4 Haftada Vajinismusu Yenmenin Yolu!Tecrübelerimizi Paylaşalım.

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.299
158
Merhaba arkadaşlar,

Ben de vajinismus derdi ile uğraşmış ve sonunda problemini çözmüş biriyim. Bu dertle uğraşırken en çok problem yaşadığım şey kimseye anlatamamaktı. Özel kliniklere gidip milyarlar bayılamayacağım için internetten araştırmaya çalışmıştım. Ancak her gördüğümde gerilmeme yetmişti bu durum. Ben daha organımı kabul edemezken birileri bana içine parmak sokmamı filan söylüyordu. Bu insanlar çıldırmış diye düşünüyordum açıkçası. Problemimi çözdüğümde, nasıl çözdüğümü anlatacağım bir başlık açıp her şeyi açıklamayı düşünüyordum. Bu güne nasipmiş.

“Vajinismus nedir” i anlatmayacağım size, çünkü hepimiz biliyoruz. Neden olur sorusunun bir sürü cevabı var. Çoğu zaman çocukluğumuzda yaşadığımız ve hatırlamadığımız şeyler olmakla birlikte, toplum baskısıyla kafamızda oluşan “korumalıyım” mesajının da etkisiyle oluyor.

Biraz düşündüğümüzde aslında cinsel organımızı reddettiğimizi fark edeceğiz. Ona dokunamıyoruz, bakamıyoruz, orada sadece bir yük gibi taşıyoruz. Görmek ilgilenmek istemiyoruz, yani YOK SAYIYORUZ. Halbuki o da burnumuz gibi ağzımız gibi kulağımız gibi bir uzvumuz.

Çok laf kalabalığı yapma bize çözümü anlat diyeceğinizi biliyorum O yüzden yavaşça başlamadan önce birkaç kuralı sıralayacağım.

UYARI: Burada yazacaklarım terapistimin bana yaptığı uyarılardır.

Kural 1: Kararlılık
Ne zamana kadar böyle devam edeceğim? Gerçekten çözmek istiyor muyum? Bunun için kendimi sıkacak mıyım? Bu soruları sorduğumuzda ne diyoruz kendimize? Ben bu soruyu ilk sorduğumda bilmiyorum demiştim. Terapist geri gönderdi beni. Kararını verince gel diye. O kadar önemli çünkü kararlı olmazsanız kesinlikle çözemeyeceksiniz. Vazgeçmek, durumu kabullenmek kesinlikle çıkmaza götürür. Öncelikle kararlı oluyoruz. Binlerce kadın sadece birkaç haftada bu problemi çözüyor. Sen de yapabilirsin!!!

Kural 2: Uyum
Eşim de benim kadar kararlı mı? Bu tek kişilik bir durum değil. Eşinizin de en az sizin kadar çözümü istiyor olması lazım. Vazgeçmiş bir eş kesinlikle aşmanızı engelleyecektir. O yüzden burada yazacaklarıma başlamadan evvel eşinizle güzelce konuşup onun da karalı bir şekilde ilerlemesini sağlayın. Çünkü rolü çok önemli. Eşim terapiste “olmazsa olmaz, ne yapalım. Sadece bunun için evlenmedik ben eşimi seviyorum” demişti. YANLIŞ CEVAP!! Doğrusu “eşime yardım edeceğim bu şekilde devam edemez” olacak.

Kural 3: Tembellik Yok!
Ödevleri düzenli ve ısrarla yapmak çok önemli. Yapılan her “iş” bir sonraki basamağı kolaylaştırmak için var. Her bir basamağı her gün, olmuyorsa gün aşırı ama haftada 3 kereden az olmayacak şekilde yapmak gerekiyor.

Kural 4: Yasak!
Ben bu kez bu işi çözeceğim kararlılığı ile başladığınız andan itibaren, o aşamaya gelene kadar vajinaya penisi sokmaya çalışmak kesinlikle yasak.

Kural 5: Acele yok!
Her basamak ilk başta çok zorlayacak. Ancak bir sonraki basamağı düşünmek yok. Odaklanıyoruz. O an ne yapmaya çalışıyorsak sadece onu yapmaya çalışıyoruz. “Buraya nasıl bir şey girecek” vesaire diye düşünmek yok. Onu o basamağa gelince düşüneceğiz. Unutmayın, sadece o haftaki ödeve odaklanıyoruz.

Tüm bunları anladığımıza ve kabul ettiğimize göre artık sırasıyla ödevlere geçebiliriz. Lütfen acele etmeyin ve kendinize bir diğer basamağa geçmek için minimum 1 hafta süre verin.

