• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4. Sinema Günleri 2. Hafta "adatoprak"

...

• Confessions of a Shopaholic

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    9

atlantis

bab-ı esrar
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.433
9
158
2i6ghah.jpg

Ben X

Ana Tür : Dram
Alt Türler : Dram
Yönetmenler : Nic Balthazar
Senaristler : Nic Balthazar
Yapım : Belçika Hollanda Süresi : 1sa.33dk.
imdb puan: 7.6

Adını Flamanca'da "Ben Bir Hiçim" anlamına gelen "Ik ben iks" deyiminden alan "Ben X", otizm hastası olan Ben'in çevresiyle olan uyum problemlerini ele alıyor. Archlord isimli internet üzerinden oynanan rol yapma oyununda yarattığı karizmatik ve güçlü karakterinin aksine Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan bir çocuktur. Hayatında aynı oyundaki gibi saygı duyulan bir karaktere sahip olma hayaliyle yaşayan Ben, oyunda tanıştığı Scarlite ismindeki kızla tanışınca işler Ben için farklı bir hâl alacaktır. Nic Balthazar'ın kendi romanından sinemaya uyarladığı Belçika'nın adayı olarak Oscar yarışına gönderilmiş olan "Ben X", ülkemizde de İstanbul Film Festivali kapsamında gösterildi. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından Fipresci Ödülü'ne layık görülen film aynı zamanda Montreal Film Festivali'nde de Grand Prix Ödülü'nü kazandı.

YouTube - Ben X - New Movie Trailer (HD)

The Pursuit of Happyness(2006)
Umudunu Kaybetme
wgw08l.jpg

Ana Tür : Biyografi
Alt Türler : Biyografi Dram
Yönetmenler : Gabriele Muccino
Senaristler : Steve Conrad
Yapım : ABD Süresi : 1sa.57dk.
imdb puan: 7.8 imdb oy: 78,273

Konusu:

Chris Gardner maddi olarak ayakta kalmakta zorlanan ama buna rağmen son derece iyi niyetli ve çalışkan bir aile babasıdır. Karısı, artık içinde bulundukları duruma dayanamayıp evi terkedince oğlu Christopher ile yalnız kalırlar. Bu durumun yarattığı hayalkırıklığını ve zorlukları henüz atlatmamışken oturdukları evden de ev sahibi tarafından çıkartılırlar. Oğlu ile birlikte sokakta kalmasına ve tuvaletlerden düşkünler evine kadar çeşitli mekanlarda barınmaya çalışmasına rağmen Chris, oğlunun sevgisi ile ayakta kalmaya ve var gücü ile çalışmaya devam eder. Büyük bir sevgi ve mücadele öyküsünün anlatıldığı Umudunu Kaybetme, Will Smith ve gerçek hayatta da oğlu olan Jaden Smith'in etkileyici oyunculuklarına sahne oluyor.

YouTube - The Pursuit of Happyness Trailer

Confessions of a Shopaholic(2009)
Bir Alışverişkoliğin İtirafları

2w1v0x2.jpg

Ana Tür : Komedi
Alt Türler : Komedi Romantik
Yönetmenler : P.J. Hogan
Senaristler : Tracey Jackson Tim Firth Kayla Alpert Sophie Kinsella
Yapım : ABD Süresi : 1sa.44dk.
imdb puan: 5.6 imdb oy: 13,309

Konusu:

Rebecca Bloomwood, New York’lu neşeli bir kızdır. En iyi yaptığı şeyse; alışveriştir. Hayali ise sürekli takip ettiği moda dergisinde çalışmaktır, fakat derginin içine adımını dahi atamaz.

Ama sonunda bu dileğine yaklaşır, aynı yayın grubundan olan bir finans dergisinde bir köşe kapmıştır. Bu köşenin konusuysa az parayla çok alışveriştir. Fakat bu konu onun için gerçekten zordur.
YouTube - Confessions of a Shopaholic (HD Trailer)

Adatoprak'ın isteği üzerine anketi açtım=)

Son düzenleme:
yeni anketimiz açılmışkaydirigubbakcemile2
hemen oyumu kullanıyorum
oyum ben x'e gidiyo
umudunu kaybetmeyi izlemiştim zaten
diğer film de pek ilgimi çekmedi
bakalım sonuçlar nasıl olcak

Alışverişkoliği sinemada izlemiş, pek beğenmemiştim. Uzun zamandır bir arkadaşımın önerisi üzerine Umdunu Kaybetme arşivimde onu zaten izleyeceğim, lakin Ben X konusuyla ilgimi çekti, oyum ona...

kızlar oyum ben x e gıttı
konusu ılgımı cektı bıde dıger fılmlerı ızlemıstımmm

ben x gerçekten otistik olan çocukların yaşadığı olayları çok güzel yansıtmış ben 5yıl özel bir okulda bu özel çocuklarla çalıştım.gerçekten onlar ve aileleri için yaşam çok zor.insanların bu özel çocuklara bakış açısını tekrar gözden geçirmelerini çok güzel anlatmış.

ooo bes`e bir :))

regl günlerimdeydim gözüm gönlüm acilsin istemistim :)will smith i begenirim zira :)

ama ben x de ertelenmemeli belkide..digeri sonrada izlenebilir

Umudunu kaybetmeyi daha önceden izlemiştim kaydirigubbakcemile5İzlemeyen varsa mutlaka izlesin kaydirigubbakcemile2

