4. Kez evlat acısı 😢

cylncyln95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2024
37
14
29
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce 26 haftalık bebeğimi kaybettim . Kendimi daha yeni yeni toparlıyorum size icimi dökmek istiyorum çünkü sadece yaşayanlar bilir . Bu benim 5. Gebeligim ilk hamileligim sorunsuz gecti normal doğumla oğlum doğdu 6 yaşında . Ondan 2 sene sonra hamile olduğumu öğrendim ikili testleri ayrıntılısı temizdi 17. Haftada kalbi durduğunu ögrendim ve normal doğumla bebegi aldılar. Daha sonra bir bucuk sene bekledim kendimi anca toparladım ve hamile kaldım boş gebelik dediler dedim vardir bunda bi hayır . 10 haftalık boş gebelik gecirdim . 3 ay sonra tekrar hamile kaldım . 16. Haftaya kadar geldik yine bütün testler temizdi bebek gayet sağlıklıydı birgün cok siddetli bel ağrım oldu hastaneye gittim ve yine kalbinin durduğunu öğrendim onuda aynı şekilde normal doğumla aldılar . Ve bu en sonuncu gittim genetik test yaptırdık eşimde bende gerekli tüm testleri yaptırdık bende çok az pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı ve hamile oldugumu ögrendigimde iğne başladık onun dışında gerekli vitaminler falan işte . 21. Haftaya kadar hersey cok güzeldi bebek gayet sağliklıydı ta ki ayrintilida akım kaybı cıkana kadar plasentadan bebege giden damarda kan kaybı vardı dünyam basıma yıkıldı iğneye ek ecoprin basladık 26 haftaya kadar hergün hastaneye gittim tansiyonum sürekli 14 ,15 cıkıyordu gebelik zehirlenmesi geciriyordum idrarda protein cıktı akcigerlerim benim artik kötüleşmeye başladı . En son 3 gün önce ters akıma döndüğünü öğrendik ve acil yatış verildi . Kac tane uzman doktor baktı ve aynı şeyi söyledi bu bebek yaşamaz yaşasada hastalıklı olabilir yine dedim hayır son ana kadar bende dursun . 1. Doz ciger gelistirici yapıldı ve o an bebegimin kalp atışları cok yavaşladı . Beni tekrar ultrasyona aldılar tabi ben sürekli ona bakıyorum bi ara kalbi durdu bayıldı gitti kuzum hemen karnıma bastırarak kalbini tekrar calıstırmayı başardılar ve 1 dakka icinde sezeryana alındım . 1 saat dayanmış o minik kalbi sonra durmuş cok ugraşmıslar ama malesef tutunamamış hic göremedim yavrumu . Ben genel anestesi olduğum için anca kendime geldim gözümü acar acmaz bebegimi sordum söylemediler sakinles dediler anladım zaten bişey olduğunu sonra doktorlar gelip başın saģolsun dediler . Ve ben o an öldüm öldüm çok zor rabbimin vardır bir bildigi diyorum ama bu 4. Kez oldu şimdi cennette beni bekleyen evlatlarım var . Biraz uzun oldu hakkinizi helal edin ama beni kimse anlamıyo herkes uzulme yine olur diyo bilmiyolarki onlar benim ciğer yaram ….

Allah yüreğinize ferahlık versin, başınız sağ olsun .
Acınızı yaşayın , kimseyi dinlemeyin. İsterseniz bir uzmandan yardım alın.

Şu dünyada evlat acısının üzerine daha başka bir acı yok.
Her karanlığın sonu bir aydınlıktır. Rabbim size ve isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Başın sağolsun rabbim sabır versin rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin bende şuan düşük yapıyorum 2.defa oldu ve hemen genetik ve pıhtılaşma testi vermeye karar verdim canım bu süreci atlattıktan sonra tekrar gebelik düşünürsen eğer lütfen kan ver bu dediklerime baktır belki bir sorun vardı

bence hiçbir teselli cümlesi acına derman olmayacak. Çok büyük imtihan bu. Sabırlar diliyorum.
Biraz acın durulduğunda sakince düşün. Bak ne güzel sağlıklı bir evladın var ömrü upuzun sağlıklı olsun. Ona odaklan ikinci çocuk fikrini rafa kaldır. Üst üste bunca gebelik ve doğum senin içinde zor.

