• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 gündür sütüm nerede

yengeczelis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
10
0
36
Isparta
merhabalar
4 gün önce ilk çocuğumu doğurdum. 37 haftalıktı.
normal bir doğum oldu ve çocuğumda da bende de hiç doğumsal sıkıntı yok çok şükür.
Fakat süt problemi var maalesef. Pek çok yazı okudum, ilk 3 günden sonra geliyormuş genellikle süt.
Moralimi bozmadım hiç ve sabırla tavsiyelere uydum. Fakat bugün 4. gün ve hala sütüm yok :(
Normal doğum yapan tüm tanıdıklarım ilk günlerde çocuğu emzirmeye başlamışlar ama bende tıkk yok.
2-3 hafta erken doğum yaptığıma bağlıyorum bu durumu. Sizce de bu yüzden midir?

Öte yandan dün yumuşak olan memelerim birden sertleşmeye başladı. bu sabah kalktığımda sevinmiştim hatta, sütüm geliyor diye :) Ama gerek el pompası, gerek süt sağma makinesi gerekse de elle tüm çabalarımıza rağmen süt gelmiyor. memelerim çok hassaslaştı, dokununca bile çok acıyor.
Ablam yine de ısrarla sık dişini deyip sıkıyor memelerimi, bu arada çocuğu da emzirmeye çalışıyoruz.
Durum çok vahim gibi. Ne bebek doğru dürüst emebiliyor ne de süt geliyor. mamayı meme uçlarıma sürüp öyle bile denedik ama olmuyor. Vazgeçmiyoruz.
Tecrübeli arkadaşlara soruyorum, memedeki bu hassasiyet, şişlikler, yakında gelecek sütün habercisi midir? doğru yoldamıyız?
Pompa ile sağmaya çalışınca sanki yaprak üzerindeki çiğ tanesi gibi meme ucuma süt damlası geliyor, gerisi yok. Bebişim az da olsa emebiliyor (refleks olarak) ama sadece 5 saniyecik. sonra süt olmadığı için heralde, ağlamaya başlıyor ve memeyi bırakıyor.
İnanın memelerim kocaman oldu, ama sert, özellikle koltuk altına doğru ve alt kısımda daha büyük kitle ve sertlik var.
Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki nerdeyse "bebek yerine ben emeyim bebek gibi, pompanın yaptığı etkiden çok daha iyi olur, üstelik meme uçların da uyarılmış olur" diyen kocamı dikkate alacağım.

Sizce ne yapmalıyım sabır göstermekten başka?

bendede aynı durumlar oldu deli gibi sağıyordum ama 1 hafta sonra gelmeye başladı elle sağmanızı öneririm.şimdi hepten kesildi o ayrı bişiy :(((

merhabalar
normal bir doğum oldu ve çocuğumda da bende de hiç doğumsal sıkıntı yok çok şükür.
Fakat süt problemi var maalesef. Pek çok yazı okudum, ilk 3 günden sonra geliyormuş genellikle süt.
Moralimi bozmadım hiç ve sabırla tavsiyelere uydum. Fakat bugün 4. gün ve hala sütüm yok :(
Normal doğum yapan tüm tanıdıklarım ilk günlerde çocuğu emzirmeye başlamışlar ama bende tıkk yok.

