaaa bilmiyorum o an öyle düşündüm :KK43: benim göndereceğim okulda 4 yaş gurubu varmı bilmiyorum.sizinki özel mi devlet anaokuluna mı gitti..
36 aylıkken devlet okuluna verdim ben.. 2-3 saat kadar gidip geliyordu..evde bakıcıyla oalcağına farklı bir ortamda arkadaşı olsun demiştim.
geçen yıl 4 yaşındayken özle kreşe verdim..
devlet okullarında da yarım gün ve aynı sene doğumluları alıyorlar..sanırım sizinki 2011 doğumlu,o sene doğumlular oluyor sınıfta sadece..2 yıl anaokuluna giden çocuklar ilkokula daha hazır gidiyorlar ayrıca..
artık büyüdüler,evde ne kadar ne verebilrsiniz,arkadaş yok bişey yok tüm gün..okulda çok iyi vakit geçiriyorlar.

Benimde 4 yaşında oglum var.Devlet anaokuluna kayıt yaptırayım diye gittim.ön kayıt yaptırdık.kesin kayıt için gün verdiler.bizde istenilen evrakları (resimikimlik fot vs....)hazırlayıp gittik.
Fakat oğlum tam 48 aylık olduğu için seneye 1. sınıfa yası tutmuyor,o yuzden iki sene üst üste gönderirsiniz dediler.
Bende 2 sene anaokulundan sıkılacağını düşündüm ve bu yüzden kayıt yaptırmadım...

çok yanlış.
Benim kızım 5 yaşında bu sene 3. senesi.
Sen anaokulunu oyundan ibaret mi sanıyorsun?
Geçen sene kızımın yaş gurubu harfleri tanıdı, basit toplama çıkarma öğrendiler.
Her yaş gurubunun ayrı müfredatı var.
Bu konuda bu kadar bilinçsiz olman şu devirde çok enteresan ayrıca.

Yaşını dolduran çocukları niye şöyle aylık böyle aylık diyorsunuz ki.. Oldu olacak biz de yaşımızı 256 aylığım, 185 aylığım diye söyleyelim bari. Çocuk 4 yaşındaysa 4 yaşındadır işte 1 yaşına kadarki bebekler aylıktan hesaplanır. Benim öğrencilerim arasında kreşe ve anaokuluna gitmiş çocuklar daha başarılı ve ortama daha uyum sağlıyorlar.

4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar.

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu yani sizinkinden bir yaş büyük

25 aylıktan beri kreşe gidiyor doğru okudunuz 2 yaşından beri

Biraz önce ben okulu özledim ne zaman açılacak dedi aynı okula 3. Sene gidecek anaokulunda 4. Senesi ve sıkıldığına dair en ufak bir durum yok evde daha çok sıkılıyor

Bir de 4-5 yaş aradı 5 yaş grubu olur ve her okulda bir sürü öğrenci var bir sonraki yıl da hazırlık olacaklar eğer sıkılacak olsalar o kadar çocuk okula gitmez bu kadar yoğun talep olmazdı

Bağımsız hayata ne kadar önce başlarsa uyum sağlaması o kadar kolay

Başka bir konuda da yazmışlardı ana sınıfı bir görev ya da bir sene gidip hevesimi alsın denilen bir yer değil sosyalleşme sağlıyor paylaşım öğreniyor zira artık ne geniş aile ne mahalle arkadaşı var

Fanus gibi evde yaşayacağına okulda sıkılsın daha iyi görüşündeyim

Yaşını dolduran çocukları niye şöyle aylık böyle aylık diyorsunuz ki.. Oldu olacak biz de yaşımızı 256 aylığım, 185 aylığım diye söyleyelim bari. Çocuk 4 yaşındaysa 4 yaşındadır işte 1 yaşına kadarki bebekler aylıktan hesaplanır. Benim öğrencilerim arasında kreşe ve anaokuluna gitmiş çocuklar daha başarılı ve ortama daha uyum sağlıyorlar.

4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar. Aslında ben ilkokul 1.sınıfa 7 yaşında başlanması taraftarıyım. Üniversitenin ilk yılı reşit olmayınca çok problem çıkıyor.

