- 17 Ocak 2010
- 1.006
- 743
-
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
Oğlumda öyle şimdiye kadar ağzına almadi .5 tane yakın değişik emzikler aldım hepsini dilini ittİ,şuan 7 aylık. 3aylikken beri parmağında emmeye başladİ. uyurken ağzında emzik varmış gibi dudağında oynuyor.Kızlar emziği verince öguruyor nedense anlayamadık bu durumu ondan dört tane denedik
Ağzına sokuyorum dili ile itiyor çok denemeye çalışınca mutlaka öğüruyor
O hangisi acaba?Anne memesine benzeyen varmis onu denediniz mi ? Bazıları almayınca almıyor örnek benimki :)
5-6 tane denedik, Türkiye'de yoktu Amerika'dan getirttik gene almadı gene, olmayınca olmuyor. Boşuna masraf, boşuna emekSelam kızlar,
Sorum şu emziğe nasıl alıştırdınız? 2 ay 8 günlük bebeğim var hiç emzik kullanımı düşünmemiştim ama beni emzik yaptı çok emiyor uykuya dalamıyor ama bu defada kusuyor ağzından burnundan çok korkuyorum o zamanlar.
Emzik ver dediler Philips avent soft serisini denedim 2 tane almadı, damaklı wee baby denedim şeffaf seri varya bilirsiniz almadı, sonra biri dedi ki ağzı küçük olabilir 0-3 ay emzik al.
E Bebek’e gittim öyle emzik yok dedi aradım tarafım wee baby nin memesi daha küçük bir emziğini buldum cool bir şey yazıyordu adini unuttum meme kısmı küçük onu aldım ama emmiyor ne yapacağım ben?
Philipsinkini tuttu benimki tutturana kadar akla karayı seçtim. Uyku halindeyken ilk tuttu. Emxiği verirken birten şakadanak tepme önce dudak kenarına değdir agzını açınca yarım bi şekilde agzına sokup agız içind egexdşrip çıkar bi kaö kere tekrarla sonra ver. İlk emziği atacaktır tekrar tekrar dene sonra elinle destekleyerek tut bunu uykuya geçişinde yaparsan daha az öğürür. Benimki emzik geldiği gibi kusuyordu şimdi şükür tutuyo.Selam kızlar,
Sorum şu emziğe nasıl alıştırdınız? 2 ay 8 günlük bebeğim var hiç emzik kullanımı düşünmemiştim ama beni emzik yaptı çok emiyor uykuya dalamıyor ama bu defada kusuyor ağzından burnundan çok korkuyorum o zamanlar.
Emzik ver dediler Philips avent soft serisini denedim 2 tane almadı, damaklı wee baby denedim şeffaf seri varya bilirsiniz almadı, sonra biri dedi ki ağzı küçük olabilir 0-3 ay emzik al.
E Bebek’e gittim öyle emzik yok dedi aradım tarafım wee baby nin memesi daha küçük bir emziğini buldum cool bir şey yazıyordu adini unuttum meme kısmı küçük onu aldım ama emmiyor ne yapacağım ben?
Bunu da deneyeyim daha önce denedim almadı sabrım zorlandı çok şimdi ağzına yavaşça sokup arkasına pit pit tırnakla vuruyordum tekrar bunu deneyeyimPhilipsinkini tuttu benimki tutturana kadar akla karayı seçtim. Uyku halindeyken ilk tuttu. Emxiği verirken birten şakadanak tepme önce dudak kenarına değdir agzını açınca yarım bi şekilde agzına sokup agız içind egexdşrip çıkar bi kaö kere tekrarla sonra ver. İlk emziği atacaktır tekrar tekrar dene sonra elinle destekleyerek tut bunu uykuya geçişinde yaparsan daha az öğürür. Benimki emzik geldiği gibi kusuyordu şimdi şükür tutuyo.
Emzik çok iyide takip etmek gerekiyo acıktığını anlamazsın aç kalır. O emzik yoruyo beneği çünkü gerçi sneinki iki ayını doldurmuş. Gece mesela ben vermiyorum zaten geceleri az emiyoBunu da deneyeyim daha önce denedim almadı sabrım zorlandı çok şimdi ağzına yavaşça sokup arkasına pit pit tırnakla vuruyordum tekrar bunu deneyeyim
Buymuş.O hangisi acaba?
Benimki de emmedi hiç zorlamadım. Meme de verdim istediğinde ilk üç ay çok normal emmek istemesi.Selam kızlar,
Bu da mantikliymis bir de böyle deneyeyimBenimki de emmedi hiç zorlamadım. Meme de verdim istediğinde ilk üç ay çok normal emmek istemesi.
4. Ayda artık ufaktan dişler rahatsız etmeye başlayınca kendisi tuttu zaten zorlamadan.
Çok doğru vallahi.Ben yaklaşık on emzik denedim. Almayınca almıyor. Onu doğduğu an verecektiniz. Sonra geç oluyor.
Ben ikisinde de emziği tutar da memeyi tutmaz korkusuyla vermedim doğar doğmaz. Sonra da geç oldu. İlkinde çok uğraşmıştım ama gördüm ki emziksiz de büyüyormuş, ikincide çok ısrar etmedim.Çok doğru vallahi.
Bana da verme dediler hem aileden hem doktor/hemşirelerden. Bende doğduğu gün ilk emzirmeden sonra yapıştırdım ağzına. 5 aylık oldu hala emzik kullanıyor.
Bazı bebekler emzik tutmuyor bazılarıda meme, siz bebekleriniz için en iyisini yapmışsınızBen ikisinde de emziği tutar da memeyi tutmaz korkusuyla vermedim doğar doğmaz. Sonra da geç oldu. İlkinde çok uğraşmıştım ama gördüm ki emziksiz de büyüyormuş, ikincide çok ısrar etmedim.
Ben 3 günlükken verdim gitti valla. Burayı okuyacak olan hamile ya da yeni doğum yapan arkadaş varsa ilk hafta verdiniz verdiniz sonra alması çok çok zorlaşıyor. Arkadaşlarımdan da beni dinleyen herkesin çocuğu emzik tuttu, bi arkadaşım sonra vereceğim dedi maalesef tutmadı. Memeyle emziği ayırt ediyor bebekler korkmayın.Ben yaklaşık on emzik denedim. Almayınca almıyor. Onu doğduğu an verecektiniz. Sonra geç oluyor.
Lansinohun meme ucu kremini kullanıyorum ben, arada uyurken çocuk zeytinyağı sürüyorum.Benimki de almamıştı ben de biraz denedim çok zorlamadım çünkü ileride emziği bıraktırmak da bir mesele çok da önemli birşey değil. Emzik yerine meme ucu yarası için bir çözüm olsa daha iyi olur aslında
Bence bu çocuktan çocuğa değişiyor. 2.ay aşıya gittiğimizde benim kızla aynı gün soğan bir bebek 50.gun almış benimki 60.gun almadı.Ben 3 günlükken verdim gitti valla. Burayı okuyacak olan hamile ya da yeni doğum yapan arkadaş varsa ilk hafta verdiniz verdiniz sonra alması çok çok zorlaşıyor. Arkadaşlarımdan da beni dinleyen herkesin çocuğu emzik tuttu, bi arkadaşım sonra vereceğim dedi maalesef tutmadı. Memeyle emziği ayırt ediyor bebekler korkmayın.