Öte yandan dün yumuşak olan memelerim birden sertleşmeye başladı. bu sabah kalktığımda sevinmiştim hatta, sütüm geliyor diye :) Ama gerek el pompası, gerek süt sağma makinesi gerekse de elle tüm çabalarımıza rağmen süt gelmiyor. memelerim çok hassaslaştı, dokununca bile çok acıyor.
Ablam yine de ısrarla sık dişini deyip sıkıyor memelerimi, bu arada çocuğu da emzirmeye çalışıyoruz.
Durum çok vahim gibi. Ne bebek doğru dürüst emebiliyor ne de süt geliyor. mamayı meme uçlarıma sürüp öyle bile denedik ama olmuyor. Vazgeçmiyoruz.
Tecrübeli arkadaşlara soruyorum, memedeki bu hassasiyet, şişlikler, yakında gelecek sütün habercisi midir? doğru yoldamıyız?
Pompa ile sağmaya çalışınca sanki yaprak üzerindeki çiğ tanesi gibi meme ucuma süt damlası geliyor, gerisi yok. Bebişim az da olsa emebiliyor (refleks olarak) ama sadece 5 saniyecik. sonra süt olmadığı için heralde, ağlamaya başlıyor ve memeyi bırakıyor.
İnanın memelerim kocaman oldu, ama sert, özellikle koltuk altına doğru ve alt kısımda daha büyük kitle ve sertlik var.
Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki nerdeyse "bebek yerine ben emeyim bebek gibi, pompanın yaptığı etkiden çok daha iyi olur, üstelik meme uçların da uyarılmış olur" diyen kocamı dikkate alacağım.

Mutlaka 2-3 saatte bir sağ canım.Ben sezeryanla dogum yaptım 2 gun benım de sutum gelmedı saga saga arttırdım sagmazsan kesılır dedı doktorum da sutun gelmese de sagmaya devam et kı uyarı gıtsın beynıne.kızın 5 sn emse bıle sen yıne de memede tut agzı degsın yeter uyarırı o ıyıce merak etme sutun cok cok cok olacak bu kadar sıstıyse merak etme hepimiz yasadık benımkuzenım 20 gun senın gıbı cektı 20 gun sonra geldı sutu.merak etme yanı kımınde 2 gun kımınde 20 gun sabret canım hepsı gececek emin ol.sevgiler.

Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Makine kiraladik hastane tipi olanlardan. Onunla sagmaya calisiyoruz. Bugun 5. gun ve memelerimdeki hassasiyet delirtiyor beni. Yine de yilmak yok. Saygilar

merhabalar

Sizde şuan kendimi gördüm şöyle bi 3 ay çncesine gittim geldim.bende böyleydim kızım 37 haftalık doğdu çenesi kuvvetli olmayınca tutamıyodu benm göğüsler oldu taş gibi sızlıyordu adtık sıktırmaktan zedelendi dokunamıyodym bile kızımda sarılık olunca hepten emmeyi boraktı ama zorlada olsa elimle sağa sağa başardım sıcak bal şerbeti menizi öneririm süt damarlarını açar

Göğüsler sertlestigine göre sut gelmeye başlamış. Göğüslerine ütü ile ısıtılmış havlu koy yada ılık duş alt da göğüslerini yumuşak başlı bir fırça ile uçlarına doğru masaj yap. Benim bebek 4 aylik oldu 2. Aydan sonra sut gelmeye başladı zaman zaman kanallar tıkanır ve agri yapar bu sekilde acarım. İki saatte bir mutlaka pompa ile sag sonra emzir 15 Dakika'dan fazla emmez yorulur. Bebiş ac kalmasın gerekirse mama takviyesi yapın. Cok rahat ol bol sıvı tüket her fırsatta uyu. İlk günler bı geçsin bak nasıl güzel emecek. Saglikla büyüsün inşallah

Tavsiyeler icin tdsekkurler. Her birini ayri ayri tatbik ediyorum. Fakat ciddi manada ilerleme kaydedemedim. Memelerim karpuz kadar oldu ama gelen sut saatlerce sicak uygulama yapmama ragmen 3-5 cay kasigi kadar anca. Yine de ilerleme kaydediyorum gibi. Bir.de.bebisi emzirebileudim, hic emmiyor...

Evet yılmadan devam edin, ama göğüs hassasiyetine de dikkat edin çok tahriş olasın. Sonra süt gelir ama bebeğin ağzına veremeyecek duruma gelirsiniz. Eğer bebek emebiliyorsa ki bu bazen bir saat bile olabilir, durabildiği kadar memede dursun ve gerekiyorsa boş boş çeksin. yeterki çeksin memeyi ağzına, bebeğin dili değdikçe meme uyarılır ve süt gelir inş. Ama bebek yeterki emsin.
Allah kolaylık versin ve bebeğiniz hayırlı olsun inş.

göğüsteki o şişlik ve sertlik süt birikince olur. bebiş yeterince çekemiyo mu acaba?
bence makinalarla filan göğsünüzü zedelemeyin. bebişi daha sık emzirin ağlamasını beklemeyin yarım saatte bir dayayın memeye o çektikçe sütün yolu açılır ve gelir inşallah.
Allah kolaylık versin...

