• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4. Çocuğu istiyorum, eşim hayır diyor😔

Merhaba arkadaşlar söze nasıl başlasam bilemiyorum ama kısa özet geçeyim 29 yaşındayım 3 çocuğum var 2 kız 1 oğlum var 8+6+5 yaşlarında ve ben 4 'cuyu istiyorum eşim hayır diyor böyle diyince sinirden patliyorum çok zoruma gidiyor 1 değil bin tanede çocuğum olsa hepsinin yeri duygusu farklı ve bu benim hakkım diye düşünüyorum annelik hakkımı duygusunu benden alamaz bir türlü kabul edemiyorum 😔 bu konuda fikriniz nedir?
Allahtan esiniz aklini kullaniyor

Ikiniz de birbirinizin fikirlerine saygı duymalısınız. Anladigim kadariyle esiniz 4.cocuga karsi degil sadece 40 yasini beklemek istiyor. Ama 40 yas bebek icin ileri bir yas. Ben 33 yasimda dogum yaptim, daha erken olmaliymis diyorum. Bir de cocuklar arasi cok yas farki olunca zor olabilir. Eger esiniz ikna olursa simdi yapin. Gercekten de istemezse bence ustelemeyin. 3 cocugunuzla mutlu olmaya calisin.

2.cocuk yapmak için 7 yıl düşündüm. Çünkü çok zor evde olduğum halde çalışmıyorum bile çocuk büyütmek ons doğru kelimeler sarfetmet. Onun davranışları be bilim doğru yanlış öğretmek pskolog olmak oyunu felan pek göze alamadım şahsen biraz takıntılıyim herkez doğur derdi yapmadım kızım istedi diye yaptım su An hamileyim ama gerçekten çok zor ana okulu. Sneye 1.sinif kizimla daha çok ilgili olmam lazim. Her konuda. Kızım kardes istiyor diye yaptım. Ama sizede tavsiyem. Yeterli bence allah saklasin cocuklarinizi. Kendize iyi bakın dusunsenize hastasiniz onlarla kim ilgilenecek birde bebek dünyaya gelse insan derman kalmiyor. Bende migren var tutumu yatağa düşüyorum ve 2.cocuk için bazen 1 tane yeterli diyorum ama .ne yapalım kızım için kardeş yaptım. Boş verin kendize vakit ayırın onlar hastanesi. O su busu sayilmayacak kadar çok şey var .yazık etmeyin .kendinize. bu arada arkadaşınıza kahve icmeye gitseniz 4 cocukla burnunuzdab gelir 😂 O yüzden diğer çocuklar haksızlık etmeyin onlar büyük ama bebek daha çok bakım ister 3 ilgilenemezsiniz. Hem onlara hem kendinizi yipratmayin 3 .çocuklu tek derdiniz bu olsun allah başka dertler vermesin canım
Bende aynı sizin gibiyim. Her kelimemde acaba doğru mu söyledim, psikolojisini etkiler miyim? Ay gergin davranıyor benden mi etkilendi, uyumuyor tv izledi ondan mı falan filan. 19 aylık anneyim ve büyük konuşmak istemiyorum ama doğurduğum günden beri 2. Çocuk düşünmüyorum. Eşim oğlumuz kardeş isteyecek diyor. Evet kardeşsiz zor ama inşallah kızınız gibi çok istemez psikolojim hiç iyi değil çünkü. Aşırı kaygılıyım. 4 çocuk doğurmak ayakta alkışlıyorum

Aradaki iletişimde kopukluk oluyor ister istemez
Benimde abimle aramda 10 yaş var ama ben bundan hiç
Kötü etkilenmedim. Daha babacan bir tavrı olduğu gerçek ama her zaman birbirimizin en yakın arkadaşı olduk. Aksine bilgisayar almıyordu babamlar abim çalışıyordu aldı. İşte cep telefonları mesela bu yaşıma kadar hep abim almıştır. Tabii her ailede dinamik farklıdır bizde böyle oldu. Babam pasifti abim benimle çok daha ilgiliydi.