Oyun Ben X den yana =)

kızlar 7 oy kullanılmış
sonuç belli olmuş gibi görünüyor
ben x'i izliyoruzalkisalkisalkis

Adatoprak öncelikle böyle bir filmden haberdar ettiğin için teşekkür ederim. Film şimdi bitti, konu çok güzel işlenmiş, oyuncular çok doğal ve başarılıydı, sonu benim için sürpriz oldu, bilincin oluşması için sıradışı bir yöntemdi. Ötekileştirmenin maalesef yaygın olduğu toplumumuzda da Ben'in yaşadıkları üzerinden bizden daha farklı yaşam sürmekte olan kişilerin hayat mücadelesini bir kez daha düşündüm ve insanların ne kadar insafsız olabileceğini hatırladıkça içim bir kez daha acıdı.

filmi izledim
aslinda sonra yorum yazmak istiyorum ama
arkadasimla film hakkinda konusrken
söyle dusundum

kendimiz üzerinden konusarak

yeniden dogmak sorun degil..sorun intihari istiycek kadar aci cekmek.. acidan dogulurmu
dogulur belki..yeniden ..yeni birgün... candanin bi sarkisi var "gönül" cok severim
bu gönül uyandi bu gönül yeniden basladiiiii
ama neden basa dönüyoruz ...neden yeniden yeniden
sorun o aci

Dostoyevski şu an okumak olduğum kitabında intiharı sorguluyor nihilist bir karakter üzerinden; cümleler tam bu şekilde olmasa da yaşamanın belki de bir önyargıya dayandığına kanaat getiriyor nihayetinde. Yaşam mutlu olduğu için sevilmez zira yaşamda mutluluk değil acı baskındır, bizi hayatta tutan hem hayata karşı önyargımız hem de korkumuzdur diyor. Farklı bir görüş olarak... Yazmak istedim:)

buna benzer bir kavram tartismasi okumustum..ama nerde hatirlamiyorum

ppfff bilmiyorum ..tartisilir tabi bu diymi atlantis

ama filmde..yeniden dogmak aslinda cok guzel..caresizlikte siginilabilir gibi..ama ben ona mecbur birakilmaya daha cok odaklandim
oyunculukta muhtesemdi..

adatopraga tekrar tesekkür ediyorum bu filmi önerip izlememize sebeb oldugu icin

gercek bir film o yuzden bicak kadar keskin

Adatoprak öncelikle böyle bir filmden haberdar ettiğin için teşekkür ederim. Film şimdi bitti, konu çok güzel işlenmiş, oyuncular çok doğal ve başarılıydı, sonu benim için sürpriz oldu, bilincin oluşması için sıradışı bir yöntemdi. Ötekileştirmenin maalesef yaygın olduğu toplumumuzda da Ben'in yaşadıkları üzerinden bizden daha farklı yaşam sürmekte olan kişilerin hayat mücadelesini bir kez daha düşündüm ve insanların ne kadar insafsız olabileceğini hatırladıkça içim bir kez daha acıdı.

rica ederim.ben teşekkür ederim duyarlılığınızdan ve bakış açınızdan dolayı aynen sizler gibi izlediğimde içim acıdı.sanırım bizim ülkemizde bu kadar kötü yaklaşmazlar.diye düşündüm yada öyle olmasını umut ettim.çok acımasızca davrandılar çünküüümafoldumben

umidini kaybetme filmini izledim dün gece
yorucuydu..cok yoruldum izlerken
ama guzeldi..cocuklarimada izleticem..

will smithin bicok filmi cocuklarinda rahatlikla izleyebilicegi türden..kac yaslarinda bilmiyorum ama cocuklugumdan beri cok seviyorum will smithi

gecen aylarda "7 yasam"i izlemistim..ordada guzel bir oyunculuk vardi

Böylesi güzel bir filmi önerdiği için öncelikle adatoprak arkadaşımıza teşekkür ederim

Ben kendini halinde kimseye zararı olmayan birisi olmasına rağmen ,çevresindeki kendini bilmez tiplerin Ben'in Otizm olmasından dolayı dalga geçmip ruh haslığını bozmaları ,helede sınıfın ortasına zorla Ben'in pantolonunu indirip videoya almaları ,sonrasında ise bunu internet üzerinden yayınlamaları inanılmaz canımı sıktı .Böylesi rahatızlığı olan birisiyle aynı sınıfı paylaşsaydım ,kesinlikle bu olanlara sessiz kalamazdım .yasakkelime

Ben'in normal bir okulda eğitim görmesini pek yerinde bir karar olduğunu düşünmüyorum arkadaşlar yasakkelimeYalnız ailesinin olacakları önceden kestirebilmesi lazımdı .En azından Ben'i uzaktanda olsa takip edebilirdi bir tesadüf sonucu mağlum videodan annesinin haberi oldu .:1no2:

Filmin sonuda gayet etkileyiciydi alkisalkisalkisBen'in ve onun gibilerin hissettiklerini anlayabilmek, insanların bilinçlenmesi sağlayabilmek için böyle bir yönteme başvurulması gayet zekiyceydi .

Son düzenleme:
Back