merhaba.ben 28 ekimde yaptım doğumumu ve 4300 gr. bir kız bebeği dünyaya getirdim.doktorumuzun ultrason aleti bebeği 3500 gibi tespit etti.suni sancı ile doğuma başladık 38+5 te.çünkü bebeğim 27 ekim günü hareket etmeyi kesti.epidural vuruldu doğuma girmeden 3 saat önce.ıkın ıkın bebek gelmedi.baya uğraştık.doktor bi sorun var galiba dedi bebek kanalda ilerlemedi.sonra galiba iri bebek dedi 3800 civarı dedi.sabah 10 da vurulan suni sancı ile başlayan doğum maceram saat 20.10 da kızımın doğumu ile son buldu.tombalacık bir kızım oldu.bütüm doğumhane alkış ve çığlıkla karşıladı bebeğimi.kilo ölçümü yapıldı ve süpriz 4300.hepimiz için bir süpriz oldu cidden.doktorumun bu kadar kilo ile dünyaya getirttiği normal doğal bir bebek.evet ıkınmalarda bebek ilerlemedi.biraz zor oldu.ultrason doğru kiloyu verseydi eminimki doktorum sezaryan yapardı almazdı riski ama demekki benim ölçülerimde biri o kiloda bir bebeği doğurabiliyormuş.hemde 3 dikişle :)))gerçekten mucize gibi bişi.ama herşeye değerdi.