Rabbim sabırlar versin, acınızı anlıyorum..
Yasadiklarınız zor ve ağır..
Benzer süreçleri yaşadığım için yazmak istedim, bana tedavi olarak magnezyum serumu yapıldı 2 kez 24 saatlik. Preklampsi ve hellp sendromu için doktorum gebelik başından itibaren coraspin kullanımı işe yarayabilir demişti.. ve iyi bir perinatoloji takibinde olmak..
Belki bu bilgiler işinize yarayabilir..

Bütün testler yapıldı ama bir sorun cıkmadı

Teşekkür ederim sağolun

Aminn insAllah sağolun zaten artık hamile kalmaya cok korkuyorum bir daha cesaret edemem

Aminn insAllah sağolun zaten artık hamile kalmaya cok korkuyorum bir daha cesaret edemem
Şu dünyada evlat acısının üzerine daha başka bir acı yok.
Her karanlığın sonu bir aydınlıktır. Rabbim size ve isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
Aminnn insAllah teşekkür ederim

Ne kadar sıklıkla hamile kaldınız? Ard arda olmuş sanki bu süreç sizi yormuş bu saatten sonra oğlunuz ile vakit geçirin gerekirse destek alın. Bende geçen yıl kaybettim kuzumu üzülmeyin lütfen size ihtiyacı olan bir çocuk var

Allah ona uzun ömür versin, bir çocuğunuz zaten varmış
çocukcağız habire kayıp yaşayan hastanede bir anne ve ona destek olması gereken baba görüyor

elbette niyetiniz bu değildi, kınamıyorum da, ama neticede o da çocuk ve artık olanı biteni anlıyor, tüm çocukluğunu böyle mi hatırlasın? ilk o 2 yaşında iken gebe kalmışsınız şimdi 6 yaşında 4 yıldır ortalamada her sene 1 kayıp, her yıl bir travmanız var.... yapmayın, yaş doğruysa daha 30 yaşında değilsiniz, bunda da vardır bir hayır bir süre korunun. bu konuyu salın, odak noktanızı değiştirin. ne biliyim, çocuğunuz bu sene okullu mu? ona odaklanın.

tıpta böle şeyle oluyor. insan başına gelince milyonda 1 görülen, net olarak açılanamayan vs. bir şey yaşamış olduğu için neden ben diyor, biliyorum. ama lütfen çocuğunuza sarılın, bedenize de biraz imkan tanıyın. ruuhunuzu dinlendirin. olacağı varsa 5 sene sonra da olur. olmasa da canlar sağ olsun.

Tüm kayıplarınız için başınız sağ olsun.

Tüm kayıplarınız için başınız sağolsun.
Allah bir evlat nasip etmiş size. Sonrakilerde hep sorun olmuş, ben bazı şeylerin zorlanmaması gerektiğini düşünürüm. Siz kayıpları yaşar ve atlatmaya çalışırken yine size ihtiyacı olan oğlunuz da etkileniyor bu durumdan her seferinde.

Sizin de hem bedensel hem ruhsal olarak dinlenmeye ihtiyacınız var. Kendinize de evladınız da öncelik verip olmayanı kabul etmek en doğrusu olur belki de.

Son düzenleme:
Aralarında hep 1 sene oldu doktorlar bir sorun yok hamile kalabilirsin dediler ama asıl sorun ne onu bulamıyorlar

Aslında en cok onun için istiyorum o kadar istiyorki bir kardesi olmasını herkesin var benim niye yok diye zaten hamileligim boyunca ona söylemiyorum umutlanmasın diye sadece ilk bebeği biliyordu diğerlerini hic bilmedi

Zaten bu süreçten sonra tekrar hamile kalmaya cok korkuyorum herşeyin hayırlısı diyorum

Aslında en cok onun için istiyorum o kadar istiyorki bir kardesi olmasını herkesin var benim niye yok diye zaten hamileligim boyunca ona söylemiyorum umutlanmasın diye sadece ilk bebeği biliyordu diğerlerini hic bilmedi
ilkinde de zaten bebekmiş daha
diğerlerini bilmediği iyi olmuş, kardeş istemesini de anlarım ben en büyük kardeşim, kardeşlerimin hepsini çocuğum gibi seviyorum. ama su süreçte sağlıklı olanı yapmanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…