Aşağıya tek tek haftalık ödevleri yazacağım. Konu hakkındaki sorularınızı seve seve yanıtlarım. Umarım herkes için bu durum problem olmaktan çıkar.

1. HAFTA

Ödevler arasında en yoğun ödev bu hafta var. Tembellik yapmaz herşeyi uygularsanız, bir sonraki haftalarda inanılmaz kolaylaşacaktır.

Bu ilk ödev haftamızda ilk yapacağımız şey kendimizi tanımak. Bir çoğumuz organımızı görmek dahi istemiyoruz. İğrenç, pis, bakılamaz olarak tanımlayan çok hanım var. Cinsellikten zevk almaktan korkuyoruz. Kabullenemiyoruz.

Bu hafta bu problemimizi çözüyoruz.

Yapacağınız ilk şey aynada kendinizi seyretmek. Önce tüm vücudunuzu seyredeceksiniz. Çeneye dokunup sesli bir şekilde ismini söyleyin. Göbeğinize ayak parmaklarınıza, vajinanıza. Tek tek dokunun. Ve sesli bir şekilde ismini söyleyin. Bravo!

Sonra oturun. Bacaklarınızı iki yana açıp ayna ile kendinizi tanımaya çalışın. Orada bir delik olduğunu, bunun kulak deliğinizden, ağzınızdan, burun deliğinizden farklı olmadığını görün. Kesinlikle içine bir şey sokmaya çalışmayın. Kenarından tutup incelemeye çalışın. İlk denemenizde çok yüksek ihtimalle hemen kapatmak isteyeceksiniz, dokunamayacaksınız. Sakın vazgeçmeyin. Birkaç dakika yeterli. Her gün daha da kolaylaşacak.

Yapılacak diğer egzersiz, nefes egzersizi. Yatağa sırt üstü uzanın. Elinizi diyaframınızın üzerine koyun. Burnunuzdan derin bir nefes alın, akciğerinize değil karnıNıza doldurun havayı. Aldığınız havayı 2-3 saniye tutup, çoookk yavaş bir şekilde ağzınızdan verin. Bunu 10 kere tekrarlayın. Gün içinde müsait oldukça yapabilirsiniz. Diyafram nefesi ileride çok işinize yarayacak. Kaslarınız güçlendirin.

Bir sonraki egzersiz bir çoğumuzun aşina olduğu kegel egzersizlerinden. Gün içinde idrarınızı yaparken kendinizi sıkıp idrarı durdurmaya çalışın. İlk başlarda inanılmaz zor oluyor. Ben yapamadığımı görünce dehşete düşmüştüm Bir de yürürken, otururken, yatarken, kısacası aklınıza gelen her zaman, vajinanızı sıkıp gevşeteceksiniz. Yirmi kere sık bırak yapacaksınız. Gün içinde aklınıza geldikçe sık bırak sık bırak… Zamanla kaslarınızı kontrol etmeye başladığınızı göreceksiniz.

Bu haftanın son ödevi, eşinizle birlikte. Vajinismusun iyileşmesini zorlaştıran şeylerden en önemlisi de eşlerin birbirlerini cinsel olarak tanımaması. Bu hafta birbirinizi tanıyacaksınız. Yatağınıza girin. Birbirinizin vücuduna dokunun ve konuşun. Buradan hoşlanıyorum/hoşlanmıyorum gibi. Yönlendirin birbirinizi. Tanıyın.

Tanıma aşamasına en son vajinanızı bırakın. Eşiniz size dokunacak. Ancak sizinle sürekli konuşacak ve istemediğiniz hiç bir şey yapmayacağının sözünü verecek. Yavaşça size organınızı tanıtacak. O yok sandığımız deliğin yerini, klitorisi size tek tek tanıtacak. Tekrar belirtiyorum. Lütfen içeri hiç bir şey sokmaya çalışmayın. Kafalarınız oraya bir şey girecek mesajına takılı kaldıkça hiç bir şekilde ilerleyemezsiniz. Siz istemedikçe içeri hiç bir şey girmeyeceğine ikna olmalısınız.

Bu egzersizleri haftada en az 3 gün olacak şekilde, mümkünse her gün tekrarlayınız. Buradaki tüm egzersizleri yapar hale gelmeden ve en önemlisi hazır hissetmeden diğer egzersize geçmeyiniz.

