- 6 Nisan 2010
- 506
- 254
- 323
- Konu Sahibi yengeczelis
Merhaba, size ve diğer önerilerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. İncir hoşafı olayını maranki mi desem, saraçoğlu mu desem tam hatırlamıyorum ama birisine ait siteden okumuştum ve uygulamıştım. Şu anda incir hoşafı, ısırgan otu tohomu ve bal, kimyon tohumu, humana çay, 3-4 lt su, milkplus içecek... tüketiyorum. Sütüm de her sağımda 25 cc falan geliyor.
Daha fazla olmamasını bebeğimin emmememesine bağlıyorum.
Ancak dünden beri biberondan vazgeçtim. Biberon en büyük hatamdı. Bebeği kaşıkla da besleyemedim çünkü biberona alıştı bir kere. Sonra multi tabs adında vitamin damlası satılıyor ondan aldım. Onun pipeti var ve bebek beslemeye son derece müsait. Ne kaşık kadar rahatsız ne de biberon kadar rahat. Bebeğimi emzirmeye çalışırken ppetin ucundaki sütü ağzının kenarından damlatıyorum ve emme refleksini uyarıyorum. Sütün memeden geldiğini sanan bebek çok güzel emmeye başladı Çok mutluyum bugün mememden ne kadar süt çektiğini bilemesem de emiyor, önemli olan bu. Prolaktin salgısı için sütüm gelmese de emsin bebişim Ben bu şekilde beslemeye devam edeceğim bebeğimi. Eninde sonunda sütüm artacak ve bebiş lööp lööp götürecek D Doktorun dediğine göre sütü gelmeyen ve emziremeyen anne yokmuş, sadece yanlış uygulama yüzünden ememeyen bebek ve sütü GELEMEYEN anne varmış... Bugün gerçekten somut bir sonuç aldım, çok mutluyum.
Tebrikler, çok sevindim senin adına. Emzirmek o kadar güzel bi duygu ki, her emzirişimde dua ediyorum Allah herkese nasip etsin bu duyguyu. İnş sende uzuuuun zaman emzirebilirsin.
Bak ben ilk zamanlar sütü az olan ve bunu çok sıkıntı eden biriydim. Ama Allahtan bebeğim ne ağladı ne aç oldugunu anladık ne de mama tarzı seyler verdık. o kanaatkar oldu ben sebatkar.. ve sonuç bugün çok iyi şükürler olsun. Önceleri bebeğim çok kusardı, elimde mendille gezerdim. bebeği dikince pıt diye bırakırdı midesindekileri. düşünüyorum da iyiki sütüm azmıs, yoksa bebek zaten ememiyo emdiğini kusuyor, göğüste süt toplanması vs. ohooo daha fena sıkıntılar yani. zamanla bende daha sık emzirmeye başladım, emdikçe süt geldi, süt geldikçe bebek kilo aldı. Sende hiç bırakma bu işin peşini, gerekirse aç kalsın ama vazgecme. Allah yardımcın olsun, gelişmelerden haberdar et bizi olur mu..sevgiler