Evet yılmadan devam edin, ama göğüs hassasiyetine de dikkat edin çok tahriş olasın. Sonra süt gelir ama bebeğin ağzına veremeyecek duruma gelirsiniz. Eğer bebek emebiliyorsa ki bu bazen bir saat bile olabilir, durabildiği kadar memede dursun ve gerekiyorsa boş boş çeksin. yeterki çeksin memeyi ağzına, bebeğin dili değdikçe meme uyarılır ve süt gelir inş. Ama bebek yeterki emsin.
Allah kolaylık versin ve bebeğiniz hayırlı olsun inş.

göğüsteki o şişlik ve sertlik süt birikince olur. bebiş yeterince çekemiyo mu acaba?
bence makinalarla filan göğsünüzü zedelemeyin. bebişi daha sık emzirin ağlamasını beklemeyin yarım saatte bir dayayın memeye o çektikçe sütün yolu açılır ve gelir inşallah.
Allah kolaylık versin...

Burdaki herkesten allah razi olsun. Sislikler indi sayilir ve hassasiyet neredeyse gecti. İlk defa bu sabah 20 cc kadar sut sagabildim. Ve evet bebek hic emmiyor. Zorlayica da kiyamet kopuyor. Bir iki cekiyor ama sut gelmeyince basiyor bagirigi. Belki sutum tam manasiyla gelirse emer dye umit ediyorum.
Mama yuzunden sanirim bebek 2 gundur kaka yapmiyor. Zeytinyagi veriyorum azar azar ama yarina kadar yapmazsa dr a gidecegim artik.
Herkese iyi forumlar.

tatlım benım bende 37 haftalık sezeryanla doğum yaptım onunla ılgısı olacagını dusunmıyorum,
bebısın emmesı cok önemlı cnm
humana stıel tee kullandınmı cnm 1 haftada ıkı katına arttırıyı
bıde herne kadar denılsede bol sıvı yıceklerın etkısı yok dıye ben tuketılen yıceklere baglı olarak sutun arttıgı duşuncesıne ınanıyorum
sut yapan yıceklere tuketmeye özen gösterıyomusun tatlım
bıde stres ve uykusuzlukta sut mıktarını yakından etkılıyo

Humana tee, hergun sicak masaj hem de 2 saatte bir, gunde 4 lt su, ayva, incir, isirgan otu tohumu ve bal karisimi, ayrica bal serbeti ve tahin... Bu gidisle acayip kilo alcam heralde sut gelecek diye...

Humana tee, hergun sicak masaj hem de 2 saatte bir, gunde 4 lt su, ayva, incir, isirgan otu tohumu ve bal karisimi, ayrica bal serbeti ve tahin... Bu gidisle acayip kilo alcam heralde sut gelecek diye...

aynen öyle olacak canım. benim kızım 6 aylık ve ben kızım daha 2 aylıkken doğum yaptığım kilodaydım hala da aynıyım. yani şiştim yediklerim bana yaradı. evet bunlar sütünü arttırır ama devamlılık sağlamaz, sütün gelmesi için emzirmen lazım.

aynen öyle olacak canım. benim kızım 6 aylık ve ben kızım daha 2 aylıkken doğum yaptığım kilodaydım hala da aynıyım. yani şiştim yediklerim bana yaradı. evet bunlar sütünü arttırır ama devamlılık sağlamaz, sütün gelmesi için emzirmen lazım.

Evet emzirmek son derece elzem zira emziremediğim için süt üretimim durmuş durumda. Emzirmek tüm sıfırların başındaki bir gibi.

