ya canim bisey sorcam nefes egzersizi nefes alirken gögsümüz şismesi gerekmiyomu karin yerine bende basladim ayse hicayla tedaviye senin sayende 2maşamadayim1. HAFTA
Ödevler arasında en yoğun ödev bu hafta var. Tembellik yapmaz herşeyi uygularsanız, bir sonraki haftalarda inanılmaz kolaylaşacaktır.
Bu ilk ödev haftamızda ilk yapacağımız şey kendimizi tanımak. Bir çoğumuz organımızı görmek dahi istemiyoruz. İğrenç, pis, bakılamaz olarak tanımlayan çok hanım var. Cinsellikten zevk almaktan korkuyoruz. Kabullenemiyoruz.
Bu hafta bu problemimizi çözüyoruz.
Yapacağınız ilk şey aynada kendinizi seyretmek. Önce tüm vücudunuzu seyredeceksiniz. Çeneye dokunup sesli bir şekilde ismini söyleyin. Göbeğinize ayak parmaklarınıza, vajinanıza. Tek tek dokunun. Ve sesli bir şekilde ismini söyleyin. Bravo!
Sonra oturun. Bacaklarınızı iki yana açıp ayna ile kendinizi tanımaya çalışın. Orada bir delik olduğunu, bunun kulak deliğinizden, ağzınızdan, burun deliğinizden farklı olmadığını görün. Kesinlikle içine bir şey sokmaya çalışmayın. Kenarından tutup incelemeye çalışın. İlk denemenizde çok yüksek ihtimalle hemen kapatmak isteyeceksiniz, dokunamayacaksınız. Sakın vazgeçmeyin. Birkaç dakika yeterli. Her gün daha da kolaylaşacak.
Yapılacak diğer egzersiz, nefes egzersizi. Yatağa sırt üstü uzanın. Elinizi diyaframınızın üzerine koyun. Burnunuzdan derin bir nefes alın, akciğerinize değil karnıNıza doldurun havayı. Aldığınız havayı 2-3 saniye tutup, çoookk yavaş bir şekilde ağzınızdan verin. Bunu 10 kere tekrarlayın. Gün içinde müsait oldukça yapabilirsiniz. Diyafram nefesi ileride çok işinize yarayacak. Kaslarınız güçlendirin.
Bir sonraki egzersiz bir çoğumuzun aşina olduğu kegel egzersizlerinden. Gün içinde idrarınızı yaparken kendinizi sıkıp idrarı durdurmaya çalışın. İlk başlarda inanılmaz zor oluyor. Ben yapamadığımı görünce dehşete düşmüştümBir de yürürken, otururken, yatarken, kısacası aklınıza gelen her zaman, vajinanızı sıkıp gevşeteceksiniz. Yirmi kere sık bırak yapacaksınız. Gün içinde aklınıza geldikçe sık bırak sık bırak… Zamanla kaslarınızı kontrol etmeye başladığınızı göreceksiniz.
Bu haftanın son ödevi, eşinizle birlikte. Vajinismusun iyileşmesini zorlaştıran şeylerden en önemlisi de eşlerin birbirlerini cinsel olarak tanımaması. Bu hafta birbirinizi tanıyacaksınız. Yatağınıza girin. Birbirinizin vücuduna dokunun ve konuşun. Buradan hoşlanıyorum/hoşlanmıyorum gibi. Yönlendirin birbirinizi. Tanıyın.
Tanıma aşamasına en son vajinanızı bırakın. Eşiniz size dokunacak. Ancak sizinle sürekli konuşacak ve istemediğiniz hiç bir şey yapmayacağının sözünü verecek. Yavaşça size organınızı tanıtacak. O yok sandığımız deliğin yerini, klitorisi size tek tek tanıtacak. Tekrar belirtiyorum. Lütfen içeri hiç bir şey sokmaya çalışmayın. Kafalarınız oraya bir şey girecek mesajına takılı kaldıkça hiç bir şekilde ilerleyemezsiniz. Siz istemedikçe içeri hiç bir şey girmeyeceğine ikna olmalısınız.
Bu egzersizleri haftada en az 3 gün olacak şekilde, mümkünse her gün tekrarlayınız. Buradaki tüm egzersizleri yapar hale gelmeden ve en önemlisi hazır hissetmeden diğer egzersize geçmeyiniz.