2. HAFTA

Birinci haftayı geride bıraktınız. Artık kaslarınızı kontrol edebiliyor, organınızı daha iyi tanıyorsunuz. Eşinizle de daha uyumlusunuz. Bu hafta diyafram egzersizlerine devam edeceğiz. Kasların çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Gerek gördüğünüz ölçüde sık-bıraklara da devam edebilirsiniz.

Bu haftaki ödev biraz daha zorlu olacak. Ancak bu yoldan geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Buradan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Şöyle düşüneceksiniz. Dişimi sıkacağım ve bittiii!!

Bu aşamada en önemli olan şey kararlılık ve zaman. İlk deneme özellikle çok önemli. Eşiniz de siz de kararlı olacaksınız.

Eşinizle yatağa girin ön sevişme yaparsanız kolaylaşır. Eşiniz eliyle önce klitorisinizi okşayacak. Sonra yavaş yavaş parmaklarını aşağıya kaydıracak ve deliğin etrafını okşayacak. Sonra da tek parmağını içine yavaş yavaş sokmaya çalışacak.

Zor gibi geliyor kulağa ama belli ipucu noktaları var.

İstediğiniz parmağı seçebilirsiniz. Serçe de olur baş parmak da olur orta parmak da. Ben serçe parmağın anlamsız olduğunu düşündüğüm ve baş parmak da kalın diye düşündüğüm için orta parmağı seçmiştim. Böylelikle içerideki mesafeyi de görme şansım olacaktı.

Bu arada dip not: Doktorum bazı kadınların parmak egzersizlerini kendilerinin yaptığını söyledi. Ben o zaman çok dokunamadığım için eşim yaptı. Çok da iyi oldu, destek gerekiyor çünkü.

Burada diğer önemli nokta şu. Şimdi parmak aşağıya doğru kaymaya başladıkça, insan gerilmeye başlıyor. O gerginlik oluştuğu anda eşinizi durduracaksınız. Elini asla ve asla geri çekmeyecek. Olduğu yerde duracak. Bu her basamakta böyle, asla geri adım yok! Bu önemli. Sakinleşene ve gevşeyene kadar öyle duracak. Sonra biraz daha ilerleyecek. Bacaklarınız gevşediğinde ve hazır olduğunuzda devam edeceksiniz. Siz dur dediğinizde duracak. Başla dediğinizde devam edecek. Asla sözünüzden dışarı iş yapmaması gerekiyor ki kontrolün sizde olduğuna ikna olun.

Sonra deliği okşamaya başlayacak içine sokmak hemen yok. Rahatladığınızda parmağı deliğe doğru getirip yavaşça ittirecek. O noktadan itibaren de yine kasıldığında duracak, devam dediğinde devam edecek.

Bu sırada kendinizi çok kasacağınız için yüksek ihtimalle ilk ittirişte parmak yol bulamayacak. Deliği açmak için ıkınacaksınız. Bir de şimdiye kadar yaptığınız aç kapa hareketinde olduğu gibi, elinizden geldiğince açmaya çalışacaksınız. Sakinleşmek için şimdiye kadar yaptığınız diyafram nefesini kullanacaksınız. Çünkü diyafram nefesi aldıkça vajinal kaslar gevşemeye başlayacak.

Bütün bunlar olurken eşiniz bir yandan durumu anlatacak. “Şimdi ağzındayım, şimdi deliğe girmeye çalışıyorum, parmağımın bir boğumu içeride. Çok iyi gidiyorsun.” gibi telkinlerde bulunacak.

Biliyorum zor gibi ama çok çok kolay. Aklınızı şuna odaklayın. Bir haftadır uğraşıyorsunuz, orada delik var biliyorsunuz. Ben ilerisinin kapalı olduğunu düşünüyordum. Sanki parmağını itince orası parçalanacak gibi hissediyordum. Ama hayır. İçerisi o kadar geniş ki, parmak deliğin ilk kısmını geçtiğinde öyle boşlukta kalıyor :) İnanılmaz ama öyle.

En nihayetinde bu şekilde kararlı olarak ilerlediğinizde o parmak içeri giriyor. Ve hazır hissettiğinizde de geri çekeceksiniz.

Bizim ilk denememiz yaklaşık 2 saat sürdü. Baya uğraştık. Ama o ilk egzersiz gününde, sevincimden eşime sarılıp hüngür hüngür ağladım. İnanamadım gerçekten yapabildiğimize. Eşim de şok oldu. Asla olmaz diye düşünüyordum dedi.

Sonraki günlerde de yine mümkünse hergün yoksa gün aşırı olacak şekilde devam edeceksiniz. Bir süre sonra korkunun ve gerginliğin azaldığını göreceksiniz. Burada bir sonraki egzersiz için kural en azından bir parmağı tamamen sokmadan, diğer egzersize geçmeyeceksiniz.