Bende aynı sizin gibiyim. Her kelimemde acaba doğru mu söyledim, psikolojisini etkiler miyim? Ay gergin davranıyor benden mi etkilendi, uyumuyor tv izledi ondan mı falan filan. 19 aylık anneyim ve büyük konuşmak istemiyorum ama doğurduğum günden beri 2. Çocuk düşünmüyorum. Eşim oğlumuz kardeş isteyecek diyor. Evet kardeşsiz zor ama inşallah kızınız gibi çok istemez psikolojim hiç iyi değil çünkü. Aşırı kaygılıyım. 4 çocuk doğurmak ayakta alkışlıyorum
Tek çocuk olmuyor çocuklar için biraz zor zaten okula başlayınca kardeş istiyorlar benim piskolojim bozuldu okula başlayınca daha çok sorumluluk alıyoruz. Ama çocuklar bir birey onlar hakları var .ama kardeş konusunda sadece 1 tane daha yeterli .Kızım çok ağlıyordu. Okuldan gelip herkez kardeşi var benim yok anne seninde var kardeşin benim yok diye diye yaptım bir tane daha sonrada vebali kalmasin ustumde. Biraz yiprancam napim başa gelen çekilir. Eğer kardeş isterse yap imkan varsa. 2.dur. .beni bu arada çevre dekiler pslolojimk bozdu olmuyor dimi senin istemiyorum diyorum sende bisey var
Her ay yokmu bisey .diye diye umursamadimm 7 sene ara yaptım 😂zaten çevre baksak 1.olsun oluyo
Hadi 2.ci oda olur .3 .Ne zaman ay bitmiolar sanki bu millete dert oluyo neyse .yani 2 tane yeterli oda yıpratıcı. 😣

Tek çocuk olmuyor çocuklar için biraz zor zaten okula başlayınca kardeş istiyorlar benim piskolojim bozuldu okula başlayınca daha çok sorumluluk alıyoruz. Ama çocuklar bir birey onlar hakları var .ama kardeş konusunda sadece 1 tane daha yeterli .Kızım çok ağlıyordu. Okuldan gelip herkez kardeşi var benim yok anne seninde var kardeşin benim yok diye diye yaptım bir tane daha sonrada vebali kalmasin ustumde. Biraz yiprancam napim başa gelen çekilir. Eğer kardeş isterse yap imkan varsa. 2.dur. .beni bu arada çevre dekiler pslolojimk bozdu olmuyor dimi senin istemiyorum diyorum sende bisey var
Her ay yokmu bisey .diye diye umursamadimm 7 sene ara yaptım 😂zaten çevre baksak 1.olsun oluyo
Hadi 2.ci oda olur .3 .Ne zaman ay bitmiolar sanki bu millete dert oluyo neyse .yani 2 tane yeterli oda yıpratıcı. 😣
Ya ben ilk bir sene yapmadığım evlendiğimde hemen yok mu bebek? Yok tüp bebeğe gidiyor şunun bilmem nesi yani sende git diyecekler neredeyse daha 1 senelik evliyim 2 sene yapmayacaktım eşim istedi yaptık. 2 sene yapmasam kısır diye söylenirlerdi arkamdan ama ben milleti bu konuda takamam. Çocuğu büyütecek olan benim mutlu anne mutlu çocuk 2. Çocuk olursa çok zorlanırım diye düşünüyorum. İnşallah Rabbim sınamasın. İleride bende istersem ya da kızınız gibi oğlum da ister de bilmiyorum ama şuan daha 1.5 yaşında lohusalığım o bu üstümden tır geçti atlatamadım. Ben de en az 7 yıl ara veririm sanki 😂😂😂

Benimde abimle aramda 10 yaş var ama ben bundan hiç
Kötü etkilenmedim. Daha babacan bir tavrı olduğu gerçek ama her zaman birbirimizin en yakın arkadaşı olduk. Aksine bilgisayar almıyordu babamlar abim çalışıyordu aldı. İşte cep telefonları mesela bu yaşıma kadar hep abim almıştır. Tabii her ailede dinamik farklıdır bizde böyle oldu. Babam pasifti abim benimle çok daha ilgiliydi.
Olabilir herkesin ilişkisi bir olacak diye bir durum yok. Ben yinede kardeşler arasında fazla yaş farkı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi aradaki ilişki kardeşlikten ziyade babacanlık oluyor çünkü.

Olabilir herkesin ilişkisi bir olacak diye bir durum yok. Ben yinede kardeşler arasında fazla yaş farkı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi aradaki ilişki kardeşlikten ziyade babacanlık oluyor çünkü.
Bende her ailede Farklı olduğundan bahsettim zaten. Ben kazara olmuşum zaten yoksa 10 sene sonra istememişler çocuk. Ama isteyen arada 10 sene tutmayabilir tabii

Yani doğurmak kolay da 4 çocuğun eğitim masraflarını karşılamak yani bu devirde bilemiyorum.Eşinizin çocuk istememe fikrine saygı duymak zorundasınız.Muhtemelen çalışmıyorsunuzdur yani üç çocukla ev hanımı olduğunuzu düşünüyorum.Birde 4 çocuğa yetemez hiç bir anne şu zamanda ne duygusal olarak nede maddi olarak.Bir litre süt 23 lira bir kilo peynir 200 lira olmuş ne bileyim bilemedim.Şaka gibi bir post😩

Back