Yaa cok mutlu oldum. İste gogus yerine karna dogru alacaksin nefesi. Ayse hocaya sor o sana gostersin diyafram nefesini. İnsallah bir an once asarsin.ya canim bisey sorcam nefes egzersizi nefes alirken gögsümüz şismesi gerekmiyomu karin yerine bende basladim ayse hicayla tedaviye senin sayende 2maşamadayim
ay sanki deneyince bi an nefes alamadimYaa cok mutlu oldum. İste gogus yerine karna dogru alacaksin nefesi. Ayse hocaya sor o sana gostersin diyafram nefesini. İnsallah bir an once asarsin.
ay sanki deneyince bi an nefes alamadim
Merhaba arkadaşlar, merak ediyorum başaran oldu mu bu sorunu yenen oldu mu ben artık sınırlarımı zorluyorum hiç doktora gitmedim evleneli 9 ay oldu nerdeyse. Arkadaşın buraya yazdıkları sayesinde çok çok ilerledik zaten. Eşim içime girip ileri geri yapabikiyo boşalabiliyo. Ama nedense olduğundan bi tık fazla zorlasa acıyo kızlık orda ve bozulmadı gibi hissediyorum. Bir sürü yazı okudum araştırdım.. O kadar parmak soktuk penis soktuk.. Şimdiye çoktan bozulması gerekmez miydi.. Acaba benim kızlığumda mı bi sorun var.. Esnek yada çok geride mi bilmiyorum.. Moralim aşırı bozuk. Bu cumartesi doktora gidip kızlık muayenesi olcam inşallah.. Ne yapcağımı ne düşüneceğimi şaşırdım iyice..
Kafamda hep kızlık bozulmamış gibi düşündüğüm için olan acıyı da hep bundan zannediyorum. Belki de dediğimiz durumlardan biri vardır. En azından bunu öğrensem ona göre devam ederiz inşallah.. Çoktan bozulmuşsa kızlık aşırı rahat olcam mesela. Dün kendimi tamamen bıraktım eşimde çok zorladı çok canım yandı ama galiba o acıya da alıştımm.. Bu arada Allah yardımcı olsun gerçekten senin yazını okumadan önce deneyemiyoduk bile
inşallah dediğiniz gibi olur.. Alışırım inşallahhSen kendini rahat biraktikca zevk almaya da baslayacaksin. Esin fazla zorlamasin sen yonet sureci daha iyi olur.
inşallah dediğiniz gibi olur.. Alışırım inşallahh
Vajinismusu yendim çok şükür canım bir yıl olucak nerdeyse ama şimdide çocuk istiyoruz hala olmadı malesef 9-10 ay oldu bekliyoruz bakalımm sen naptınn hamile kaşdın mı rahatsızlığın nasıl oldumerak ettim ne durumdasın
Daha bugünn baktım yazdığım mesajlara falan gerçekten her sıkıntı bi şekilde geçiyo biraz sabretmek gerekiyordu saanırımm :)Vajinismusu yendim çok şükür canım bir yıl olucak nerdeyse ama şimdide çocuk istiyoruz hala olmadı malesef 9-10 ay oldu bekliyoruz bakalımm sen naptınn hamile kaşdın mı rahatsızlığın nasıl oldu
Daha bugünn baktım yazdığım mesajlara falan gerçekten her sıkıntı bi şekilde geçiyo biraz sabretmek gerekiyordu saanırımm :)
Aynen canım inan hislerini o kadar iyi anlıyorum ki çok zor günlerdi hep ağlıyodum stres sinir bir yandan. Allah aratmasın inşallah canımm gerçekten stres çok olumsuz etkiliyomuşş ama düşünmemek de elde değil pek... Biz daha test falan yaptırmadık ama ben bu ay meryem suresi okumaya başladım bizim O'ndan başka gidecek kapımız yok ben inanıyorum olucak Allahın izniyle sende üzülme :)Çok sevindim senin adına. ben de aynı senin gibiyim. yeneli çookk uzun zaman oldu. ama hala çocuğum olmadı. gebe kalmaya çalışıyorum şu an. bir de pkos um var maalesef. bizim burada bir sürü çocuğu olan bir abla var bana korku içinde kaldıkça olmaz artık kendini rahat bırak zevk alman lazım o zaman olur diyor. bence düzelmişti ama onunla detaylı konuşunca bazı şeyleri eksik yaptığımı anladım. bakalım inşallah rabbim kolaylıklar verir. vaji. başlı başınaa zordu bir de evlat hasreti çekmek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?