Bu egzersiz sonunda kesinlikle çok mutlu olacaksınız. Denemeye değer

3. HAFTA

İkinci haftada serçe parmakla başladıysanız bu hafta işaret parmağına geçin. Eğer orta parmak ile başladıysanız, ikinci haftadaki tüm kurallar geçerli olmakla birlikte, bu kez iki parmak deneyin.

Yine hergün ya da gün aşırı olacak şekilde devam edilecek. İki parmak egzersizi bitene kadar bu alıştırma yapılacak.

4. HAFTA

3 haftadır çok uğraştınız. Belki sürekli ağladınız, eşinizle gerildiniz, belki de her şey çok yolunda gitti. Ama artık bu hafta son. Bu hafta her şeyin çözüleceği hafta. Son bir kez dişinizi sıkacaksınız ve ELVEDA VAJİNİSMUS.

Bugüne kadar yaptığınız herşeyi düşünün. Zorlandığınızda ıkındınız, diyafram nefesi alıp gevşediniz. Eşiniz konuştu ve sizi destekledi. Artık sona geldiniz.

Bu hafta 3 haftadır yapmanızın yasak olduğu şeyi yapacak ve penisi vajinaya sokmaya çalışacaksınız. Çok detaylı anlatmayacağım. Zaten 3 haftadır öğrendiniz. Birkaç önemli nokta var.

Ön sevişmeyi öneririm. İşinizi çok kolaylaştırır. Islanma problemi olursa ya da zorlanacağınızı düşünürseniz zeytin yağı ya da kayganlaştırıcı jel kullanın. Pozisyon olarak üstte olduğunuz pozisyonu seçerseniz yine kontrol sizde olur, önemli olan en rahat olduğunuz pozisyonu seçin. Parmak egzersizlerinde yaptıklarınızı hatırlayın. Yavaşça penis başını içeri ittirin. Ve bitti.

İlk aşamada sadece başının girmesi yeterli. Sonraki günlerde daha ileri itebilirsiniz. Alışana kadar git-gel hareketlerinden uzak durmanızı öneririm. Ancak sonrasında özgürsünüz.

VE SONSUZA KADAR ELVEDA VAJİNİSMUS

Bu kadar ayrıntılı yazmışsıniz çok teşekkürler bu şekilde adım adım deneyip sonucu yazacağım inşallah Allah yardimcimiz olsun..

Bende bu yazdiklarinizi deniyecem insallah hepimiz bu illetten kurtuluruz rabbim hic kimsenin basina vermesin cokk zor bi durum ben 1 senedir ugrasiyorum ama hicbirsey ise yaramadi cok ümitsizdim iyiki buraya üye olmusum sen ve senin gibi arkadaslarima cok tesekkür ederim allah sizden razi olsun yardimci olmaya calisiyorsunuz rabbim sizin ne muradiniz varsa versin insallah.

Bu kadar ayrıntılı yazmışsıniz çok teşekkürler bu şekilde adım adım deneyip sonucu yazacağım inşallah Allah yardimcimiz olsun..

inşallah bir faydam dokunur. lütfen sorularınız olursa yazın. möutlu haberlerinizi de duyalım :)

aminn Allah hepimizden razı olsun.

merhaba arkadaşım uyguladığın tedaviyi okudum kendi doktorumun önerdiği tedaviyle benzer yanları var fakat sormam ve anlatmam gereken bir kaç husus var şöyle ki;
7 aylık evliyim. vajinismus olduğumu öğrendim ve eylül ayından itibaren devlet hastanesinde çalışan bi psikolog ile tedaviye başladım. tıpkı anlattığın gibi bana da parmak egzersizleri verdi. her hafta kasılmam sıfırlanana kadar verilen ödevleri harfiyen uyguladım bunun yanında eşimle ikimize masaj ödevleri verildi onları da yaptık. parmak egzersizlerini kendi parmağımla yapıyordum haftanın her günü en az 30 dakika olucak şekilde ve bu benim için bir eziyete dönüşmüştü zaten evime çok uzak bi yerde çalışıyorum bazen 9u bulabiliyor eve gelmem. günün yorgunluğuyla kendimi eve atıp dinlenmek isterken 30 dak. ödev yapmam gerekiyordu ee tabi buna kol dayanmıyor :) sevişme içerisinde eşimin parmağıyla da egzersiz yapma ödevlerim vardı onları da sorunsuz yaptık. en son ekim ayında doktora gittik ve eşimle aramızdaki problemler yüzünden bi süre ayrı kaldık bu arada tedaviyi yarım bıraktık. yeniden bir araya geleli bir kaç gün oluyor dün doktora gittim tedaviye en baştan başlayacağımızı söyledi ve bu durum canımı çok sıkıyor. açıkcası doktorun işi çok ağırdan aldığını düşünüyorum artık kendimi ilişkiye girmek için hazır hissederken bir gün ödevimi aksatsam o haftaki ödevi 2 haftaya çıkartıyor ve benim ev iş arasındaki koşturmamın yorgunluğuyla ödevleri yapacak ne hevesim kalıyor ne de halim. sizin anlattığınız yönteme göre bu süreci 4 haftada bitirebilirken neden aylarca oyalıyor bu doktor beni anlayabilmiş değilim bir çözüm öneriniz varsa çok mutlu olurum.