Merhaba,
Kimyon tohumu alip denermisin? bu sutu olmayana cok iyi geliyor

Duymamıştım bunu, ama bugün deneyebilirim. Ne ölçüde kullanmak gerekiyor?

Evet emzirmek son derece elzem zira emziremediğim için süt üretimim durmuş durumda. Emzirmek tüm sıfırların başındaki bir gibi.

Duymamıştım bunu, ama bugün deneyebilirim. Ne ölçüde kullanmak gerekiyor?

hala yok mu? bebeğin emme refleksı nasıl memeyi ağzına aldıgında?

hala yok mu? bebeğin emme refleksı nasıl memeyi ağzına aldıgında?

Gunluk 60 cc kadar gelmeye basladi. Daha fazla gelmiyor. ( sagarken) Catlak olusmasin diye daha fazla zorlayamiyorum.
Bebek sadece yari uyur halde 5 sn kadar asiliyor ama cok kuvvetli degil. Bir yandan memeyi de sikarsak gelen sut damlalariyla birlikte azami 10 sn emiyor. Bu bile bir basari. Biberon kullanmakla hata ettik. Sagdigim sutu ve devaminda mamayi kasikla vermeye basladik. Biberon rahatligini unutturmam lazim. Aksi halde emmedikce sut de kesilecek.

Merhaba. Son durum ne şu anda bilmiyorum ama yinede yazayım dedim... Ben ilk günler bol bol incir hoşafı içmiştim ve işe yaramıştı çok şükür. 1 lt kadar suyu kaynatıp içine doğranmış ya da 4'e bölünmüş 9-10 tane inciri atın, 5 dk kadar da onunla kaynasın ve altını kapatın. İnşallah işinize yarar. Bir de hurma deneyin, faydasını göreceksiniz inşallah...

Merhaba. Son durum ne şu anda bilmiyorum ama yinede yazayım dedim... Ben ilk günler bol bol incir hoşafı içmiştim ve işe yaramıştı çok şükür. 1 lt kadar suyu kaynatıp içine doğranmış ya da 4'e bölünmüş 9-10 tane inciri atın, 5 dk kadar da onunla kaynasın ve altını kapatın. İnşallah işinize yarar. Bir de hurma deneyin, faydasını göreceksiniz inşallah...

Merhaba, size ve diğer önerilerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. İncir hoşafı olayını maranki mi desem, saraçoğlu mu desem tam hatırlamıyorum ama birisine ait siteden okumuştum ve uygulamıştım. Şu anda incir hoşafı, ısırgan otu tohomu ve bal, kimyon tohumu, humana çay, 3-4 lt su, milkplus içecek... tüketiyorum. Sütüm de her sağımda 25 cc falan geliyor.
Daha fazla olmamasını bebeğimin emmememesine bağlıyorum.
Ancak dünden beri biberondan vazgeçtim. Biberon en büyük hatamdı. Bebeği kaşıkla da besleyemedim çünkü biberona alıştı bir kere. Sonra multi tabs adında vitamin damlası satılıyor ondan aldım. Onun pipeti var ve bebek beslemeye son derece müsait. Ne kaşık kadar rahatsız ne de biberon kadar rahat. Bebeğimi emzirmeye çalışırken ppetin ucundaki sütü ağzının kenarından damlatıyorum ve emme refleksini uyarıyorum. Sütün memeden geldiğini sanan bebek çok güzel emmeye başladı :D Çok mutluyum bugün :D mememden ne kadar süt çektiğini bilemesem de emiyor, önemli olan bu. Prolaktin salgısı için sütüm gelmese de emsin bebişim :D Ben bu şekilde beslemeye devam edeceğim bebeğimi. Eninde sonunda sütüm artacak ve bebiş lööp lööp götürecek :DD Doktorun dediğine göre sütü gelmeyen ve emziremeyen anne yokmuş, sadece yanlış uygulama yüzünden ememeyen bebek ve sütü GELEMEYEN anne varmış... Bugün gerçekten somut bir sonuç aldım, çok mutluyum.

Son düzenleme:
Back