Çocuk Hastalıkları 4 günlük bebegim sarılık oldu. Galiba hastanede yatacak ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Simsekkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
350
271
53
Hanımlar cok kötüyüm pazar günü dogum yaptm cok zor bir doğum oldu (normal doğum) neyseki atlattık eve geldik derken bu seferde oğlum sarılık oldu. Dün kan değeri 16.2 çıktı bugün yine kan verdik sonuclarini bekliyoruz büyük ihtimal hastanede yatacak :( başına böyle bisey gelen var mı? Nasıl atlattınız ? Geçmesi icin neler yapabilirim?

ben varım 3. gün sariliktan yattı kızım. toplamda 4 kere ya da 3 kere fototerapi aldı. uzamış sarilikti bizimkisi. 20. gün düşmeye başladı. şu anda 3.5 yaşında. o zaman çok üzülmüştüm. ama sayısını bile unutmuşum bakın. ilkinde aglamistim hatta. sonra erken doğan aylardır kuvezde yatan, enfeksiyon olan bebekleri ve anneleri görünce utandım. size tek tavsiyem sürekli geçeceğini telkin edin. bu bir süreç ve geçecek. Rabbim yardımcınız olsun

Hemen hemen her bebeğin başına geliyor. Kızım 3 günlükken sarılık yüzünden yatışı yapıldı. Yattığı hastane 3 saate bir gel emzir demişti ama Ameliyat yaram yüzünden pek hareket edemiyordum bu yüzden hastanede bir oda tuttuk. Bebeğim 1.5 gün sonra odaya yanıma geldi ve hemşirelerin gözetiminde 2 gün daha kaldık. İlk bebeğim olduğu için bana eğitim gibi oldu bu süreç. Hemşireler harika insanlardı ve bebeğe bakmanın en ince ayrıntısına kadar anlattılar, eğittiler. Kötü gibi görünen bir durum benim için büyük bir fırsat oldu.
Geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede atlatırsınız bu dönemi.

Canım benim ilk kizim oldu cok uzulmustum anlatamam 1 gece yatti mavi isik veriyolar gözüne cok dikkat etmelisin.
Ikizlerim oldu onlarda gecirdiler 1 gece onlarda verildi.
Geçer inş 1 sefer kan veriyosun sonra alnindan olcuyorlar kontrole goturuyosun.
Rabbim acil şifalar versin.

Benim bebeğim yok ama bildim bileli bebekler doğunca sarılık olurlar, hatta eskiden sarılığı aldın diye altın ya da sarı bir şeyler falan takarlardı bebişlere (bence hurafe ama) üzülmeyin geçecek üç beş güne. Annesinin sütüyle şifaya kavuşacaktır, doktorlar en doğrusunu yapar iyileştirir

Canim.cok normal üzülme. Hemen hemen her bebek yaşıyor bunu. Allah beterinden korusun bunda bişey yok ki

ben varım 3. gün sariliktan yattı kızım. toplamda 4 kere ya da 3 kere fototerapi aldı. uzamış sarilikti bizimkisi. 20. gün düşmeye başladı. şu anda 3.5 yaşında. o zaman çok üzülmüştüm. ama sayısını bile unutmuşum bakın. ilkinde aglamistim hatta. sonra erken doğan aylardır kuvezde yatan, enfeksiyon olan bebekleri ve anneleri görünce utandım. size tek tavsiyem sürekli geçeceğini telkin edin. bu bir süreç ve geçecek. Rabbim yardımcınız olsun
Kan degerleri kaçtı peki

Canım çoook gecmis olsun
Benimki de 5 gunlukken farkedildi. Doktor tahlili 7. gun yaptirmamizi soyledi. O 2 gun tam anlamiyla yapisik yasadik surekli emziriyordum. Aksilik ya sutum de az benim. Tahlil icin cocuk hastanesine gittigimizde orada bir anne, anne sutu yetmiyorsa mama da olsa verin cocugun atlatmasi icin doymasi gerekiyor dedi. Degerimiz 10.5 cikti doktor da surekli emzirmemi gunde 1 kere de mama vermemi soyledi. Sarilik acliktan olurmus. Cok sukur 1 hafta kadar sonra gecti bizimki cocugumun rengi yerine geldi. Annem yanimdaydi o donem, gizli gizli agladigimi bilirim :(
Bir de biz sari ampul bulup uzerinde yakmistik. O da etkili oldu.
Bu surec gecici. Kendini uzme bebegin atlatacak. Bizimkinin degeri azdi evde tedavi edebildik, seninkinin degeri daha yuksek bizden bu yuzden doktor hastaneye yatsin derse korkma. Deger 20 leri buldugunda cok tehlikeli oluyor.
Gule gule buyut kuzunu..

Çok kisinin basina geliyor, Allah sifa versin. Yatsa da fazla uzun kalmadan cikar insallah. Uzulme, cok sík rastlanan bir durum, geçer kisa surede canim. Saglikla buyut bebegini.

Her saat başı emzirin
Emzirdikçe çişle atacak ve düşüşe geçecek

Hanımlar cok kötüyüm pazar günü dogum yaptm cok zor bir doğum oldu (normal doğum) neyseki atlattık eve geldik derken bu seferde oğlum sarılık oldu. Dün kan değeri 16.2 çıktı bugün yine kan verdik sonuclarini bekliyoruz büyük ihtimal hastanede yatacak :KK43: başına böyle bisey gelen var mı? Nasıl atlattınız ? Geçmesi icin neler yapabilirim?
Canim benim oğlumda sarılik olmustu biz gece gündüz demeden beyaz ışığın altinda yatirdik ve uyanmasini bile beklemeden kendisi istemeden devamĺı emzirdim bir kaç cay kasığıda su verdik böylelikle atlattık.devamlı beyaz ışığın altinda yatır ve istemesini bile bekleme cok sık emzir Allahın izniyle iyileşir inş...

Degerler 20 olmus suan oglum mavi ısıkta yatiyor ama cok agliyor nasil susturcam :( ne kadar sürecek böyle

Canım benim ilk kizim oldu cok uzulmustum anlatamam 1 gece yatti mavi isik veriyolar gözüne cok dikkat etmelisin.
Ikizlerim oldu onlarda gecirdiler 1 gece onlarda verildi.
Geçer inş 1 sefer kan veriyosun sonra alnindan olcuyorlar kontrole goturuyosun.
Rabbim acil şifalar versin.
Sizin degerleriniz kacti

Back
X