Dediklerini yapmaya bugunden baslayacagim insallah yenerim bnde
Bu kadar ayrıntılı yazmışsıniz çok teşekkürler bu şekilde adım adım deneyip sonucu yazacağım inşallah Allah yardimcimiz olsun..4. HAFTA
3 haftadır çok uğraştınız. Belki sürekli ağladınız, eşinizle gerildiniz, belki de her şey çok yolunda gitti. Ama artık bu hafta son. Bu hafta her şeyin çözüleceği hafta. Son bir kez dişinizi sıkacaksınız ve ELVEDA VAJİNİSMUS.
Bugüne kadar yaptığınız herşeyi düşünün. Zorlandığınızda ıkındınız, diyafram nefesi alıp gevşediniz. Eşiniz konuştu ve sizi destekledi. Artık sona geldiniz.
Bu hafta 3 haftadır yapmanızın yasak olduğu şeyi yapacak ve penisi vajinaya sokmaya çalışacaksınız. Çok detaylı anlatmayacağım. Zaten 3 haftadır öğrendiniz. Birkaç önemli nokta var.
Ön sevişmeyi öneririm. İşinizi çok kolaylaştırır. Islanma problemi olursa ya da zorlanacağınızı düşünürseniz zeytin yağı ya da kayganlaştırıcı jel kullanın. Pozisyon olarak üstte olduğunuz pozisyonu seçerseniz yine kontrol sizde olur, önemli olan en rahat olduğunuz pozisyonu seçin. Parmak egzersizlerinde yaptıklarınızı hatırlayın. Yavaşça penis başını içeri ittirin. Ve bitti.
İlk aşamada sadece başının girmesi yeterli. Sonraki günlerde daha ileri itebilirsiniz. Alışana kadar git-gel hareketlerinden uzak durmanızı öneririm. Ancak sonrasında özgürsünüz.
VE SONSUZA KADAR ELVEDA VAJİNİSMUS
Bu kadar ayrıntılı yazmışsıniz çok teşekkürler bu şekilde adım adım deneyip sonucu yazacağım inşallah Allah yardimcimiz olsun..
Bende bu yazdiklarinizi deniyecem insallah hepimiz bu illetten kurtuluruz rabbim hic kimsenin basina vermesin cokk zor bi durum ben 1 senedir ugrasiyorum ama hicbirsey ise yaramadi cok ümitsizdim iyiki buraya üye olmusum sen ve senin gibi arkadaslarima cok tesekkür ederim allah sizden razi olsun yardimci olmaya calisiyorsunuz rabbim sizin ne muradiniz varsa versin insallah.
Inşallah görürüm o mutlu günleri :)inşallah bir faydam dokunur. lütfen sorularınız olursa yazın. möutlu haberlerinizi de duyalım :)
aminn Allah hepimizden razı olsun.
merhaba arkadaşım uyguladığın tedaviyi okudum kendi doktorumun önerdiği tedaviyle benzer yanları var fakat sormam ve anlatmam gereken bir kaç husus var şöyle ki;
7 aylık evliyim. vajinismus olduğumu öğrendim ve eylül ayından itibaren devlet hastanesinde çalışan bi psikolog ile tedaviye başladım. tıpkı anlattığın gibi bana da parmak egzersizleri verdi. her hafta kasılmam sıfırlanana kadar verilen ödevleri harfiyen uyguladım bunun yanında eşimle ikimize masaj ödevleri verildi onları da yaptık. parmak egzersizlerini kendi parmağımla yapıyordum haftanın her günü en az 30 dakika olucak şekilde ve bu benim için bir eziyete dönüşmüştü zaten evime çok uzak bi yerde çalışıyorum bazen 9u bulabiliyor eve gelmem. günün yorgunluğuyla kendimi eve atıp dinlenmek isterken 30 dak. ödev yapmam gerekiyordu ee tabi buna kol dayanmıyor :) sevişme içerisinde eşimin parmağıyla da egzersiz yapma ödevlerim vardı onları da sorunsuz yaptık. en son ekim ayında doktora gittik ve eşimle aramızdaki problemler yüzünden bi süre ayrı kaldık bu arada tedaviyi yarım bıraktık. yeniden bir araya geleli bir kaç gün oluyor dün doktora gittim tedaviye en baştan başlayacağımızı söyledi ve bu durum canımı çok sıkıyor. açıkcası doktorun işi çok ağırdan aldığını düşünüyorum artık kendimi ilişkiye girmek için hazır hissederken bir gün ödevimi aksatsam o haftaki ödevi 2 haftaya çıkartıyor ve benim ev iş arasındaki koşturmamın yorgunluğuyla ödevleri yapacak ne hevesim kalıyor ne de halim. sizin anlattığınız yönteme göre bu süreci 4 haftada bitirebilirken neden aylarca oyalıyor bu doktor beni anlayabilmiş değilim bir çözüm öneriniz varsa çok mutlu olurum.