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu yani sizinkinden bir yaş büyük

25 aylıktan beri kreşe gidiyor doğru okudunuz 2 yaşından beri

Biraz önce ben okulu özledim ne zaman açılacak dedi aynı okula 3. Sene gidecek anaokulunda 4. Senesi ve sıkıldığına dair en ufak bir durum yok evde daha çok sıkılıyor

Bir de 4-5 yaş aradı 5 yaş grubu olur ve her okulda bir sürü öğrenci var bir sonraki yıl da hazırlık olacaklar eğer sıkılacak olsalar o kadar çocuk okula gitmez bu kadar yoğun talep olmazdı

Bağımsız hayata ne kadar önce başlarsa uyum sağlaması o kadar kolay

Başka bir konuda da yazmışlardı ana sınıfı bir görev ya da bir sene gidip hevesimi alsın denilen bir yer değil sosyalleşme sağlıyor paylaşım öğreniyor zira artık ne geniş aile ne mahalle arkadaşı var

Fanus gibi evde yaşayacağına okulda sıkılsın daha iyi görüşündeyim
Bir eğitimci olarak katılıyorum. Çocuğun evde işi yok, çünkü dengi ve kendini geliştirebileceği bir ortam yok. En doğrusunu yapmışsınız. Bugünlerde çocuğu bağımsız yetiştirmek önemli. Hem oyun hem eğitim ve davranış gelişimi açısından. Ben kendi çocuğumda 2.5 yaşı tercih edebilirim ama 2 yaş da gayet ideal. Yarı zamanlı oyun gruplarıyla da başlanabilir. Sizi bu konuda tebrik ediyorum ilkokulda öğretmenlerine sorun çıkarmayacak böylece. Keşke her ebeveyn böyle bilinçli olsa. öyle sorumsuz velilerim var ki :KK43:

Bir anaokulu öğretmeni olarak cevapliyoeum. Bence 2 yil anaokuluna gitmesi onun gelisimi acisindan cok daha yararli olacak. Zannetmeyin ki 2 sene ust uste hep ayni seyleri yapacak. Oyle olmuyor surekli yeni aeyler kesfediyor. Bakin benim bazi ogrencilerim 3 bazilari 2 bazilari da 1 yil anaokuluna gelirler. Inanin ne kadar cok anaokuluna giderse ilkokulda o kadar pozitif ve sosyal ohrenciler oluyorlar. Zira kendi bebegim icinde ayni dusuncedeyim

4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar. Aslında ben ilkokul 1.sınıfa 7 yaşında başlanması taraftarıyım. Üniversitenin ilk yılı reşit olmayınca çok problem çıkıyor.
Canim sanirim bizler okullarda aylara gore cocuklari ayirtettigimiz icin konu sahibi ay hesabina gore yazmak istedi konusunu. Cunku okul oncesi donemde yaslardan ziyade ayina gore gelisim daha onceliklidir:)

Bir eğitimci olarak katılıyorum. Çocuğun evde işi yok, çünkü dengi ve kendini geliştirebileceği bir ortam yok. En doğrusunu yapmışsınız. Bugünlerde çocuğu bağımsız yetiştirmek önemli. Hem oyun hem eğitim ve davranış gelişimi açısından. Ben kendi çocuğumda 2.5 yaşı tercih edebilirim ama 2 yaş da gayet ideal. Yarı zamanlı oyun gruplarıyla da başlanabilir. Sizi bu konuda tebrik ediyorum ilkokulda öğretmenlerine sorun çıkarmayacak böylece. Keşke her ebeveyn böyle bilinçli olsa. öyle sorumsuz velilerim var ki :KK43:

Ben de bir eğitimci olarak size katılıyorum,
çocuklar "kendi ortamlarında" sosyalleşmeli,
bu en değerli dönemlerini "akranlarıyla" ve
olabildiğince
"eğitim ve oyun" ortamı içinde geçirmeli.

4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar.
Okul öncesi eğitimde çocuklar yasa göre değil, aya göre sınıflara ayrılırlar. 1 ay bile fark ettirir. Konu sahibi sadece 4 yaş dese 48 aylığa göre mi diyor, 52 ye göre mi 56 ya göre mi ne bilelim

X