merhaba benzer problemleri ben de yaşadım. benim sürecim 6 hafta sürdü. ancak harfiyen yapıldığında 4 haftada bitiyor. hatta hazır hissediyorsan süreci hızlandırmak da bizim elimizde.

benim de evim çok uzak ve geç kalıyorum. egzersizlerin tamamını eşimle devam ettirdim. benim doktorum ödevi yapamadığımda aynı ödevi yapabilmek için ekstra bir hafta veriyordu. ama ben yapabildiğim anda randevu alıp gittim her seferinde. kuralımız haftada en az 3 kezdi. bunu yaptığımız sürece ilerledik hep. hatta bazen yapamadığımız halde ben emindim devam edebilecğime doktora tamam yaptık dedim bir sonraki basamağa geçtim. süreç aslında sizin isteğinizle ilerliyor.

doktorunuz kendisine en doğru gelen yöntemi uyguluyordur. bir de eşinle problemlerin olduğu için alışmanı istiyor olabilir. biz ikimiz de tedaviye çok uyunçluyduk. tavsiyem kendince devam et. süreyle değil yeterli geldiğini düşündüğünde bırak. ben ne sayı saydım, ne süre tuttum tedavi boyunca. bazen her gün yaptım bazen haftada bir. kendimi tanımaya çalıştım. tembellik etmediğiniz sürece ilerleyeceksiniz. doktorunuzu değiştirme şansınız yok mu?

Doktorun isteğiyle her gün yaptığım egzersizleri not alıyorum kaç dakika sürdü kaç kere giriş yapıldı kasılma oldu mu olduysa şiddeti ne vs vs. Gibi. Aslına bakarsanız sürecin uzamasına sadece tembelliğim ve üşengeçliğimin neden olduğunu düşünmüyorum. Doktorumunda bunda payı var ve tabi eşiminde. Doktor sizin de dediğiniz gibi ben söyleyene kadar ilişkiye girmeyi denemek yasak demişti. Eşimle ayrılmadan önce egzersizlerim çok iyi giderken hiç bir kasılma problemim yokken tamam dedim ben bunu artık yapabilirim İnandırdım kendimi ve hazırladım ancak eşim doktorun yasak dediğini söyleyerek beni reddedince bütün inancım yıkıldı gitti. Sizin bir doktor tavsiyeniz var mı?

Ne kadar hazir oldugunuzu dusunseniz de o anda birseyle degisebilir. Penis konusunda acele etmemek lazim bence. Ama uzuldum olanlara. İnsallah cozulur.

Hangi sehirdesiniz?

eğer şuan ki doktorumla devam eden tedavimden bir sonuç elde edemezsem başka doktor arayışlarına giricem. aslında sonuca er ya da geç ulaşıcağıma inanıyorum sadece doktorumun bu süreci gereksiz uzattığını düşünüyorum. tedaviyi yarım bıraktığımı söylemiştim. doktor bi daha ki randevu gününe kadar bugüne kadar yaptığın tüm egzersizleri her gün tekrar etmemi söyledi ve muhtemelen çok kasılıcaksın en başına dönüceksin falan dedi. dün salı günü egzersizlerimi yapmaya başladım ilk yaptığım anda bile hiç kasılmam olmadı gayet rahattım iki parmağımı sonuna kadar sokup içeride açma hareketleri bile yaptım. ben kendime çok inanıyorum çok güveniyorum ama resmen doktorun bana inancı yok bu kız yapamaz gözüyle bakıyo olaya heralde :)

çok enteresan ya olumsuz konuşması. acaba gaza gel diye mi yapıyor bilemedim. senin kendine olan inancın yeter boşver onu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…