merhaba benzer problemleri ben de yaşadım. benim sürecim 6 hafta sürdü. ancak harfiyen yapıldığında 4 haftada bitiyor. hatta hazır hissediyorsan süreci hızlandırmak da bizim elimizde.
benim de evim çok uzak ve geç kalıyorum. egzersizlerin tamamını eşimle devam ettirdim. benim doktorum ödevi yapamadığımda aynı ödevi yapabilmek için ekstra bir hafta veriyordu. ama ben yapabildiğim anda randevu alıp gittim her seferinde. kuralımız haftada en az 3 kezdi. bunu yaptığımız sürece ilerledik hep. hatta bazen yapamadığımız halde ben emindim devam edebilecğime doktora tamam yaptık dedim bir sonraki basamağa geçtim. süreç aslında sizin isteğinizle ilerliyor.
doktorunuz kendisine en doğru gelen yöntemi uyguluyordur. bir de eşinle problemlerin olduğu için alışmanı istiyor olabilir. biz ikimiz de tedaviye çok uyunçluyduk. tavsiyem kendince devam et. süreyle değil yeterli geldiğini düşündüğünde bırak. ben ne sayı saydım, ne süre tuttum tedavi boyunca. bazen her gün yaptım bazen haftada bir. kendimi tanımaya çalıştım. tembellik etmediğiniz sürece ilerleyeceksiniz. doktorunuzu değiştirme şansınız yok mu?
Doktorun isteğiyle her gün yaptığım egzersizleri not alıyorum kaç dakika sürdü kaç kere giriş yapıldı kasılma oldu mu olduysa şiddeti ne vs vs. Gibi. Aslına bakarsanız sürecin uzamasına sadece tembelliğim ve üşengeçliğimin neden olduğunu düşünmüyorum. Doktorumunda bunda payı var ve tabi eşiminde. Doktor sizin de dediğiniz gibi ben söyleyene kadar ilişkiye girmeyi denemek yasak demişti. Eşimle ayrılmadan önce egzersizlerim çok iyi giderken hiç bir kasılma problemim yokken tamam dedim ben bunu artık yapabilirim İnandırdım kendimi ve hazırladım ancak eşim doktorun yasak dediğini söyleyerek beni reddedince bütün inancım yıkıldı gitti. Sizin bir doktor tavsiyeniz var mı?
Ne kadar hazir oldugunuzu dusunseniz de o anda birseyle degisebilir. Penis konusunda acele etmemek lazim bence. Ama uzuldum olanlara. İnsallah cozulur.
Hangi sehirdesiniz?
İstanbul'da bildiğim bir doktor yok. Ama zeynep kamil gibi kadin dogum hastanelerindeki doktorlar bu konuda daha uzmanlasmis durumda. O tip bir hastanrnin psikologu ile gorusmeyi denesen olmuyor mu?İnşallah. İstanbuldayım
eğer şuan ki doktorumla devam eden tedavimden bir sonuç elde edemezsem başka doktor arayışlarına giricem. aslında sonuca er ya da geç ulaşıcağıma inanıyorum sadece doktorumun bu süreci gereksiz uzattığını düşünüyorum. tedaviyi yarım bıraktığımı söylemiştim. doktor bi daha ki randevu gününe kadar bugüne kadar yaptığın tüm egzersizleri her gün tekrar etmemi söyledi ve muhtemelen çok kasılıcaksın en başına dönüceksin falan dedi. dün salı günü egzersizlerimi yapmaya başladım ilk yaptığım anda bile hiç kasılmam olmadı gayet rahattım iki parmağımı sonuna kadar sokup içeride açma hareketleri bile yaptım. ben kendime çok inanıyorum çok güveniyorum ama resmen doktorun bana inancı yok bu kız yapamaz gözüyle bakıyo olaya heralde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?